After the Fire Is Gone

Buddy Miller & Friends - Cayamo Sessions at Sea

In het programma “Countrymusic Round-Up” gaan we op een “sea-cruise” met producent en zanger/schrijver/gitarist Buddy Miller samen met een aantal muzikale vrienden, zoals Lee Ann Womack, Kacey Musgraves en Richard Thompson met muziek van het album “Cayamo Sessions at Sea”.

Maar zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass, die deze keer wordt verzorgd door o.a. Dave Adkins en Frank Solivan met songs van hun spiksplinternieuwe albums.

 Halverwege het programma nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng en daarvoor in de schijnwerpers de countryband “Reward”  uit Tilburg Nrd-Brabant en “Pinchitos Caliente” uit Sittard-Geleen Limburg. Vervolgens alvast even een voorproefje op het optreden van Doug Adkins tezamen met de John Bernard band a.s. zaterdagavond in Cultureel Centrum Concordia te Haastrecht met de titelsong van zijn album “Whiskey Salesman”.

Dan ook weer eens aandacht voor de Independent Musici met uit Canada Tracy K. Houston en uit Uniontown, Pennsylvania onze uitsmijter van dit programma, Lonnie Spiker, met de song “Texas in Another Life”.

Dave Adkins - Fool-o-sophy

We begonnen het programma Country Music Round-Up” met de songs “A Whole Lot More to Tell” , “It’s Not Over (Till I Get Over You)” en “Fool-o-sophy” gespeeld en gezongen door Dave Adkins.

Deze songs staan op het album met z’n eigen naam als titel “Dave Adkins”, dat officieel afgelopen vrijdag, 26 februari j.l. werd gepresenteerd door Mountain Fever Records.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht met een “live” optreden van Dave Adkins met de song “Fool-o-sophy” tijdens een optreden de “Station Inn” te Nashville TN.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Adkins & Loudermilk

Dave Adkins uit Elkhorn City Oost Virginia hier met z’n eerste solo-album via dit label, want we kennen hem ook al tezamen met “Republic Steel” van het fraaie album “That’s Just the Way I Roll” en ook van het album “Adkins & Loudermilk”, dat vorig jaar maart werd uitgebracht door eveneens Mountain Fever Records.

In 2013 had hij via Rural Rhythm Records ook al het album “Nothing to Lose” uitgebracht.

Van z’n nieuwe album werd de song “Change Her Mind” reeds eerder al met veel succes als single uitgebracht. Dave Adkins schreef deze song zelf tezamen met nog twee andere songs van dit album, terwijl “Fool-s-sophy” werd geschreven door Larry Cordle en Chris Stapleton.

Al op zeer jeugdige leeftijd speelde en zong hij in schoolbandjes en op z’n 17e vertrok hij voor twee jaar naar Dollywood in Nashville.

Daarna weer terug, waar hij o.a. ook nog een poosje als  country DJ werkte bij het radiostation WBHR in Pikeville, Ky onder de naam Brave Dave Adkins, the Original Midnight Cowboy.

Sinds 2010 weer echt terug in de bluegrassmuziek toen hij de groep “Republic Steel” oprichtte.

Dave Adkins hier dus met z’n album “Dave Adkins” uitgebracht door Mountain Fever Records zeer de moeite waard.

U kunt ook nog even kennismaken met “Adkins & Loudermilk” hier met de song “Black George” tijdens een live optreden gedurende het 1ste Janney Bluegrass Jam in Ohatchee, Alabama op 7 november 2015.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Frank Solivan - Family, Friends & Heroes

Dan nu naar Frank Solivan hier met klassieker song “I Still Miss Someone” gevolgd door de instrumental ““When Leaves Turn Brown” eigenlijk bedoeld voor de herfst, maar ja dat is het nu even niet. Eigenlijk is vandaag de lente aangebroken, maar het lijkt nog steeds op de winter.

Vervolgens ook nog “Are You Missing Me” door Frank Solivan hier tezamen met Family & Friends met een song, die staat op het album met de toepasselijke naam “Family, Friends & Heroes”, dat op donderdag, 3 maart a.s. officieel zal worden gepresenteerd door Compass Records.

U kunt alvast ervern kennismaken met Frank Solivan met meer informatie over z’n nieuwe album “Family, Friends & Heroes”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Hierbij uw RTV Krimpenerwaard wordt u als luisteraar natuurlijk altijd onmiddellijk geïnformeerd over alle nieuwe muziek, die er verschijnt en zo ook bij uw “Country Music Round-Up”.

Frank Solivan & Dirty Kitchen

Terug naar Frank Solivan, want in dit programma heb ik in het grijze verleden natuurlijk wel eens van hem laten horen maar toen nog samen met de groep “Dirty Kitchen” met het album “On the Edge” in april 2013 uitgebracht door Compass Records en een jaar met het album “Cold Spell”.

Het vervolg in 2016 is een solo-album met 14 tracks, waarbij Frank wordt bijgestaan door tal van familieleden, zoals z’n helaas overleden moeder Lorene Solivan, z’n neef Ty Smith en nicht Megan McCormick en z’n muzikale vrienden Del McCoury, Sam Bush, Jerry Douglas Rob Ickes en tenorzanger John Cowan.

De “Heroes” zijn natuurlijk z’n muzikale helden uit het verleden zoals Roy Orbison, Johnny Cash en John Denver.

Mandolinespeler en zanger/gitarist Frank Solivan hier met z’n album “Family, Friends & Heroes” uitgebracht door Compass Records zeer aanbevelenswaardig en vanaf a.s. donderdag waarschijnlijk wel aan te schaffen.

Voor u als lezer van dit bericht ook nog een fraaie video-clip van een optreden van Frank Solivan & Dirty Kitchen met de “Buddy Holly” song “Pretty Woman”, die als eerste track staat op z’n nieuwe album.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Buddy Miller & Friends - Cayamo Sessions at Sea

Dan gaan we nu op een fraaie cruise met Buddy Miller met de  song “After the Fire Is Gone”, zeer bekend door de uitvoering van Loretta Lynn en Conway Twitty en nu dus Buddy Miller waarbij hij wordt bijgestaan door Lee Ann Womack .

Vervolgens de Buck Owens song “Love Is Gonna Live Here” door Buddy Miller samen met Kacey Musgraves en “Wedding Bells”, een klassieker uit het verre grijzen verleden en zeer bekend geworden van de vertolkig hiervan door Hank Williams, maar hier door Buddy Miller samen met de Engelse singer/songwriter Richard Thompson, die trouwens veelal in Amerika verblijft.

Deze songs staan op het album “Cayamo Sessions at Sea”, dat eind januari van dit jaar werd uitgebracht door New West Records.

Niet aan boord van zo’n schitterend passagiersschip, maar wel tijdens een “live” optreden Buddy Miller samen met lee Ann Womack met de song “After the Fire Is Gone”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Buddy Miller, de gevoelige Americana zanger/schrijver/gitarist en producer, die in de jaren 60 als bassist begon in bluegrass combo’s, speelde als sessie gitaarspeler en zanger op albums van Jim Lauderdale, Victoria Williams en Heather Myles.

Zo rond 1997 was hij tevens lead-gitarist in de begleidingsgroep van Emmylou Harris, Spyboy, en als een gebaar van vriendschap zong Emmylou Harris ook op z’n schitterende album Poison Love uitgebracht eveneens in 1997.

In 1999 werd het album Cruel Moon in z’n eigen thuisstudio geproduceerd en uitgebracht door Hightone . Een album waarbij Buddy Miller werd geholpen door Emmylou Harris, Steve Earle, Joy Lynn White, Jim Lauderdale en bovenal z’n vrouw Julie.

Het echtpaar schreef songs voor o.a. Steve Earle, Jimmie Dale Gilmore, de Dixie Chicks, Lee Ann Womack en natuurlijk voor z’n vriend Jim Lauderdale.

Het album “Cayamo Sessions at Sea” is opgenomen aan boord van zo’n schitterend varend hotel, die voor cruise vertrekt vanuit Miami naar Bovenwindse Eilanden zoals St Maarten en Tortulo, één van de Britse Maagden-eilanden.

De laatste twee jaar organiseert Buddy Miller met tal van bekende musici, waaronder ook Jim Lauderdale, Lucinda Williams en Krist kristofferson, schitterende muziekfestivals aan boord voor de passagiers natuurlijk. Ook dit jaar gaat dat weer gebeuren.

U kunt ook nog even luisteren naar Buddy Miller samen met Kacey Musgraves met de song “Love’s Gonna Here”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek  evenementen in de regio  het nu tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma met als eerste de countryband “Reward” uit Tilburg met de song “Motel Time”.

Deze song staat op hun EP-album “The First Edition” met vijf leuke traditionele countrysongs,  die in eigen beheer is uitgebracht en via hun website dan wel tijdens hun optredens is te verkrijgen.

De band bestaat uit 6 doorgewinterde muzikanten, die hun ervaringen opgedaan hebben in diverse countrybands zoals Grand Canyon, Big Wheel en Canyon Trail met zanger/gitarist John McGray, zangeres Harriette van Oers, steelgitarist Henry Klaasen,  ,leadgitarist Rob Laupman,basgitarist Twan Damen en drummer John van Beers.

De countryband “Reward” hier tijdens een optreden voor de line-dancers.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Pinchitos Caliente - Tequila Sunrise

Vervolgens “Tequila Sunrise” natuurlijk zeer bekend door The Eagles, maar hier een fraaie versie door de “Pinchitos Caliente”uit Sittard-Geleen.

Deze groep traden met veel enthousiasme op tijdens het DCMA Award Gala op zaterdag, 7 november vorig jaar in Boekel, tot groot plezier van de aanwezigen.

Deze song staat trouwens op hun album “Crossing Borders”, dat in 2007 werd uitgebracht door Limbo Music.

De band met hun aanstekelijke Tex-Mex Muziek, die 13 jaar geleden werd opgericht door de Spaanse bandleider Gerardo Romero Butron, is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de Europese muziekscene.

Sedert 2007 heeft de groep nog vier albums in eigen beheer uitgebracht, waaronder “Amigos del Corazon” in mei 2014.

Natuurlijk kunt u ook nog even luisteren naar de “Pichitos Caliente” met hun vertolking van de song “tequila Sunrise”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Doug Adkins - Whiskey Salesman

Dan nu alvast een voorproefje op het optreden van Doug Adkins a.s. zaterdagavond, 5 maart in het Cultureel Centrum Concordia te Haastrecht hier met de song “Whiskey Salesman”.

Het is de  titelsong van zijn album “Whiskey Salesman”, dat in 2008 werd uitgebracht door Lyric Mountain.

Doug Adkins was een doorslaand succes op de Western Experience in ’s-Hertogenbosch en het Cultureel Centrum Concordia is erg verheugd dat deze Amerikaanse countryartiest naar Haastrecht komt om samen met de “Johnny Bernhard” authentieke country music ten gehore te brengen.

Zijn repertoire zal de country-linedancers en andere dansliefhebbers geheid de dansvloer op krijgen!

In januari 2016 heeft hij zijn nieuwe CD “Loneseome” uitgebracht vol met heerlijke dansbare country songs. Het album heeft uw presentator nog niet in zijn bezit, maar die kunt u vast wel aanschaffen tijdens zijn optreden a.s. zaterdagavond.

Alvast even kennismaken met de titelsong van z’n album “Lonesome” van Doug Adkins.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tracey K. Houston - How Can I Face Tomorrow

Vervolgens “How Can I Face Tomorrow” door Tracy K. Houston uit Canada hier met een song, die staat op haar album  “Just the Way I Am” in eigen beheer uitgebracht.

Deze song staat ook op het verzamelalbum Hillcrest 79 van Hillcrest Radio Marketing Service in Cambridge Ontario.

Op een dergelijk album staan zo’n 16 songs van countryartiesten uit de hele wereld en die wordt gezonden aan de serieuze country DJ’s met het verzoek de songs te promoten via hun programma en daar doen wij natuurlijk ook aan mee.

Dan nu snel door naar onze uitsmijter Lonnie Spiker hier met de song “Texas in Another Life”, die staat op z’n album “In Another Life” ook in eigen beheer uitgebracht.

Deze song staat ook op reeds gemelde album “Hillcrest 79”.

U kunt ook nog even kennismaken met Tracy K. Houston hier met een eerbetoon aan Loretta Lynn hier met de song “Before I’m Over You”, die staat op haar album “Salute to Loretta Lynn”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Lonnie Spiker - Texas in Another Life

Dan is het nu tijd voor onze uitsmijter Lonnie Spiker hier met de song ““Texas in Another Life”, die staat op z’n album “In Another Life” vorig jaar 2015 in eigen beheer uitgebracht. Deze song staat ook op reeds gemelde verzamelalbum album “Hillcrest 79”.

Tot slot kunt u nog luisteren naar een duet van Lonnie Spiker hier samen met Diane McCall hier met de song “This Ain’t Love”, die eveneens staat op z’n album “In Another Life”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Luister mee in de ether op 106.6 MHz, de diverse kabelfrquenties of wereldwijd via het internet  middels de website van RTV Krimpenerwaard http://www.rtvkrimpenerwaard.nl/radio ).

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

 Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Mrt. 01 ‘16 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek & presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek   ***   titel album   ***               Label

1. Dave Adkins   ***   A Whole Lot More to Tell   ***   Dave Adkins   ***   Mountain Fever Records

2. Dave Adkins   ***   It’s Not Over (Till I Get Over You)   ***   Dave Adkins   ***   Mountain Fever Records

3. Dave Adkins   ***   Fool-o-sophy   ***   Dave Adkins   ***   Mountain Fever Records

4. Frank Solivan   ***   I Still Miss Someone   ***   Family, Friends & Heroes   ***   Compass Records

5. Frank Solivan   ***   When the Leaves Turn Brown   ***   Family, Friends & Heroes   ***   Compass Records

6. Frank Solivan   ***   Are You Missing Me   ***   Family, Friends & Heroes   ***   Compass Records

7. Buddy Miller ft. Lee Ann Womack  ***   After the Fire Is Gone   ***   Cayamo Sessions at Sea   ***   New West Records

8. Buddy Miller ft. Kacey Musgraves  ***   Love’s Gonna Live Here   ***   Cayamo Sessions at Sea   ***   New West Records

9. Buddy Miller ft. Richard Thompson  ***   Wedding Bells   ***   Cayamo Sessions at Sea   ***   New West Records

10. Reward   ***   Motel Time   ***   The First Edition   ***   Reward

11. Pinchitos Caliente   ***   Tequila Sunrise   ***   Crossing Borders   ***   Limbo Music

12. Doug Adkins   ***   Whiskey Salesman   ***   Whiskey Salesman   ***   Lyric Mountain

13. Tracy K. Houston   ***   How Can I Face Tomorrow   ***   Just the Way I Am   ***   Songbird Production

14. Lonnie Spiker   ***  Texas in Another Life   ***   In Another Life   ***   Lonnie Spiker

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *