Hang On to The Memories

Merle Haggard - Hang On to The memories

In dit programma gaan we weer eens terug in de tijd naar de eindjaren ‘90 met Merle Haggard en drietal songs van z’n album “The Peer Sessions”.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass en deze keer door Terry Baucom samen met een aantal muzikale vrienden.

Vervolgens ook weer eens een tweetal fraaie countrygospels, die staan op het album “Bill Gaither’s Country Gospel Favorites.

Natuurlijk ook nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma deze keer door Amber Jo Ann uit Dedemsvaart met een song van haar album “Breathless” en vervolgens Marcel Smulders, de frontman van de Tilburgse groep Savannah met de Don Williams song “Don’t Believe You” en beiden zijn voor dit jaar genomineerd door een aantal DCMA Awards.

Vervolgens gaan w terug naar Nashville voor de Billboard Hot Country songs met het duo Maddie & Tae met hun single “Girl in a Country Song” , Erich Church met een song van z’n album “The Outsiders” en treedt Randy Houser op als uitsmijter van dit programma met de toepasselijke song “Like a Cowboy”.

Terry Baucom - Short Order Time

We begonnen dit programma “Country Music Round-Up” met de songs “Long Enough to Make Me Blue”, “Short Order Time”en “Been Around Enough to Know” door Terry Baucom en waarbijj Terry vokaal wordtbijgestaan doo resp. Larry Cordle , David Mayfield en Roy Schneider.

Deze songs staan op het album “Never Tought of Looking Back”, dat augustus vorig jaar werd uitgebracht door het label John Boy & Billy Inc.

John Boy en Billy Inc. zijn eigenlijk twee radioprogrammamakers, John Isley en Billy James uit Charlotte North Caronlina, die het humoristisch ochtendprogramma “The John Boy & Billy Big Show” samenstellen en presenteren en die door tal van stations in de zuidelijk en mid-westen wordt uitgezonden.

John Boy & Billy Big Show

Inmiddels wordt hun programma door meer dan 100 stations uitgezonden.Het tweetal bracht zelf ook nog een zo’n twintig albums uit.

Terug naar Terry Beaucom, de banjospeler bijgenaamd “The Duke Drive”, die in 2001 werd onderscheiden met een IBMA-Award en die onder meer betrokken was bij de oprichting van  “Doyle Lawson & Quicksilver”, “Boone Creek”, en “IIrd Tyme Out” hier met een fraai album en geholpen door tal van muzikale vrienden.

Natuurlijk fraai banjospel en lead-zang door Terry Beaucom met andere gerenommeerde musici als Tony Bush op mandolin, Aubrey Haynie op viool, Jerry Douglas op dobro , Wyatt Rice op gitaar en Steve Bryant op de bas, terwijl Terry verder nog vokaal wordt bijgestaan door zoals hier Larry Cordle, twee weken geleden nog in dit programma met zijn nieuwe album “All Star Duets”, John Cowan, Buddy Melton en John Schneider en vele van de luisteraars kennen laatstgenoemde wellicht nog als de filmacteur “Bo Duke”  uit de serie “The Dukes of Hazard”, maar inderdaad daarnaast treedt hij ook nog steeds op als zanger.

Terry Beaucom met z’n album “Never Thought of Looking Back” met 12 songs een fraai bluegrass album.

Tijd voor de muzikale onderbreking door de eerste video-clip in dit bericht met een optreden van Terry Baucom & The Dukes of Drive” met de song “Carry Me Back to Carolina” tijdens het “Five String Fest 2014” op de Elliott Family Farms in Lawndale, North Carolina.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jimmy Fortuhe, Dailey & Vincent - More Than a Name on the Wall

Dan nu naar de favoriete country gospel songs van Bill Gaither met hier Jimmy Fortune en het duo Jamey Dailey & Darrin Vincent tijdens een “live” optreden met de song “More Than a Name on the Wall”, die staat op het album “Gaither’s  Country Gospel Favorites”.

Jimmy Fortune was gedurende 21 jaar de tenorzanger van de Statler Brothers en schreef ook een aantal songs voor de groep, zoals trouwens ook deze “More Than a name on the Wall”.

In 2002  gingen Don, Harold en Phil, de ander drie leden van de Statler Brothers, met pensioen en sedert die tijd treedt Jimmy vaak solo op in de V.S. en Canada, terwijl hij ook nog actief is als schrijver van liedjes.

Ook de song “Elizabeth” is door Jimmy Fortune geschreven en met hun vertolking van deze song verkregen Dailey & Vincent hun eerste Grammy nominatie voor de “Best Country Performance By a Duo or Group With Vocals”.  

Dailey & Vincent Sing the Statler Brothers

Dailey & Vincent hebben in 2010 ook nog het fraaie album “Sing the Statler Brothers” uitgebracht, die in 2010 door de IBMA met de “Album of the Year” Award werd gehonoreerd en in 2011 door de  SPBGMA (Society for the Preservation of Bluegrass Music in America) eveneens tot “Album of the Year” werd uitgeroepen.

U kunt als lezer van dit bericht ook nog even kijken en luisteren naar het optreden van Jimmy Fortune en Dailey & Vincent met de song “More Than a Name on the Wall” tijdens “Bill Gaither’s Country Bluegrass Homecoming” concert.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Joey & Rory - That's Important to Me

Vervolgens “That’s Important to Me” door het bekende country en bluegrass duo “Joey+ Rory” hier met een song, die eveneens staat op het album “Gaither’s  Country Gospel Favorites”, dat dit jaar wer uitgebracht door Spring House Production.

Deze song staat van oorsprong op hun album met als titel “Album 2” in 2010 uitgebracht door Suga Hill/ Vanguard Records.

Een fraai album van Rory Lee Feek en Joey Martin Feek, het echtpaar met Joey met lead-zang en Rory achtergrondzang en beiden op gitaar.

Inmiddels hebben zij ook al een tweetal albums via de Gaither Music Group uitgebracht en waarvan zeker het album “Inspired: Songs of Faith & Family” uit 2013 succesvol is.

Toch ook nog even kijken en luisteren naar Joey+Rory  hier tijdens een “live”optreden met hun song “That’s Important to Me”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Merle Haggard - The Peer Sessions

Dan gaan we nu door naar Merle Haggard met een drietal songs van het album “The Peer Sessions” met om te beginnen “Time Changes Everything”, “Hang On to The Memories” en “Peach Pickin’ Time in Georgia”.

Deze songs staan dus op het album “The Peer Sessions” in 2002 uitgebracht door Audium Entertainment.

“The Peer Sessions” slaat op de periode van Ralph S. Peer, die in de jaren ‘20 met draagbare opname apparatuur het land doortrok en in juni 1927 op advies van Ernest V.Stoneman voor opnames ook naar Bristol TN ging en vervolgens unieke opname maakte van o.a. A.P. Carter, Sara en Maybelle, The Carter Family en Jimmy Rodgers, bijgenaamde “The Singing Brakeman”.  Deze unieke opnames met werden later ook wel aangemerkt als “The Bristol Sessions” en deze periode wordt ook wel de “Big Bang” van de countrymuziek” genoemd.

Vandaar ook als eerste song van dit album Jimmie Rodgers’s “Peach Pickin’ Time in Georgia”.

Mooie songs uit de catalogus van Peer , die door Merle Haggard op heerlijk ontspannen manier worden gezongen op dit album met de toepasselijke titel “The Peer Sessions” in 2002 uitgebracht door Audium Entertainment.

Nog steeds zeer de moeite waard!

Ook nog even de mogelijkheid om te luisteren naar Merle Haggard met zijn vertolking van de song “Peach Pickin’ Time in Georgia” van oorsprong bekend door “The Singing Brakeman”, Jimmie Rodgers, uit 1932.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Amber Jo Ann - Good and Gone

Na de agenda met een overzicht vande countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met als eerste Amber Jo Ann uit Dedemsvaart met de song “Good and Gone”.

Deze song staat op haar album “Breathless” in eigen beheer uitgebracht door AJA Productions.

Amber Jo Ann is door de leden van de DCMA niet alleen genomineerd voor de Award “Zangeres van het Jaar”, maar eveneens voor de Award “Meest Belovende Act van het Jaar”.

Voor meer informatie even naar haar website!

Marcel Smulders - Don't You Believe

Vervolgens ook nog “Don’t You Believe” door Marcel Smulders hier met de song, die staat op het album “Marcel Smulders SingsThe Hits of Don Williams” in 2003 uitgebracht door Starsound.

Marcel Smulders is natuurlijk herkenbaar als de frontman van de succesvolle countrygroep Savannah en hij is door de leden van DCMA genomineerd voor de Award “Zanger van het Jaar”, terwijl de groep Savannah ook is genomineerd als “Band Electrisch van het Jaar” en hun show “Back to the Country” tezamen met Cor Sanne en Dick van Altena is genomineerd voor de Award “Show/festival/evenement van het Jaar”.

Op zaterdag 8 November a.s. tijdens de DCMA Music Award 2014 show in de Voorste Venne te Drunen zullen we de afloop vernemen.

Voor de lezer nog even de mogelijkheid om de kijken en luisteren naar twee genomineerde nederlandse countryzangers Dick van Altena en Marcel Smulders hier met de klassieker “Hello Mary Lou”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Maddie & Tae - Girl in a Country Song

Dan nu snel door naar de Billboard Hot Country songs met als eerste het duo “Maddie & Tae” bestaande uit Maddie Marlow uit Sugar Land TX en Taylor Elizabeth Dye uit Ada, OK met de song “Girl in a Country Song”.

Na hun middelbare school vertrokken de twee meisjes naar Nashville om met liedjesschrijver Aaron Scherz en vertegenwoordigers van Big Machine Records te gaan samenwerken.

In 2014 haalde Big Machine “Dot Records” weer van stal om een nieuwe weg in te slaan en Maddie Tae waren de eersten die in juni j.l. een contract tekenden bij dit label.

Samen met Scherz schreef het duo hun debuut-single “Girl in a Country Song” als een soort tegenwicht tegen de “brothers-country” in de afgelopen twee jaar.

Tijd voor een twee ondeugende “hot country chicks”, Maddie & Tae, hier met hun single “Girl in a Country Song”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Eric Church - Talladega

Vervolgens nog Erich Church met de song “Talladega”, die staat op z’n album “The Outsiders” en deze titel wordt ook gebruikt voor de show, waarmee hij op dit moment door Amerika en Canada toert.

Op vrijdag, 31 oktober in het FedEx Forum in Mephis TN en op zaterdag, 1 november in het BOK Center te Tulsa OK met medewerking van o.a. Dwight Yoakam en Brandy Clark.

U kunt ook nog even kijken naar Erich Church hier met de song “Talladega” tijdens een optreden gedurende “Country Stampede” op 28 juni j.l.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Randy Houser - Like a Cowboy

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter van dit program “Country Music Round-Up”, Randy Houser, hier met de song “Like a Cowboy”, die staat op z’n album “How Country Feels”, uitgebracht door Stoney Creek Records.

Tot slot van dit bericht nog een zeer toepasselijke en fraaie video-clip van Randy Houser hier met de song “Like a Cowboy”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”.

Maar u kunt hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Oct. 28 ‘14 19.00 – 20.00 uur heruitzending op Nov. 1 ‘14 12.00-13.00 (CET)

Radio Vrolek- Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek

http://vrolek.nl/DBM-radioplayer/html/Players_Vrolek/Radio.html

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        artiest/groep ***   titel muziek ***   titel album   ***  label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Terry Beaucom ft. Larry Cordle  ***  Long Enough to Make Me Blue   ***   Never Though of Looking Back   ***   John Boy & Billy Inc.

3. Terry Beaucom ft.  David Mayfield    ***   Short Order Time   ***   Never Though of Looking Back   ***   John Boy & Billy Inc.

4. Terry Beaucom ft. John Schneider    ***   Been Around Enough to Know   ***   Never Though of Looking Back   ***   John Boy & Billy Inc.

5. Jimmy Fortune, Dailey & Vincent   ***   More Than a Name on the Wall   ***   Bill Gaither’s Country Gospel Favorites   ***   Spring House Productions

6. Joey + Rory   ***   That’s Important to Me   ***  Bill Gaither’s Country Gospel Favorites   ***             Spring House Productions

7. Merle Haggard   *** Time Changes Everything   ***   The Peer Sessions   ***   Audium Entertainment

8. Merle Haggard   *** Hang On to The Memories   ***   The Peer Sessions   ***   Audium Entertainment

9. Merle Haggard   ***   Peach Pickin’ Time In Georgia     ***   The Peer Sessions   ***   Audium Entertainment

10. Amber Jo Ann   ***                Good and Gone   *** Breathless   ***   AJA Productions

11. Marcel Smulders   ***   Don’t Believe You   ***   The Hits of Don Williams   ***   Starsound

12. Maddie & Tae   ***   Girl in A Country Song   ***   single   ***   DOT Records/Universal

13. Eric Church   ***   Talladega   ***   The Outsiders   ***   EMI Records Nashville

14. Randy Houser   ***   Like a Cowboy   ***   How Country Feels   ***   Stoney Creek Records

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *