The Traveling Kind

Emmylou Harris & Rodney Crowell (photo david McClister)

In dit programma “Country Music Round-Up” bijzondere aandacht voor het nieuwe album “The Traveling Kind”van Emmylou Harris & Rodney Crowell, dat op 12 mei officieel wordt gepresenteerd door de platenmaatschappij Nonesuch.

We zijn trouwens in het gehele programma “on the road” met niet alleen Doyle Lawson & Quicksilver, maar ook met The Seldom Scene ft. Emmylou Harris, The Country Gentlemen en alle andere vermelde musici.

Net als de vorige week nog een voorproefje op het optreden van het duo Saskia & Darrel Delaronde uit Canada, dat op zondagmiddag 17 mei a.s. zal optreden in Amicitia te Lekkerkerk.

Vervolgens gaan we gewoon

door met de nederlandse inbreng in de truckersmuziek met o.a. Wim Pols & Calyx, Change of Key, Frank Jansen ook samen met Calyx en Henk Wijngaard met daartussen nog de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en treedt de Texaan Cody Johnson op als uitsmijter van dit programma met de song “18 Wheels”, die staat op zijn album “A Different Day”.

Doyle Lawson & Quicksilver - Big Eight Wheeler

We begonnen dit programma “Country Music Round-Up” met Doyle Lawson & Quicksilver met de song “Big Eight Wheeler”, die staat op het album “In Session” onder vermelding van “33 strings, 6 pickers, 6 voices = Reading ‘Riting & Rhythm, dat op 27 januari j.l. werd uitgebracht door Mountain Home Music.

“Big Eight Wheeler” doet mij onmiddellijk denken aan zaterdagavond, 16 mei, als er vanaf 20.00 in partycentrum Amicitia een reunie wordt gehouden van de “Truckrun met gehandicapten” en waarvan de baten ten goede komen van Alpe d’Huez, die op 6 juni a.s. weer zal worden gehouden en waaraan natuurlijk ook RTV Krimpenerwaard weer mee zal gaan doen. Een gezellige avond vol herinneringen, heel veel foto’s van al die jaren “Truckrun met gehandicapten” door de Krimpener en Lopikerwaard.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht met Doyle Lawson & Quicksilver met hun song “Big Eight Wheeler” tijdens een optreden in “Music City Roots Live” vanuit “The Factory” op 21 januari 2015.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Seldom Scene ft. Emmylou Harris - Wheels

Vervolgens ook nog The Seldom Scene, die hun 15-jarige jubileum vierden in het J.F. Kennedy Center in november 1986 met tal van muzikale gasten zoals hier met Emmylou Harris en met de song “Wheels” ooit geschreven door Gram Parsons en Chris Hillman, die met hun motoren in hun vrije tijds toerden. Zij waren trouwens ook de ontdekkers van Emmylou Harris.

Voor u ook nog terug in de tijd met een “live” optreden van The Seldom Scene en Emmylou Harris hier met de song “Wheels” in het J.F. Kennedy Center of Arts, Washington DC

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

The Country Gentlemen - Casey's Last Ride

Daarna “Casey’s Last Ride” ooit in 1970 geschreven door Krist Kristofferson, maar hier op een wel heel schitterende wijze vertolkt door “The Country Gentlemen”.

Deze song staat op hun verzamelalbum “The Complete Vanguard Years” met opnames, die oorspronkelijk staan op twee LP’s uit de begin jaren ‘70 en uitgebracht door Vanguard.

Deze twee albums met in totaal 24 songs pasten in 2002 precies op één album uitgebracht door dezelfde platenmaatschappij.

The Country Gentlemen in hun gloriejaren, een schitterende bluegrassgroep bestaande uit de legendarische Charlie Waller op gitaar en met lead-zang, banjo-speler Bill Emerson met andere bluegrassgrootheden als Doyle Lawson op gitaar, mandoline en met zang, Mike Auldridge op dobro en achtergrondzang, Ricky Skaggs op gitaar en viool en met zang, Jerry Douglas op dobro, James Bailey op de banjo en tenslotte Bill Yates op de bas.

Nog zo’n bijzonder verhaal van The Country Gentlemen tijdens een reunie in Woodstock 1992 hier met de song “Bringing Mary Home” met Eddy Adcock op banjo, John Duffey op mandoline met lead-zang, Charlie Waller op gitaar met zang en tenslotte Tom Gray op de staande bas. The Country Gentlemen “line-up” van het eerste uur.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Saskia & Darrel - Walking Shoes

De lezer heeft het wellicht al begrepen allemaal songs, die gaan over “onderweg zijn” zoals ook nu Saskia & Darrel Delaronde, die a.s. zondagmiddag, 17 mei,  optreden in Amicitia te Lekkerkerk hier met de songs “Walking Shoes” en “Everybody Loves a Train”.

Deze songs staan op hun nieuwe en 10e album “The Bluebird Trail”, dat vorig jaar augustus werd uitgebracht door Living Dreams Enterprises.

 “Walking Shoes” en dat zijn ook weer de schoenen van iemand, die het thuis niet langer uithoudt en weer op stap wil gaan en wellicht met de trein, want iedereen houdt van treinen.

Deze maand is dit Canadese tweetal op tournee door Europa met o.a. 14 mei een optreden in Lochum en op 25 mei komen ze naar Enkhuizen, in de nieuwe zaal van het Cultureel Centrum de Drommedaris, maar dat is allemaal niet naast onze deur hier in onze Krimpenerwaard.

En daarom op zondagmiddag 17 mei a.s. ook een optreden in partycentrum Amicitia te Lekkerkerk in het Groene Hart van de Krimpenerwaard, maar daarover straks meer in de agenda.

Terug naar Saskia & Darrel Delaronde, die net als de zeer bekende singer/songwriter Gary Fjellgaard jarenlang in de Canadese provincie Saskatchewan hebben gewoond en veel inspiratie hebben opgedaan in The Great Plains, zoals de uitgestrekte prairies in deze provincie en het duo zelf trouwens ook wel worden genoemd.

Wellicht kennen een aantal luisters hen nog wel van hun gezamleijk optreden met de bekende canadese singer/songwriter/gitarist Gary Fjallgaard, toen ze in 2010 ook optraden in Amicitia te Lekkerk.

Saskia heeft haar roots in Enkhuizen liggen, maar woont al jaren in Canada met haar Darrel Delaronde, die afkomstig is uit de provincie Saskatchewan in Canada en nu trouwens al weer enige tijd samen op Vancouver Island BC.

Nog even naar een “live” optreden van Saskia and Darrel “The Great Plains” met een humorische introductie bij de song “Walking Shoes”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Emmylou Harris & Rodney Crowell - If You Lived Here, You'd Be Home Right Now

Dan nu de songs “If You Lived Here, You’d Be Home By Now”,“No Memories”en “You Can’t Say We Didn’t “ door Emmylou Harris & Rodney Crowell.

Deze songs staan op hun nieuwe album “The Traveling Kind”, dat vandaag, 12 mei officieel wordt gepresenteerd door de platenmaatschappij “Nonesuch”.

U kunt als lezer alvast even luisteren naar Emmylou Harris en Rodney Crowell hier met de song “If You Lived, You’d Be Home by Now”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Emmylou Harris - Til I Gain Control Again

Emmylou Harris en Rodney Crowell kennen elkaar al sinds de jaren ‘70 toen zij voor haar succesvolle album “Elite Hotel” de Rodney Crowells song “Til I Gain Control Again” opnam en vervolgens hem uitnodigde om deel uit te maken van haar begeleidingsgroep “The Hot Band”.

Het album “The Traveling Kind” is de opvolger van hun eerste duet album “”Old Yellow Moon”, dat in 2013 werd uitgebracht en vervolgens tijdens de 56ste jaarlijkse Grammy Awards werd uitgeroepen tot “Best Americana Album” en vervolgens ook nog tijdens de “ 2013 Americana Music Association Honors & Awards Show”  “ Album of the Year “ en Duo/Group of the Year”. Het album kwam op terecht op #4  van het Billboard’s Top Country Albums Overzicht.

Crowell en Harris schreven zes van de elf songs van dit album “The Traveling Kind” en werd in een periode van zes dagen opgenomen met hun “Glory Band” met o.a. Stuart Smith en Billy Payne.

Voor u ook nog even de mogelijkheid om te luisteren naar Emmylou Harris en Rodney Crowell hier met de song “You Can’t Say, We Didn’t Try”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens naar de Nederlandse inbreng met muziek in de sfeer van de truckers met hier Wim Pols uit Hoek van Holland samen met Thecla Rutting & Calyx met de song “He’s Rolling”, die staat op de DCMA promotie album in 2005 uitgebracht. Deze song zult u niet tegenkomen op een album, want ze werden destijds speciaal in opdracht gemaakt voor DAF Nederland bij de introductie en instructiebijeenkomst van een nieuw versnellingsbaksysteem.

Nog even terug naar betere tijden met een optreden van Wim Pols, Thecla Rutting en Calyx hier met o.a. de bekende song “Before the Next Teardrop Fall” en “Working Man Blues” tijdens Floralia Country Festival in Oostrhout.

Gewoon even doorschakelen/ Just Use the Link!

Change of Key - Danielle Poot - Eightteen Wheels & a Dozen Roses

Vervolgens de bekende “18 Wheels & a Dozen Roses” hier gespeeld en gezongen door de bekende Goudse countrygroep “Change of Key” hier met lead-zang door Danielle Poot en tevens op de mandoline.

Deze song staat op het album “The Road Goes On Forever” in 2008 uitgebracht door de DCMA ter promotie van de countrymuziek door Nederlandse artiesten

Ook nog even terug naar Haastrecht met een optreden van “Change of Key” “on the porch” van Country-Cafe Concordia met de song “Eightteen Wheels and a Dozen Roses” niet alleen voor de talrijke luisteraars, maar ook tal van line-dancers.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Frank Jansen - Wrong State of Mind

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio gaan we nu weer verder met de nederlandse inbreng in dit programma “Countrymusic Round-Up” boordevol met muziek over mensen, die onderweg zijn zoals hier ook Frank Jansen samen met Calyx hier met de song “Wrong State of Mind”, waarbij eigenlijk de volledige titel “Driving in the Wright State in the Wrong State of Mind” meer veelzeggend is.

Ook deze song werd destijds speciaal in opdracht van DAF Nederland gemaakt, maar staat ook op z’n truckersalbum “My Way or the Highway”, terwijl op z’n album “Lolene” nog zo’n fraaie truckersong staat met als titel “Polished Steel”.

U kunt ook nog even luisteren naar Frank Jansen hier met de song “Another Place and Time”, die eveneens staat op z’n album “My Way or the Highway”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Henk Wijngaard - De Radio

Vervolgens “De radio” door de “enige en echte” truckermuziek vertolker van Nederland, Henk Wijngaard, hier met een song, die staat op z’n album “Van de wereld” , dat in augustus 2009 uitgebracht door Rodeo Media.

Kennelijk in een tijd, waar de truckers de radio in hun vrachtwagens het belangrijkste vonden, maar volgens mij is dat inmiddels al lang niet meer zo, want zo nu en dan zie ik complete studio’s met laptop’s/internet/gps, tv-schermen in de cabines.

Maar hier in ieder geval wel fraaie herinneringen aan het verleden.

Voor u ook nog Henk Wijngaard met z’n song “De Radio” tijdens een optreden in het radio & tv-programma “Live yn Noardewyn” van “Omrop Fryslân”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Cody Johnson - 18 Wheels

Dan nu snel door voor de grote afstanden en snelweg in Texas naar onze uitsmijter, de Texaan Cody Johnson hier met de song “18 Wheels”, die staat op z’n album “A Different Day” met 13 songs in 2011 in eigen beheer uitgebracht.

Tot slot van dit bericht kunt u nog even luisteren naar Cody Johnson hier met de song “18 Wheels”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep RTV Krimpenerwaard onstaan uit de lokale omroepen van Nederlek, Bergambacht en Schoonhoven.

Vooralsnog via de drie etherfrequenties, kabelfrequenties van de vermelde omroepen en natuurlijk via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Luister mee in de ether op 105.9/106.6/107.7 MHz of via internet www.rtvkrimpenerwaard.nl/radio

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Mei 12 ‘15 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek & presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*   Artiest/groep ***   titel muziek    ***   titel album   ***    label

1. Doyle Lawson & Quicksilver   ***   Big Eight Wheeler   ***   In Session   ***  Mountain Home

2. The Seldom Scene ft. Emmylou Harris   ***   Wheels   ***   Live at the Kennedy Center   ***              Sugar Hill Records

3. The Country Gentlemen   ***   Casey’s  Last Ride   ***   The Complete Vanguard Recordings  ***   Vanguard

4. Saskia & Darrel   ***   Walking Shoes   ***   The Bluebird Trail   ***   Living Dreams Enterprises

5. Saskia & Darrel   ***   Everybody Loves a Train   ***   The Bluebird Trail   ***   Living Dreams Enterprises

6. Emmylou Harris & Rodney Crowell   ***   If You Lived Here You’d Be Home By Now   ***   The Traveling Kind   ***   Nonesuch

7. Emmylou Harris & Rodney Crowell   ***   No Memories   ***   The Traveling Kind   ***   Nonesuch

8. Emmylou Harris & Rodney Crowell   ***         You Can’t Say We Didn’t  ***   The Traveling Kind   ***   Nonesuch

9. Wim Pols & Calyx   ***   He’s Rolling   ***   Nederlandse Country Special   ***   D & J Records

10. Danielle Poot – Change of Key   ***               18 Wheels and a Dozen Roses   ***   The Road Goes On Forever   ***   Varos Productions

11. Frank Jansen & Calyx   ***   Wrong State of Mind   ***   Nederlandse Country Special   ***              D & J Records

12. Henk Wijnaard   ***   De Radio   ***   Van de Wereld   *** Rodeo Media

13. Cody Johnson   *** 18 Wheels   ***   A Different Day   *** Cody Johnson

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *