Old Love Letters

Jp Harris & The Tough Chioces - A Breaking Heart

In dit programma bijzondere aandacht voor fraaie hedendaagse Honky-Tonk country door JP Harris & The Though Choices met een drietal songs van hun nieuwe album “ Home Is Where the Hurt Is”.    

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass met deze keer Chris Jones & The Night Drivers met een aantal “live” opnames vanuit “The Old Feed Store” in Cobden Illinois en ook nog de groep “Four Bridges” uit New England met een tweetal songs van hun album “Whiskey & Gold”.

Natuurlijk ook nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma door Rene Meijer & Friends uit Amsterdam met een song van hun album “Dashboard Jesus” en vervolgens uit Gouda “Change of Key” met de titelsong van hun album “When Music Calls My Name” en beide groepen zijn voor dit jaar genomineerd voor een aantal DCMA Awards.

Vervolgens gaan we terug naar Nashville voor de hedendaagse countrymuziek met Jo Dee Messina en de song “Breaking It Down”, Suzy Boguss met een song van haar album “Lucky” en treedt Owen Howell op als uitsmijter van dit programma met de toepasselijke song “Country Bling Bling”.

Chris Jones & The Night Drivers - If That Was Love

We begonnen het programma “Country Music Round-Up” trouwens met de songs “If That Was Love”, “Like a Hawk” en “Then I Close My Eyes” door Chris Jones & The Night Drivers hier tijdens een optreden in “The Old Feed Store” in Cobden Illinois.

Deze songs staan op het album met “Live at The Old Feed Store” met 15 tracks op 8 oktober j.l. uitgebracht door Gal Sal Music (GSM)

Een fraai album met o.a. drie nr. 1 en twee nr. 2 bluegrass radiohits en jawel dat is typisch iets voor Chris Jones & The Night Drivers.

Zij geven de fans iets waar ze om hebben gevraagd een “live” album met een aantal nieuwe songs tussen tal van favoriete songs opgenomen in het kleine en intieme theater “The Old Feed Store” in het kleine plaatsje Cobden in het diepe zuiden van de staat Illinois.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking met Chris Jones & The Night Drivers” hier met de song “If That Was Love” tijdens een “live” optreden in de legendarsiche Station Inn te Nashville TN op 24 januari 2014.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Chris Jones startte met “The Night Drivers” in 1995 en op dit moment bestaande uit vier zeer herkenbare persoonlijkheden en waarvan er drie regelmatig meewerken aan het programma SiriusXM’s Bluegrass Junction.

Deze drie, bestaande uit Chris Jones hier op gitaar met lead-zang, Ned Luberecki op de banjo en bassist Jon Weisberger.

Van laatst vermelde hebben we trouwens een paar weken geleden in “Country Music Round-Up” nog aandacht besteed aan z’n nieuwe album “I’ve Been Mostly Awake”

Jones en Weisberger hebben zich zowel muzikaal als in de muziekindustrie onderscheiden, terwijl Chris al eens werd onderscheiden met de IBMA “Song of the Year” Award voor de song “Fork in the Road” en ook werd hij al eens uitgeroepen tot IBMA “Broadcaster of the Year”.

Ook Ned Luberecki is al een aantal malen genomineerd voor “Broadcaster of the Year Award” en is daarnaast zeer actief als banjo muziekleraar en last but not least Mark Stoffel, de mandolinespeler van de Night Drivers,die tevens een uitstekende reputatie heeft als producer en opname technicus.

Natuurlijk ook nog een aantal gasten onderwie de echtgenote van Chris bekende Sally Jones en IBMA Award winner Emily Bankester te horen in o.a. “Then I Close My Eyes”.

We gaan ook nog even naar CD presentatie van Chris Jones & The Night Drivers met Emily Bankester in The Old Feed Store op 8 oktober j.l. hier met de song “Lonely Comes Easy”.

Gewoon even doorschakelen/Just the Link!

Four Bridges - Empty Barrooms

Dan nu verder met de bluegrassgroep “Four Bridges” hier met de songs “Empty Barrooms” en “Dyin’ with a broken Heart”.

Deze songs staan op hun album “Whiskey & Gold” dit jaar in eigen beheer uitgebracht.

“Four Bridges” bestaat sedert 1995 en komt uit New England en speelt een mix van bluegrass en country in akoestische sfeer.

De groep bestaat uit Jeremy Place op gitaar, mandoline en met zang en daarnaast schrijft hij ook nog songs, Benjamin Marshall is eigenlijk een multi-instrumentalist voornamelijk op banjo, gitaar, mandoline bas en viool eigenlijk dus zo’n beetje alles wat snaren heeft en ook hij zingt ook nog, vervolgens ook nog Greg Ferreira eigenlijk een pianist klassieke muziek, maar is ook liefhebber van de muziek van Bill Monroe en The Stanley’s en dan tenslotte Russ Hermansen de meest ervaren speler van de groep, die al meer dan twintig jaar speelde in allerlei bluegrass groepen in Massachusetts op de staande bas en trouwens ook gitaar

“Four Bridges” hier met hun album “Whiskey & Gold” met 12 songs geen bekende naam in dit programma, maar zeker de moeite waard en hun muziek kunt u terugvinden via Amazon US of Itunes.

Tijd om eens kennis te maken met de “Four Bridges” hier met de titelsong van hun album “Whiskey & Gold”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

JP Harris & The Night Drivers - South Oklahoma

Dan nu naar JP Harris & The Tough Choices” hier met de songs “A Breaking Heart”, “Old Love Letters” en “South Oklahoma”.

Deze songs staan op hun album “Home Is Where The Hurt Is” en dat is natuurlijk weer een fraaie woordspeling op de bekende countrysong “Home Is Where the Hart Is”.

Het album werd op 23 september j.l. werd uitgebracht door Cow Island Music.

Een fraai countrymuziek album met echte Honky Tonk muziek.

Er zijn gelukkig nog independent labels, die het aandurven om hedendaagse echte country op een schijfje te zetten. Cow Island Music is er zo een.

In het verleden werd de country liefhebber door deze platenmaatschappij al verblijd met het uitbrengen van albums van onder meer de zangeres Teri Joyce uit Austin Texas, de Honky Tonker Arty Hill en de band “Stone River Boys” eveneens uit Texas met een mix van “Hard Country” en “Texas Funk”.

JP Harris, die ook wel wordt aangemerkt als “The Next Generation of Hardcore Honky Tonkers” komt oorspronkelijk uit Alabama, maar woont nu in Nashville.

JP Harris & The Tough Choices - I'll Keep calling

Al vanaf zijn 14e jaar is hij “On The Road” en in 2012 verraste hij ons met z’n fraaie debuut album I’ll Keep Calling” en nu dus z’n tweede album

“Home Is Where the Hurt Is” een album met 10 songs geschreven door JP Harris.

Emotierijke songs vol liefdesverdriet en zo nu en dan iets voor de truckers passeren regelmatig de revue.

Voor u als lezer ook nog even de mogelijkheid om te kijken en luisteren naar JP Harris & The Tough Choices hier met de titelsong van hun album “Home Is Where the Hurt Is”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Rene Meijer & Friends - I Should Never Have said It in the First Place

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met als eerste Rene Meijer & Friends hier met de song “I Should Have Never Said It in the First Place”.

Deze song staat op hun album “Dashboard Jesus”.

DCMA Award Gala 2014

Rene Meijer & Friends zijn door de leden van de DCMA genomineerd voor tweetal Awards n.l. die voor “Album van het Jaar” en “De belofte van het Jaar”. 

Op zaterdag 8 November a.s. tijdens de DCMA Award show in de Voorste Venne te Drunen zullen we de afloop kunnen vernemen.

Natuurlijk u ook nog even kijken en luisteren naar een optreden van Rene Meijer & Friends hier met de song “I Should Have Never Said It in the First Place”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Change of Key - When Music Calls My Name

Vervolgens “When Music Calls My Name” door de Goudse groep “Change of Key” hier met de titelsong van hun album “When Music Calls My Name” .

Dit album bestaat uit twee CD’s , waarvan eentje met akoestische muziek en de tweede met iets meer electrische spelende musici.

“Change of Key” nogmaals in dit programma, want zij zijn niet alleen erg actief in deze regio, zoals u regelmatig kunt horen in de agenda, maar zijn ook dit jaar door de leden van de DCMA voor meerdere awards genomineerd.

Zij zullen niet alleen a.s. zaterdag aanwezig zijn bij de DCMA Award show, maar de volgende dag, zondag 9 November ook optreden op het bekende Starriders Country Festival met tal van andere bekende groepen en artiesten zoals Jacky, Terry White Band en Colonel Hammond’s Four ook weer in de Voorste Venne te Drunen maar nu aanvag 11.00 met optredens in twee zalen.

Op zondagmiddag, 26 oktober j.l. traden zij op tijdens het Karibu-Concert in De Kapel te Andijk NH hier samen met Peter Vermeer op gitaar met hun versie van de “Still Loving After You”, die u waarschijnlijk wel kent van “The Common Linnets”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jo Dee Messina - Breaking It Down

Dan nu naar de hedendaagse country uit Nashville met hier Jo Dee Messina met de song “Breaking It Down”.

Deze song staat op haar album “Me” in maart van dit jaar uitgebracht door “Dreambound”.

De afgelopen 4 jaar was er geen album meer van haar verschenen en nadat zij in 2012 na meer dan 17 jaar haar contract met Curb verbrak, eindelijk de tijd om eens muziek uit te brengen, die zijzelf leuk vond via haar eigen platenlabel Dreambound Records.

Een fraai mix van hedendaagse Nashville countrymuziek mooi gezongen door haar krachtige stem.

U kunt ook nog even luisteren naar Jo Dee Messina hier met de titelsong van haar album “Me”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Suzy Boguss - I Always Get Lucky with You

Vervolgens “I Always get Lucky With You” door Suzy Boggus hier met een song, die staat op het album “Lucky”, dat in februari van dit jaar werd uitgebracht door Loyal Duchess Records.

Voor u als lezer ook de mogelijkheid om weer eens kennis te maken met Suzy Boguss hier met achtergrond informatie over haar album “Lucky”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Suzy Boguss zeer succesvol in de countrymuziek gedurende de jaren ‘80 en ‘90 hier met een fraai album met herinneringen aan de muziek van Merle Haggard met 12 van zijn bekende songs.

Toch ook nog even naar Suzy Boguss tijdens een “live’ optreden in 3rd & Lindsey Bar & Grill in Nashville TN ter promotie van haar album “Lucky” hier met de toepasselijke song “If We Make Through December” in 1973 geschreven en bekend geworden door Merle Haggard.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Owen Howell - Country Bling Bling

En dan nu naar onze uitsmijter Owen Howell hier met de song “Country Bling Bling”, die staat op z’n EP-album “Let’s Star a Party” op 1 mei van dit jaar uitgebracht in eigen beheer uitgebracht en natuurlijk bedoeld als een leuke bijdrage aan de zomer.

Tot slot nog onze uitsmijter Owen Howell hier met de song “Backyard Party”, die eveneens staat op z’n EP “Let’s  Start a Party”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”.

Maar u kunt hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Nov. 4 ‘14 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Nov. 8 ‘14 12.00-13.00 (CET)

Radio Vrolek- Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek

http://vrolek.nl/DBM-radioplayer/html/Players_Vrolek/Radio.html

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek ***   titel album   ***   Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Chris Jones & The Night Drivers   ***   If That Was Love   ***   Live at The Old Feed Store   ***   GSM

3. Chris Jones & The Night Drivers   ***   Like a Hawk   ***   Live at The Old Feed Store   ***   GSM

4. Chris Jones & The Night Drivers   ***   Then I Close My Eyes   ***   Live at The Old Feed Store   ***   GSM

5. Four Bridges   ***  Emty Barrooms   ***   Whiskey & Gold   ***   Four Bridges

6. Four Bridges   ***   Dyin’ With a Broken Heart   ***   Whiskey & Gold   ***   Four Bridges

7. JP Harris & The Though Choices   ***   A Breaking Heart   ***   Home Is Where the Hurt Is   ***   Cow Island Music

8. JP Harris & The Though Choices   ***   Old Love Letters   ***   Home Is Where the Hurt Is   ***   Cow Island Music

9. JP Harris & The Though Choices   ***   South Oklahoma   ***   Home Is Where the Hurt Is   ***   Cow Island Music

10. Rene Meijer & Friends   ***    Should Have Never Said It in the First Place   ***   Dashboard Jesus   ***   Rene Meijer

11. Change of Key   ***   When Music Calls My Name   ***   When Music Calls My Name CD2   ***   Change of Key

12. Jo Dee Messina   ***   Breaking It Down   ***   Me   ***   Dreambound

13. Suzy Boguss   ***   I Always Get Lucky With You   ***   Lucky   ***   Loyal Duchess Records

14. Owen Howell   ***   Country Bling Bling   ***   Let’s  Start a Party   ***   Owen Howell

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via th Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *