Be Mine

Tina & Walt Wilkins - Be Mine

In het programma “Countrymusic Round-Up” bijzondere aandacht voor het album “Be Mine” van Tina & Walt Wilkins uit Texas. Walt Wilkins zal samen met The Mystiqueros gedurende de week 43 en 44 voor een groot aantal optredens in nederland rondtoeren met o.a. op maandag, 24 oktober a.s. een optreden in “De Parel van Zuilen” te Utrecht.

Vervolgens ook nog een hernieuwde kennismaking met de Amerikaanse singer/songwriter Cheryl Wheeler met o.a. haar schitterende herfstsong “When Fall Comes to New England”.

Maar zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass deze keer door Balsam Range met een drietal songs van hun nieuwe album “Mountain Voodoo”, dat op 11 november a.s. officieel zal worden gepresenteerd door Mountain Home Music.

Na de agenda met

een overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met Bart de Win uit Nuenen, die tijdens de optredens van Walt Wilkins deel uitmaakt van “The Mystiqueros” en vervolgens ook nog eens een muzikaal voorproefje op het optreden van de Terry White Band a.s. zaterdagavond, 22 oktober in Concordia te Haastrecht.

Vervolgens gaan we naar Nashville voor de Malpass Brothers met hun eerbetoon aan Charlie Rich, vanuit Beaumont Texas nog Tracy Byrd met een song van z’n nieuwe album “All American Texan” en treedt het duo Florida Georgia Line op als uitsmijter van dit programma met de song “Smooth” van hun nieuwe album “Dig Your Roots”.

Balsam Range - Blue Collar Dreams

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Blue Collar Dreams” , “Somethin ‘Bout That Suitcase” en “Rise and Shine” door Balsam Range.

Deze songs staan op hun album “Mountain Voodoo”, dat op 11 november officieel zal worden gepresenteerd door Mountain Home Music.

Balsam Range is afkomstig uit Canton in het Appalachie-gebergte in Haywood Country North Carolina, daar waar de hoge Smokey Mountains en de Blueridge Mountains in elkaar overgaan.

De groep bestaat uit Darren Nicholson op mandoline, Caleb Smith op gitaar, Marc Pruett op de banjo, Buddy Melton op viool en Tim Surrett op de staande bas.

Balsam Range Line-Up

Sedert de start van hun groep in 2007 kregen zij tal van IBMA nominaties en konden in 2013 voor hun album “Papertown” de prestieuze IBMA Award “Album of the Year” in ontvangst konden nemen, terwijl zij in 2014 door de IBMA werden uitgeroepen tot “Entertainer of the Year”

Ook dit jaar 2016 werden zij weer door de IBMA genomineerd voor drie Awards n.l. “Entertainer, Vocal Group, and Vocalist of the Year for 2016”.

Een top prestatie voor de groep, die met hun nieuwe album “Mountain Voodoo” weer heel veel bluegrass muziek liefhebbers een groot plezier zullen doen.

Hun 6de album bevat 13 songs in de sfeer van reizen, eigen huis en woonomgeving soms met stevig tempo, maar ook met weemoed. Voor iedereen wel wat dus!

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht middels een optreden van Balsam Range tijdens de IBMA Award Show 2016 in Raleigh NC met de song “Blue Collar Dreams”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Cheryl Wheeler - Different Stripe - When Fall Comes to New England

Dan nu naar de herfst in New England en Cheryl Wheeler hier met de song “When Fall Comes to New England”of wel “Als de herfst naar New England komt”.  “Indian Summer” als in de herfst door de eerste nachtvorst en een aangename temepratuur overdag het bladerdak van de loofbomen in schitterende kleuren veranderd en tevens een prachtig signaal geeft dat de winter weer in aantocht is.

Zacht geel licht

streelt je huid

ritselend blad

paddestoelen die je ruikt

 

Beukenootjes vallen

een eekhoorn rent in’t rond

de nootjes te verzamelen

voordat de winter komt

© Ikke Rijmelarij Thursday, Sept. 28th 2006 (Stephen Evenhuis)

“When fall comes to New England “ of te wel de zogenaamde “Indian Summer” in de meest noordoostelijke staten van Amerika, zoals Main, Connecticut, Massachusetts, New Hampshire, Vermont en Rhode Island door Cheryl Wheeler.

Cheryl Wheeler geboren op 10 juli 1950 in Timonium in de staat Maryland is folksinger songwriter, die inmiddels een groot aantal albums heeft gemaakt, waaronder ook “Defying Gravity” op 8 februari 2005 ook via Philo werden uitgebracht.

Van dit album in dit programma “Countrymusic Round-Up” nog de titelsong, die is geschreven door de bekende Amerikaanse singer/songwriter Jesse Winchester, die twee jaar geleden op 70-jarige leeftijd overleed.

Cheryl Wheeler staat bekend om haar humoristische als ook diepgevoelige songs. In 1976 vertrok zij naar Rhode Island waar zij onder de hoede kwam van countryfolk singer/songwriter Jonathan Edwards, die zij eerst bijstond als basspeler.

De bekende countryzanger Dan Seals kreeg met het door haar geschreven lied “Addicted” in september 1988 een nr.1 countryhit. Haar songs werden ook vertolkt door o.a. Garth Brooks, Suzy Bogguss, Melanie, Bette Midler, Maura O’Connell en Kathy Mattea.

Cheryl Wheeler - Greetings from Cheryl Wheeler ft Kenny White

Inmiddels zijn 13 albums van haar uitgebracht, waaronder tot dusver de laatste “Greeting’s : Cheryl Wheeler Live” met medewerking van Kenny White eigenlijk meer een muziale show is met leuke anekdotes.

Nog even terug komend op de herfst met het verwachte koudere weer in de tweede helf van deze week en weekeinde zullen ook in Nederland de bladeren van de loofbomen weer heel veel kleuren laten zien en daarvoor kunt u dus gaan naar het “Loetbos”, het Kralingse Bos hier dicht bij huis dan wel in het schitterende Mastbos in Breda.

U kunt ook nog kennismaken met de herfst in New England met de fraaie song “When Fall Comes to New England” gezongen en gespeeld door Cheryl Wheeler.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Tina & Walt Wilkins - On a Dream with You

Dan nu naar Tina & Walt Wilkins hier met hun versie van de bekende Dalaney Bramlett song “Never Ending Song of Love” evenals hun versie van de Bob Livingston song “On a Dream with You” en

“Storms Never Last” geschreven door Jessi Colter, nu de weduwe van Waylon Jennings en de vorige week ook al in dit programma en toen vertolkt door John Prine samen met Lee Ann Womack.

Deze songs staan op hun album “Be Mine” van Tina & Walt Wilkins, dat werd uitgebracht door Highway 29.

Een album met 12 “”love”songs, waarvan vier originele eigen songs en acht “covers” , waaronder de titelsong van het album “Be Mine” geschreven door de Texaanse singer/songwriter Kimmie Rhodes en die zij ooit heeft opgenomen samen met Waylon Jennings op het album “West Texas Heaven”. Daar moet ik toch binnenkort in het programma “Countrymusic Round-Up” ook weer eens mee terugkomen.

Gruene Hall - Gruene New Braunfels

Terug naar Tina en Walt Wilkins en hun album “Be Mine” met een fraaie hoes, waarbij zij op de achterkant van het album heel toepasselijk zijn te zien voor de beroemde “Gruene Dance Hall” in Gruene TX tegenwoordig deeluitmakend van New Braunfels TX.

Walt Wilkins, singer/songwriter guitarist komt samen Bill Small de komende twee week naar Nederland voor een muzikale toer door Nederland met zo’n 14 optredens, waaronder in Eindhoven, Utrecht, Den Haag, Nuenen, Borger, Heusden, Strijen en Purmerend, maar daarover meer in de agenda van Bart de Win!

Nog even terug naar een optreden van Tina en Walkins & the Mystiqueros met de song “Be Mine” op 23 oktober 2015 in de Oude Remise te Nieuwe Schans.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Walt Wilkins met z’n groep The Mystiqueros, die bestaat uit Bill Small en o.a. de gastspelers Bart de Win en z’n vrouw Arianne de Knegt.

Walt Wilkins heeft samen met z’n vrouw Tina Mitchell Wilkins & The Mystiqueros tal van mooie albums uitgebracht, waaronder ook het album “Diamonds in The Sun” en “A Good Ramble : 20 Years” een fraai verzamelalbum.

Hoog tijd voor een hernieuwde en leuke kennismaking middels een optreden van Tina en Walt Wilkings tijdens de “Texas Music Scene”” TV-show met Ray Benson als gastheer en eveneens geintroduceerd door Jack Ingram in z’n TV-programma z’n “Singer/songwriter Series.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Bart de Win - Call You in the Morning

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma met als eerste Bart de Win hier met de song “Call You in the Morning” ( to Albert and Jopie de Win)” door Bart de Win hier een song van z’n album “Little World”, dat in 2011 werd uitgebracht door Munich Records.

Jarenlang heeft Bart deel uitgemaakt van de “Vaste Mannen” van Gerard van Maasakkers en tevens actief als begeleider van tal van vocalisten als bijv. de Zuid-Afrikaanse zanger/schrijver/gitarist Gert Vlok Nel en ook Stevie Ann.

“Little World” was de opvolger van het album “The Simple Life” en werd opgenomen in Austin Texas en geproduceerd door Walt Wilkins met muzikale hulp niet alleen van z’n vrouw Arianne, maar ook o.a. door Tina en Walt Wilkins, Bill Small, Ray Rodriquez, Scrappy Jud Newcomb.

Niet zo vreemd dus dat Bart en Arianne in Nederland muzikale hulp verlenen aan Walt en Bill.

Bart en Arianne - Let Go

Bart en Arianne vormen samen ook nog de groep “Tip-Jar”, waarvan zeer recent het album “Let Go” is uitgebracht en daarvan heeft u als luisteraar van RTV Krimpenerwaard ook al een aantal songs in het programma “Countrymusic Round-Up” kunnen beluisteren.

Nog even terug naar de zomer met de leuke en grappige song “Summer Dresses” door Bart de Win met natuurlijk ook mooie opnames van z’n vrouw Arianne Knegt in Texas. Deze song staat als 2e track op z’n album “Little World”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Terry White Band at Concordia Haastrecht

Vervolgens “Don’t Stop in My World” door de Terry White Band hier met een song, die staat op hun album “Feel Right”.

Hun album is niet bij de populaire CD-winkels aan te schaffen, maar tijdens hun optreden is er ook altijd wel een “fan” aanwezig bij wie u uw slag kunt slaan.

De vorige week waren ze ook al aanwezig in dit programma natuurlijk bedoeld om u als luisteraar te informeren en een voorproefje op het optreden van deze groep uit Tegelen op a.s. zaterdagavond, 22 oktober om 20.15 in Concordia te Haastrecht.

U kunt ook nog even terug naar een “live” optreden van de Terry White Band hier met hun song “Is It Wrong (for Loving You) in “De Druiventros” te Berkel-Enschot op 17 juli j.l.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Malpass Brothers - Caught in the Middle - Charlie Rich Tribute

Dan nu naar The Malpass Brothers met hun eerbetoon aan Charlie Rich hier met de song “Caught in the Middle”.

Deze song staat op het album “Feel Like Going Home (The Songs of Charlie Rich), dat 14 oktober j.l. dus vorige week vrijdag, werd gepresenteerd door Memphis International Records.

U kunt als lezer ook nog even kijken en luisteren naar de promotie video-clip van het album “Feel Like Going Home” vanuit de opname studio “Sam Phillips Recording Service Inc.” te Memphis TN,

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een eerbetoon aan Charlie Rich, die we als countryzanger/schrijver uit de mid-jaren ‘70 kennen van zeer bekende songs als “The Most beautiful Girl” en “Behind Closed Doors”, maar zich ook muzikaal bezig hield met jazz, blues, rockabilly, gospel en soul.

Het eerbetoon album “Feel Like Going Home” bevat dus niet alleen countrysongs zoals ook van Jimmy Lauderdale, maar ook rock en blues bijdragen zoals u in de promo-videoclip heeft kunnen horen.

Toch nog even luisteren naar The Malpass Brothers hier met hun bijdrage aan het fraaie album met de song “Caught in the Middle”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tracy Byrd - It's abouth the Pain

“It’s About the Pain” door Tracy Byrd hier met een song, die staat op z’n album “All American Texan” , dat op 10 oktober j.l. werd uitgebracht in eigen beheer.

Het is al weer tien jaar geleden, dat Tracy Byrd uit Beaumont Texas een album uitbracht. Hij had een poosje z’n gitaar aan de wilgen gehangen en was vooral bezig om z’n kinderen helpen op te groeien en ondertussen geld te verdienen in z’n zaak in keuken en badinrichtingen.

Maar nu dus weer terug met texaanse countrymuziek uit z’n  woonplaats Beaumont aan de Texaanse oostkust tevens woonplaats van Mark Chesnutt en ook ooit van George Jones.

U kunt als lezer ook nog luisteren naar Tracy Byrd hier met de song “Take It to the Bank”, die eveneens staat op z’n album “All American Texan”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Florida Georgia Line - Smooth

Gelet op de tijd op naar onze uitsmijter het duo Florida Georgia Line hier met de eerste track “Smooth” van hun album “Dig Your Roots” met hedendaagse countrymuziek, dat op 26 augustus j.l. werd uitgebracht door Big Machine Records.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar de promotie-clip van Tyler Hubbard en Brian Kelley van de song “Smooth”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Luister mee in de ether op 106.6 MHz, de diverse kabelfrquenties of wereldwijd via het internet  middels de website van RTV Krimpenerwaard http://www.rtvkrimpenerwaard.com/radio ).

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Luister mee in de ether op 106.6 MHz, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

(http://www.rtvkrimpenerwaard.com/radio).

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Oct. 18 ‘16 19.00 – 20.00 uur (CET)

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek   ***   titel album   ***   Label

1. Balsam Range   ***   Blue Collar Dreams   ***   Mountain Voodoo   ***   Mountain Home Music

2. Balsam Range   ***   Somethin ‘Bout That Suitcase   ***   Mountain Voodoo   ***   Mountain Home Music

3. Balsam Range   ***   Rise and Shine   ***   Mountain Voodoo   ***   Mountain Home Music

4. Cheryl Wheeler   ***  Defying Gravity   ***   Defying Gravity   ***   Philo Records

5. Cheryl Wheeler   ***   When Fall Comes to New England   ***   Different Stripe   ***   Philo Records

6. Tina & Walt Wilkins   ***   Never Ending Song of Love   ***   Be Mine   ***   Highway 29

7. Tina & Walt Wilkins   ***   On a Dream With You   ***   Be Mine   ***   Highway 29

8. Tina & Walt Wilkins   ***   Storms Never Last   ***   Be Mine   ***   Highway 29

9. Bart de Win   ***   Call You in the Morning   ***   Little World   ***   Munich Records

10. Terry White Band   ***   Don’t Stop in My World   ***   Feel Right   ***   TWB

11. The Malpass Brothers   *** Caught in the Middle   ***   Feel Like Going Home (The Songs of Charlie Rich)   ***    Memphis International Records

12. Tracy Byrd   ***   It’s about Pain   ***   All American Texan   ***   SELF

13. Florida Georgia Line   ***   Smooth   ***   Dig Your Roots   ***   Big Machine Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *