A Noël to Remember

In dit programma gaan we eens terug naar het recente verleden van  Vince Gill met een drietal fraaie songs van z’n verzamelalbumalbum “Souvenirs”.

Maar zoals altijd beginnen met de bluegrass deze keer verzorgd door Donna Hughes bijgestaan door een sterrenteam met o.a. Sam Bush, Alison Krauss, Mary Chapin Carpenter , Tony en Wyatt Rice. Vervolgens ook al vast even proeven aan de Kerstsfeer met Kathy Boyd & Phoenix Rising met een tweetal songs van hun album “Spending Every Christmas with You”.

Natuurlijk ook nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng met in dit programma de schijnwerpers op de Shirley Ann samen met The Country Wings en onder verwijzing naar hun agenda met optredens in Country Café Concordia in Haastrecht ook weer eens “Change of Key” met  hun Kerstsong “A Noel to Remember”.

Vervolgens gaan we eerst naar New York voor de Amigos en vervolgens door naar Nashville voor een tweetal “Hot Country Songs” door het duo Maddie & Tae met de song “ Girl in a Country song” en treedt Tim McGraw op als uitsmijter van dit programma met de song “Shotgun Rider”.

Donna Huges - Where Are You Darling

We begonnen het programma trouwens met de songs “Where Are You Darling? ”, “What I’m Looking For ” en One More Time”eveneens door singer/songwriter Donna Hughes hier dus met drie songs van haar debuut album “ Gaining Wisdom”  of te wel “ Steeds verstandiger worden”in februari 2007 uitgebracht door “Rounder Records”.

Het album werd geproduceerd door de gitaarlegende Tony Rice met een meer dan uitstekende groep musici met o.a. Sam Bush op mandoline, Rob Ickes op dobro, Ron Stewart op viool enz.

Tijd voor een muzikale onderbreking met een leuke video-clip van deelnemers o.w. Donna Hughes en Tony Rice aan het Lil’ John’s Mountain Music Festival in Snow Camp NC, die achter de schermen bezig zijn met “jammen” en al vast even “warm” draaien voor hun optreden.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Met deze samenstelling zou je waarschijnlijk een recht toe recht aan bluegrass album verwachten, maar het zit een beetje ingewikkelder in elkaar. Eigenlijk kun je beter spreken van countrymuziek gespeeld op akoestische instrumenten met een aantal songs, zoals de leuke vertolking van Cyndi Lauper’s “Time after Time”. “Where are you, Darling” en “What I Am looking For” zijn duidelijk herkenbaar als bluegrass, maar er zijn ook een aantal songs, die duidelijk meer de richting van de hedendaagse countrymuziek verkennen.

Tony Rice - Donna Hughes & Sam Bush

Donna Hughes heeft een leuke stem, ze is ook nog een getalenteerde liedjesschrijfster en met zo’n groep musici achter zich kan een mooi debuut album bijna niet meer fout gaan.

Zij wordt verder nog geassisteerd door Wayne Benson op mandolin; Mike Bub op de bas; Donna Hughes met zang en op de piano; Scott Vestal op banjo;Tony Rice als producent ook nog op guitaar, z’n broer Wyatt Rice op rhythm gitaar; Rickie Simpkins op mandoline: Tim Stafford als gastspeler op gitaar.

Verder verlenen Mary Chapin Carpenter ; Rhonda Vincent ; John Carroll; Lona Heid; Sonya Isaacs; Carl Jackson; Alison Krauss; Alecia Nugent nog vokale ondersteuning.

Tenslotte kunt u als lezer ook nog even luisteren naar Donna Hughes hier met de song “What I’m  Looking For” met virtuoos gitaar spel van Tony Rice middels een “slide-show”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Kathy Boyd & Phoenix Rising - Spending Every Christmas with You

Dan gaan we in dit programma ook al even de folk-bluegrass in Kerst-sfeer verkennen met Kathy Boyd & Phoenix Rising hier met de song “Dram the Fiddler” en “Spending Every Christmas with You”, de titelsong van hun album, dat vorig jaar in eigen beheer werd uitgebracht door het Ground Zero label.

Aan de song “I’ll Be Home for Christmas (In the State of Oregon), die eveneens staat op dit album werd door “The International Music and Entertainment Association” (IMEA) tijdens het 2e Award Festival op 4 oktober j.l. in het Paramount Arts Centre te Ashland Kentucky de Award “Holiday Song of the Year” toegekend, terwijl dit album eveneens was genomineerd voor “Album of the Year”.

Kathy Boyd & Phoenix Rising on Stage

Het ensemble “Kathy Boyd & Phoenix Rising”, uit de staat Oregon, bestaat uit Tom Tower op banjo en met leadzang, Dennis Nelson op gitaar en achtergrondzang, Kathy Boyd op de staande bas en met zang en tenslotte Tim Crosby op viool.

De groep heeft inmiddels vijf albums uitgebracht en toen hun fans zo’n vijf jaar geleden tijdens een optreden meezongen met de song “Bluegrass Christmas” en hun vervolgens vroegen om ook eens een Kerst CD uit te brengen, was dat een goede reden om  daar eens aan te gaan werken en jawel na vele optredens en andere werkzaamheden was het vorig jaar zover hun Kerstalbum met de titel “Spending Every Christmas with You”.

En dat kan want bij “Country Music Round-Up” hebben hun album met 10 originele Kerstsongs en dus geen vertolking van reeds bekende en grijsgedraaide kerstsongs.

U kunt hier ook nog eens kennismaken met Kathy Boyd & Phoenix Rising met de Kerstsong “No Room at the Inn”, die tevens staat op hun album “Spending Every Christmas with You”, tijdens een optreden voor studenten van de universiteit van Portland Oregon.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vince Gill - When I Call Your Name

Dan gaan we nu terug in het verleden om een aantal fraae herinneringen op te halen aan Vince Gill hier met de songs “Take Your Memory With You”, “Look at Us” en “When I Call Your Name”.

Deze songs staan op het verzamelalbum “Souvenirs” in november 1995 uitgebracht door MCA Nashville.

Een verzamelalbum betekent natuurlijk dat het album met 15 songs is gevuld met schitterende tophits van Vince Gill uit de periode voor 1995 bij het MCA label.

Vince Gill - When I Call Your Name

“When I Call Your Name” is de titelsong van z’n eerste MCA album, dat in 1989 werd uitgebracht en waarbij Vince vokaal werd bijgestaan door Patty Loveless, terwijl de song “Look at Us”, waarbij Vince wederom werd bijgestaan door Patty Loveless oorspronkelijk staat op het album “Pocket Full of Gold” in 1991 uitgebracht en “”Take Your memory with You” ook doorhemzelf geschreven eveneens staat op dit album.

Vincent Grant Gill, z’n werkelijke naam, werd geboren in 1957 in Norman Oklahoma en komt uit een muzikale familie.

In 1975 vertrok hij na het behalen van z’n diploma vertrok hij naar het centrum van de bluegrass, Louisville Kentucky, waar hij deel ging uitmaken van de groep “Bluegrass Alliance”, maar na verloop van tijd ging hij op een muzikale zwerftocht met oa. de Pure Prairie League en vervolgens in de jaren ’80 z’n deelname aan de “Cherry Bombs” van Rodney Crowell met ook Emory Gordy Jr en Tony Brown, die later z’n schitterende solo-albums zouden produceren.

Vince Gill - Country Music Hall of Fame

Niet alleen z’n optreden als countryartiest, maar ook als filmacteur en schrijver van songs, maar bovenal zijn optreden als gastheer van de jaarlijkse Country Music Award Show heeft hem grote bekendheid gebracht.

Multi-Award winner Vince Gill is eveneens terecht als ere-lid van de “Country Music Hall of Fame”.

Een schitterende balade “When I Call Your Name” door Vince Gill, die u als lezer echt even moet beluisteren.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen n de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met als eerste Shirley Ann samen met he Country Wings uit Zoetermeer hier met de song “Grandma ( Tell Me ‘Bout the Good Ol’ Days).

Deze song staat op het album “Dutch Cuntry Music 2014” bestaande uit twee CD’s met gezamelijk 34 songs van verschillende nederlandse groepen en door de DCMA is uitgebracht ter promotie van de countrymuziek van eigen bodem.

Zoals reeds in de agenda vermeld  treedt Shirley Ann samen met de Country Wings op tijdens de 2e Country Christmas Night op zaterdagavond, 13 december op in het Parochiehuis te Pijnacker.

Voor u ook nog even de mogelijkheid om eens een “live” optreden van Shirley Ann & WestWings hier met hun versie “Blue Moon of Kentucky” tijdens een gezellige “line-dans”-avond in Everdingen.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Change of Key - Een Kerstfeest om the herinneren

“A Noel to Remember” door Change of Key met lead-zang door Danielle Poot en natuurlijk in dit programma gekozen als voorproefje op hun optreden op 1ste Kerstdag in Country café Concordia in Haastrecht en vervolgens ook nog eens hun optreden op 28 december., de laatste zondag van deze maand eveneens in Country Café Concordia in Haastrecht.

Voor een Kerstfeest om te herinneren gewoon even aanklikken!

Een succesvolle countrygroep zeer actief in deze regio en die u beslist niet mag missen.

Ook al vast een fraaie voorproef op een Kerstfeest om te herinneren met “Change of Key” “A Noël to Remember “.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Amigos - Anyway You Want It

Dan nu naar New York voor The Amigos hier met de song “Anyway You Want Me”, die staat op hun album “Diner in the Sky” in juli van dit jaar in eigen beheer uitgebracht.

De groep komt, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, uit Brooklyn New York hier met een bijzondere mix van country, Cajun, gospel, mariachi en jazz en hier zeker in een stevig ritme.

Tijd voor kennismaking met The Amigo’s vanuit “Downtown New York” met achtergrond informatie over hun debuutalbum “Dinner in the Sky” en de manier om de aanmaak en uitbrengen van hun album te kunnen financieren en nog een leuke “hot mix”tip.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Maddie & Taae - Girl in a Country Song

Vervolgens weer eens Maddie & Tae hier met de song “Girl in a Country Song”, die als single is uitgebracht, maar inmiddels ook op een EP staat met hun duo-naam als titel op 4 November j.l. uitgebracht door DOT Records.

Zij staan met deze song nog steeds hoog in de amerikaanse countrymuziek overzichten.

Ook nog even weer die humoristische video-clip van Maddie en Tae met hun song “Girl in a Country Song”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tim McGraw - Shotgun Rider

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter van dit rogramma Tim McGraw hier met de song “Shotgun Rider” eveneens stevig en hoog in de Billboard Hot Country Songs.

Deze song staat op z’n album “Sundown Heaven Town” uitgebracht door Big Machine Records.

En tot slot natuurlijk nog onze uitsmijter Tim McGraw hier met de song “Shotgun Rider” middels een fraaie “slide-show” videoclip.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”.

Maar u kunt hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum Dec. 9 ‘14 19.00 – 20.00 uur heruitzednding op Dec. 13 ‘14 12.00-13.00

Radio Vrolek- Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek

http://vrolek.nl/DBM-radioplayer/html/Players_Vrolek/Radio.html

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek   ***   titel album   ***   Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Donna Hughes ft. Sam Bush   ***   Where Are You Darling   ***   Gaining Wisdom   ***   Rounder Records

3. Donna Hughes ft. Tony & Wyatt Rice   ***   What I’m Looking For   ***   Gaining Wisdom   ***   Rounder Records

4. Donna Hughes ft. Alison Krauss   ***               One More Time   ***   Gaining Wisdom   ***   Rounder Records

5. Kathy Boyd & Phoenix Rising  ***   Dram for the Fidler   ***   Spending Every Christmas with You   ***   Ground Zero

6. Kathy Boyd & Phoenix Rising  ***   Spending Every Christmas with You   ***   Spending Every Christmas with You   ***   Ground Zero

7. Vince Gill   ***   Take Your Memory with You   ***   Souvenirs   ***   Geffen

8. Vince Gill   ***   Look at Us   ***   Souvenirs   ***   Geffen

9. Vince Gill   ***             When I Call Your Name   ***   Souvenirs   ***   Geffen

10. Shirley Ann   ***   Grandma ( Tell Me ‘Bout the Good Ol’ Days)   *** Dutch Country Music 2014 CD1   ***   DCMA-Nash Music Service

11. Change of Key   ***   A Noël to Remember   ***   single   ***   Change of Key

12. The Amigos   ***   Anyway You Want Me   ***   Dinner in the Sky   ***   The Amigos

13. Maddie & Tae   ***   Girl in a Country Song   ***   Maddie & Tae   ***   DOT Records

14. Tim McGraw   ***   Shotgun Rider   ***   Sundown Heaven Town   ***   Big Machine Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *