Look At Us

Vince Gill - Look At Us

In dit programma alvast een klein voorproefje op het optreden van de Goudse countrygroep “Change of Key” en Nienke en John van de akoestische groep “Zingga” a.s. zondagmiddag, 22 februari,  in Country Café Concordia te Haastrecht.

Maar zoals altijd beginnen we het programma “Country Music Round-Up” met de bluegrass en deze keer door “The Earls of Leicester” met drie songs van hun “Grammy Award Winning” album.

Daarna nog veel meer moois door o.a. Hank Snow uit de jaren ’60 en ’70 met een drietal songs van het recente verzamelalbum “Most Requested” en vervolgens ook nog Vince Gill met songs van zijn album “Pocket Full of Gold”.

In het programma ook nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio.

Daarna gaan we nog naar Nashville voor een drietal “Billboard Hot Country Songs” met Miranda Lambert met een song van haar “Grammy Award Winning” album”, “Platinum”, Randy Houser en treedt het duo “Florida Georgia Line” op als uitsmijter van dit programma met een song van hun nieuwe album “Anything Goes”.

The Earls of Leicester - Don't Let Your Deal Go Down

We begonnen het programma “Country Music Round-Up” met de songs “Don’t Let Your Deal Go Down”, “You’re Not a Drop in the Bucket” en de fraaie bluegrassgospel “Who Will Sing for Me” gespeeld en gezongen door “The Earls of Leicester”.

Deze songs staan op hun album met als titel de naam van de groep “The Earls of Leicester”, dat op dinsdag, 16 september a.s. officieel werd gepresenteerd door Rounder Records.

Het album is een eerbetoon aan de legendarische bluegrass artiesten Lester Flatt en Earl Scruggs is geproduceerd door de beroemde dobro-speler, Jerry Douglas.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht middels een “live” optreden van The Earls of Leicester hier met de song “Don’t Let Your Deal Go Down” in “The Ryman Auditorium” op 24 juli 2014 j.l.

Gewoon even doorschakelen/Just the Link!

Naast talrijke IBMA (International Bluegrass MusicAssociation) Awards ontving Douglas o.a. tot dusver veertien Grammy Awards en werd hij o.a. in 2002, 2005 en 2007 door de Country Music Association uitgeroepen tot “Musician of the Year”.

Jerry Douglas & The Earls of Leicester - Grammy Award 2015

Jerry Douglas stelde ook de zes-mans formatie “Earls of Leicester” samen bestaande uit meer dan uitstekende bluegrassmusici, waaronder Shawn Camp op gitaar met lead-zang, de bekende Nashville banjo-speler Charlie Cushman en de ervaren liedjesschrijver, multi-instrumentalist en tevens lid van de bluegrassgroep “Hot Rize”, Tim O’Brien hier met zang en op de mandoline, violist Johnny Warren en tenslotte Barry Bales op de staande bas.

Barry Bales, die inmiddels 16 Grammy Awards in z’n bezit heeft, en Jerry Douglas kenden elkaar natuurlijk ook al van hun deelname aan de meermalen onderscheiden bluegrassgroep “Alison Krauss & Union Station”.

“Jerry Douglas & The Earls of Leicester” een schitterend bluegrass album en eerbetoon aan “Lester Flatt & Earl Scruggs”, dat op 8 februari j.l. tijdens het 57ste Grammy Award Festival in The Staples Center te LA werd onderscheiden als “Best Bluegrass Album”.

Voor u als lezer ook nog even een leuk intiem optreden van The Earls of Leicester” hier met de song “Who Will Sing For Me”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Hank Snow - Hello Love

Dan gaan we nu terug naar de jaren ‘70 met Hank Snow hier met de songs “Hello Love”, “A Daisy a Day” en “Just a Faded Petal from a Beautiful Bouquet”, een schitterende metafoor “Als een verdord blaadje in een schitterende bouquet”.

Songs door de legendarische zanger/schrijver/gitarist Hank Snow, die staan op het schitterende verzamel album “Most Requested”, dat op 1 januari vorig jaar werd uitgebracht door de Duitse firma Bear Family Records als een eerbetoon aan Hank Snow en z’n 100ste geboortedag op 9 mei 1914.

“A Daisy a Day” zal waarschijnlijk wel een glimlach van herinnering teweegbrengen bij de luisteraars uit de jaren ‘70, toen Conny van den Bosch in 1974 hoog op de nededrlandse hitparade stond met haar vertolking “Een roosje m’n roosje”.

Naar de begin jaren ’70 met hier Hank Snow met de song “Hello Love” middels een slide-show.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Terug naar Hank Snow, bijgenaamd “The Yodeling Ranger” in z’n begin periode en later “The Singing Ranger” uit Nova Scotia met z’n Rainbow Ranch Boys.

Hank Snow - The Singing Ranger Vol. 3

Er zijn door Bear Family Records in de jaren ’90  tal van schitterende verzamelalbums uitgebracht met de series “The Yodeling Ranger” over de periode 1936 – 1947 bestaande uit 5 CD’s en “The Singing Ranger “ als toppunt met verscheidene met Vol’s ” ieder bestaande uit 12 CD’s met z’n meeste songs uit de periode 1953 t/m 1969 met daarbij nog een aantal songs uit 1974 met daarbij nog heel veel aanvullende informative, fotomateriaal en een aantal interviews met Hank Snow. Hank Snow wordt ook wel Canada’s grootste countrymuziekbijdrage genoemd, want hij werd op 9 mei 1914 geboren in Brooklyn Nova Scotia.

Hank Snow Museaum Liverpool Nova Scotia

Mijn vrouw en ik waren een aantal jaren geleden op vakantie in de Canadese Maritieme Provincies, zoals Nova Scotia, New Brunswick en Prins Edward Island en we hebben toen ook het Hank Snow museum bezocht in Liverpool. Zeer de moeite waard!

In de jaren ‘60 maakte ik kennis met de muziek van Hank Snow, een kleine man met een dijk van een stem en hij behoort tot één van de vele mooie herinneringen uit de begin periode van m’n voorliefde voor de countrymuziek.

Heeft u dus een verzoek voor een song van Hank Snow? Gewoon even aanvragen via de website van RTV Krimpenerwaard of anders via email met als adres: 

Aarzel niet, want ik heb het vast wel in m’n bezit. Hank overleed op 1 December 1999 in Madison TN op 85-jarige leeftijd en rest mij nog nog de de traditionele afscheidswoorden van Hank Snow tijdens z’n concerten te vermelden :

“Good Night, Good Luck, Good Health and may the Good Lord always be proud of you.”

Nog verder terug in de tijd naar een “live” optreden van Hank Snow met z’n Rainbow Ranch Boys met de song “Just a Faded Petal in a Beautiful Bouquet” met Chubby Wise op viool.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vince Gill - Look at Us

Dan nu naar Vince Gill hier met de songs “I Quit”, “Pocket Full of Gold”en “Look at Us”. Deze songs staan op z’n album “Pocket Full of Gold”, dat in 1991 werd uitgebracht door MCA Nashville.

Een aantal van deze fraaie songs van dit album kunt ook terug vinden op het verzamelalbum “Souvenirs”, dat in november 1995  werd uitgebracht door MCA Nashville.

Een verzamelalbum betekent natuurlijk dat zo’n album met veel (15) songs is gevuld met schitterende tophits van Vince Gill uit de periode voor 1995 bij het MCA label.

Vince Gill & Patty Loveless on stage

Op dit album en voor de ervaren luisteraars natuurlijk zeer herkenbaar werd Vince Gill vokaal bijgestaan door o.a. Patty Loveless bij de “Look at Us” en “Pockt Full of Gold”.

Vincent Grant Gill, z’n werkelijke naam, werd geboren in 1957 in Norman Oklahoma en komt uit een muzikale familie.

In 1975 vertrok hij na het behalen van z’n diploma naar het centrum van de bluegrass, Louisville Kentucky, waar hij deel ging uitmaken van de groep “Bluegrass Alliance”, maar na verloop van tijd ging hij op een muzikale zwerftocht met oa. de Pure Prairie League en vervolgens in de jaren ’80 z’n deelname aan de “Cherry Bombs” van Rodney Crowell met ook Emory Gordy Jr (echtgenoot van Patty Loveless) en Tony Brown, die later z’n schitterende solo-albums zouden produceren.

Niet alleen z’n optreden als countryartiest, maar ook als filmacteur en schrijver van songs, maar bovenal zijn optreden als gastheer van de jaarlijkse Country Music Award Show heeft hem grote bekendheid gebracht.

Vince Gill - Country Hall of Fame

Multi-Award winner Vince Gill is eveneens terecht ere-lid van de “Country Music Hall of Fame”.

Voor u als lezer ook nog even de mogelijkheid om naar de fraaie video-clip van Vince Gill met de song “Pocket Full of Gold te kijken en luisteren.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Change of Key - Country Cafe Concordia

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng en zoals reeds aangekondigd de Goudse countrygroep “Change of Key” hier met de song “After the Beep”, die staat op hun album “When Music Calls My Name”.

En ook deze keuze heb ik niet zo maar gedaan, maar vanwege het feit, dat deze groep iedere laatste zondag van de maand een “live” optreden verzorgd in Country Café “Concordia” in Haastrecht met ook nog eens gratis toegang om de liefhebbers te laten genieten van fraaie countrymuziek.

Op zondag, 22 februari a.s. is het dus weer zover vanaf 15.00 in het gezellige “Country Cafe Concordia” te Haastrecht met niet alleen “Change of Key”, maar ook Zingga uit Drenthe.

Nog even weer leuke herinneringen ophalen aan een optreden van Change of Key op 23 oktober 2011 in Cafe Concordia te Haastrecht.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Zingga - The Lucky One

En natuurlijk ook nog “Zingga” hier met hun vertolking van de song “The Lucky One”, die staat op hun album “Strings Attached”, dat op 30 november 2014 werd uitgebracht door Neo Records.

Een album met 10 fraaie songs met lead-zang door Nienke en John in een akoestische country-stijl met mooi gitaarspel vandaar de titel “Strings Attached”, maar het zo ook zo maar te maken kunnen hebben met “Strings of My Heart Attached” of te wel “Met liefde gemaakt”.

Er zijn nog meer songs met “The Lucky One” als titel, maar deze song kennen waarschijnlijk heel veel luisteraars ook van de vertolking door Alison Krauss & Union Station”.

Amy Grant, de vrouw van Vince Gill, en zeer recent ook Carrie Underwood hebben ook een geheel andere song geschreven met deze titel.

Nogmaals a.s. zondagmiddag, 22 februari vanaf 15.00 Country Cafe Concordia en u bent dan ook “The Lucky One”! Zorg, dat u erbij bent!

U kunt als lezer hier ook al vast even kennismaken met de muziek van Zingga middels een aantal fragmenten van hun album “Strings Attached”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Miranda Lambert - Little Red Wagon

Dan nu naar de hedendaagse “Billboard Hot Country Songs” met als eerste Miranda Lambert met de song “Little Red Wagon”, die staat op haar 5de studio album “Platinum”, dat in juni vorig jaar werd uitgebracht door RCA Records.

Met het album “Platinum”  won zij vorig jaar “The Album of the Year” bij Country Music Association Awards, terwijl zij tijdens het “Grammy Award Festival” op 8 februari j.l. voor dit album de “Best Country Album” ontving.

Miranda Lambert - Best Country Album Grammy Award

Het begint al weer goed voor haar in 2015, terwijl Miranda in 2014 ook alnaar huis ging met vier Awards naar huis n.l. die van “Countryzangeres van het Jaar”, terwijl haar song “Automatic” werd uitgeroepen tot “Single of the Year” , haar album “Platinum” “ Album of the Year” en haar samenwerking met Keith Urban bij de song “We Were Us” tot “Event of the Year”.

U kunt als lezer ook nog even kijken en luisteren naar een “live” optreden van Miranda Lambert hier met de song “Little Red Wagon”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Randy Houser - Like a Cowboy

Vervolgens “Like a Cowboy” door de Amerikaanse singer/songwriter Randy Houser uit Lake Mississippi ,hier met een song, die staat op z’n album “How Country Feels”, al weer twee jaar geleden uitgebracht door Stoney Creek Records.

Deze song “Like a Cowboy” staat nog steeds in de Billboard Hot Country songs en wel op de 11e plaats.

Met de titelsong van z’n derde album “How Country Feels” en de song “Running Outta Moonlight” kwam hij trouwens op de 1ste plaats van de Billboard Hot Country Songs terecht.

Voor degene, die ook van “Country & Western” films houdt, is hier nog even de mogelijkheid om even te proeven van de sfeer uit het verleden hier met Randy Houser en z’n song “Like a Cowboy”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Florida Georgia Line - Sun Daze

Dan is het nu tijd voor onze uitsmijter, het duo “Florida Georgia Line” hier met de song “Sun Daze”, die staat op hun 2de studioalbum “Anything Goes”, dat op 14 oktober j.l. werd uitgebracht door Republic Nashville.

In de tweede week van februari waren er van dit album al een half miljoen albums verkocht.

Tot slot van dit bericht nog onze uitsmijters Brian Kelley (uit Ormond Beach, Florida) en Tyler Hubbard (uit Monroe, Georgia) met hun song “Sun Daze” middels een fraaie zonnige video-clip.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep RTV Krimpenerwaard onstaan uit de lokale omroepen van Nederlek, Bergambacht en Schoonhoven.

Vooralsnog via de drie etherfrequenties, kabelfrequenties van de vermelde omroepen en natuurlijk via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

De speellijst van ” Country Music Round-up ” 

Datum: Feb. 17 ‘14 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek & presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1             The Earls of Leicester   ***   Don’t Let Your Deal Go Down   ***   The Earls of Leicester   ***     Rounder Records

2             The Earls of Leicester   ***   You’re Not a Drop in the Bucket   ***   The Earls of Leicester   ***               Rounder Records

3             The Earls of Leicester   ***   Who Will Sing For Me   ***   The Earls of Leicester   ***     Rounder Records

4             Hank Snow    ***   Hello Love   ***   Most Requested   ***        Bear Family Records

5             Hank Snow    ***   A daisy a Day   ***   Most Requested   ***  Bear Family Records

6             Hank Snow    ***   Just a Petal frm A Beautiful Bouquet   ***   Most Requested   ***   Bear Family Records

7             Vince Gill   ***  I Quit   ***   Pocket Full of Gold   ***    MCA Nashville

8             Vince Gill   ***  Pocket Full of Gold   ***   Pocket Full of Gold   ***   MCA Nashville

9             Vince Gill   ***  Look at Us   ***   Pocket Full of Gold   ***   MCA Nashville

10           Change of Key   ***   After the Beep   ***   When Music Calls My Name CD2   ***        Change of Key

11           Zingga   ***   The Lucky One   ***   Strings Attached   ***   Neo Records

12           Miranda Lambert   *** Little Red Wagon  ***   Platinum   ***  RCA Records

13           Randy Houser   ***   Like a Cowboy   ***   How Country Feels   ***      Stoney Creek

14           Florida Georgia Line   ***   Sun Daze   ***   Anything Goes   ***             Big Machine Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *