You Don’t Know Me

Mary Gauthier - You Don't Know Me

In dit programma niet alleen mooie herinneringen aan de bekende Tennessee Plowboy, Eddy Arnold, middels een fraai eerbetoon door o.a. Alejandro Escovedo en Mary Gauthier, maar ook fraaie hedendaagse bluegrassmuziek door Junior Sisk & Ramblers Choice met een 3-tal songs van hun nieuwe album “Trouble Follows Me”.

Vervolgens ook nog het nieuwe gevormde duo Rob Ickes & Trey Hensley met twee songs van hun debuut album “Before the Sun Goes Down” met een mix van bluegrass en country .

Natuurlijk ook nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng met in de schijnwerpers de bekende Goudse countrygroep  “Change of Key” en vervolgens uit Assen het duo Zingga, dat a.s. zondag hun debuutalbum “Strings Attached” presenteert.

Vervolgens gaan we terug naar Nashville voor een drietal Hot Country songs met Maddie & Tae en hun single “Girl in a Country Song”, “Big & Rich” met een song van hun nieuwe album “Gravity” en treedt Frankie Ballard op als uitsmijter van dit programma met de titelsong van zijn album “Sunshine & Wiskey”.

Junior Sisk & Ramblers Choice - Frost on the Bluegrass -

We begonnen dit programma met de songs “Gonna Make Her Mine’ gevolgd door “Frost on the Bluegrass” en “Walk Slow”, waarbij de laatste song is geschreven door Tom T. en z’n vrouw Dixie Hall maar hier dus gezongen en gespeeld door Junior Sisk & Rambler’s Choice.

 Deze songs staan op hun nieuwe album “Trouble Follows Me”, dat op 16 september j.l. werd uitgebracht door Rebel Records.

Met dit album, z’n zesde uitgebracht door Rebel Records, heeft Junior Sisk zich wel gevestigd als één

van de meest bekende leveranciers van traditionele bluegrass muziek.

Z’n album”His Story of the Day That I Died”, dat vorig jaar werd uitgebracht, trok ook veel belangstelling inclusief de felbegeerde IBMA 2013 Award “Male Vocalist of the Year”.

Junior Sisk & Ramblers Choice - His Stoy of the Day That I Died

In 2012 ontving hij ook al de IBMA Award “Album of the Year” voor z’n album “The Heart of a Song” evenals de “Song of the Year Award” voor de zeer populaire Lester Flatt & Earl Scruggs song “A Far Cry” 

Junior Sisk boekt ook veel succes middels tal van radiouitzendingen in de V.S., zichtbaar gemaakt in de week en maandoverzichten van het blad “Bluegrass Today” en natuurlijk ook hier regelmatig te horen in het programma “Country Music Round-Up”

Vorig jaar kwam ook zijn fraaie samenwerking met z’n collega Joe Mullins & The Radio Ramblers tot uiting in een fraai album, dat op de nr. 1 plek van de bluegrassmuziek overzichten terecht kwam.

Het lijkt zeer aannemelijk dat hij met dit album “Trouble Follows Me” ook weer veel succes zal hebben net als met z’n andere albums.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking door Junior Sisk & Ramblers Choice hier met de song “Black Hearse Following Me”, een niet zo fraaie titel, maar toch op vrolijke wijze gebracht tijdens een “live-optreden” tijdens het Big Lick Bluegrass festival in Oakboro NC.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Rob Ickes & Trey Hensley - Little Cabin on the Hill

Dan gaan we nog even door met een mix van bluegrass en country door het nieuwe duo”Rob Ickes en Trey Hensley” hier met de songs “Little Cabin on the Hill” en “I’d Rather Be Gone”.

Deze songs staan op hun album “Before the Sun Goes Down”, dat in januari 2015 officieel zal worden gepresenteerd, maar hier al  bij uw eigen lokale omroep Vrolek is te beluisteren.

In januari 2015 zal dat niet meer gaan, want dan bestaat Vrolek niet meer, aangezien met de vorming van de nieuwe gemeente Krimpenerwaard, deze lokale omroep zal opgaan in een samenwerkingsverband met de andere lokale omroepen van de K5 gemeenten met de naam RTV Krimpenerwaard.

Wellicht treft ik u daar ook weer aan voor fraaie en bijzondere countrymuziek, maar daar zult u in de komende periode nog weel meer over kunnen lezen, horen en zien.

Nu toch nog even terug naar Rob Ickes en Trey Hensley, want op 14 oktober j.l. maakte Compass Records bekend, dat zij met de bekende bluegrass dobrospeler Rob Ickes en de vrij onbekende gitaarspeler/zanger Trey Hensley ook een samenwerkingsverband waren aangegaan

Hun debuut-album “Before the Sun Goes Down” betekende tevens een samenwerkingsverband van Rob Ickes, die reeds 15 maal door de IBMAA was uitgeroepen tot “Dobro Player of the Year”, met het jonge talent zanger/gitarist Hensley.

Blue Highway - The Game

Bij de opnames van het nieuwe album “The Game” van de bekende bluegrassgroep“Blue Highway”, waarin Rob ook meespeelt, moest ook nog de hulp van een extra zanger worden ingroepen.

De studioeigenaar adviseerde om Trey daarvoor aan te nemen, die met z’n vokale bijdrage in de song “My Last Day in the Mines” de bewondering van overige bandleden afdwong.

En deze ervaring vormde dus het begin van een nieuw duo “Rob Ickes & Trey Hensley” hier met hun debuutalbum “Before the Sun Goes Down”. Zeer aan te bevelen!

Tijd om eens kennis te maken met Rob Ickes en Trey Hensley met wat meer achtergrond informatie over hun album natuurlijk afgewisseld met een aantal muzikale fragmenten.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Alejadro Escovedo - It's a Sin

Dan gaan we nu herinneringen ophalen aan de bekende countryzanger/gitarist Eddy Arnold door Alejandro Escovedo samen met de Plowboy-band hier met de song “It’s a Sin” gevolgd door Pokey LaFarge met de song “Lovebug Itch” en “You Don’t Know Me” hier gezongen door de Amerikaanse singer/sonwriter Mary Gauthier de titelsong van het album met als uitbreiding nog de vermelding “Rediscovering Eddy Arnold” vorig jaar uitgebracht door Plowboy Records, een samenwerkingsverband van een aantal Nashville musici als Shannon Pollard,  Cheetah Chrome en Don Cusic.

Voor u als lezer toch ook nog even de mogelijkheid om eens te kijken en te luisteren naar Alejandro Escovedo met de Plowboy Band hier met hun versie van de song “It’s a Sin”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

You Don't Know Me - single

“You Don’t Know Me” werd reeds in 1955 geschreven door Cindy Walker samen met Eddy Arnold en door hem in 1956 als single via RCA Victor uitgebracht met op de B-kant de song “The Rockin’ Mockin’ Bird”.

Eddy Arnold, ook bekend onder de naam “The Tennessee Plowboy”, die z’n 60 jaar optrad, stond ook bekend als de vernieuwer en promotor van de zogenaamde Nashville-sound in de eind jaren ’50 en bereikte met 147 songs de Billboard countrymuziek overzichten, daarin alleen voorgegaan door George Jones.

Van Eddy Arnold werden meer dan 85 millioen albums verkocht. In 1943 werd hij reeds lid van de Grand Ole Opry, werd in 1966 benoemd in the “Country Music Hall of Fame” en behoorde tot “The 40 Greatest Men of Country Music”.

Hoog tijd dus voor een fraai eerbetoon met dit bezondere album van Plowboy Records.

Van dit album dus ook nog Alejandro Escovedo met zijn schitterende vertolking van de song “It’s a Sin” in de mid-jaren ‘40 geschreven door gitarist Zeb Turner en de bekende Fred Rose en in 1947 door Eddy Arnold eveneens op een single uitgebracht.

Bijzondere tijden uit het grijze verleden, want met deze song stond Eddy Arnold meer dan 5 weken op de nr. 1 plaats van de countrymuziek overzichten.

Mary Gauthier - You Don't Know Me (photo Anna O'Connor)

Ook nog een fraaie bijdrage van de ook hier in Nederland bekende Pokey Lafarge zonder z’n South City Three met zijn vertolking van de song “Lovebug Itch” ook al zo’n ouwetje in een geheel nieuw muzikale verpakking.

“You Don’t Know Me” Rediscovering Eddy Arnold” een bijzonder fraai album uitgebracht door Plowboys hier bij uw “Country Music Round-Up”.

Op het album “You Don’t Know Me” ook aanwezig Chuck Mead en hier te horen tijdens een “live” optreden in “Loveless Cafe” in het programma Music Roots op 20 november 2013 te Nashville hier met de song “Anytime”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Change of Key at Cafe Concordia te Haastrecht

En dan is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met als eerste de bekende Goudse countrygroep“Change of Key’ hier met de song “One of Those Places”.

Deze song staat op hun fraaie album “When Music Calls My Name” bestaande uit twee CD’s en deze song staat en dan op de tweede CD van het album met elektrisch gespeelde countrymuziek, waarbij de groep muzikaal door tal van bekende amerikaanse countrymusici waaronder Randy Kohrs, Jeff Taylor, Tim Crouch en niet te vergeten Doug Deforest en Rhonda Vincent

Ik heb het reeds in de agenda vermeld, maar nogmaals nog even hier in dit bericht.

Zij treden a.s. zondagmiddag van 15.00 op in Country Café Concordia te Haastrecht, waarbij ze worden geassisteerd door Peter Vermeer niet alleen voor de techniek, maar ook met gitaar en met zang, Arie Poot, de broer van Danielle en pedalsteelspeler Harm van Sleen.

Nog even terug naar Haastrecht bij de presentatie van hun album “When Music Calls My Name” hier met de song “One of Those Places”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Zingga - If You Ever Leave Me

Vervolgens “If You Ever Leave Me” door het duo “Zingga uit Assen een fraaie song, special opgenomen ter ere van het huwelijk van Nienke Havinga en John Geuzinge, samen het duo “Zingga” vormend.

Een fraaie versie “love-song”, ook bekend van de vertolking door Vince Gill en Barbara Streisand en waarbij de liefde misschien in de titel niet helemaal valt op te maken , maar het tweede gedeelte maakt alles weer goed, want dt luidt : “Will You Take Me with You”.

 Deze song staat trouwens niet op hun album “Strings Attached”, dat op 30 november a.s. officieel zal worden gepresenteerd tijdens een optreden in Grandcafe “Liff” aan de Brink 14 in het centrum van  Assen. Aanvang van dat fraaie feest is 14.00

Een album met 10 fraaie songs met lead-zang door Nienke en John in een akoestische country-stijl met mooi gitaarspel vandaar de titel “Strings Attached”, maar het zo ook zo maar te maken kunnen hebben met “Strings of My Heart Attached” of te wel “Met liefde gemaakt”.

Als lezer van dit bericht kunt u ook nog even naar het strand met Zingga tijdens hun heugelijke dag hier met de song “If You Ever Leave Me”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Maddie & Tae - Girl in a Country Song

Dan nu naar de Billboard Hot Country Songs met als eerste “Maddie en Tae” hier met de song “Girl in a Country Song”, die in juli van dit jaar als single werd uitgebrachtdoor DOT Records.

De song “Girl in a Country song” staat reeds als single in de Billboard Hot Country Songs vermeld, maar de meisjes hebben op 4 november j.l. ook een EP uitgebracht met vier songs eveneens weer door DOT Records.

Een paar weken geleden ook al eens in m’n weblogbericht, maar hij blijft leuk en dus nog maar eens Maddie & Tae hier met hun song “Girl in a Country Song”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Big & Rich - Look at You

Vervolgens “Look at You” door “Big & Rich” hier met een song, die staat op hun album “Gravity” in September j.l. uitgebracht in eigen beheer met de labelnaam Big & Rich.

De naam van het duo staat niet voor “Groot & Rijk”, maar voor Big Kenny en John Rich, alle twee zanger/schrijver en gitaarspelers en waarbij John Rich, één van de oprichters was van de countrygroep “Lonestar” en later solo-artiest was voor BNA Records, terwijl Big Kenny solo-artiest was voor Hollywood Records.

“Big and Rich” hier met hun song “Look at You” verpakt een leuke video-clip.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Frankie Ballard - Sunshine & Whiskey

Gelet op de tijd op naar onze uitsmijter van dit programma Frankie Ballard hier met de titelsong van z’n album “Sunshine and Whiskey” in februari van dit jaar uitgebracht door Warner Bros. Nashville.

“Sunshine & Whiskey” is het tweede  album van Ballard met z’n  donkerbruine stem

 Het album werd geproduceerd door Marshall Altman met een mix van blues, rock en countrymuziek vervat in 11 songs.

Eigelijk weer een “cross-over” met countrysongs met veel rock, maar voor hetzelfde geld kan het ook rockmuziek zijn met een vleugje country in ieder geval prima passend als uitsmijter van dit programma met voor iedereen wel wat naar z’n smaak mag ik hopen.

Niet alleen een fraai vakantie adres, een mooie gitaar en een leuke meid! “Sunshine & Whiskey” een mooi zomertijd countrysong door Frankie Ballard.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”.

Maar u kunt hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Nov. 25 ‘14 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Nov. 29 ‘14 12.00-13.00 (CET)

Radio Vrolek- Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek

http://vrolek.nl/DBM-radioplayer/html/Players_Vrolek/Radio.html

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   Titel muziek   ***   Titel album   ***   Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***    BGO Records

2. Junior Sisk & Ramblers Choice   ***   Gonna Make Her Mine   ***   Trouble Follows Me   ***              Rebel Records

3. Junior Sisk & Ramblers Choice   ***   Frost on the Bluegrass   ***   Trouble Follows Me   ***               Rebel Records

4. Junior Sisk & Ramblers Choice   ***   Walk Slow   ***   Trouble Follows Me   ***   Rebel Records

5. Rob Ickes & Trey Hensley   ***   Little Cabin on the Hill   ***  Before the Sun Goes Down   ***   Compass Records

6. Rob Ickes & Trey Hensley   ***   I’d Rather Be Gone   ***  Before the Sun Goes Down   ***   Compass Records

7. Alejandro Escovedo   ***   It’s a Sin   ***   Rediscovering Eddy Arnold   ***   Plowboy Records

8. Pokey LaFarge   ***  Lovebug Itch   ***   Rediscovering Eddy Arnold   ***   Plowboy Records

9. Mary Gauthier   ***  You Don’t Know Me   ***   Rediscovering Eddy Arnold   ***   Plowboy Records

10. Change of Key   ***               One of Those Places   ***   When Music Calls My Name CD2   ***   Change of Key

11. Zingga   ***   If You Ever Leave Me   ***   Strings Attached   ***   Neo Records

12. Maddie & Tae   ***   Girl in a Country Song   ***   single/EP   ***   DOT Records

13. Big & Rich   ***   Look at You   ***   Gravity   ***   Big & Rich Records

14. Frankie Ballard   ***   Sunshine and Whiskey   ***   Sunshine and Whiskey   ***   Warner Bros. Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *