The Devil and Me

Heidi Gabrielle & Fox Gino - Life Is a Beautiful Song

In het programma “Country Music Round-Up” bijzondere aandacht voor het album “Life Is a Beautiful Song” van Fox Gino & Heidi Gabrielle, een belgisch-nederlands duo, hier “live” aanwezig in de studio met achtergrond informatie en natuurlijk een aantal songs.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door Larry Cordle & Lonesome Standard Time met een tweetal tracks van het nieuwe album “All Star Duets”, waarbij Larry Cordle een gelegenheidsduo vormt met o.a. Travis Tritt en ook nog Trisha Yearwood.

Vervolgens nog eens eens tijd voor de Americana met het duo Bruce Springsteen en Patti Scialfa met hun eerbetoon aan de Amerikaanse singer/songwriter Jackson Browne en daarna op speciaal verzoek ook nog weer eens de Dixie Chicks.

Natuurlijk ook nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng met uit Assen het duo Zingga, dat op 30 november a.s. hun album “Strings Attached” zal presenteren

Vervolgens gaan we terug naar Nashville voor Garth Brooks samen met z’n vrouw Trisha Yearwood met een song van z’n nieuwe album “Man Against Machine” en treden onze gasten Heidi Gabrielle en Fox Gino op als uitsmijters van dit programma met de song “Calamity Jane”.

Larry Cordle & LST ft. Trisha Yearwood

We begonnen dit programma trouwens met Larry Cordle & Standard Lonesome Time met de song ”Rough Around the Edges”, die staat op z’n album “All Star Duets” en waarbij Larry Cordle vokaal wordt bijgestaan door Travis Tritt.

Vervolgens ook nog de song “Lonesome Dove”, waarbij Larry Cordle & LST vokaal wordt bijgestaan door Trisha Yearwood.

Het album “All Star Duets”, dat op 8 oktober j.l. door Mightycord Records ter promotie aan bekende country DJ’s ter beschikking werd gesteld, terwijl de officiele presentatie op 25 november 2014 zal plaatsvinden.

De bekende liedjesschrijver/gitarist en zanger Larry Cordle, die vooral zeer bekend werd door z’n song “Murder on Music Row” op dit album samen met een aantal artiesten, die zijn songs in de afgelopen 10 jaar hebben opgenomen.

Een fraai project met dezelfde songs muzikaal opgepoetst, nu als een duet en in een bluegrass dan wel countrymuziekstijl.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking in dit bericht door Trisha Yearwood hier met haar versie van de Larry Cordle song “Lonesome Dove” en die o.a. staat op haar debuutalbum “Trisha Yearwood” in 1991 uitgebracht door Geffen.

Gewoon doorschakelen/Just Use the Link!

Gino Fox & Heidi Gabrielle - Life Is a Beatiful Song

En dan is het de beurt aan  Heidi Gabrielle & Gino Fox hier met de song “The Devil and Me” die staat op hun album “Life Is a Beautiful Song” vorig jaar oktober in eigen beheer uitgebracht

Als gasten hier vanavond aanwezig bij “Country Music Round-Up” en dat geeft ons gelijk de gelegenheid om iets meer te vernemen over hun persoonlijke en muzikale achtergrond.

Aangezien voor mijn generatie nog steeds geldt “dames gaan voor” vertelt Heidi, van oorsprong afkomstig uit Rotterdam, maar nu woonachtig in Krimpen aan de Lek, iets over haar voorkeur voor het zingen van nederlandstalige ballades en waarbij sedert haar samenwerking met Fox Gino ook de countrymuziek in grotere rol is gaan spelen.

Zij leerde Fox Gino kennen toen in zijn studio in 2012 haar nederlandstalige album “Discovered” werd opgenomen.

Hoog tijd voor de lezer om eens kennis te maken met Heidi Gabrielle en Fox Gino hier met “Sweet Mr. Songman”, die eveneens staat op hun album “Life Is a beautiful Song”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Bruce Springsteen & Patti Scialfa - Linda Paloma

Vervolgens is het tijd voor een ander duo namelijk door Bruce Springsteen hier samen met z’n vrouw Patti Scialfa met de  song“Linda Paloma”, die staat op het fraaie “tribute” album “Looking Into You : A Tribute to Jackson Browne”, dat op 1 april van dit jaar werd uitgebracht door “Music Roads Records.

Van dit album, dat bestaat uit 2 CD’s met op de eerste CD 12 songs en voornamelijk bijdragen door zijn collega’s van zijn tijd, zoals  Lyle Lovett, Don Henley, Bonnie Raitt samen met David Lindley, Jimmy laFave, Kevin Welch en Eliza Gylkinson en niet te vergeten de groep “Venice”.

Op de tweede CD met meer hedendaagse opvolgers van Jackson Browne zoals Lucinda Williams en natuurlijk Patti Scialfa samen met haar man Bruce Springsteen en Joan Osborne.

Browne werd reeds bekend in de jaren ‘70 als singer/songwriter, had reeds in de mid-jaren ‘60 gespeeld bij de Nitty Gritty Dirt Band en was ook de schrijver samen met Glen Frey van de song “Take It Easy”, waarmee The Eagles “ doorbraken. “Looking Into You: A Trbute to Jackson Browne” een fraai en afwisselend luisteralbum met mooie songs.

In het programma “Country Music Round-Up” worden regelmatig de grenzen van de countrymuziek verkend en daar kwamen we ook Bruce Springsteen en z’n vrouw Patti Scialfa tegen met hun vertolking van de Jackson Browne song “Linda Paloma”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Heidi Gabrielle & Fox Gino - The Air That I Breathe

Dan is het weer tijd voor onze gasten van vanavond in dit programma Fox Gino en Heidi Gabrielle met hun vertolking van de song “The Air That I Breathe”.

Deze ballade geschreven door Albert Hamond en Mike Hazlewood werd voor het eerst in 1972 door Albert Hammond uitgebracht op z’n succesvolle abum “It Never Rains in California”, maar werd vooral bekend van de vertolking door “The Hollies” in 1974.

Gino, multi-instrumentalist, hier op gitaar en met zang en natuurlijk ook Heidi met alle zangpartijen. Gino is al op zeer jonge leeftijd muzikaal geëngageerd als zanger/schrijver/gitarist, deeluitmakend van de rockgroep The Dotcommers, producer en tevens eigenaar en operator van The Fox Opname Studios in Ichtegem Zeeuws Vlaanderen.

Voor u ook nog de song “The Air That I Breathe” middels een leuke video-clip van Gino Fox en Heidi Gabrielle.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dixie Chicks live on Square Madison Garden op 20 juni 2003

Dan nu op speciaal verzoek verder met geen duo, maar een trio The Dixie Chicks hier met de songs “Long Time Gone” en “Cowboy Take Me Away”,die staan op het fraaie verzamel album “Playlist : The Very Best of Dxiei Chicks” uitgebracht door Culmbia/Legacy in juni 2010 uitgebracht door Sony Legacy.

Alternatieve countrymuziek door de Dixie Chicks, die inmiddels meerdere Grammy Awards hebben ontvangen en de meeste verkopende vrouwelijke groep in alle genres van de muziek is met meer dan 36 miljoen verkochte albums tot maart 2008.

De groep werd in 1989 opgericht door de zusjes Martie en Emely Erwin, Laura Lynch en Robin Lynn Macy.

In 1992 kwam de bekende steel-guitarist Lloyd Maines bij de groep om hun muziek een vollere klank te geven en dat was wel heel belangrijk, want daardoor werd meer de richting van de hedendaagse countrymuziek ingeslagen.

Na het vertrek van Robin Lynn Macy eind 1992 en eveneens het vertrek van Laura Lynch eind 1995 kwam de dochter van Lloyd Maines, Natalie, de groep versterken.

Daarna kwamen de grote successen met o.a. Wide Open Spaces in 1998 en dit album “Fly” in 1999, terwijl het album “Home” in 2003 werd onderscheiden met o.a. de Grammy Award “Best Country Album”, “Best Performance Award” en “Best Instrumental Award” .

Nog even voor de volledigheid vermeld dat de Dixie Chicks tot 2014 13 Grammy Awards kregen uitgereikt, terwijl meer dan 30 miljoen albums werden verkocht, waarvan ruim 27 miljoen in de V.S.

Nog even weer herinneringen ophalen aan de fraaie muziek van de Dixie Chicks hier met de song “Cowboy Take Me Away”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Fox Gino & Heidi Gabrielle - Ol' Rock Daisy Road

Dan nu weer verder met one gasten Heidi Gabrielle en Fox Gino hier met de song “Ol’ Rock Daisy Road”, die ook staat op hun album “Life Is a Beautiful Song”.

Ook deze song is geschreven door Gino en waarbij de inspiratie hiervoor opdeed tijdens z’n reis in de Amerikaanse staat Arizona

Op het album dus twaalf songs, waarbij een aantal zelf geschreven en een aantal opnieuw gearrangeerd en waarbij het duo zelf de vokale partijen voor hun rekening hebben genomen met Gino op gitaar en verder medewerking van Stefan Thaens en Yoery DeWachter op blaasinstrumenten en bluesharp en tenslotte Joeri van Nimmen op drums.

Zingga - Making memories of Us

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor een ander nederlandse duo n.l. Zingga hier met de “Keith Urban” song “Making Memories of Us”, die inmiddels als single beschikbaar is, maar ook als 1ste track staat op hun album “Strings Attached” uitgebracht door Neo Records.

Di album zal op 30 November a.s. officieel worden gepresenteerd tijdens een optreden in Grandcafe “Liff” aan de Brink 14 in het centrum van  Assen.

Zorg, dat u erbij bent en aanvang van dat fraaie feest is 14.00!

U kunt als lezer ook al vast kennismaken met Zingga en hun vertolking van de song “Making Memories of Us”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Garth Brooks & Trisha Yearwood - She's Tired of Boys

Dan nu terug naar Nashville voor Garth Brooks hier samen met z’n vrouw, Trisha Yearwood, met de song “She’s Tired of Boys”, die staat op z’n nieuwe en negende studio album “Man Against Machine”, dat op 11 november j.l. officieel werd gepresenteerd door Pearl Records/RCA Nashville.

garh Brooks - Man Against Machine

Garth, inmiddels 52 jaar, na 13 jaar van afwezigheid weer terug met een fraaie countrymuziek zoals we van hem gewend zijn en niet aangepast aan de huidige pop-pop countrysongs, die we nu veel in de Billboard Hot Country Songs.

Voor u als lezer van dit bericht ook nog even de mogelijkheid om te kijken en luisteren naar een optreden van Garth Brooks & Trisha Yearwood met de song “Walkaway Joe” bij de start van hun “2014 World Tour” in de “Allstate Arena” in Chicago.

Garth vroeg Trisha deze song voor hem te zingen, terwijl hij de gitaar voor z’n rekening neemt.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Fox Gino & Heidi Gabrielle - Calamity Jane

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijters en tevens gasten in de Vrolek studio“ Fox Gino en Heidi Gabrielle met de laatste song in dit programma “Country Music Round-Up” en gekozen is voor de song “Calamity Jane”, de 1ste track van hun album “Live Is a Beautiful Song”.

Veel succes toegewenst met de verdere promotie van dit album en jullie persoonlijke en muzikale carriere.

Tot slot natuurlijk nog onze uitsmijters Gino Fox en Heidi Gabrielle hier met de song “Calamity Jane”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Nov. 18 ‘14 19.00 – 20.00 uur heruitzending op Nov. 22 ‘14 12.00-13.00 (CET)

Radio Vrolek- Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek ***   titel album   ***  Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***             BGO Records

2. Larry Cordle & Lonesome Standard Time ft. Travis Tritt   *** Rough Around the Edges   ***   All Star Duets   ***                Mightycord Records

3. Larry Cordle & Lonesome Standard Time ft. Trisha Yearwood   ***    Lonesome Dove   ***   All Star Duets   ***   Mightycord Records

4. Fox Gino & Heidi Gabrielle   ***   The Devil and Me   ***   Life Is a Beautiful Song   ***           Fox Gino & Heidi Gabrielle

5. Bruce Springsteen & Patto Scialfa   ***   Linda Paloma   ***   Looking Into You : A Tribute to Jackson Browne   ***   Music Roads Records

6. Fox Gino & Heidi Gabrielle   ***   The Air That I Breathe  ***   Life Is a Beautiful Song   ***   Fox Studio Productions

7. Dixie Chicks   ***   Long Time Gone   ***   Playlist : The Very Best of Dixie Chicks   ***   Columbia/Legacy

8. Dixie Chicks   ***        Cowboy Take Me Away   ***   Playlist : The Very Best of Dixie Chicks   ***   Columbia/Legacy

9. Fox Gino & Heidi Gabrielle   ***   Ol’ Rock Daisy Road   ***   Life Is a Beautiful Song   ***   Fox Studio Productions

10. Zingga   ***   Making Memories of Us   ***   Strings Attached   ***                Zingga/Neo Records

11. Garth Brooks ft. Trisha Yearwood   ***   She’s Tired Of Boys   ***   Man Against Machine   ***   Pearl/RCA Nashville

12. Fox Gino & Heidi Gabrielle   ***   Calamity Jane   ***   Life Is a Beautiful Song   ***   Fox Studio Productions

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *