It’ll Be Me

The Malpass brothers - It'll Be Me

In dit programma “Country Music Round-Up” bijzondere aandacht voor het nieuwe album van The Malpass Brothers, dat op 26 mei a.s. officieel zal worden gepresenteerd door Organic Records. Deze broers klinken niet alleen “retro”, maar ze zijn retro!

Maar zoals altijd beginnen we trouwens met de bluegrass en alvast een voorproefje op het nieuwe album van Dale Ann Bradley “Pocket Full of Keys”, dat begin juni zal worden uitgebracht door Pinecastle Records.

Vervolgens ook nog Dr. Ralph & z’n kleinzoon Nathan Stanley met twee songs van hun nieuwe album “Gospel Favorites”.

Natuurlijk ook nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio gevolgd door de nederlandse inbreng in dit programma met de Leo Koster Band uit Utrecht e.o. met een song van hun nieuwe album “Train of Life” en uit de Hoeksche Waard de groep “Woodwind” met hun versie van de song “Tequilla Sunrise”.

Dan voor het laatste gedeelte van “Country Music Round-Up” naar Nashville TIN voor een aantal Billboard Hot Country Songs, zoals Thomas Rhett met de titelsong van z’n album “Crash an Burn”, de nr.1  van de Billboard “Little Big Town” met hun song “Girl Crush en treedt Zac Brown Band op als uitsmijter van dit programma.

Dale Ann Bradley - Pocket Full of Keys

We begonnen dit programma trouwens met de songs “Ain’t It Funny” , “Till I Hear from You” en “Pocket Full  of Keys” hier gezongen en gespeeld door Dale Ann Bradley.

Deze songs staan op haar album “Pocket Full of Keys”, dat op 9 juni a.s. officieel zal worden gepresenteerd door Pinecastle Records en waarbij zij wordt bijgestaan door tal van top bluegrassmusici onder wie ook Grammy Award winnaar Jim Lauderdale.

Dale Ann Bradley, afkomstig en opgegroeid in de Bluegrass State Kentucky, ging in 1991 spelen bij de groep New Coon Creek Girls en bracht in 1994 via Pinecastle Records de albums “The L&B Don’t Stop Here Anymore” en “Ain’t Love a Good Thing” uit.

Daarna ging zij verder op de solotour en bracht in 1997 haar debuut album “East Kentucky Morning “ uit met eigen songs en een aantal van Vicky Simmons.

Op dit zeer fraaie album stond trouwens ook nog een cover van U-2’s “I still Haven’t Found, What I’m looking For” en dat bracht dit album zowel in de TOP 10 van de Americana als in de Bluegrass overzichten.

Dale Ann Bradley - Somewhere South of Crazy

In 2009 bracht zij het album “Don’t Turn You Back” en vervolgens in 2011 het album “Somewhere Sounth of Crazy” uit en dus nu vier jaar later haar nieuwe album “Pockt Full of Keys” nu weer uit gebracht door het legendarische merk Pinecastle Records, ooit van de bekende Tom Riggs, die in augustus 2014 overleed, waarna de firma in andere handen overging.

Het label waar zij trouwens ooit met de New Coon Creek Girls ook hun albums uitbrachten.

Dale Ann Bradley werd door de IBMA (International Bluegrass Assosciation) reeds vijf keer uitgeroepen tot “Female Blugrass Vocalist of the Year”, terwijl zij daarnaast o.a. door haar deelname aan “Daughters of Bluegrass” ook tal van andere bluegrass Awards heeft ontvangen.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking hier door Dale Ann Bradley tijdens een “live” optreden bijgestaan door de Augusta Bluegrass Week Staff, bestaande uit Steve Gulley op gitaar, Phil Leadbetter op dobro, Jesse Brock op mandoline, Marshall Wilborn op de staande bas, Adam Haynes op viool en Casey Henry op de banjo met de song “Round and Round” in de “Myles Center for Performing Arts” te Elkins West Virginia.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dr. Ralph & Nathan Stanley - Gospel Favorites

Dan nu naar de bluegrass gospel van Dr. Ralph & Nathan Stanley hier met de songs “Bye and Bye” en “Be Looking for Me”

Dr. Ralph Stanley met zang en z’n kleinzoon Nathan op mandoline en met zang hier met songs, die staan op het album “Gospel Favorites” op 3 maart van dit jaar uitgebracht door Nathan Stanley Entertainment.

Op dit album worden ze muzikaal bijgestaand door de “Clinch Mountain Boys” bestaande uit Dewey Brown op viool, Junior Blankenship op gitaar met zang, Randall Hibbitts op de staande bas, Mitchell VanDyke op de banjo en tenslotte Tony Dingus op dobro

Ralph Stanley inmiddels 88 jaar met een carriere van meer dan 70 jaar hier samen met z’n kleinzoon Nathan met een bluegrassgospel album met 12 songs, waarvan een aantal bekende van de Stanley’s alsook een aantal veel gevraagde gospels.

Hij is natuurlijk niet meer zo nadrukkelijk aanwezig als in het verleden en z’n stem heeft ook z’n scherpe tenortijd achter de rug, maar hij treedt nog wel zo nu en dan op.

A.s. donderdag, 21 mei a.s. heeft hij nog samen met Nathan een optreden tijdens de “Hills of Home Park” in Coeburn Virginia.

James Alan Shelton - Guitarplayer & singer/roadmanager Clinch Mountain Boys

Voor u als lezer nog even de mogelijkheid om een gedeelte van het concert bij te wonen van Dr. Ralph and Nathan Stanley met The Clinch Mountain Boys met de drie songs “Man Of Constant Sorrow”, “Little Maggie” en “Memories of Mother” tijdens het “James Alan Shelton Memorial Concert” in the Lamplight Theatre te Kingsport, Tennessee op 29 juni 2014.

James Shelton was meer dan 20 jaar zanger/gitarist en “road-manager” van Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys en ontving in 2003 nog een “Grammy-Award” voor het gezamenlijke album “Lost in the Lonesome Pines”.

Hij overleed op 3 juni 2014 op 53-jarige leeftijd aan kanker.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Malpass Brothers - It'll Be Me

Dan nu naar The Malpass Brothers hier met de songs “It‘ll Be Me”, “Baby, We’re Really in Love” en “Begging to You”, die staan op hun album met hun eigen naam als titel en dat op 26 mei a.s. officieel zal worden uitgebracht door Organic Records.

Terug naar de jaren ‘50 en ’60 met herinneringen aan Hank Williams, The Everly Brothers, zo “retro” als het maar kan, zo zien ze er uit en zo klinken The Malpass Brothers ook.

Het maakt niet uit of je al een fan bent van klassieke old-time echte countrymuziek . Als je er bij gaat zitten en luisteren naar dit fraaie album zul je een fan zijn tegen de tijd, dat je de kamer verlaat.

Als jonge jongens werden Christopher en Taylor Malpass doordrengt met de muziek van de platen van hun grootvader.

Al op zeer jonge leeftijd en ik praat dan over zo rond 10 jaar speelde Taylor al mandoline en haalde Christopher al z’n  eerste trofee binnen tijdens een talentenjacht.

Tijd om eens kennis te maken met The Malpass Brothers hier tijdens een “live” optreden met de song “Hello Walls” en “Don’t Worry About Me” tijdens de “Wheeling Jamboree” op 20 juli 2013.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vandaag de dag promoten zij het werk en de muziek van klassieke country artiesten en hebben zij inmiddels hun eigen stempel gezet in de rijke Amerikaanse culturele erfenis

The Malpass Brothers toerden met de inmiddels overleden Don Helms, de vroegere steelgitarist van Hank Williams en traden meerdere malen op als openings act voor de legendarische Merle Haggard. De broers zijn niet alleen meer dan uitstekende musici en liedjes schrijvers, maar hebben ook opgetreden met o.a. Willie nelson, Rhonda Vincent, Marty Stuart en meer.

De muziek op dit album doet niet alleen denken aan The Louvin Brothers, Johnny Cash, Hank Williams en anderen, maar reken vooral op echte klassieke country met een aantal nieuwe Malpass Brothers songs.

“The Malpass Brothers” met hun nieuwe album getiteld “The Malpass Brothers” op 26 mei a.s. uitgebracht door Organic Records. Zeer de moeite waard.

Nogmaals voor de lezer van dit bericht de Malpass Brothers hier met de song “It Will Be Me” vanuit de Organic Studio.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Leo Koster Band - Where the Pavement Ends

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio gaan we verder met de nederlandse inbreng in dit programma “Countrymusic Round-Up” met als eerst de “Leo Koster Band” hier met de song “Where the Pavement Ends”.

Deze song staat op het album “Train of Life”, dat in maart van dit jaar werd uitgebracht via More!! Records en waarvan de presentatie op 19 april j.l. plaatsvond in theater “Bitterzoet” in de Spuistraat te Amsterdam

Een heel bijzonder album, want ook de bekende amerikaanse artiesten Charlie McCoy op mondharmonica en Lloyd Green op steel-gitaar leveren o.a. in deze song een bijdrage aan dit fraaie album met 11 songs met als ik me niet vergis ook nog Joost van Es op de viool.

Rechtstreeks vanuit hun opname studio de Leo Koster Band met de song “Robbed”, die ook staat op het album “Train of Life”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Woodwind - Tequilla Sunrise

Vervolgens “Tequilla Sunrise” natuurlijk zeer bekend door The Eagles en hun album “Desdeprado”, maar hier gezongen en gespeeld door “Woodwind” uit Zuid-Beijerlande.o. de Hoeksche Waard dus.

Deze song staat op hun album “Faces” in eigen beheer uitgebracht en dat eigenlijk een soort tribute albums is met covers van songs van Lynyrd Skynnyrd, Townes VanZandt, Simon & Garfunkel en de Traveling Wilburys.

Een album met 12 songs natuurlijk te verkrijgen via hun website dan wel tijdens een optreden van deze groep.

De nederlandse inbreng in dit programma met deze twee laatst vermelde songs staat trouwens ook op het verzamelalbum “Dutch Country Music 2015”, dat is uitgebracht door de Dutch Country Music Association (DCMA) ter promotie van de countrymuziek van eigen bodem.

U kunt ook nog eens kennismaken met “Woodwind” middels een “slide-show” met de song “Marrakesh Express” ooit bekend geworden door Crosby, Stills en Nash.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Thomas Rhett - Crash & Burn

Dan gaan we nu weer door naar Nashville TN voor de New Country, eigenlijk wellcht iets als hedendaagse countrymet een mix van pop, pop en country.

En daarvoor raadplegen we de BillBoard Hot Country songs met als binnenkomer Thomas Rhett hier met de song “Crash and Burn”, dat op 7 april van dit jaar werd uitgebracht door Valory Music Company.

Tijd om kennis te maken met de titelsong van het album “Crash & Burn”  en u krijgt op een originele wijze de tekst erbij.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Little Big Town - Girl Crush

Vervolgens “Girl Crush” door het quartet “Little Big Town” hier met een song, die staat op hun album “Painkiller” in 2014 uitgebracht door Liberty Records.Deze song staat op dit moment op de nr. 1 plaats van het “Hot Country song overzicht.

Voor u ook nog het quartet “Little Big Town” hier met de song “Girl Crush”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Maddie & Tae - Fly

Dan snel door met het duo Maddie & Tae hier met de song “Fly”, die staat op hun EP met hun naar als titel uitgebracht door DOT Records.

Op 13 mei j.l. werd hun video met de song “Girl in a Country Song”, die ook staat op deze EP drie maal genomineerd voor een CMT-Award, n.l.  voor de Award “Video of the Year”, Duo Video of the Year” en tenslotte de “Breakthrough Video of the Year”.

Natuurlijk ook nog even Maddie en Tae hier met hun video-clip met de song “Fly”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Zac Brown Band - Loving You Easy

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter The Zac Brown Band hier met de single “Loving You Easy”, die staat op hun nieuwe album “Jekyll + Hyde”,  dat op 28 april j.l. werd uitgebracht door Republic Records.

Tot slot van dit bericht kunt u nog even luisteren naar de Zac Brown Band met hun song “Loving You Easy”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep RTV Krimpenerwaard onstaan uit de lokale omroepen van Nederlek, Bergambacht en Schoonhoven.

Vooralsnog via de drie etherfrequenties, kabelfrequenties van de vermelde omroepen en natuurlijk via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Mei 19 ‘15 19.00 – 20.00 uur (CET)

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek   ***   titel album   ***   label

1. Dale Ann Bradley   ***   Ain’t It Funny   ***   Pocket Full of Keys   ***   Pinecastle Records

2. Dale Ann Bradley   ***   Till I Hear From You   ***   Pocket Full of Keys   ***  Pinecastle Records

3. Dale Ann Bradley   ***   Pocket Full of Keys   ***   Pocket Full of Keys   ***   Pinecastle Records

4. Dr. Ralph Stanley & Nathan Stanley   ***   Bye and Bye   ***   Gospel Favorites   ***               Nathan Stanley Entertainment

5. Dr. Ralph Stanley & Nathan Stanley   ***   Be Looking For Me   ***   Gospel Favorites   ***   Nathan Stanley Entertainment

6. The Malpass Brothers   ***   It’ll Be Me   ***   The Malpass Brothers   ***   Organic Records

7. The Malpass Brothers   ***   Baby, We’re Really in Love   ***   The Malpass Brothers   ***   Organic Records

8. The Malpass Brothers   ***   Begging to You   ***   The Malpass Brothers   ***   Organic Records

9. Leo Koster Band   ***   Where the Pavement Ends   ***   Train of Me Live/Dutch Country Music 2015   ***   More!!! Records/ DCMA-Nash Music Service

10. Woodwind   ***   Tequilla Sunrise   ***   Faces/ Dutch Country Music 2015   ***   Woodwind/DCMA-Nash Music Service

11. Thomas Rhett   *** Crash and Burn   ***   Crash and Burn   ***   The Valory Music Company

12. Little Big Town   ***   Girl Crush   ***   Painkiller   ***   Liberty Records

13. Maddie & Tae   *** Fly   ***   Maddie & Tae EP   ***   DOT Records/Republic Records

14. Zac Brown Band   ***    Loving You Easy   ***   Jekyll + Hide   ***   Republic Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *