Here Comes That Rainbow Again

Jerry Lee Lewis - Rock & Roll Time

In dit programma bijzondere aandacht voor de “Mean Old Man” ook wel bekend onder de naam “The Killer”, Jerry Lee Lewis hier met een drietal songs van z’n nieuwe album “Rock & Roll Time”.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass met deze keer uit Canada Janet McGarry en een drietal songs van haar nieuwe album “Beneath the Painted Sky”.

Vervolgens is het ook weer eens tijd voor de Americana met Lyle Lovett en de groep Venice met hun eerbetoon aan de Amerikaanse singer/songwriter Jackson Browne

Natuurlijk ook nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma en na de storm van het succesvolle DCMA Award Festival kunt u kennismaken met nieuw nederlands talent, zoals Lana Wolf en het duo Zingga.

Vervolgens gaan we terug naar Nashville voor de Bill Board Hot Country Songs met Blake Shelton en de song Neon Light, gevolgd door Carrie Underwood met een song van haar verzamelalbum “The Greatest Hits : The Decade # 1” en treedt Sam Hun op als uitsmijter van dit programma met de toepasselijke song “Leave the Night On”.

Janet McGarry - Teardrops Falling in the Snow

We begonnen dit programma trouwens met de “Connie Smith” song I’ll Come Running” gevolgd door  de titelsong van het album “Beneath a Painted Sky” ooit in de eind jaren ‘80 bekend van de vertolking door Tammy Wynette en “Teardrops Falling in the Snow” door Janet McGarry.

Deze songs staan dus op het album “Beneath the Painted Sky” , dat op 15 augustus van dit jaar werd uitgebracht via Diamond Productions Prince Edward Island.

Het is het 11de album van  Janet, die in Canada in de loop van de jaren meerdere Awards in ontvangst mocht nemen o.m. “Bluegrasszangeres van het Jaar”, die werd toegekend door de “Eastern Canadian Bluegrass Association”.

Een titel, die zij de afgelopen jaren reeds vaker in bezit had samen met tal van andere onderscheidingen en nominaties, die zij reeds eerder ontving.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking met een optreden van Janet Mcgarry & Wildwood hier tijdens een “live” optreden met de song “Little Angels” tijdens het Rogersville Bluegrass Festival in New Brunswick.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Janet McGarry is afkomstig van de Canadese provincie Prince Edward Island of te wel “The Garden of the Gulf”, dat even ten noordoosten van de Canadese provincie New Brunswick ligt in de Golf van St. Lawrence.

In “Beneath a Painted Sky” veel muziek van een aantal van haar muzikale helden uit de bluegrass en countrymuziek, zoals bijvoorbeeld ook “A Carter Family Song” en “Gathering Flowers from the Hillside”, waarbij Janet vokaal wordt bijgestaan door Lorrie Carter-Bennett (kleindochter van Mother Maybelle Carter) en de bekende canadese singer/songwriter Meaghan Blanchard.

Janet & Serge on Stage

Het album “Beneath a Painted Sky”is geproduceerd door haar echtgenoot Serge Bernard van Diamond Productions PEI en hij speelt gitaar en bas, terwijl Troy Engle uit Nashville ook gitaar en viool speelt met verder nog de multi-getalenteerde J.P. Cormier uit Nova Scotia op banjo, Tommy Detamore op steel gitaar, Jamie Graves op piano en tenslotte Bryan Poirier uit New Brunswick hier op een aantal tracks met autoharp, gitaar en bas.

Ook nog een optreden van Janet McGarry hier met de titelsong van haar album “Beneath a Painted Sky” tijdens het “Eastcoast Bluegrass Music Awards Festival ” hier met, Serge Bernard, Eddy Poirier en Bryan Poirier.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Lyle Lovett - Rosie

Dan gaan we nu weer eens naar de Americana met als eerste Lyle Lovett en een eerbetoon aan de bekende Amerikaanse singer/songwriter Jackson Browne hier met de song “Rosie” en de song “For a Dancer” door de groep “Venice”.

Deze songs staan op het fraaie “tribute” album “Looking Into You : A Tribute to Jackson Browne” op 1 april van dit jaar uitgebracht door “Music Roads Records.

Het album bestaat uit 2 CD’s en waarbij op de eerste CD met 12 songs veel bijdragen door zijn collega’s van zijn tijd, zoals hier Lyle Lovett, Don Henley, Bonnie Raitt samen met David Lindley, Jimmy laFave, Kevin Welch en Eliza Gylkinson en niet te vergeten de groep “Venice”.

Speciaal voor de lezer van dit bericht ook nog even naar de Craig Ferguson show van 24 april j.l. met een optreden van Lyle Lovett met zijn vertolking van de song “Rosie”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Op de tweede CD meer hedendaagse opvolgers van Jackson Browne zoals Lucinda Williams, Patti Scialfa samen met haar man Bruce Springsteen en Joan Osborne.

Browne werd reeds bekend in de jaren ‘70 als singer/songwriter, had reeds in de mid-jaren ‘60 gespeeld bij de Nitty Gritty Dirt Band en was ook de schrijver samen met Glen Frey van de song “Take It Easy”, waarmee The Eagles “ doorbraken.

In die tijd werkte hij ook veel samen met David Lindley. Om een lang verhaal kort te maken, Jackson Browne heeft veel albums uitgebracht en er zijn in de loop van dejaren meer dan 18 miljoen van verkocht en als nieuwtje nog de mededeling, dat de vorige maand oktober na zes jaar  het album “Standing in the Breach” werd uitgebracht met nieuw studio-materiaal.

“Looking Into You: A Trbute to Jackson Browne” een fraai en afwisselend luisteralbum met schitterende songs.

U kunt ook nog even luisteren naar Venice hier met de schrijver en componist Jackson Browne met hun gezamelijke uitvoering van de song “For a Dancer”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jerry Lee Lewis on stage april 2014 Atlantic City NJ

Dan is gaan we nu verder met de “Mean Old Man” ook bekend onder de naam “The Killer”, Jerry Lee Lewis hier met de songs “Promised Land” gevolgd door de titelsong van het album “Rock & Roll Time” en “Here Comes That Rainbow Again”.

Deze songs staan op z’n nieuwe album “Rock & Roll Time”, dat  op 28 oktober j.l. werd uitgebracht door Vanguard Records.

Ook dit keer weer een “star-studded” album, waarbij tal van bekende musici assistentie verlenen onder wie Neil Young, Keith Richards en Ron Wood en Robbie Robertson.

Vokaal regelt de “Volhoudende’ Rock & Roller” en “Last Man Standing” Jerry Lee  het allemaal zelf met uitzondering van de bijdrage voor Shelby Lynne bij de song “Here Comes That Rainbow Again” ooit in de jaren ’80 geschreven en bekend geworden door Kris Kristofferson en dat geldt trouwens ook voor de titelsong van het album “Rock & Roll Time”.

“Promised Land” geschreven en bekend geworden door Chuck Berry

Class of '55 album

“Last Man Standing”, een bijzondere verwijzing en metafoor naar de groep Johnny Cash, Carl Perkins, Jerry Lee Lewis, Roy Orbison.

Samen met z’n weldoener en producer Steve Bing met co-producer Jim Keltner zijn ze weer terug op de plek, waar hij thuishoort , namelijk bij het begin in de Sun Studio’s op Union Avenue in Memphis TN, ook wel de “Geboorteplaats van de Rock & Roll” genoemd.

En mocht daar nog een misverstand over bestaan dan is dat wel opgelost met de fraaie hoesfoto met de 79-jarige Jerry Lee Lewis gephotoshopped voor de ouwe Sun Studio en je kunt natuurlijk wel aan z’n zangstem horen, dat Jerry een dagje ouder is geworden, maar het klinkt nog steeds levendig en sterk.

Niemand kan zingen en spelen zoals Jerry Lee en het blijft een plezier om zijn vertolking van songs te horen en helemaal met zo’n team van sterspelers vergezeld.

Natuurlijk kunt u als lezer ook nog even luisteren naar Jerry Lee Lewis hier met de titelsong van zijn album “Rock & Roll Time”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Lana Wolf - Willin'

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma en na de storm van het succesvolle DCMA Award Festival kunt u kennismaken met nieuw nederlands talent zoals met als eerste Lana Wolf hier met de song “Willin’”.

De song “Willin’”, die eerst als single werd uitgebracht, staat ook staat op haar album “Nashville””, dat op 1 November j.l. officieel werd uitgebracht en waarbij op zondagmiddag 2 november in Grandcafe “Seventies Eighties” te Almere de presentatie plaatsvond.

Lana Wolf treedt ook op als samensteller en presentator van het radioprogramma “Het uur van de Wolf”, dat iedere zaterdagochtend wordt uitgezonden via KX Radio en waarin zij country, “West Coast”, 60’s, en 70’s muziek draait.

Lana Wolf produceerde het album samen met John Heinrich. Voor de opnames reisde ze naar Nashville. Waar ze een groep top muzikanten uit Nashville verzamelde voor de opnames van haar album. Lana Wolf heeft ervoor gekozen om de hele band inclusief zang te gelijk op te nemen. Het album ‘Nashville’ bevat twaalf nummers, waarbij de invloed van de “oude” West Coast” en country-sterren goed te horen is!

Tijd om alvast eens kennis te maken met Lana Wolf met een korte impressie van haar album “Nashville”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Zingga - The Lucky One

Vervolgens “The Lucky One” door “Zingga uit Assen hier met een song, die inmiddels beschikbaar is, maar ongetwijfeld ook zal staan op hun album “Strings Attached”, dat op 30 november a.s. officieel zal worden gepresenteerd tijdens een optreden in Grandcafe “Liff” aan de Brink 14 in het centrum van  Assen.

Deze song is geschreven door Robert Lee Castleman en zeer bekend geworden van de vertolking door Alison Krauss & Union Station en staat op hun album “New Favorite” in 2001 uitgebracht door Rounder Records.

Natuurlijk ook nog luisteren naar Zingga hier met hun vertolking van de song “The Lucky One” middels een fraaie video-clip.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Blake Shelton - Neon Light

Dan nu naar Nashville voor de Billboard Hot Country songs met als eerste Blake Shelton hier met de song “Neon Light”.

Deze song staat op z’n album “Bringing Back the Sunshine”, dat op 12 september j.l. werd uitgebracht door Warner Brothers.

Op 5 november j.l. werd Blake Shelton voor de vijfde achtereenvolgende maal door de CMA (Country Music Association) uitgeroepen tot “Countryzanger van het Jaar”.

Zijn vrouw Miranda Lambert ging trouwens ook met vier awards naar huis n.l. die van “Countryzangeres van het Jaar”, terwijl haar song “Automatic” werd uitgeroepen tot “Single of the Year” , haar album “Platinum” “ Album of the Year” en haar samenwerking met Keith Urban bij de song “We Were Us” tot “Event of the Year”.

Voor de lezer van dit bericht ook nog even de mogelijkheid m te kijen en luisteren naar Blake Shelton hier met de song “Neon Light”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Carrie Underwood - Something in the Water

Vervolgens “Something in the Water” door Carrie Underwood hier met een song, die staat op haar verzamelalbum “Greatest Hits : The Decade # 1” , dat op 9 decedmber a.s. officieel zal worden gepresenteerd.

Op dit moment is deze song als single beschikbaar en staat hoog in de Amerikaanse Billboard genoteerd.

Natuurlijk nog even Carrie Underwood hier met haar meer pop dan country song “Something in the Water” vertolkt via een bijzondere video-clip.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Sam Hunt - Leave the Night On

En dan nu op naar onze uitsmijter van dit programma Sam Hunt hier met de song “Leave the Night On” , die staat op z’n album “Montevallo” op 27 oktober j.l. werd uitgebracht door MCA.

Tijd voor de laatste video-clip met natuurlijk onze uitsmijter Sam Hunt hier met de song met de “Leave the Night On” of wel “laat de nacht maar doorgaan”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”.

Maar u kunt hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Nov. 11 ‘14 19.00 – 20.00 uur heruitzending op Nov. 15 ‘14 12.00-13.00 (CET)

Radio Vrolek- Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek

http://vrolek.nl/DBM-radioplayer/html/Players_Vrolek/Radio.html

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek ***   titel album   ***  Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***             BGO Records

2. Janet McGarry   ***  I’ll Come Running   ***   Beneath a Painted Sky   ***   Diamond Productions PEI

3. Janet McGarry   ***  Beneath a Painted Sky   ***   Beneath a Painted Sky   ***   Diamond Productions PEI

4. Janet McGarry   ***  Teardrops Falling in the Snow   ***   Beneath a Painted Sky   ***   Diamond Productions PEI

5. Lyle Lovett   ***   Rosie   ***   Looking Into You : A Tribute to Jackson Browne   ***   Music Roads Records

6. Venice   ***  For a Dancer   ***   Looking Into You : A Tribute to Jackson Browne   ***   Music Roads Records

7. Jerry Lee Lewis   *** Promised Land   ***   Rock & Roll Time   ***   Vanguard

8. Jerry Lee Lewis   *** Rock & Roll Time   ***   Rock & Roll Time   ***  Vanguard

9. Jerry Lee Lewis ft. Shelby Lynne     ***   Here Comes That Rainbow Again   ***   Rock & Roll Time   ***   Vanguard

10. Lana Wolf   ***   Willin’  ***   Nashville   ***   Lana Wolf

11. Zingga   ***                The Lucky One   ***   single   ***   Zingga

12. Blake Shelton   *** Neon Light   ***   Bringing Back the Sunshine   ***   Warner Brothers

13. Carrie Underwood   ***   Something in the Water   ***   Greatest Hits : The Decade # 1   ***   Sony Music Nashville

14. Sam Hunt   ***   Leave the Night On   ***   Montevallo   ***   MCA

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *