Reasons to Quit

Randy Rogers & Wade Bowen - Reasons to Quit

In dit programa “Country Music Round-Up”  bijzondere aandacht voor het nieuwe album “Hold My Beer Vol. 1” van de Texanen Randy Rogers en Wade Bowen, dat op 20 april j.l. officieel werd gepresenteerd door Lil’ Buddy Toons.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer door het trio “Antique Persuasion” met een eerbetoon aan “The Carter Family” en vervolgens ook alvast een voorproefje op het optreden van het duo Saskia & Darrel Delaronde uit British Columbia op zondagmiddag 17 mei a.s. in partycentrum Amicitia te Lekkerkerk. Van hen twee songs van hun nieuwste album “The Bluebird Trail”.

Na de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor nederlandse bijdrage aan dit programma door “Zingga” uit Drenthe gevolgd door Mark Blomsteel uit Rotterdam/Nashville.

Dan gaan we naar Nashville TN voor Tyler Farr met net nogmaals de song “A Guy Walks into the Bar”, want hij kwam er de vorige week als uitsmijter bekaaid af, vervolgens de Texaan Dale Watson met een song van zijn album “From the Start”en treedt Independent singer/songwriter Mechele Peters uit de staat Michigan op als uitsmijtster van dit programma met een song van haar album “A Thousand Fields”.

Antique Persuasion - Hello Stranger

We begonnen het programma “Country Music Round-Up met de songs “Hello Stranger” , “Your Gonna Be Sorry Cause You Let me Down” en “Lover’s Return” door het trio “Antique Persuasion”.

Deze songs staan op hun album “Don’t Forget Me Little Darling” met als extra vermelding nog “Remembering The Carter Family” en dat op 26 maart van dit jaar werd uitgebracht door Voxhall Records

Tijd vooor de eerste muzikale onderbreking. Op dit moment is er nog video-clip van “Antique Persuasion” beschikbaar, maar wel nog even de mogelijkheid om kennis te maken met Brandon Rickman hier met de song “Here Comes That Feeling Again”, die staat op het album “Young Man, Old Soul”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een eerbetoon aan de Carter Family, die in 1927 op uitnodiging van de Amerikaanse scout Ralph Peer een provisorische studio van Victor Talking Machine Company in Bristol TN binnenstapten en daarmee muzikale geschiedenis maakten en tevens hielpen een basis te leggen voor een muzieksoort, die zeer populair in de wereld zou worden.

The Carter Family - Don't Forget Me Little Darling

De familiegroep, afkomstig uit Maces Springs Virginia, bestond uit A.P. (Alvin Pleasant) Delaney Carter, zijn vrouw Sara en Maybelle Carter (Sara’s nicht) vrouw van Ezra Carter (A.P.’s broer).

Nog even terug in de tijd naar de jaren ’30 hier met The Carter Family met de song “Don’t Forget Me Little Darling”

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Die opnames waren het begin  van de carriere van The Carter Family en trouwens ook die van Jimmie Rodgers en werden later ook wel aangeduid als de  “Big Bang” van de countrymuziek.” In 1998 riep het Amerikaanse congres Bristol TN uit als “de geboorteplaats van de countrymuziek.” .

En nu dus nog een “A.P” . Het trio “Antique Persuasion” met een eerbetoon aan het trio van 88 jaar geleden A.P., Sara en Maybelle en net als “The Carter Familie” bestaande uit de twee vrouwenstemmen n.l. Jenee Fleenor meestal op viool, mandoline en gitaar en actief als achtergrond zangeres voor Blake Shelton en Larry Cordle, Brennen Leigh van oorsprong afkomstig uit North Dakota, maar tegenwoordig werkend vanuit Austin TX op mandoline en eveneens met zang en één mannenstem namelijk, die van Brandon Rickman ook deeluitmakend van de bluegrassgroep Lonesome River Band als gitarist en zanger.

Dit trio hier met met een twaalftal van de beste songs van de Carters met o.a. ook  “Bury Me Under The Weeping Willow,” die de Carters opnamen tijdens de originele Bristol sessies en “You’re Gonna Be Sorry Cause You Let Me Down,” de laatste song, die ooit werd opgenomen door de Carter Family. Antique Persuasion met hun “Don’t Forget Me Little Darling”, “Remembering the Carter Family” zeer aanbevelens waardig!

Toch ook nog even kennismaken met Jenee Fleenor op viool en met lead-zang hier samen met Randy Kohrs op dobro en achtergrondzang met de song “In the Pines” in de studio van WSM met Jim Vancleve eveneens op viool en Josh Shilling op gitaar.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Saskia & darrel - Cabin Fever

Dan nu naar  British Columbia voor Saskia & Darrel hier met de songs “Cabin Fever” en “Orphan Child”.

De laatst vermelde song ooit geschreven door Gillian Welch, die als weeskind opgroeide bij de familie Welch, maar hier dus gespeeld en gezongen door Saskia en Darrel Delaronde en deze songs staan op hun nieuwe en 10e album “The Bluebird Trail”, dat vorig jaar augustus werd uitgebracht door Living Dreams Enterprises.

Deze maand is dit Canadese tweetal op tournee door Europa met o.a. 14 mei een optreden in Lochum en op 25 mei komen ze naar Enkhuizen, in de nieuwe zaal van het Cultureel Centrum de Drommedaris, maar dat is allemaal niet naast onze deur.

Just Go There!

En daarom op zondagmiddag 17 mei a.s. ook een optreden in partycentrum Amicitia te Lekkerkerk in het Groene Hart van de Krimpenerwaard, maar daarover straks meer in de agenda.

Voor u als lezer ook nog even de mogelijkheid om te kijken en luisteren naar een optreden van Darrel en Saskia met hun bekende song “Porchlight”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Terug naar Saskia & Darrel Delaronde, die net als de zeer bekende singer/songwriter Gary Fjellgaard jarenlang in de Canadese provincie Saskatchewan hebben gewoond en veel inspiratie hebben opgedaan in The Great Plains, zoals de provincie en het duo zelf trouwens ook wel worden genoemd.

Door de verscheidenheid in stemmen en instrumenten en een zeker entertainmentgehalte is the Great Plains een graag geziene gast bij culturele centra en op vele evenementen.

Saskia en Darrel hebben de alt-country scene in Canada beïnvloed met hun hit “The Porchlight”.

Dit nummer is uitgegroeid tot één van de klassieke nummers in hun repertoire. De muziek van The Great Plains blijft onverminderd populair in Canada. Door bekende en nieuwe liedjes warm en sfeervol uit te voeren op een bluegrass, americana en keltische wijze, ontstaat muziek die door jong en oud zeer wordt gewaardeerd.

Saskia heeft haar roots in Enkhuizen liggen, maar woont al jaren in Canada met Darrel Delaronde, die afkomstig is uit de provincie Saskatchewan in Canada en nu trouwens al weer enige tijd op Vancouver Island BC.

Nog even terug naar 2010 met een optreden van Gary Fjellgaard samen met Saskia en Darrel Delaronde met de song “Islanders” in het “live”radio en tv-programma “Noardewyn” van de “Omrop Fryslân”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Randy Rogers & Wade Bowen - Reasons to Quit

Dan gaan we nu naar Texas voor Randy Rogers & Wade Bowen hier met de songs “In the Next Life”, “Hangin Out in Bars” en “Reasons to Quit” of te wel “Redenen om er mee te stoppen”.

Deze songs staan op hun album “Hold My Beer Vol. 1”, dat op 20 april j.l. werd uitgebracht door Lil’ Buddy Toons.

Randy Rogers en Wade Bowen zijn twee Texaanse countryartiesten, die al jaren apart van elkaar een muziekcarrière hebben opgebouwd met alle twee een aantal succesvol uitgebrachte albums.

Hun akoestische toer onder de naam “Hold My Beer & Watch This” waarmee zij ooit voor de lol zijn begonnen, zorgt nu al zo’n 8 jaar voor volle zalen

Tijd om ook eens kennis te maken met de “Standards” van Randy Rogers en Wade Bowen, die natuurlijk ook staat op hun fraaie album “Hold My Beer Vol. 1”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Het verhaal begon eigenlijk zo’n 15 jaar geleden toen Randy Rogers een optreden bijwoonde van Wade Bowen en hem vervolgens uitnodigde om eens bij hem thuis samen te spelen.

Die uitnodiging groeide uit tot niet alleen een vriendschap, maar ook de start van een countryshow vol met grappen en countrymuziek, die ook wel wordt aangeduid als “Red-Dirt” country vergelijkbaar met de muziek van Willie Nelson, Walon Jennings, Merle Haggard, Jimmy LaFave en Stoney Larue.

Wade Bowen (left) - Randy Rogers (right)

Een fraai album met veel violen, gitaren en steelgitaren geproduceerd door de bekende Lloyd Maines, dat wat langer onderweg was vanwege hun persoonlijke contract met de platen maatschappij van Wade Bowen als solo-artiest en Randy Rogers met z’n groep “The Randy Rogers Band” bij de “Universal Music Group Nashville”.

Nu dan eindelijk weer in de gelegenheid hun muziek naar eigen smaak te maken en uit te brengen.

Voor u ook nog even Randy Rogers & Wade Bowen met de song “Lady Bug” die ook staat op hun album “Hold My Beer, Vol. 1”  tijdens een optreden op 21 april j.l.  in  Superfly’s Lone Star Music Emporium te San Marcos, Texas.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma met als eerste “Zingga” hier met de song “Foolish Heart”.

De song “Foolish Heart” geschreven door John & Nienke, het duo “Zingga” uit Drenthe staat op hun album “Strings Attached”, dat vorig jaar werd uitgebracht door Neo Records.

Deze song is ook de Dutch Country Music Association als eerste track opgenomen op het album “Dutch Country Music 2015”, een album met 18 tracks van verschillende nederlandse countryartiesten en groepen en bedoeld is om de countrymuziek van eigen bodem te promoten.

U kunt als lezer hier ook al vast even kennismaken met de muziek van Zingga middels een aantal fragmenten van hun album “Strings Attached”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Talk Me Down” door Mark Blomsteel, van oorsprong woonachtig in Ommoord te Rotterdam, hier met een song, die staat op z’n album “Crank It”, dat vorig jaar werd uitgebracht door “Coast to Coast”.

Ook deze song staat op het vermelde promotie-album van de DCMA. Neem eens een kijkje in hun informatieve website, meld u aan als lid en ontvang vervolgens ook die fraaie CD.

Dutch Country Music 2015

Mark won vorig jaar de prestigieuze Dutch CMA Awards voor “Beste Zanger” en “Meest veel belovende Act” en waarbij Ilse de Lange werd uitgeroepen tot “Beste Zangeres”.

Samen met zijn producer en voormalig manager van The Beach Boys, Fred Vail heeft hij een perfecte mix weten te creëren van verschillende muziekstijlen als country, rock en pop.

Blomsteel nam z’n album “Crank It” op in de legendarische Treasure Isle Studio, die ook is gebruikt door o.a. Dolly Parton, Johnny Cash, Sheryl Crow en Mark’s grote voorbeeld James Taylor. Goed voorbeeld doet goed volgen!

In december vorig jaar trad hij nog op in het Isala Theater te Capelle aan de Ijssel met z’n “Homecoming Tour”, even terug naar Nederland, want hij woont op dit moment in Nashville TN, daar waar het in de hedendaagse countrymuziek wereld gebeurt.

Vanuit “downtown” New York City nog de video-clip van Mark Blomsteel hier met “Talk Me Down”, de 3e single van z’n album “Crank It”,

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tyler Farr - A Guy Walks Into a Bar

Dan nu op naar Nashville voor Tyler Farr hier met de song “A Guy Walks into a Bar”, die staat op z’n album “Suffer In Peace”, dat op 28 april j.l. werd uitgebracht door Columbia Nashville.

Countryzanger en liedjesschrijver Tyler Farr komt van oorsprong uit Garden City Missouri en groeide op met z’n eveneens zeer muzikale vader, die gitaar speelde in de begeleidingsgroep van country-icoon George Jones en begeleidde z’n vader zelfs op 16-jarige leeftijd.

Toen hij oud genoeg was om op eigene benen te staan vertrok Tyler naar Nashville, waar hij uitsmijter werd bij de legendarische “Tootsie’s Orchid Lounge”.

Daar mocht hij naast z’n werk als beveiliger na verloop van tijd vier avonden per week ook optreden als zanger/gitarist.

Via de bekende countryzanger Rhet Akins kreeg hij een contract als schrijver bij de uitgever Sony ATV/Monument en na enige tijd ook nog een platencontract bij Sony Nashville’s BNA Records.

Na de presentatie van z’n digitale EP “camouflage” in 2010 en een aantal singles in 2012 en 2013 en z’n album “Redneck Crazy” dus nu in 2015 z’n tweede studioalbum “Suffer in Peace”.

Ook nog even terug naar die fraaie video-clip van Tyler Farr hier met de song “A Guy Walks Into the Bar”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dale Watson - That's The Day

Vervolgens gaan we naar Texas voor Dale Watson hier met de song “That’s the Day (I Never Live to See)  vrij vertaald “Dat zal ik niet meemaken”.

Deze song staat op z’n album “From the Start” met twaalf songs, dat 18 februari 2014 werd uitgebracht door Red River Entertainment.

Zoals we van Dale gewend zijn, een album vol echte Honky Tonk country en waarbij heel duidelijk is, waarom Dale niet welkom is in Nashville. “Back to basic” en als je het album beluistert zorg dan tevens voor een pilsje in de buurt.

 Natuurlijk wilt u ook nog even luisteren naar de Honky Tonker, Dale Watson, hier met de song “That Will Be The Day”, die ook staat op z’n album “Cheatin’ Heart Attack”, dat in april 2014 werd uitgebracht door het label Shout!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Mechele Peters - Pretty Mess

En ja, dan nu al weer onze uitsmijtster van dit programma “Country Music Round-Up”, Mechele Peters uit Kalamazoo Michigan, hier met de song “Pretty Mess”, die staat op haar tweede album “A Thousand Fields”, dat in januari van dit jaar in eigen beheer werd uitgebracht.

Dit album van zangeres/schrijfster Mechele Peters omvat 12 zelfgeschreven songs in de sfeer van “old school” country en Americana.

Tot slot kunt u als lezer van dit bericht nog luisteren naar Mechele Peters hier met haar song “Pretty Mess”.

Gewoon even via haar website/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep RTV Krimpenerwaard onstaan uit de lokale omroepen van Nederlek, Bergambacht en Schoonhoven.

Vooralsnog via de drie etherfrequenties, kabelfrequenties van de vermelde omroepen en natuurlijk via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: mei 5 ‘15 19.00 – 20.00 uur (CET)

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek ***   titel album   ***  label

1. Antique Persuasion   ***   Hello Stranger   ***   Don’t Forget me Little Darling   *** Voxhall Records

2. Antique Persuasion   ***   Your Gonna Be Sorry Cause You Let Me Down   ***   Don’t Forget me Little Darling   ***   Voxhall Records

3. Antique Persuasion   ***   Lover’s Return   ***   Don’t Forget me Little Darling   ***                Voxhall Records

4. Saskia & Darrel   *** Cabin Fever   ***   The Bluebird Trail   ***   Living Dreams Enterprises

5. Saskia & Darrel   ***   Orphan Girl   ***   The Bluebird Trail   ***   Living Dreams Enterprises

6. Randy Rogers & Wade Bowen   ***  In the Next Life   ***   Hold My Beer Vol. 1   ***   Lil’ Buddy Toons

7. Randy Rogers & Wade Bowen   ***   Hangin’ Out in Bars   ***   Hold My Beer Vol. 1   ***   Lil’ Buddy Toons

8. Randy Rogers & Wade Bowen   ***  Reasons to Quit   ***   Hold My Beer Vol. 1   ***   Lil’ Buddy Toons

9. Zingga   ***   Foolish Heart   ***   Strings Attached   ***   Neo Records

10. Mark Blomsteel   ***   Talk Me Down   ***   Crank It   ***   Coast to Coast

11. Tyler Farr   ***   A Guy Walks into the Bar   ***   Suffer in Peace   ***   Columbia Nashville

12. Dale Watson   ***   That’s the Day (I Never Live to See)   ***   From the Start   ***   Red River Entertainment

13. Mechele Peters   ***   Pretty Mess   ***   A Thousand Fields   ***   Mechele Peters

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *