First One to Know

Stoney LaRue -

In dit programma weer eens bijzondere aandacht voor de countrymuziek uit Texas deze keer door Stoney LaRue met muziek van z’n nieuwe album “Aviator”. 

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass door Dale Ann Bradley met een drietal songs van haar album “Catch Tomorrow” en daarna weer eens fraaie akoestische folk muziek door Tracy Newman & The Reinforcements met een tweetal songs van hun album “A Place in the Sun”.

Natuurlijk ook nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng met in dit programma “Country Music Round-Up” de schijnwerpers op Eddy Gee met een song van zijn EP “I Need You” en vervolgens de huidige nederlandse “Countryzanger van het Jaar” Mark Blomsteel met de song “Someone Somewhere Tonight”.

Vervolgens gaan we terug naar Nashville voor Marty Stuart & His Fabulous Superlatives met een song van hun nieuwe album “Saturday Night, Sunday Morning” gevold door Garth Brooks met de song “Fish” van zijn nieuwe album “Man Against Machine” en treedt zijn vrouw Trisha Yearwood op als uitsmijtster van dit programma met de titelsong van haar nieuwe album “Prizefighter”.

Dale Ann Bradley - Catch Tomorrow

We begonnen dit programma “Country Music Round-Up” met de songs “Run Rufus Run” en Rita Mae”, door Dale Ann Bradley en die staan op op het album “Catch Tomorrow” in 2006 uitgebracht door Compass Records.

Vervolgens ook nog de bekende “Holding on to Nothing” , die eveneens staat op het fraaie album “Catch Tomorrow”.

Deze song is trouwens geschreven door Jerry Chesnut en ook zeer bekend van de uitvoering door Dolly Parton & Porter Wagoner.

Even terug in de tijd met een optreden van Dolly Parton en Porter Wagoner in zijn  “Wagon House” met de Jerry Chesnut’s song “Holding on to Nothing”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Op het album “Catch Tomorrow” wordt Dale Ann Bradley geholpen door tal van bekende bluegrass en country coryfeeën ,zoals Stuart Duncan op viool, Steve Gulley evenals trouwens Jim Lauderdale en Marty Raybon met zang, Andy Hall op dobro, haar collega Vicky Simmons van de New Coon Creek Girls met een vokale bijdrage en “last but not least” Larry Sparks op gitaar en met zang.

Dale Ann Bradley, afkomstig en opgegroeid in de Bluegrass State Kentucky, ging in 1991 spelen bij de groep New Coon Creek Girls en bracht in 1994 via Pinecastle Records de albums “The L&B Don’t Stop Here Anymore” en “Ain’t Love a Good Thing” uit.

Daarna ging zij verder op de solotour en bracht in 1997 haar debuut album “East Kentucky Morning “ uit met eigen songs en een aantal van Vicky Simmons.

Op dit zeer fraaie album stond trouwens ook nog een cover van U-2’s “I still Haven’t Found, What I’m looking For” en dat bracht dit album zowel in de TOP 10 van de Americana als in de Bluegrass overzichten.

Na 2006 bracht zij ook nog in 2009 het album “Don’t Turn You Back” en vervolgens in 2011 het album “Somewhere Sounth of Crazy” uit.

Dale Ann Bradley with Daughters of Bluegrass

Dale Ann Bradley werd door de IBMA (International Bluegrass Assosciation) reeds vijf keer uitgeroepen tot “Female Blugrass Vocalist of the Year”, terwijl zij daarnaast o.a. met haar deelname aan “Daughters of Bluegrass” ook tal van andere bluegrass Awards heeft ontvangen.

En dan is het nu tijd voor Dale Ann Bradley hier met de song “Rita Mae” tijdens een “live” optreden op 16 augustus 2012 gedurende het Gettysburg Bluegrass Festival in Granite Hill Campground in de buurt van Gettysburg, PA.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tracy Newman & The Reinforcements - You Loved Me better

Dan nu verder met de country/folk muziek door Tracy Newman & The Reinforcements” hier met de songs “You Loved Me Better” en gelukkig eens een alternatieve kerstsong met als titel “Mama I Know You Ain’t Santa” of wel “Mama ik weet, dat je de Kerstman niet bent” en met deze song proeven al op 2 en 6 december 2014 iets van de Kerstsfeer in dit programma.

Deze songs staan op haar debuut album “Place in the Sun” in 2007 in eigen beheer uitgebracht tezamen met nog 8 andere songs, die allemaal door Tracy zijn geschreven.

Tracy hier op gitaar en met zang, Gene Lippmann eveneens op gitaar en met zang en ook nog Lorie Doswell met zang en dat zijn dus “The Reinforcements” of te wel “De vesterkingen”.

Zij waren elkaar in het verleden tegengekomen toen zij deelnamen aan een liedjesschrijversopleiding bij Harriet Schock in Los Angeles Californie.

Tracy begon met optredens in koffiehuizen en clubs in de omgeving, waarbij Lorie en Gene ook regelmatig kwamen en zo nu en dan meezongen.

Tracy Newman & The Reinforcements

Zij nodigde hen op een gegeven moment uit om samen verder tegaan.

Tracey Newman is daarnaast ook nog een Amerikaanse televisie producer, liedjesschrijfster en musicus. Zij was ook samen met haar zus Lorraine, een van de oprichters van de improvisatietheater groep “The Groundlings” evenals mede-bedenkeren uitvoerende producent van de komedie-serie “According to Jim” met o.a. Jim Belushi gedurende de periode 2001-2009 en daarnaast ook lid van de “The New Christy Minstrels”.

Een zeer getalenteerde vrouw en moeder dus, die inmiddels ook samen met haar dochter Charlotte Dean de sturende kracht is achter “Charlotte’s Show”.

In 2012 werd van haar en the Reinforcements het album “I Just See You” uitgebracht en kunt daarvan in de toekomst in dit programma nog wel eens iets van horen.

Voor u als lezer ook nog even de mogelijkheid om eens kennis te maken met Tracy Newman & The Reinforcements hier met haar alternatieve Kerstsong “Mama I Know You Ain’t Santa” tijdens een “live” optreden in Club Fanciful.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Stoney LaRue - Aviator

Dan nu naar Texas voor stevige countrymuziek door Stoney  LaRue hier met de songs “One and Only”, “’Til I’m Moving On” en “First One to Know”.

Deze songs staan op z’n album “Aviator” op 27 oktober j.l. uitgebracht via Blue Rose.

Stoney LaRue speelt echte Texaanse countrymuziek zonder de “poespas” van de hedendaagse Nashville pop-country, maar meer “heartland country” met een smaakje van de blues erbij.

Een mix dus van stevige country en “southern rock”, waarschijnlijk medegevormd door de vele optredens samen met z’n groep “The Organic Boogie Band” in danshallen en honkytonks in Oklahoma en Texas en waarin ook z’n debuut album “Downtown” werd opgenomen’

In 2005 werd z’n eerste studio album Red Dirt uitgebracht met tal van zelf geschreven songs en hem veel succes opleverde.

In 2007 bracht hij vervolgens z’n derde album uit opgenomen tijdens een optreden in de befaamde “Billy Bob” in Fort Worth” en uitgebracht onder de veelzeggende titel “Live at Billy Bob’s”.

Nu dus in dit programma de kennismaking met z’n derde album “Aviator” waarbij hij wordt geholpen door een aantal bekende musici zoals Randy Scruggs op akoestische gitaar, Glen Duncan op viool, mandoline en akoestische gitaar en natuurlijk zijn eigen bandleden.

Natuurlijk voor u ook een fraaie video-clip van Stoney LaRue hier met de song “First One to Know”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Eddy Gee - Since You Sat at My Side

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met als eerste Eddy Gee hier met de song “Since You Sat at My Side”.

Deze song staat op z’n EP met de titel “In Need You”. Hij verkreeg trouwens in 2013 tijdens de DCMA Award Gala voor de titelsong van deze EP de Award “Song van het Jaar”

Don't Be Square! Just Go There!

In het agenda-overzicht reeds vermeld, maar hier nogmaals voor de luisteraars en lezers van dit bericht in deze regio Eddy Gee treedt zaterdagavond, 13 december a.s. op tijdens de 2e “Country Music Christmas Night” in het Parochiehuis te Pijnacker.

Voor meer informatie even naar de website van de organisator!

Voor u als lezer van dit bericht nog even de mogelijkheid te luisteren naar Eddy Gee met z’n song ”Since You Sat at My Side” middels een “slide-show” ook nog samen met countryzangeres Jannet Bodewes op een foto!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Mark Blomsteel - Someone Somewhere Tonight

Vervolgens “Someone Somewhere Tonight”’ door Mark Blomsteel hier met een song, die staat op z’n album “Crank It”.

Zoals ook reeds in de agenda vermeld maar hier nog maar eens aangekondigd zijn optreden samen met een topband in het Isalatheater op woensdagavond, 17 december a.s. Gewoon even dus www.isalatheater.nl

Don't Be Square. Just Go There!!

Maar wilt u hem eerder horen dan kan dat want hij is a.s. zaterdagmiddag, 6 december met z’n band met Tom Ensink, voorzitter van de DCMA op pedal-steel,  te gast in het programma TROS Muziekcafe.

De uitzending is op Radio 2 en het begint om 16:00 en volgens Mark is dit een van de mooiste radio-optredens, die mogelijk zijn in Nederland,

Alvast even luisteren naar Mark Blomsteel met z’n song “Someone Somewhere Tonight”? Dat kan hier middels een fraaie slideshow.

Gewoon even dooschakelen/Just Use the Link!

Marty Stuart & His Fabulous Superlatives - I'm Blue I'm Lonesome

Dan nu terug naar Nashville voor Marty Stuart  & His Fabulous Superlatives met de song “I’m Blue, I’m Lonesome.

Deze song staat op hun album “Saturday Night, Sunday Morning”, dat op 30 september j.l. wed uitgebracht door z’n eigen label “Superlatones Records”.

Deze titel deed mij onmiddellijk denken aan Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys, die in 1992 via Rebel Records, een album met een identieke opzet uitbracht.

Ook het album van Marty bestaat uit twee CD’s, waarvan de eerste de ruige en donkere zaterdagavonden met z’n honky tonk en rock & roll beschrijft, terwijl het tweede album natuurlijk gaat over de zonde, berouw en geloof.

Een fraai album, die ik van harte wil aanbevelen.

Natuurlijk voor u ook nog even de mogelijkheid om tekijken en luisteren naar Marty Stuart & His Fabulous Superlatives hier met de song “I’m Blue, I’m Lonesome”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Garth Brooks - Fish

Vervolgens ook nu weer tijd voor Garth Brooks hier met een van de rustige countrysongs, die staan op z’n nieuwe albun “Man Against Machine” op 10 november j.l. uitgebracht door Pearl/RCA.

Voor u als lezer ook nog even een interview van Garth Brooks over de herstart van z’n carriere, z’n drie dochters en z’n huidige echtgenote Trisha Yearwood tijdens “The Ellen DeGeneres Show”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Trisha Yearwood - Prizefighter

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijtster van dit programma “Country Music Round-Up”, Trisha Yearwood met de titelsong van haar album “Prizefighter”.

Tot slot van dit bericht kunt u nog even kijken en luisteren naar Trisha tijdens een “live” optreden in “The Ellen DeGeneres Show” met haar song “Prizefighter”, een eerbeoon aan haar moeder, die op 1 oktober 2011 overleed aan kanker.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”.

Maar u kunt hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Playlist ” Country Music Round-up ” 

Date: Dec. 2 ‘14 19.00 – 20.00 uur Rebroadcasted on Dec. 6 ‘14 12.00-13.00 (CET)

Radio Vrolek- Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek

http://vrolek.nl/DBM-radioplayer/html/Players_Vrolek/Radio.html

Produced, Technics & Hosted : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   Title Music    ***   Titel Album   ***   Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Dale Ann Bradley  ***   Run Rufus Run   ***   Catch Tomorrow   ***   Compass Records

3. Dale Ann Bradley  ***   Rita Mae   ***   Catch Tomorrow   ***   Compass Records

4. Dale Ann Bradley  ***   Holding on to Nothing   ***   Catch Tomorrow   ***   Compass Records

5. Tracy Newman & The Reinforcements   ***   You Loved Me Better   ***   A Place in the Sun   ***   Tracy Newman & The Reinforcements

6. Tracy Newman & The Reinforcements   *** Mama I Know You Ain’t Santa    ***   A Place in the Sun   ***   Tracy Newman & The Reinforcements

7. Stoney LaRue   ***   One and Only   ***   Aviator   ***   Blue Rose

8. Stoney LaRue   ***   ‘Til I’m Moving On   ***   Aviator   ***   Blue Rose

9. Stoney LaRue   ***   First One to Know   ***   Aviator   ***   Blue Rose

10. Eddy Gee   ***   Since You Sat at My Side   ***   I Need You   ***   EG Records

11. Mark Blomsteel   ***   Someone Somewhere Tonight   ***   Crank It   ***   Coast to Coast

12. Marty Stuart & His Fabulous Superlatives   ***   I’m Blue I’m Lonesome   ***   Saturday Night, Sunday Morning   ***                Superlatone Records

13. Garth Brooks   ***  Fish   ***   Man Against Machine   *** Sony Music Nashville

14. Trisha Yearwood  ft Kelly Clarkson   ***   Prizefighter    ***   Prizefighter – Hit After Hit   ***   Gwendolyn Records/Sony Music Entertainment

Plezierig Sinterklaas-feest gewenst

Plezierig Sinterklaas-feest gewenst en tot dinsdagavond voor mooi en bijzondere countrymuziek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *