If Teardrops Were Pennies

Merle Haggard & Mac Wiseman - If Teardrops Were Pennies

In dit programma “Country Music Round-Up” bijzondere aandacht voor het album “Orthophonic Joy: The 1927 Bristol Sessions Revisited” met o.a. Steve Martin & The Steep Canyon Rangers en Sheryl Crow en het album “Timeless” van Merle Haggard & Mac Wiseman, die respectievlijk eind vorige maand en 9 juni j.l. officieel werden gepresenteerd.

Maar zoals altijd beginnen met de bluegrass en deze keer gaan we daarvoor veertig jaar terug in de tijd naar McClure Virginia voor een optreden van Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys met een aantal gasten, zoals Larry Sparks & The Lonesome Ramblers en de legendarische bluegrassgroep The Country Gentlemen.

Natuurlijk ook nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio gevolgd door de nederlandse inbreng in dit programma door Shirley Ann en The Country Wings uit Zoetermeer en uit Culemborg Eddy Gee.

Vervolgens terug naar Texas voor Dale Watson met de song “I Live on Truckin Time van zijn nieuwe album “Truckin’Sessions Vol. 3”, Corey Farlow met de titelsong van z’n album “Country Never Stops” en treedt net als de vorige week de Canadees Steel Audrey op als uitsmijter van dit programma met de song “The Bluebird’s Singin’.

Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys - Live! At McClure

We begonnen het programma “Country Music Round-Up” met een drietal opnames van het driedaagse concert van Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys gedurende het Memorial Day weekeinde van 23 t/m 25 mei 1975 in McClure, een gehucht in Dickinson County Virginia.

Van dit drie-daagse concert met Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys met als lead-zanger/gitarist de legendarische Keith Whitley zijn een groot aantal opnames gemaakt met o.a. de medewerking van tal van andere gerenommeerde bluegrass groepen zoals Don Reno & Bill Harrell, Jimmy Martin, The Outdoor Plumbing Company, The Coins Brothers en The Country Gentlemen met ook de “Father of Bluegrass” Bill Monroe als gast en aanwezig op het album met een tweetal songs.

Larry Sparks & The Lonesome Ramblers - Blue Ridge Cabin Home

Tijdens dit concert ook nog een optreden van “Larry Sparks & The Lonesome Ramblers” hier met de song “Blue Ridge Cabin Home” en Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys hoorden wij natuurlijk ook met het dramatische verhaal van een verloren gegane liefde “I’ll Just Go Away”.

“In plaats van eenzaam en alleen achter te blijven, denk ik dat ik gewoon maar wegga”.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking met een unieke opname van een “live’ optreden van Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys met leadzang en rhythm-gitaar van Keith Whitley hier met de song “I’ll Just Go Away”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Country Gentlemen - The Legend of the Rebel Soldier

Vervolgens ook nog “The Legend of the Rebel Soldier” door The Country Gentlemen tijdens het gast-optreden bij het concert van Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys

De bijzondere legende van de “Rebel Soldier”, die stervend ligt in een gevangenis van de Noordelijken en hoopt, dat z’n ziel nog eenmaal door de mooie omgeving van de zuidelijke staten zal dwalen.

The Country Gentlemen, die ooit in 1950 in Washington DC werd gestart door lead-zanger/gitarist Charlie Waller samen met o.a. John Duffey, Eddy Adcock en Doyle Lawson en in 1975 bestond de groep uit nog steeds Charlie Waller, Doyle Lawson met Bill Emerson en Bill Yates op de staande bas met hulp van o.a. ook nog Mike Auldridge op de dobro.

In 1976 werd dit concert op LP uitgebracht door Rebel Records en vervolgens in 1994 werden de opnames met in totaal 25 songs door Rebel Records op een CD geperst met als titel “Ralph Stanley—Live! At McClure” en dit schitterende album is nog steeds aan te schaffen, maar dan wel in Amerika via het internet bijvoorbeeld.

Maar goed u kunt als luisteraar een aantal tracks van dit album natuurlijk ook gewoon in dit programma “Countrymusic Round-Up” beluisteren dan wel aanvragen via .

Voor u als lezer nog evende mogelijkheid om ook eens terug in de tijd te gaan en te kijken naar een “live” optreden van The Country Gentlemen met de song “The Legend of the Rebel Soldier”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Orthophonic Joy: The 1927 Bristol Sessions Revisited

Dan nu naar Steve Martin hier samen met The Steep Canyon Rangers hier met de song “Sweet Heaven When I Die” gevolgd door “The Storms Are on the Ocean” gezongen door Ashley Monroe en “The Wandering Boy” ooit ook bekend geworden van de vertolking door The Carter Family maar hier door Sheryl Crow.

Deze songs staan op het zeer bijzondere album “Orthophonic Joy: The 1927 Bristol Sessions Revisited” of vrijvertaald “De Bristol Sessies uit 1927 opnieuw bekeken” op 25 mei van dit jaar officieel gepresenteerd door Legacy en dochtermaatschappij van Sony Entertainment.

Tijdens het HoustonFest 2015 op 1 en 2 mei j.l. was er ook een optreden van The Steep Canyon Rangers met versterking van Ashley Campbell op banjo en  Will Carter op dobro aangekondigd door Carl Jackson met de song “Sweet Heaven When I Die”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jimmie Rogers - The Singing Railwayman

Terug naar de eind jaren ‘20 toen de Amerikaanse scout, Ralph Peer, middels een krantenbericht musici uitnodigde om in een provisorische studio van Victor Talking Machine Company in Bristol TN te komen spelen en zingen.

O.a. The Carter Family en Jimmie Rogers stapten deze studio binnen en maakten daarmee muzikale geschiedenis en tevens hielpen een basis te leggen voor een muzieksoort, die zeer populair in de wereld zou worden.

Hun eerste opnames voor deze platenmaatschappij maakten ze op 1 augustus 1927 en waren het begin  van de carriere van The Carter Family, Ernest Stoneman & His Dixie Mountaineers en trouwens ook die van Jimmie Rodgers en werden later ook wel aangeduid als de  “Big Bang” van de countrymuziek.”

In 1998 riep het Amerikaanse congres Bristol TN uit als “de geboorteplaats van de countrymuziek.”. Van deze bijzondere periode in de countrymuziek heeft de bekende countryzanger/gitarist en schrijver Carl Jackson samen met tal van bekende countryartiesten, zoals Sheryl Crow, Brad Paisley, Dolly Parton, Emmylou Harris, Vince Gill en Marty Stuart een schitterende muzikale geschiedenis doen herleven.

Eddie Stubb in the WSM studio

Het album begint met een introductie van deze periode door de bekende WSM country DJ, countrymuziekkenner en verteller Eddie Stubbs en waarbij er na iedere song op zeer deskundige en fraaie wijze informatie over de songs en oorspronkelijke artiesten wordt verstrekt met zo nu en dan zelfs originele fragmenten.

Een werkelijk schitterend countrymuziek album “Orthophonic Joy: The 1927 Bristol Sesssions Rivisited” een juweel voor de liefhebbers en onmiddellijk aanschaffen is mijn advies.

Ook was er tijdens het Houston Fest ook nog een optreden van Carl Jackson met o.a. The Shotgun Rubies en Ashley Campbell met de song “The Storms Are on the Ocean”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Merle Haggard & Mac Wiseman - High on the Hilltop

Vervolgens in het programma “Country Music Round-Up” verder met “If Teardrops Were Pennies”, “I Wonder How the Old Folks Are at Home” en “High on the Hilltop” ooit geschreven door Tommy Collins nu gezongen en gespeeld door Merle Haggard en Mac Wiseman met de laatstvermelde song ook nog vokale ondersteuning door Vince Gill.

Vince Gill heeft de song “High on the Hilltop” ook in z’n repertoire en komt o.a. voor op het album “Bakersfield” van Vince samen met Paul Franklin, dat in 2013 werd uitgebracht.

Deze song, die in 1971 de titelsong was van een album van Merle Haggard evenals de andere vermelde songs staan op het nieuwe album “Timeless” van Merle Haggard en Mac Wiseman, dat de vorige week  9 juni officieel werd uitgebracht door Cracker Barrel Records.

De nieuwe versie van “High on the Hilltop” van Merle Haggard en Mac Wiseman is nog niet te bekennen op het internet dus vandaar ver terug in de tijd n.l. 1971 met Merle Haggard en de titelsong van z’n album “High on the Hilltop” destijds uitgebracht door Capitol.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een album met 13 songs uit het verleden en een schitterende nieuwe jas gestoken door twee super senioren uit de countrymuziek.

De vorige week waren Willie Nelson en Merle Haggard als vertegenwoordigers van de “oude garde” aanwezig met hun nieuwe album “Django & Jimmie” en die inmiddels hoog staat genoteerd in de countrymuziek overzichten en nu dus het gelegenheidsduo Merle Haggard en Mac Wiseman met Merle inmiddels 78 jaar en Mac uit Crimora Virginia zelfs 90 jaar met hun album met de toepasselijke titel “Timeless” of wel “Tijdloos” en dat geldt zowel voor beide heren alsook voor de 13 klassiekers uit de countrymuziek,

Merle Haggard - High on the Hilltop

“If Teardrops Were Pennies and Heartaches Were Gold” een song van Kitty Wells vrijvertaald “Als tranen centen waren en liefdesverdriet goud” dan zou ik inmiddels schatrijk zijn.

Het album is vrij lang onderweg geweest, want er was al sprake het uitbrengen hiervan in 2012, maar beide heren hadden kennelijk alle tijd en geen haast en werd het album, opgenomen in de studio van Merle Haggard en uitgebracht door Hag Records, nu door Cracker Barrel Country Music Records officieel gepubliceerd.

Ook voor Mac Wiseman gaan we naar de jaren ’70 n.l. 1978 tijdens een “live” optreden met de song “I Wonder How the Old Folks Are at Home”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Shirley Ann

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma “Countrymusic Round-Up” hier door Shirley Ann & The Country Wings met de song “On a Night Like This”.

Deze  song staat op haar album “I’m on a Mission” in eigen beheer uitgebracht.

Shirley Ann trad afgelopen zondag, 14 juni nog op in het Cultuurpodium “De Boerderij” in Zoetermeer, waar zij woonachtig is. Jammer genoeg de vorige week deze informatie even in de agenda van dit programma gemist.

Country Wings met Dick Bolle op bas gitaar en met zang is leider van de 5-mans formative met zo nu en dan Con Stotijn op steel als gastspeler aanwezig.

De vermelde song staat trouwens ook op het verzamelalbum “Dutch Country Music 205”, dat door de DCMA ter promotie van de countrymuziek van eigen bodem is uitgebracht.

U kunt ook nog even luisteren naar Shirley Ann en The Country Wings hier met de song “Strawberry Wine” middels een “slide-show” ter promotie van hun optreden in het Cultuurpodium “De Boerderij” te Zoetermeer.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Eddy Gee - Since You Sat at My Side

Ook op de vermelde DCMA promotiealbum staat de song “Since You Sat at My Side” geschreven, gespeeld en gezongen door Eddy Gee uit Culemborg.

Deze song staat op z’n album “I Need You”eind 2012 in eigen beheer uitgebracht. De titelsong van z’n EP “I Need You” werd trouwens in 2013 door de DCMA uitgeroepen tot “Song of the Year”.

Eddy Gee treedt niet alleen regelmatig op in Nederland samen met o.a. , Shirley Ann & Country Wings, maar ook in Duitsland is hij een graag geziene gast tijdens singer/songwriters concerten.

Nog even naar Eddy Gee hier met de song “Since You Sat at My Side” middels een “slide-show”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dale Watson - I Live on Truckin' Time

Dan nu naar Texas voor de bekende Texaan Dale Watson (geboren trouwens in Alabama) hier met de song “I Live on Truckin’ Time”, die staat op z’n album “Truckin’ Session Vol. 3” op 2 juni, dus 14 dagen geleden, werd uitgebracht door Ameripolitan Records in Austin Texas en inmiddelsin Nederland ook verkrijgbaar via Continental Song City/CRS.

Een album met 15 songs, die bol staan van truckerverhalen en gelet op de titel van het album zin er al meer “Sessions” verschenen in de afgelopen jaren, waaronder vorig jaar ook nog het album “Truckin’ Trilogy”.

Zeer recent is van Dale Watson via dezelfde platenmaatschappij ook nog het het album met de titel “Call Me Insane” uitgebracht.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar een optreden van Dale Watson in Waterloo Records in Austin TX op 28 juli 2014 met de songs “I Live on Truckin’ Time” en “Lugnut Larry”, die beiden staan op het album “Truckin’Session Vol. 3”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Corey Farlow - Country Never Stops

Vervolgens “Country Never Stops” door Corey Farlow uit Kentucky de titelsong van z’n album in eigen beheer begin mei van dit jaar uitgebracht.

Inmiddels boekt hij met de muziek van dit album behoorlijk succes, want hij heeft net een aantal promotie optredens achter de rug en er staan nog meer op de agenda.

“Country Never Stops” een leuk countrymuziekalbum met 13 songs.

Voor u als lezer van dit bericht nog de fraaie video-clip van Corey Farlow met de song “Country Never Stops”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Steel Audrey - The Bluebird's Singin'

En dan is het nu tijd voor onze uitsmijter de countryzanger/gitarist Steel Audrey uit Manitoba Canada met de song “The Bluebird’s Singin’”, die staat op z’n album “From Which I Came” in eigen beheer uitgebracht en sinds kort ook in europa beschikbaar.

Tot slot van dit  bericht nog even de tijd nemen om kennis te maken met Steel Audrey hier op z’n gitaar met zijn vertolking van de George Jones song “What My Woman Can’t Do”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep RTV Krimpenerwaard onstaan uit de lokale omroepen van Nederlek, Bergambacht en Schoonhoven.

Vooralsnog via de drie etherfrequenties, kabelfrequenties van de vermelde omroepen en natuurlijk via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u natuurlijk op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: June 16 ‘15 19.00 – 20.00 uur (CET)

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek ***  titel album   ***   label

1. Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys ft. Larry Sparks & Lonesome Ramblers   ***   Blue Ridge Cabin Home   ***   Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys Live! at McClure   ***   Rebel Records

2. Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys    ****   I’ll Just Go Away   ***   Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys Live! at McClure   ***   Rebel Records

3. Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys ft. The Country Gentlemen   ***                Legend of the Rebel Soldier   ***   Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys Live! at McClure   ***   Rebel Records

4. Steve Martin & The Steep Canyon Rangers   ***   Sweet Heaven When I Die   ***   Orthophonic Joy : The 1927 Bristol Sessions Revisited   ***   Legacy/Sony Entertainment

5. Ashley Monroe   ***                The Storms Are On the Ocean   ***   Orthophonic Joy : The 1927 Bristol Sessions Revisited   ***   Legacy/Sony Entertainment

6. Sheryl Crow   ***   The Wandering Boy   ***   Orthophonic Joy : The 1927 Bristol Sessions Revisited   ***   Legacy/Sony Entertainment

7. Merle Haggard & Mac Wiseman   ***  If Teardrops Were Pennies   ***   Timeless   ***   Hag Records/Cracker Barrel

8. Merle Haggard & Mac Wiseman   ***   I Wonder How the Old Folks Are at Home   ***   Timeless   ***   Hag Records/Cracker Barrel

9. Merle Haggard & Mac Wiseman   ft. Vince Gill   ***   High On the Hilltop   ***   Timeless   ***   Hag Records/Cracker Barrel

10. Shirley Ann   ***   On a Nigh Like This   ***   I’m on a Mission/Dutch Country Music 2015   ***   DCMA/Nash Music Service

11. Eddy Gee   ***   Since You Sat at My Side   ***   I Need You/Dutch Country Music 2015   ***   DCMA/Nash Music Service

12. Dale Watson   ***   I Live on Truckin   ***   Truckin’ Session Vol. 3   ***   Ameripolitan Records/CSC

13. Corey Farlow   ***  Country Never Stops   ***   Country Never Stops   ***   Corey Farlow

14. Steel Audrey   ***   The Bluebird’s Singin’  ***   From Which I Came   ***   Steel Audrey

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *