He Touched Me

Joey + Rory - He Touched Me

In het programma “Country Music Round-Up” speciale aandacht voor Gene Watson met fraaie traditionele countrymuziek van zijn album “Real Country Music”, dat eind vorige maand werd uitgebracht.

Ook een muzikaal eerbetoon aan Joey Feek van het bekende countryduo “Joey + Rory” , die vrijdag, 4 maart j.l. overleed in een hospice in haar woonplaats Alexandria Ind.

Fraaie muziek van een aantal albums, waaronder ook hun album “Hymns”, dat 12 februari j.l. nog werd uitgebracht door de Gaither Music Group.

Maar zoals altijd beginnen het programma met de bluegrass, die deze keer wordt verzorgd door “Mark Houser & Bluegras Drive” met een drietal songs van hun album “Uneven Road”.

Halverwege het programma nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse bijdrage en daarvoor in de schijnwerpers de “Stroatklinkers” uit de provincie Groningen en Maureen MacGillavry uit Brabant.

Vervolgens ook weer eens aandacht voor de Independent musici met uit Canada Bonita Mercer en de song “Two Steppin’ Out on Me” van haar album “You’ll Be the One”  en treedt Lacy Jay Syler uit Tennessee op als uitsmijtster van dit programma met haar single “Forever Everyday”.

Mark Houser & Bluegrass Drive - River of Regret

We begonnen dit programma trouwens met de songs “River of Regret” , “You Were” en “Lead Me Home” door Mark Houser & Bluegrass Drive met in het laatste liede vocale assistentie door de bekende bluegrasszangeresd Rhonda Vincent.

Deze songs staan op het album “Uneven Road” met 12 songs en dat de vorige maand werd uitgebracht door Rural Rhythm Records.

Mark Houser heeft de bluegrassmuziek wel in z’n aderen zitten, want hij is een neef van de beroemde zanger/schrijver/gitarist Lester Flatt. Nog maar ter herinnering Lester Flatt & Earl Scruggs samen met de Foggy Mountain Boys behoren samen met Bill Monroe & His Bluegrass Boys en The Stanley Brothers tot de pilaren van deze muziek.

Mark Houser, hier op gitaar met leadzang, heeft een zeer fraaie groep om zich verzameld met Cody Kilby eveneens op gitaar en banjo, Andy Leftwich op viool en mandoline, Cory Walker op banjo, Barry Bales op staande bas en tenslotte  Scotty Sanders op dobro en allemaal zingen ze natiurlijk ook mee.

Deze groep weet wel heel geod hoe ze hedendaagse bluegrassmuziek moeten spelen en daarom is het album “Uneven Road”dan ook en hartstikke leuk album om naar te luisteren.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking en kunt u ook kennismaken met Mark Houser & Bluegrass Drive hier met de song “Delilah”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Joey + Rory - Tune of a Twenty Dollar Bill

Dan vernam ik tot mijn spijt, dat afgelopen vrijdag 4 maart j.l. Joey Feek van het bekende duo “Joey + Rory” is overleden en daarom in het programma “Countrymusic Round-Up” ook een eerbetoon aan Joey met een drietal songs met als eerste nog uit de goede tijd “Tune of a Twenty Dollar Bill”.

Deze song staat op hun album “The Life of a Song” eind oktober 2008 uitgebracht door Sugar Hill Records gevolgd door de song “I Believe in You”, die staat op hun album “Country Classics” in 2014 uitgebracht door “Cracker Barrel”

Voor u als lezer ook nog de mogelijkheid om te kijken en nog te luisteren naar een “live” optreden van Joey + Rory hier met de song “I Believe in You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens ook nog “He Touched Me” door Joey + Rory hier met een schitterende country gospel, die staat op hun album “Hymns” met als onder titel “Hymns That Are Important to Us”.

Dit album werd op 12 februari j.l. uitgebracht, terwijl Joey Martin Feek op dat moment al zeer ernstig ziek was.

Hun laatste en zevende album uitgebracht door Gaither Music Group, een heel persoonlijk album, waarbij je als luisteraar heel sterk de indruk krijgt, dat de keuze van de songs door Joey zelf is bepaald.

Niet alleen een persoonlijk album, maar ook een afscheidsalbum met songs als “Take My Hand, Precious Lord”, I Surrender All” en I’ll Will Fly Away”.

Joey + Rory - I Believe in You

Rory Lee Feek en z’n echtgenote Joey Martin Feek begonnen hun muzikale carrieres als solo artiest en hadden daarmee redelijk success, maar de schijnwerpers werden echt op hen gericht, nadat zij elkaar ontmoetten, trouwden en gingen optreden als duo. Voor het echtpaar begon hun muzikaal succes met de deelname aan de Country Music TV-show “Can You Duet” in 2008. Zij werden 3e en heel veel sympathie van duizenden tv-kijkers, waardoor zij een contract kregen bij Sugar Hill Records en het album “The Life of a Song” werd uitgebracht.

Rory en Joey waren kundige liedjesschrijvers en muziekmakers en bij de meeste songs op dit album zijn ze betrokken als schrijver, spelen allebei prima gitaar en kunnen zoals u inmiddels wel heeft gehoord ook uitstekend samenzingen wat ook al reeds was te beluisteren.

Afgelopen vrijdag, 4 maart overleed Joey Feek na een vergeefse strijd tegen baarmoederhalskanker op 40-jarige leeftijd in hun huis in haar woonplaats Alexandria in de staat Indiana.

Haar echtgenoot Rory Feek moet nu verder met hun tweejarig dochtertje “Indiana Boone”, die geboren is met het “Down Syndroom”. Wij wensen hen dan ook veel sterkte toe bij dit dramatische verlies.

U kunt ook nog kijken en luisteren naar een optreden van Joey en Rory hier met met de song “He Touched Me”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Gene Watson - I'll Find It Where I Can

Dan nu naar Gene Watson  met de songs “I’ll Find It Were I Can”, “When a Man Can’t Get a Woman Off His Mind” en “Old Loves Never Die”

Deze songs staan op z’n nieuwste album “Real Country Music”, dat op 26 februari j.l. werd uitgebracht door “Fourteen Carat Mind” en dat betekent in eigen beheer dus, want “Fourteen Carat Mind” was in de begin jaren de nr.1 countrysong van Gene Watson.

De laatst vermelde song geschreven door Dallas Frazier,  stond op het album “Old Loves Never Die” en dan weet u ook gelijk, dat het dus tevens ooit de titelsong was het vermelde album uit 1981 uitgebracht door MCA.

Nu dus een fraaie heruitvoering van de song 35 jaar later hier op het album “Real Country Music”.

U kunt ook nog even luisteren naar een leuk interview met Gene Watson over het verschijnen van z’n nieuwe album “Real Country Music” en de songs, die er op staan.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na heel veel countryhits in de jaren ’70 en ’80 bij Capitol en MCA verdween de tradtionele countryzanger Gene Watson net als Merle Haggard en George Jones van de voorgrond ook al omdat zij geen deel uitmaakten van de toenmalige  “trends”.

Meer pop-country, soms pop-muziek met een vleugje country.

Hij bleef z’n tradtional country trouw en maakte in de jaren ’90 ook nog een aantal fraaie country-gospel albums.

Gene Watson - In a Perfect World

In 2007 ging hij aan de slag voor het fraaie label Sanachie en maakte samen met een aantal vrienden onder wie Vince Gill, Lee Ann Womack, Rhonda Vincent en Joe Nichols het album “In a Perfect World”.

In 2009 en 2011 maakte hij met Rhonda Vincent nog een tweetal fraaie albums met als titel “Staying Together” en “Your Money And My Good Looks” en in 2014 nog een fraai countrymuziek album met als titel “My Heroes Always Have Been Country”.

Gene Watson, geboren in 1943 te Palestine Texas, nu dus terug met een zeer fraai album met de zeer toepasselijke titel “Real Country Music”zeer aanbevelenswaardig!

Voor u als lezer ook nog even een optreden van Gene Watson hier met de Bill Anderson song “When a Man Can’t Get a Woman Off His Mind”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Stroatklinkers - Brown Eyed Girl

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is nu tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma met als eerste de groningse countrygroep”Stroatklinkers” met de Ierse Van Morrison song “Brown Eyed Girl”, die staat op hun –album “25 Joar” uitgebracht door Strictly Country Records.

Na zes zeer succesvolle Gronings-talige albums hebben de Stroatklinks hun 25 jarig bestaan als akoestische bluegrass-folk formatie bekroont met een 25 track 2 CD-set.

Op de eerste CD elf Gronings-talige liedjes, waaronder nieuwe composities, maar ook enkele Stroatklinkers klassiekers en op de tweede CD 14 van de meeste gevraagde engelstalige nummers zoals ook Mr. Spaceman, Sea of Heartbreak”, That’s Alright Mama” en een “Johnny Cash Medley”. Zeer de moeite waard.

Zet al vast in uw agenda 2 oktober 2016 ook een optreden in “De Kapel” aan de Middenweg 48 te Andijk. Dat wordt hardstikke leuk!.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar de Stroatklinkers hier tijdens de officiele presentatie van hun jubileum album “25 Joar” met hun Johnny Cash Medley in het Cultuurcentrum vanBerestyen te Veendam.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Maureen MacGillavry - A Little Bluer Thant That

Vervolgens “A Little Bluer Than That” door Maureen MacGillavry hier met een song, oorspronkelijk door Irene Kelley geschreven en die in eigen beheer door Maureen als single is uitgebracht.

Tijd om weer eens kennis te maken met Maureen hier met de song “Lying to the Moon” middels een slide-show.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Het is het een poos stil geweest rond haar, maar het begint nu kennelijk toch weer te kriebelen en is ze met regelmaat te horen, zoals afgelopen donderdag, 3 maart,  in het TV praatprogramma van Maarten van den Boom en Michel van Loon via ZuidWest TV in Bergen op Zoom.

U kunt nog even luisteren en kijken naar een video-clip van Irene Kelley hier met de song “A Little Bluer Than That”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Bonita Mercer - Two Steppin' Out on Me

Dan nu naar de Independent music en daarvoor naar Canada voor Bonita Mercer hier met de song, ook voor de line-dancers,  “Two Steppin’Out on Me”, die als eerste track staat op haar album “You’ll Be the One”.

Deze song staat ook op het verzamelalbum Hillcrest 79 van Hillcrest Radio Marketing Service in Cambridge Ontario.

Op een dergelijk album staan zo’n 16 songs van countryartiesten uit de hele wereld en die wordt gezonden aan de serieuze country DJ’s met het verzoek de songs te promoten via hun programma en daar doen wij natuurlijk ook aan mee.

U kunt ook nog even luisteren naar Bonita Mercer hier met haar song “Two Steppin’ Out on Me”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Lacy Jay Syler - Forever Everyday

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijtster  Lacy Jay Syler, een jonge zangeres uit Tennessee hier met de song “Forever Everyday”, die als single is uitgebracht door Universal Sound Records.

Ook deze song staat op het vermelde verzamelalbum van Hillcrest.

Tot slot van dit bericht kunt u nog kijken en luisteren naar Lacy Jay Syler hier met de song “Forever Everyday”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Luister mee in de ether op 106.6 MHz, de diverse kabelfrquenties of wereldwijd via het internet  middels de website van RTV Krimpenerwaard http://www.rtvkrimpenerwaard.nl/radio ).

Het adres hiervoor met “link” vindt u ook op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Mar. 8 ‘16 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek   ***   titel album   ***   Label

1. Mark Houser & Bluegrass Drive   ***   River of Regret   ***   Uneven Road   ***   Rural Rhythm Records

2. Mark Houser & Bluegrass Drive   ***   You Were   ***   Uneven Road   ***   Rural Rhythm Records

3. Mark Houser & Bluegrass Drive   ft. Rhonda Vincent   ***   Lead Me Home   ***   Uneven Road   ***   Rural Rhythm Records

4. Joey + Rory   ***   Tune of a Twenty Dollar Bill   ***   The Life of a Song   ***   Sugar Hill Records

5. Joey + Rory   ***   I Believe in You   ***   Country Classics   ***   Gaither Music Group

6. Joey + Rory   ***   He Touched me   ***   Hymns   ***   Gaither Music Group

7. Gene Watson   ***  I’ll Find It Where I Can   ***   Real Country Music   ***   Fourteen Carat Mind

8. Gene Watson   ***   When a Man Can’t Get a Woman Off His Mind   ***   Real Country Music   ***   Fourteen Carat Mind

9. Gene Watson   ***   Old Loves Never Die   ***   Real Country Music   ***   Fourteen Carat Mind

10. Stroatklinkers   ***   Brown Eyed Girl   ***   25 Joar   ***   Strictly Country Records

11. Maureen MacGillavry   *** A Little Bluer Than That   ***   single   ***   Maureen MacGillavry  

12. Bonita Mercer   ***   Two Steppin’ Out on Me   ***   You’ll Be the One   ***   Bonita Mercer/Hillcrest

13. Lacy Jay Syler   ***  Forever Everyday   ***   single   ***   Universal Sound Records/Hillcrest

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *