Stuck on You

The Good Brothers - On Stage at the Gibson Centre

In het programma “Countrymusic Round-Up” bijzondere aandacht aandacht voor het optreden  van “The Good Brothers” o.a. woensdag, 17 februari a.s.,  in partycentrum Amicitia te Lekkerkerk met een drietal songs van hun album “ Restricted Goods”.

Evenals de vorige week ook nog voorproefje op het bluesfestival op 20 februari a.s. in het Cultureel Centrum Concordia te Haastrecht met hedendaagse akoestische blues door Rory Block met een eerbetoon aan Mississippi John Hurt en Skip James.

Maar zoals altijd beginnen het programma met de bluegrass, die deze keer wordt verzorgd door groep “Circa Blue”, uit West Virginia, met songs van hun nieuwe album “Once Upon a Time”.

Halverwege het programma nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse bijdrage en daarvoor in de schijnwerpers de countryband “Reward” uit Brabant met een song van hun EP-album “The First Edition” en vervolgens ook nog Zingga uit Drenthe met hun nieuwe single “That’s What I Want to Say”.

Daarna gaan we weer terug naar de hedendaagse “Outlaw”countrymuziek uit de US of A voor Dallas Moore uit Ohio en treden Los Texmaniacs uit San Antonio TX samen met Kevin Fowler op als uitsmijters van dit programma met een song van hun niuewe album “Americana Groove”.

Circa Blue - Whispers of the North

We begonnen dit programma met de songs  “Whispers of the North” en “Tripped, Stumbled and Fell” en de titelsong “Once Upon a Time” door de bluegrassgroep “Circa Blue”.

Hun derde album werd op 3 februari j.l. officieel werd gepresenteerd door het label “Orange Blossom Records”.

Circa Blue is een prograssieve bluegrassgroep, die werd opgericht in 2010 door Steve Harris, tevens liedjesschrijver hier op gitaar en met leadzang,  Gerrett Wren op mandoline en Matt Hickman op de banjo, Malia Furtado op viool en met achtergrondzang en Ashley Stewart op de bas met eveneens lead-zang.

U kunt via hun webside kunt u natuurlijk kennismaken met de groep, waarbij u ook nog een fraaie video-clip van een optreden met de song “Rain and Snow”, die ook staat op hun nieuwe album.

Vorig brachten zij met veel succes hun tweede album “A Darker Blue” uit, dat hen veel bekendheid bracht en inmiddels staat hun nieuwe album “Once Upon a Time” al hoog genoteerd in de bluegrassmuziek overzichten.

In 2015 bracht Steve Harris ook nog een solo-album met de titel “Sundown” uit.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking door Circa Blue hier met de reeds vermelde fraaie winterse video-clip “Rain and Snow”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Rory Block - Frankie and Albert

A.s. zaterdag, 20 februari van is er een bluesfestival in Theater Concordia, waarbij de hele avond muziekliefhebbers kunnen genieten van optredens in de grote zaal en in het Grand Café Concordia van “Red Salmon” uit Ammerstol, de “Hell Hounds met leadzangeres Sarah Ockhuysen uit Den Haag” en  de driemansgroep “Mocambo Blues”met hun “Sound of Texas Blues” . Drie Blues bands, 3 podia, 3 verschillende stijlen. “Don’t Be Square! Just Go There!”.

In het programma “Countrymusic Round-Up” zoeken we regelmatig de grenzen van de countrymuziek weer op hier met een voorproefje te nemen op dit festival met akoestische bluesmuziek door Rory Block hier met een eerbetoon aan de bekende blueszanger Mississippi John Hurt met de song “Frankie and Albert”.

Vervolgens ook nog “Special Rider Blues” eveneens door Rory Block hier met een song, die staat op haar album “Hard Luck Child : A Tribute to Skip James” in okotber 2014 uitgebracht door Stony Plain Records.

“Hard Luck Child” is, 6e in de rij van tributes albums aan bluesmuzikanten, die zij ooit als tiener ontmoet heeft. Na onder meer releases over Son House en Mississippi Fred staat dus in dit album Skip James centraal.

Rory Block - Special Rider Blues

Nehemiah Curtis ‘Skip’ James (1902 – 1969) was een Amerikaanse blueszanger, gitarist, pianist en songwriter die klassiekers schreef als Hard Time Killing Floor Blues, Devil Got My Woman, Cypress Grove Blues en I’m So Glad.  Naast blues nam hij ook veel gospelgetinte nummers op. Nadat hij in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw verschillende platen had opgenomen, verdween hij min of meer uit zicht, tot hij in de jaren zestig herontdekt werd.

Rory bezocht hem als vijftienjarige in het ziekenhuis toen hij daar lag wegens kanker.

Ook op dit album laat Rory Block weer horen, dat ze een van de beste akoestische bluesgitaristen is van dit moment met ook nog eens fraaie zang, die meer dan recht doet aan de vertolking van traditionele bluesmuziek.

Tijd om weer eens kennis te maken met Rory Block hier met de gospelblues song “The Water Is Wide”, die o.a. ook staat op haar album “High Heeled Blues”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Daarvoor dus nog de song “Frankie en Albert” natuurlijk ook door Rory Block maar nu met een eerbetoon aan de bekende blueszanger/schrijver en gitarist Mississippi John Hurt op het album “Avalon”. Dit album werd in juni 2013 eveneens door Stony Plain uitgebracht met 11 songs, waarvan de meeste door John Hurt waren geschreven, maar  “Frankie and Albert” is een traditional gebaseerd op het dramatische verhaal van de 22-jarige Frankie Baker, die haar 17-jarige vriend Albert Britt doodschoot in oktober 1899.

Op het album “Avalon” staat ook nog de fraaie Mississippi John Hurt song “Stagolee” en natuurlijk kunt u daar nog even naar luisteren.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Verder staat op dit album ook nog de traditional song “Make Me a Pallet on Your Floor”, die om en nabij 1911 voor het eerst werd gezongen en daarna in 1928 reeds bekend werd door Mississippi John Hurt.

Blues in allerlei soorten a.s zaterdag 20 februari in Concordia Haastrecht.

Voor u als lezer ook nog een zeer fraaie uitvoering van de song “Make Me a Pallet on Your Floor” door Gillians Welch en David Rawlings subliem op gitaar tijdens een optreden in LSO St Lukes te London.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Good Brothers - Stuck on You

Maar eerst morgenavond, 17 februari, in Amicitia “The Good Brothers” en alvast hier in dit programma met een fraaie binnenkomer de song “Fox on the Run” gevolgd door “Honk on Bobo” en  “Stuck on You”  tijdens een “live-optreden” in de “Gibson Centre” in Alliston Ontario.

Deze songs staan op hun album “Restricted Goods”, dat in 2008 werd uitgebracht door HogTown Records.

Hogtown is niet zo maar een naam het is namelijk de bijnaam van Toronto, de hoofdstad van de Canadese provincie Ontario.

The Good Brothers kunnen omschreven worden als een Canadese legende. Zij zijn acht maal de winnaars van de prestigieuze Juno Award (Canada’s Grammy Awards) en in 2004 opgenomen in de Canadese Country Music Hall of Fame.

Dit jaar komen ze voor de 39e maal op tournee in Europa en daar zijn zij ook geweldig trots op, want dat is waarschijnlijk nog geen enkele Canadese act gelukt.

The Good Brothers of te wel de broers  “Larry, Brian en Bruce” nodigen u uit om te genieten van hun muziek; een mengeling van Canadese country, Ierse Folk en Bluegrass.

Ze weten hun publiek telkens weer te pakken met hun uitstekende songkeuze, een uitgelezen show, fraaie vocalen en veel humor.

Vanuit het vermelde “Gibson Centre” The Good Brothers” met hun “Fox on the Run”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

ReWarD - Dayjob

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma met als eerste uit Tilburg Nrd-Brabant de countrygroep “Reward” hier met de song “Dayjob”.

Deze song staat op hun EP-album “The First Edition” met 5 leuke traditionele countrysongs,  die in eigen beheer is uitgebracht en via hun website dan wel tijdens hun optredens is te verkrijgen.

De band bestaat uit 6 doorgewinterde muzikanten, die hun ervaringen opgedaan hebben in diverse countrybands zoals Grand Canyon, Big Wheel en Canyon Trail met zanger/gitarist John McGray, zangeres Harriette van Oers, steelgitarist Henry Klaasen,  ,leadgitarist Rob Laupman,basgitarist Twan Damen en drummer John van Beers.

Tijd om eens kennis te maken met de country band “ReWarD” hier tijdens een optreden in Blijham met de songs “Make Memories with Me” en “Sing me Back Home”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Zingga - That's What I Want to Say

Vervolgens  “That’s What I Want to Say” door Zingga uit Bovensmilde hier met hun single, die is uitgebracht door het label NEO Records .

Zingga, de Drentsche Countryband, die in 2015 country-awards in Nederland en Duitsland won voor “Song of the year” (Song for Luc) en “Best Country Duo” hier met een nieuwe single, die in hun eigen studio van NEO Music tot stand gekomen. John en Nienke Geuzinge-Havinga (Zingga) schreven het nummer en waren verantwoordelijk voor de productie hiervan.

Robby Springfield, een “Award winning steeler” uit Nashville, heeft de song aangevuld met een typische Nashville klank, komende uit zijn pedalsteel guitar.

De komende periode zal er hard gewerkt worden aan het nieuwe album van Zingga dat in het najaar van 2016 uit zal komen.

U kunt ook nog even luisteren naar Zingga met de promo-clip van hun nieuwe song “That’s What I Want to Say”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dallas Moore - Beats All I've Ever Seen

Dan nu naar Ohio voor Dallas Moore uit Cicinatti met de song “Beat’s All I’ve Ever Seen”, die staat op z’n album “Dark Horse Rider”, dat vorig jaar werd uitgebracht door Sol Records.

Dallas Moore is een typische outlaw countryzanger met lange haren,  die in z’n vrije tijd rondtoert op een Harley en in z’n stijl werd beinvloed door Elvis Presley en Hank Williams.

Met z’n rauwe stem en z’n muziek zijn er meer overeenkomsten met Waylon Jennings en de countryrock van Lynyrd Skynyrd.

Z’n debuutalbum, dat in 1991 werd uitgebracht, heeft dan ook de toepasselijke titel “My Heroes Have Always Been Cowboys”.

Natuurlijk kunt u ook nog even kijken en luisteren naar Dallas Moore hier tijdens een “live” optreden met de song “Beats All I’ve Ever Seen”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Los Texmaniacs ft Kevin Fowler - Adios Mamacita

Gelet op de tijd op naar onze uitsmijters Los Texmaniacs uit San Antonio TX hier met vokale assistentie van de Texaanse singer/songwriter Kevin Fowler met de song “Adios Mamacita”, die staat op hun album “Americano Groove”, dat vorig jaar werd uitgebracht door “Line in the Sound”.

Een fraai album met 12 songs geheel in Cojunto stijl met ook medewerking van o.a. Joe Ely, Rick Trevino en Alexandro Escovedo.

Tot slot van dit bericht nog even naar een “live” optreden van Los Texmaniacs hier met Augie Meyers met de song “All About Avocados”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Playlist ” Country Music Round-up ” 

Date: Feb. 16 ‘16 19.00 – 20.00 uur (CET)

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***  titel muziek   ***   titel album     ****   label

1. Circa Blue   ***   Whispers of the North   ***   Once Upon a Time   ***   Orange Blossom Records

2. Circa Blue   ***   Tripped Stumbled and Fell   ***   Once Upon a Time   ***   Orange Blossom Records

3. Circa Blue   ***   Once Upon a Time   ***   Once Upon a Time   ***   Orange Blossom Records

4. Rory Block   ***   Frankie and Albert   ***   Avalon : A Tribute to Mississippi John Hurt   ***   Stony Plain Records

5. Rory Block   ***   Special Rider Blues   ***   Hard Luck Child : A Tribute to Skip James   ***   Stony Plain Records

6. The Good Brothers   ***   Fox on the Run   ***   Restricted Goods   ***   Hogtown Records

7. The Good Brothers   ***   Honk on Bobo   ***   Restricted Goods   ***   Hogtown Records

8. The Good Brothers   ***   Stuck on You   ***   Restricted Goods   ***   Hogtown Records

9. ReWarD *** Day Job   ***   The First Edition   ***   ReWarD

10. Zingga   ***   That’s What I Want to Say   ***   single   ***   Neo Records

11. Dallas Moore   ***  Beats All I’ve Ever Seen   ***   Dark Horse Rider   ***   Sol Records

12. Los Texmaniacs ft. Kevin Fowler   ***   Adios Mamacita   ***   Americano Groove   ***   Line in the Sound

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *