The City of New Orleans

 

The Country Gentlemen - City of New Orleans

In het programma “Country Music Round-Up” bijzondere aandacht voor de 22ste Annual Picking Party, die op zondag, 28 februari a.s. wordt georganiseerd in het Cultureel Centrum Concordia te Haastrecht.

Negen nederlandse bands zullen deelnemen aan dit festival met een muzikale opdracht om ook met een zelfgeschreven “Train Song” op te treden!

Vanavond alvast een voorproefje met tal van “Train Songs” door o.a. Merle Haggard, Iris DeMent, Dillard & Clark e.v.a.

Maar zoals altijd beginnen het programma met de bluegrass, die deze keer wordt verzorgd door o.a. “The Country Gentlemen” en “The Seldom Scene” natuurlijk helemaal in de sfeer van treinen.

Halverwege het programma nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse bijdrage en daarvoor in de schijnwerpers de countrygroep “Change of Key” uit Gouda en de bluegrassgroep “Stringtime” uit het Hoge Noorden, die a.s. zondagmiddag  ook zullen optreden in Haastrecht.

Vervolgens gaan we gewoon door met treinen samen met Jason Aldean en treedt George Strait op als uitsmijter van dit programma met de song “Trains Make Me Lonesome”.

Seldom Scene - Big Train from Memphis

We begonnen het programma “Country Music Round-Up “ natuurlijk heel toepasselijk met het geluid van een passerende trein gevolgd door een “live” optreden van “The Seldom Scene” met de song “Big Train from Memphis” tijdens de viering van hun 15-jarige jubileum als groep met John Duffey als woordvoerder.

Een opname, die staat op het fraaie album  van The Seldom Scene & Their Very Special Guests”  met als titel “15th Anniversary Celebration” op 10 november 1986 opgenomen in het “Jophn F. Kennedy Center for the Performing Arts”.

De line-up van Seldom Scene bestond uit John Duffey op mandoline, Mike Auldridge op dobro, Lou Reid op gitaar, Ben Eldridge op banjo en Tom Gray op de staande bas.

Speciale gasten waren o.a. Linda Ronstadt, Emmylou Harris, Charlie Waller, John Starling en Ricky Skaggs.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking en kunt u van dit album nog even luisteren naar “Lorena” met bovenvermelde “line-up”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Country Gentlemen - The City of New Orleans

Vervolgens  “The Country Gentlemen” met de titelsong van hun album “Joe’s Last Train”, dat oorspronkelijk in 1976 op LP werd uitgebracht door Rebel Records natuurlijk allang grijs gedraaid, maar gelukkig in 1997 opnieuw uitgebracht en natuurlijk op een CD door eveneens Rebel Records.

Dan ook nog heel toepasselijk “The City of New Orleans” in 1970 geschreven door Steve Goodman en zeer bekend van de vertolking door Arlo Guthrie, maar hier vertolkt door The Country Gentlemen hier met een song van het verzamelalbum  “The Complete Vanguard Recordings” in 2002 uitgebracht door Vanguard.

In de Amerikaanse muziek zijn treinen vaak het onderwerp van een song, want er zijn natuurlijk ook bijzonder lange trajecten, zoals ook de de treinreis van Chicago, Illinois naar NewOrleans, Louisiana meer dan 900 mijlen, dat is bijna zo’n 1500 km.

Een reis met de “City of New Orleans” gaat door het hart van de muzikale erfenis van Amerika via het beroemde Chicago Symphony orkest, dwars door Kentucky met z’n bluegrass en via de levendige blues van Beale Street in Memphis, Tennessee, door naar de geboorteplaats en rijke historie van de Jazz in Mississippi en in New Orleans, Louisiana.

Met deze trein rijdt je dus in de schaduw van de reuzen van de amerikaanse muziek, zoals Louis Armstrong, Muddy Waters en Elvis Presley.

Maar in dit programma een eerbetoon aan de “City of New Orleans” door de Country Gentlemen met Charlie Waller op gitaar en met leadzang, Mike Auldridge op dobro, Doyle Lawson op mandoline met zang, Ricky Skaggs als gastspeler op de viool, Bill Emerson op de banjo, James en Jim Baily eveneens op banjo, Jerry Douglas op dobro en tenslotte nog Bill Yates op de bas.

U kunt ook nog even naar “Bourbon Street” in New Orleans met de muziek van The Country Gentlemen” met hun versie van de song “City of New Orleans”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys - Train 45

Dan gaan we nu naar een instrumentale uitvoering van het vertrek van de befaamde “Train 45” door Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys, , waarvan ook een fraaie video-clip via “youtube” is te bewonderen.

Toen Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys optraden tijdens het “Mid Pointe Music Festival” op 29 september 2012 in Cincinnati werd er ook een schitterende video-clip opgenomen ten behoeve van de restauratie van het oude  “ Emery Theatre “ aldaar.

Ralph Stanley had daar wel wat mee, want samen met z’n broer Ralph werden in Cincinnati bij King Records hun eerste opnames gemaakt, terwijl The Stanley Brothers gedurende de jaren ’50 ook meerdere malen optraden in het oude Emory Theater.

Een instrumentale uitvoering van “Train 45” staat ook op een mooi verzamelalbum met als titel “True Bluegrass Instrumentals” uitgebracht door Milan Canada.

Deze schitterende uitvoering van “Train 45” door Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys” kunt u natuurlijk hier ook bekijken.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

John Starling - He Rode All the wade to Texas

Vervolgens “Hobo on a Freight Train to Heaven” en “He Rode All the Way to Texas” geschreven en hier gezongen door John Starling eveneens op rhythm-gitaar.

Deze song staan op het album “Long Time Gone” van John Starling en dat in 1980 voor de eerste keer werd uitgebracht door Sugar Hill Records en later nog een aantal keren.

John Starling in de song ““He Rode All the Way to Texas” tezamen met bijna de voltallige Seldom Scene Line-Up met Mike Auldridge op dobro, Ben Eldridge op de banjo Tom Gray op de bas, John Duffey en Mike Auldridge met achtergrondzang en ook nog Scott Johnson op de piano.

U kunt u ook nog even luisteren en kijken naar een opname van John Starling met tal van oude vrienden met o.a. Emmylou Harris en Lou Reid.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Maar er waren nog veel meer muzikale vrienden aanwezig zoals bijvoorbeeld tijdens de song “Hobo on a Freight Train to Heaven” o.a. ook nog Ricky Skaggs en Herb Pedersen met Sam Bush op mandoline, Lowell George op slide-gitaar en Mike Auldridge op dobro.

Fraaie akoestische countrymuziek hier in uw programma “Countrymusic Round-Up” en dat hoorden de luisteraars natuurlijk ook bij de instrumentale uitvoering van “Train 45” door Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys.

Natuurlijk voor u als lezer ook nog de mogelijkheid om de fraaie song “He Rode All the Way to Texas” te horen middels deze link.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Merle Haggard - My Love Affair with Trains

Dan nu snel door met de trein natuurlijk naar Merle Haggard hier met de titelsong van z’n album “My Love Affairs with Trains” met een korte toelichting over de geschiedenis van de treinen en persoonlijke herinneringen bij elke song van dit album.

Merle Haggard terug naar de tijd van de stoom en diesel -treinen met de titelsong van z’n album “My love affair with trains”, waarin hij zijn voorliefde voor treinen nog eens bezingt.

In 1976 verscheen via Capitol de LP “My love affairs with trains” een soort eerbetoon van Merle aan Jimmie Rodgers en trouwens ook nog het album “The Roots of My Raising”.

Door het label “Beat Goes On” of te wel BGO Records werden deze twee LP’s op 1 CD geperst.

U kunt ook nog luisteren naar de treinsong “Silver Ghost” door Merle Haggard middels een “slide-show”, die ook staat op dit album.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dillard & Clark - Train Leaves Here This Morning

We gingen in 1968 ook nog op een fantatstische expeditie samen met Dillard & Clark en de song “Train Leaves Here This Morning”, die staat op hun album “The fantastic Expedition of Dillard & Clark” een LP uit 1968 en tezamen met hun vinyl album “Through the morning, through the night “ uit 1969 in 2001 door A & M Records op één CD geperst.

Natuurlijk kunt u ook nog even luisteren naar Dillard en Clark hier met hun versie van de  Bernie Leadon en Gene Clark song “Train Leaves Here This Morning”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iris Dement - Miss a Lot of Trains

Vervolgens “I Miss a Lot of Trains” door Iris Dement hier met een song, die staat op het album “Real—The Tom T. Hall Project” uitgebracht door delmore Recordings.

In oktober 1998 werd door het label Delmore Recordings een schitterend album uitgebracht, waarin een uitgebreide verzameling van Nashville country ontkenners en alt-country enthousiasten een eerbetoon brachten aan de songs van Tom T. Hall.

Het resultaat van die samenwerking was een zeldzaam fraai eerbetoon-album met zeer bijzondere vertolkingen met als hoogtepunten van dit album toch wel de Johnny Cash’s versie van “I Washed My Face in the Morning Dew”, Ralph Stanley’s “The Water Lily”, Syd Straw’s “Harper Valley P.T.A., Kelly Willis “That’s How I Got to Memphis” , Whiskeytown’s “I Hope It Rains at My Funeral” en zoals hier dus Iris DeMent met de song “Miss a Lot of Trains”.

Voor u als lezer ook nog even de tekst van deze fraaie song met de schitterende presentatie door Iris DeMent.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Change of Key at the Picking Party

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma met als eerste de Goudse countrygroep “Change of Key hier met de song “Friendship is a Two-way Street”.

Deze song staat op de eerste CD van hun dubbelalbum “When Music Calls My Name” en die vol staat met fraaie akoestische countrymuziek, die ook uitstekend past gedurende de 22ste jaarlijkse “Picking Party” a.s. zondag vanaf 12.00, want dan de deuren open om vervolgens om 13.00 van start te gaan in Concordia te Haastrecht.

Nog even terug in de tijd naar 2011 en een optreden van Change of Key in het Cultureel Centrum Concordia.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Stringtime at the Annual Picking Party 2014 Leiden

Vervolgens “Kentucky Waltz” door de groep “Stringtime”, die bluegrassgroep, die op zondagmiddag volgens het schema als laatste zal optreden tijdens de 22ste Jaarlijkse “Picking Party” in het Cultureel centrum Concordia te Haastrecht. Zo rond een uur of zeven zullen zij gedurende zo’n 40 minute gaan optreden en vervolgens komt er nog de finale met de afsluiting.

De groep werd opgericht in oktober 2010 en speelt traditionele bluegrass met snelle songs en prachtige ballads. Stringtime valt op door hun harmonische zang en hun enthousiasme op het podium. De band laat zich inspireren door de muziek van The Chapmans, The Gibson Brothers, Lazy Tater, The Dillards, The Johnson Mountain Boys en vele anderen

Hans Kelderhuis op mandolin met zang ,Laura ter Beek op viool met zang,Bert Hilberts op de staande bas met zang, Geert van Schoonderwoerd den Bezemer op banjo en tenslotte Wouter Pothoven op gitaar.

Stringtime zal ook tijdens het EWOB Festival van 5 t/m 7 mei a.s. in Voorthuizen optreden.

Tijd om eens kennis te maken met “Stringtime” hier tijdens hun optreden tijdens de “Picking Party”van 2014 in Leiden hier met de song “Mist of Memory”, die werd opgenomen tijdens hun optreden in het programma “Countryland” op de zaterdagavond uitgezonden via Radio Barneveld.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jason Aldean - Night Train

Dan gaan we nu snel door naar de hedendaagse countrymuziek met nog steeds “treinen” als onderwerp met als eerste Jason Aldean hier met de song “Night Train”.

Het is de titelsong van zijn 5e studioalbum “Night Train” met 15 tracks, dat in 2012 werd uitgebracht door Broken Bow.

 Natuurlijk kunt u ook nog even luisteren naar Jason Aldean hier met de song “Night Train”middels een fraaie video-clip.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

George Strait - Trains Make Me Lonesome

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter George Strait hier met de song “Trains Make Me Lonesome”.

 Deze song staat op het fraaie verzamelalbum “Strait out of the Box”, dat in 1995 werd uitgebracht door MCA Nashville.

Een album met 4 CD’s met in totaal 72 tracks, waaronder ook een aantal nog niet eerder uitgebrachte songs, zoals “Fly Me to the Moon” samen met Frank Sinatra.

Maar daar gaat het in dit programma niet over we hadden het over treinen en de toch wel verdrietige song “Trains Make Me Lonesome” van George Strait heel toepasselijk uit de “Box” en daar doel ik dan weer op een vrachttrein met “Boxcars”.

Tot slot van dit bericht kunt u nog luisteren naar George Strait hier met de vermelde door Paul Overstreet geschreven song, die van oorsprong staat op het album “Holding My Own” in 1992 uitgebracht door Geffen/MCA Records.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Luister mee in de ether op 106.6 MHz, de diverse kabelfrquenties of wereldwijd via het internet  middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Feb. 23 ‘16 19.00 – 20.00 uur (CET)

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek   ***   titel album   ***               Label

1. The Seldom Scene   ***   Big Train from Memphis   ***   15the Anniversary Celebration   ***   Sugar Hill Records

2. The Country Gentlemen   ***   Joe’s Last Train   ***  Joe’s Last Train   ***   Rebel Records

3. The Country Gentlemen   ***   The City of New Orleans   ***   The Complete Vanguard Recordings   ***   Vanguard Records

4. Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys   ***   Train 45   *** True Bluegrass Instrumentals   ***   Milan Canada

5. John Starling   ***   Hobo on a Freight Train to Heaven   ***   Long Time Gone   ***   Sugar Hill Records

6. John Starling   ***   He Rode All the Way to Texas   ***   Long Time Gone   ***   Sugar Hill Records

7. Merle Haggard   *** My Love Affair with Trains   ***   My Love Affair with Trains   ***   BGO Records

8. Doug Dillard & Gene Clark   ***   Train Leaves Here This Morning   ***   The Fantastic Expedition of Dillard & Clark   ***   A&M Records

9. Iris DeMent   ***   I Miss a Lot of Trains   ***   Real – The Tom T. Hall Project   ***   Delmore Recordings

10. Change of Key   ***               Friendship Is a Two-Way Street   ***   When Music Calls My Name   ***   Change of Key

11. Stringtime   ***   Kentucky Waltz   ***   demo   ***   Stringtime

12. Jason Aldean   ***  Night Train   ***   Night Train   ***   Broken Bow

13. George Strait   ***  Trains Make Me Lonesome   ***   Strait out of the Box   ***   MCA Records

14. Aaron Watson   ***   Freight Train   ***   Freight Train Country   ***   Big Label Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *