Tried and True

Jim Ed Brown - In Style Again

In dit programma bijzondere aandacht voor “Good Old” Jim Ed Brown middels de muziek van z’n nieuwe album “In Style Again” met o.a. ook Vince Gill , Helen Cornelius en z’n zus Bonnie Brown.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass en eveneens speciaal, want ook van Dr. Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys” is een nieuw album met als titel “Man of Constant Sorrow” uitgebracht met medewerking van tal van muzikale vrienden zoals Buddy Miller, Jim Lauderdale en Ricky Skaggs

Na  de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma door Lana Wolf uit Wezep met onder verwijzing naar “Valentijnsdag”, op zaterdag, 14 februari a.s.,  haar vertolking van de song “Goodhearted Woman” en vervolgens ook nog Dick van Altena uit Oosterhout in de Overbetuwe met een song van zijn nederlandstalige album “Novemberwind”.

Daarna gaan we voor de roackabilly naar Californie voor “The Boxmasters” met Billy Bob Thornton en vervolgens door naar Texas voor zowel Kevin Deal met zijn nieuwe album “Nothing Left to Prove” als Ronnie Fauss, die samen met Rhet Miller, eveneens optreedt als uitsmijter van dit programma met een song van zijn nieuwe album “Built to Break”.

Dr. Ralph Stanley and Friends : Man of Constant Sorrow

We begonnen dit programma met de songs “I Am the Man, Thomas”,  “I Only Exist” en “Sweethearts in Heaven” door Ralph Stanley & The Clinch Mountains Boys en tal van vrienden en die staan op het album “Ralph Stanley and Friends : Man of Constant Sorrow”.

Dit fraaie album werd op 19 januari j.l. uitgebracht door Crackers Barrel Old Country Store en exclusief via de 634 Cracker Barrel winkels in Amerika is te verkrijgen, maar inmiddels dus ook al bij uw “Country Music Round-Up” via RTV Krimpenerwaard is aangekomen.

U kunt alvast even luisteren en kijken naar een promotie-clip van het nieuwe album “Man of Constant Sorrow” van Dr. Ralph Stanley & Friends.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Buddy Miller & Jim Lauderdale - I Am the Man Thomas

Het album bevat 13 Stanley songs, waarvan tijdens de openingssong “I Am the Man, Thomas de leadzang wordt overgenomen door de befaamde Buddy Miller en Jim Lauderdale, terwijl in de song “I Only Exist”, de leadzang wordt uitgevoerd door de bekende countryzanger Dierks Bentley en Ricky Skaggs  de leadzang in de song “Sweethearts in Heaven” voor z’n rekening nedemt.

Met z’n uitstekende “back-up” bluegrassgroep “The Clinch Mountain Boys” en tal van grote namen uit de country en bluegrass wereld kan Ralph Stanley rustig wat op de achtergrond aanwezig zijn en zo nu en dan met zijn zeer herkenbare stem “acte de presence” geven.

Dr. Ralph Stanley wordt op 27 februari a.s. 88 jaar en ondanks de geruchten over de inspanningen van de opnames en de optredens op zo’n hoge leeftijd, heeft hij het allemaal overleefd en presteert hij steeds uitstekend.

Voor u als lezer nog de originele uitvoering van de song “I Only Exist” door Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys met Larry Sparks op lead-gitaar en zang en natuurlijk onmiskenbaar Ralph Stanley op banjo en met tenor-zang.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Toch wil ik ook nog een paar andere bekende namen noemen, die u tegenkomt op dit fraaie album n.l. Elvis Costello, Vince Gill, Patty Loveless,  Del McCoury,  Old Crow Medicine Show, Robert Plant, zijn kleinzoon Nathan Stanley, Ralph Stanley II, Josh Turner, Gillian Welch & David Rawlings, and Lee Ann Womack. Zeer de moeite waard dus!

Toch ook nog even een leuke video-clip van Ralph Stanley, Jim Lauderdale en The Clinch Mountain Boys uit 2008 met de song “She’s  Looking at Me” met Alison Moore als aantrekkelijke “She”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Audie Blaylock and Red Line - Talk to Your Heart

Dan blijven we nog even bij de bluegrass medt de bekende Audie Blaylock & Red Line hier met de songs “Cryin’ Heart Blues”, “Drink Up and Go Home” en “Talk to Your Heart”.

Deze songs staan op album “Cryin’ Heart Blues”, dat in maart 2010 werd uitgebracht door Rural Rhythm Records.

Audie Blaylock and Red Line hebben al een paar keer opgetreden in Nederland o.a. georganiseerd door Cor Sanne in “Het Turfschip” te Nieuwkoop.

Z’n fraaie bluegrass tenorzang en uitstekende gitaarspel hebben Audie Blaylock een goede naam bezorgd in de traditionele bluegrasswereld.

Hij is dan ook al op 19 jarige leeftijd professioneel begonnen bij de Sunny Mountain Boys van Jimmy Martin bijgenaamd “The King of Bluegrass”

Hij maakte ruim 9 jaar deel uit van deze groep en hun opgewekte muziek had een duidelijke invloed op z’n verdere ontwikkelng als artiest.

Nadat hij een groot aantal jaren werkte als sessiemuzikant en toerde met o.a Red Allen en Rhonda Vincent, stelde hij zijn eigen jonge groep Red Line samen, bestaan uit Patrick McAvinue on viool en mandoline, Evan Ward op banjo en Matt Wallace op bas.

Met allemaal begin twintigers maar wel al met enorme ervaring, zagen ze kans om in 2005 en 2006 de IBMA Award “Emerging Artist of the Year” te verkrijgen.

Ook op dit album laten ze weer zien, dat ze zowel instrumentaal als vokaal uitstekend in staat zijn om de bluegrass liefhebbers te vermaken.

Op het album ook nog een fraaie a-capella uitvoerig van de gospelsong “He Is Near”.

Als lezer van dit bericht mag u dit zeer fraaie optreden van Audie Blaylock and Red Line hier met de song “Cry Cry Darling” tijdens een optreden in Bluegrass Country van het radiostation WAMU te Washington DC hiet missen! Ook deze song staat op het album “Crying Heart Blues”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jim Ed Brown - In Style Again

Dan gaan we nu zoals reeds aangekondigd naar “Good Old” Jim Ed Brown  hier samen met Vince Gill met de songs “Tried and True” en de eveneens bekende song “Don’t Let Me Cross Over” door Jim Ed Brown samen met Helen Cornelius .

Vervolgens ook nog “When the Sun Says Hello to the Mountains” door Jim Ed Brown hier vokaal bijgestaan door z’n jongere zus Bonnie. Een herleving van glorievolle dagen uit de jaren ‘50.

Deze songs staan op het album “In Style Again” van Jim Ed Brown, dat op 20 januari j.l. officieel werd gepresenteerd door Plowboy Records in Nashville Tn.

Een fraaie introductie door Jim Ed Brown over de tot standkoming van z’n album “In Style Again”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De song “When the Sun Says Hello to the Mountains” is natuurlijk ook heel bekend van de vertolking door de canadese zangeres Lucille Star en haar versie werd ook wel aangeduid als “The French Song” in plaats van de hele titel “Quand le Soleil Dit Bonjour aux Montagne”.

The Browns - Three Bells

Jim Ed Brown kreeg reeds in de jaren ‘50 bekendheid als leider van de zanggroep The Browns (bekend van o.a. de topper in 1959 “The Three Bells”), in 1965 ging hij verder met een solo-carriere. Z’n grootste succes had hij gedurende de eind jaren ‘70 toen hij regelmatig samen optrad met Helen Cornelius.

Tussen de jaren 1976 en 1980 bereikten ze met zes songs de country Top 10. Hun debuut single “I Don’t Want to Have to Marry You” stond zelfs een tijdje op de 1ste plaats.

Jim Ed Brown & Helen Cornelius - I Don't Want to Have to Marry You

Helen was een stuk jonger dan Jim Ed en zij was ook al een tijdje bezig zonder erg veel succes, toen ze werden gekoppeld en als duo werden gepresenteerd. In die jaren had hij ook nog een aantal solo hits, waarvan er twee in de Top 40 kwamen.

Aan de samenwerking tussen Brown en Cornelius kwam na hun 13e hit “Don’t Bother to Knock” in 1981 een einde.

Nog even terug naar die tijd met een optreden van Jim Ed Brown en Helen Cornelius hier tijdens een “familie-reunie” met tal van “ouwetjes” uit de countrymuziekwereld, maar toch ook met Vince Gill met een fraaie “cowboy-hoed” uitgerust hier met hun song “I Don’t Wan’t to Have to Marry You”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Zo’n 9 jaar geleden meldde ik in het programma “Countrymusic Round-Up”, dat Jim Ed Brown met pensioen was gegaan, terwijl Helen nog regelmatig optrad, maar tot mijn verrassing nu dus toch weer met een fraai album in de hedendaagse countrymuziekwereld ondanks het feit, dat vorig jaar bij hem longkanker werd geconstateerd en  hij daarvoor vier maanden ntensief werd behandeld.

Op 30 en 31 januari j.l. trad hij weer op in the Ryman Auditorium Grand Ole Opry, waar hij met  groot applaus werd begroet.

Natuurlijk kunt u ook nog even luisteren naar Jim Ed Brown hier samen met Vince Gill met de song “Tried and True”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Valentijnsdag, zaterdag 14 februari 2015

Na de agenda met een ovezicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma en met vanavond special als een “herinnering voor u als luisteraar “Valentijnsdag” op zaterdag, 14 februari a.s in de schijnwerpers Lana Wolf en haar vertolking van de song “Good Hearted Woman”.

Deze song is natuurlijk al zeer bekend van de vertolking door Waylon Jennings en Willie Nelson , maar die van Lana is ook niet mis. Haar uitvoering staat op het album “Nashville”,  dat op 1 november j.l. officieel werd uitgebracht.  Lana Wolf treedt ook op als samensteller en presentator van het radioprogramma “Het Uur van de Wolf”, dat iedere zaterdagochtend wordt uitgezonden via KX Radio en waarin zij country, “West Coast”, 60’s, en 70’s muziek draait.

Lana Wolf - Goodhearted Woman

Lana Wolf produceerde het album samen met John Heinrich en voor de opnames reisde ze naar Nashville, waar ze een groep top muzikanten uit Nashville verzamelde voor de opnames van haar album. Het album ‘Nashville’ bevat twaalf nummers, waarbij de invloed van de “oude” West Coast” en country-sterren goed te horen is.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar Lana Wolf hier tijdens een optreden met The Americann Country Legends en de song “Goodhearted Woman” in het “World Forum Theatre” te Den Haag.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dick van Altena - Zoveel voorbij

Vervolgens “Zoveel voorbij” door Dick van Altena hier met een song, die staat op z’n , album “Novemberwind”, dat op 14 November j.l. in Angeren werd gepresenteerd. Voor het eerst sinds de jaren ‘80 komt singer-songwriter en gitarist Dick van Altena weer eens met een Nederlandstalig album, getiteld ‘Novemberwind’. Het zeer fraaie album bevat verhalende liedjes maar ook sfeernummers met her en der een niemendalletje en een verkapte smartlap.

Dick wordt zoals altijd weer instrumentaal bijgestaan door meer dan uitstekende muzikanten zoals Joost vanEs op viool, Patrick Senden op accordeon, multi-instrumentalist Patrick van Gerven o.a. op dobro en mandoline, Johan Jansen op pedal-steel en tenslotte Jan Gerrits nog op mondharmonica. 

U kunt ook nog weer eens kijken en luisteren naar Dick van Altena middels z’n fraaie veido-clip met de song “Die arm om mijn schouder”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Boxmasters - Reasons for Livin'

Dan nu weer eens naar de rockabilly hier door The Boxmasters “Reasons for Livin’”, die staat op het album Modbilly met rockabilly muziek in 2009 uitgebracht door Vanguard Records.

The Boxmasters is een amerikaanse country-rock en rockabilly groep, die in 2007 te Bellflower, CA, werd opgericht door Billy Bob Thornton, Academy Award winnende acteur, die optreedt als drummer en leadzanger met J.D. Andrew op rhythm-gitaar, Danny Baker (ook bekend onder de naam “Unknown Hinson”) op bas-gitaar, Brad Davis op lead-gitaar en met zang en tenslotte Michael Wayne Butler op gitaar en lap-steel.

Tijd voor een “live” optreden van The Boxmasters in de “Waterloo Records Store” in Austin TX met de song “Turn It Over”, die eveneens staat op hun album “Modbilly.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Kevin Deal - Why Bad Things Happen

Vervolgens naar Texas voor “Why Bad Things Happen” door de Texaan Kevin Deal hier met een song, die staat op z’n album “Nothing Left to Prove”, dat op 1 februari j.l. in eigen beheer werd uitgebracht.

We hebben deze singer/songwriter naar mijn beste herinnering nog niet eerder in het programma “Countrymusic Round-Up” gehad, maar eindelijk is het dan zover.

Het is inmiddels  ‘z’n negende album en tevens een fraai album met 13 songs door hemzelf geschreven en waarbij het album is geproduceerd door de bekende Lloyd Maines.

Fraaie countrymuziek, waarvan u binnenkort nog wel eens iets zult kunnen horen.

U kunt nog even luisteren naar de “Honky Tonker” Kevin Deal hier met de song “Texas and Beer’”, die staat op z’n album “Roll” in 2006 uitgebracht door Blind Nello.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ronnie Fauss - Eighteen Wheels

En dan nu snel weer naar Texas voor onze uitsmijter de singer/songwriter Ronnie Fauss hier samen met Rhet Miller met de song “EighteenWheels”, die staat op het album “Built to Break” in november 2014 uitgebracht door Normaltown Records.

Tot slot van dit bericht kunt u als lezer ook nog kennismaken met Ronnie Fauss hier tijdens een video-opname met de song “Good Enough”, die staat op z’n album “’I Am The Man You Know I’m Not”, dat in oktober 2012 eveneens werd uitgebracht door Normaltown Records/New West Records.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep RTV Krimpenerwaard onstaan uit de lokale omroepen van Nederlek, Bergambacht en Schoonhoven.

Vooralsnog via de drie etherfrequenties, kabelfrequenties van de vermelde omroepen en natuurlijk via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Date: Feb. 10 ‘14 19.00 – 20.00 uur

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

RTV Krimpenerwaard

http://icecast.streamone.nl/j7DfTzx3Sd

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek ***   titel album   ***  Label

1. Ralph Stanley & Friends ft. Buddy Miller and Jim Lauderdale   ***   I Am the Man, Thomas   ***   Man of Constant Sorrow   ***        Cracker Barrel Old Country Store

2. Ralph Stanley & Friends ft. Dierks Bentley   ***   I Only Exist   ***   Man of Constant Sorrow   ***   Cracker Barrel Old Country Store

3. Ralph Stanley & Friends ft. Ricky Skaggs   ***               Sweethearts in Heaven   ***   Man of Constant Sorrow   ***   Cracker Barrel Old Country Store

4. Audie Blaylock & Red Line   ***   Cryin’ Heart Blues   ***   Cryin’ Heart Blues   ***   Rural Rhythm Records

5. Audie Blaylock & Red Line   ***   Drink Up and Go Home   ***   Cryin’ Heart Blues   ***   Rural Rhythm Records

6. Audie Blaylock & Red Line   ***   Talk to Your Heart   ***   Cryin’ Heart Blues   ***   Rural Rhythm Records

7. Jim Ed Brown ft. Vince Gill  ***   Tried and True   ***   In Style Again   ***   Plowboy Records

8. Jim Ed Brown ft. Helen Cornelius   ***   Don’t Let Me Cross Over   ***   In Style Again   ***   Plowboy Records

9. Jim Ed Brown ft. Bonnie Brown   ***                When the Sun Says Hello to the Mountains   ***   In Style Again   ***   Plowboy Records

10. Lana Wolf   ***   Good Hearted Woman   ***   Nashville   ***   JL Records

11. Dick van Altena   ***   Zoveel Voorbij   ***   Novemberwind   ***   Inlok115/Continental Record Services

12. The Boxmasters   ***   Reasons For Livin’ ***   Modbilly   ***   Vanguard

13. Kevin Deal   ***   Why Bad Things Happen   ***   Nothing Left to Prove   ***   Kevin Deal

14. Ronnie Fauss ft. Rhet Miller   ***   Eighteen Wheels   ***   Built to Break   ***   Normaltown Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *