Someone Somewhere Tonight

Walt Wilkins - Someone, Somewhere Tonight

In dit programma beginnen zoals gewoonlijk met de bluegrass met speciale aandacht voor zanger/schrijver/gitarist Paul Craft, die j.l. zaterdagmorgen, 18 oktober 2014, overleed in het Saint Thomas Midtown Hospital te Nashville Tennessee.

Vervolgens ook aandacht voor de Texaanse singer/songwriter Walt Wilkins, die samen met z’n groep “The Mystiqueros” op dit moment door Nederland toert en op diverse podia zal optreden.

Op special verzoek van een luisteraar van dit programma ook nog eens de Townes Van Zandt song “If I Needed You”, maar nu door Ricky Skaggs en Sharon White aanwezig met hun nieuwe album “Hearts Like Ours”.

Natuurlijk ook nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met deze keer Sandra Mooy uit Den Helder en vervolgens ook nog het bekende duo Ben & Carmen Stekener, die beiden zijn voor dit jaar genomineerd voor een DCMA Award.

Vervolgens kunt u nog luisteren naar traditionele countrymuziek uit de jaren ‘70 van het album “Between the Sheets” met Jeff Chance, vervolgens uit Schotland Ian Greig met zijn herinneringen aan Jim Reeves en treedt Sherry Lynn uit Woodbury New Jersey op als uitsmijtster van dit programma.

Paul Craft - Brother Jukebox

In dit programma een eerbetoon aan Paul Craft en met hem begonnen we dit programma dan ook met de titelsong van zijn album “Too Bad You’re No Good” in 2007 uitgebracht door Strictly Country Records en vervolgens ook nog de titelsong van z’n album “Brother Jukebox”, dat in 1998 eveneens werd uitgebracht door Strictly Country Records.

“Brother Jukebox” een song door Paul Craft geschreven in de mid-jaren ‘70 vertolkt door o.a Keith Whitley en later eveneens door de Texaan Mark Chesnut, die daarmee in november 1990 op de eerste plaats van de countrymuziek overzichten terecht kwam.

In de volgende video-clip, die twee jaar geleden werd opgenomen, vertelt een toen reeds zieke Paul Craft iets over het schrijven van songs.  

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Seldom Scene ft. Paul Craft - Carolyn at The Broken Wheel Inn

Vervolgens ook nog de song “Carolyn at The Broken Wheel Inn” door de bluegrassgroep “Seldom Scene” tijdens het “live” concert ter viering van hun 15-jarig jubileum in oktober 1986.

Tijdens dit concert waren er tal van gastspelers, die soms met een aantal leden van Seldom Scene optraden, zoals bij deze song o.a. Paul Craft en John Starling, die ooit deel uitmaakte van de groep en hier alle twee op gitaar en met zang, Ricky Skaggs op mandoline met zang en Stuart Duncan op viool met Lou Reid op electrische bas als enige “Seldom Scene’r” aanwezig was.

 Paul Craft overleed afgelopen zaterdagmorgen in het Saint Thomas Midtown Hospital te Nashville Tennessee, nadat z’n gezondheid in de afgelopen jaren voortdurend was gegaan.

Paul was al een aantal malen genomineerd voor de “Nashville Songwriters Hall of Fame” en dit jaar eindelijk opgenomen in “The Hall” tezamen met Gretchen Peters, John Anderson and Tom Douglas

Op 5 oktober j.l. arriveerde Paul Craft in de “Music City Center “ voor z’n benoeming in de “Hall of Fame”.

Paul Craft front row; Gretchen Peters left; Tom Douglas middle; John Anderson right

Er werd nog een foto van hem gemaakt tezamen met de andere nieuwe leden, maar hij werd daarna erg ziek en moest per ambulance snel naar het ziekenhuis worden gebracht, waar hij 13 dagen later op 76-jarige leeftijd overleed.

Paul Craft, een bijzondere schrijver van fraaie songs en gitaarspeler, is jammer genoeg niet meer onder ons, maar z’n muziek in de vorm van een aantal albums en fraaie songs door andere countryartiesten vertolkt, zullen nog regelmatig in dit programma zijn te beluisteren.

U kunt ook nog even luisteren naar de song “Brother Jukebox” hier vertolkt door John Starling, ooit lead-zanger/gitarist van de bluegrassgroep “Seldom Scene”.

Deze uitvoering staat op z’n album “Long Time Gone”, dat in 1990 door Sugar Hill Records werd uitgebracht onder SH-CD 3714 met Curtis Burch op leadgitaar en dobro, Bill Payne op piano, Herb Pedersen op rhythm-gitaar, John Cowan op de bass, Karl Himmel en “last but not least” Fayssoux Starling, toen nog de echtgenote van John Starling, met zang.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Walt Wilkins - Someone Somewhere Tonight

Dan nu naar de Texaanse singer/songwriter op dit moment in Nederland hier met de songs “The Path to Your Door” en “Someone Somewhere Tonight”.

De laatst vermelde song staat niet alleen op z’n bijzondere album “Vigil”, dat in 2009 en 2013 in eigen beheer werd uitgebracht , maar tevens ook op z’n album “Mustang Island”, dat in 2007 werd uitgebracht door Palo Duro Records. (Mustang Islan met fraai park ligt voor de kust van Corpus Christi TX in de Golf van Mexio).

De song werd in 2006 ooit ook vertolkt door Kenny Rogers en vervolgens ook nog eens door Kellie Pickler op haar album “The Woman I Am” in 2013 en daarmee hoog in de Billboard Country overzichten terecht kwam.

De Rotterdamse countryzanger Mark Blomsteel heeft deze song ook opgenomen op z’n album “Crank It”, dat zeer recent werd uitgebracht en waarbij zijn versie van “Someone Somewhere Tonight” al eerder was te beluisteren via diverse nederlandse countrymuziek programma’s zols ook hier bij uw “Country Music Round-Up” bij de lokale omroep Vrolek in het Groene Hart van de Krimpenerwaard.

Walt Wilkins - The Path to Your Door

De song “The Path to Your Door” staat op het verzamelalbum “Texas Unplugged Vol.2” een uitgave van Palo Duro Records in 2006 met fraaie bijdragen van tal van Texaanse singer/songwriters en musici zoals ook Johnny Bush, The Derailers, Dale Watson, Sidehill Cougars en Cindy Cashdollar.

Als songwriter, producer en bandleider werkte Walt Wilkins vele jaren in Nashville.

Zijn songs werden opgenomen door artiesten als Ricky Skaggs, Kenny Rogers en Pat Green.

Als musicus wordt hij vergeleken met troubadours zoals Guy Clark en Townes Van Zandt.

In Nederland verwierf hij bekendheid als producer van de eerste twee Sam Baker CD’s, met wie hij ook een aantal malen hier tourde. Wilkins is nu al ettelijke jaren terug in zijn geboortestaat Texas en daar creëerde hij zijn band The Mystiqueros, een Texas Hill Country supergroep, die een podium biedt aan een prachtige verzameling getalenteerde muzikanten en songwriters.

De muziek van The Mystiqueros heeft veel gemeen met de seventies country rock uit Texas en de West Coast, maar is ook beïnvloed door soul muziek, Tex-Mex en Mississippi Delta Blues.

Kortom, een bonte verzameling van muzikale geesten die oorspronkelijke songs vertolken op een totaal eigen, originele en enorm aanstekelijke manier en een goede reden om een optreden van Walt Wilkins & The Mystiqueros bij te wonen.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar Walt Wilkins hier samen met z’n vrouw Tina met de song “Someone, Somewhere Tonight” tijdens hun presentatie gedurende de “Radio Free Texas Songwriter Showcase 1st Anniversary Show” in november 2009.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ricky Skaggs & Sharon White - If I Needed You

Vervolgens nog eens terug naar het nieuwe album van Ricky Skaggs en Sharon White hier met de songs “No Doubt About It”, “I Run To You” en “If I Needed You”.

Deze songs staan op hun album “Hearts Like Ours”, dat op 30 september van dit jaar is uitgebracht door z’n eigen bekende platenmaatschappij Skagss Family Records.

De afgelopen zondagmiddag was ik weer eens bij het concert van de Goudse countrygroep “Change of Key” in Country Cafe Concordia in Haastrecht, waarbij het trio ook nog werd bijgestaan door Peter Vermeer niet alleen als technicus, maar ook zo nu en dan als zanger/gitarist en ook nog Adri Richter uit Zoeterwoude, zangeres en op gitaar en die o.a. regelmatig speelt in de groep “Liza Jane”

Een heel erg leuke zondagmiddag, fraaie afwisselende countrymuziek met een enthousiast luisterend publiek.

Op speciaal verzoek werd door hen ook nog de “Townes van Zandt” song “If Needed You” gespeeld en vandaar nu in dit programma nog eens opnieuw maar nu door Ricky Skaggs & Sharon White.

Aan deze song zit nog een bijzonder verhaal, want dat zongen Ricky & Sharon elkaar ook toe tijdens hun trouwdag 33 jaar geleden.

En dat hebben zij natuurlijk daarna nog wel vaker gedaan, zoals ook tijdens het “live-concert” van The Seldom Scene ter gelegenheid van hun 15-jarig bestaan in 1986, waarvan eerder in dit programma nog een optreden met de song “Carolyn at The Broken Wheel Inn”

Als lezer van dit bericht kunt u nog even luisteren naar Rick Skaggs en Sharon White hier met hun song “I Run to You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the link!

Sandra Mooy & Change of Key - Country on the Porch

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in  de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met als eerste uit Den Helder Sandra Mooy hier met de song “You’ve Got to Talk With Me”.

Deze song staat op haar album “What If We Fly”, dat werd uitgebracht door Starsound.

Zij heeft dit jaar samengewerkt met “Change of Key” bij hun shows “Country Music on the Porch” en wellicht is zij a.s. zondagmiddag ook nog aanwezig in Andijk tijdens het Karbu-concert met “Change of Key”.

Sandra Mooy is door de DCMA genomineerd voor de Award “Zangeres van het Jaar”.

Natuurlijk voor u ook nog Sandra Mooy hier tijdens een optreden samen met “Change of Key” met de voorzitter van de DCMA, Tom Ensink, op pedal-steel met de Buck Owens song “Together Again”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ben & Carmen Steneker - Don't Tell Me What to Do

Vervolgens “Don’t Tell Me What to Do” door de grootvader van de Nederlandse countrymuziek Ben Steneker hier samen met z’n dochter Carmen.

Deze song staat op hun album “Remember Me” of te wel “Herinner Mij”, dat in oktober 2013 werd uitgebracht door RoodHit Blauw.

Op dit album worden ze zoals altijd bijgestaan door top musici zoals hier Johan Jansen op pedalsteel en ook een aantal Nashville sessie-spelers.

Ben en Carmen Steneker zijn door de leden van de Dutch Country Music Assosciation genomineerd voor de Award “Duo– Trio van het Jaar” en met hen voor dezelfde award ook nog “Change of Key”, Dick van Altena & Hilde Vos, Thecla Rutting en Wim Pols en tenslotte “The Wieners”.

Op zaterdag 8 November a.s. tijdens de DCMA Award show in de Voorste Venne te Drunen zullen we de afloop vernemen. Zorg, dat u erbij bent!

U kunt nog even kijken en luister naar een leuke video-clip van Ben en Carmen Steneker hier met de song “Absent Friends”, die eveneens staat op het album “Remember Me”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jeff Chance - Living Like Tomorrow Is Another Glass of Wine

Dan nu naar de Independent countrymuziek met als eerste uit Texas Jeff Chance hier met de song “Living Like Tomorrow Is Another Glass of Wine”.

Deze song staat op het album “Between the Sheets”, dat vorig jaar door Music Master Records werd uitgebracht.

Op dit album tal van bijdragen van countryartiesten uit het verleden met traditionele songs uit de jaren 70, zoals Johnny Bush en Hermann Lammers Meijer.

Jeff Chance is trouwens in 2008 op 53-jarige leeftijd overleden, maar hij had een aantal albums uitgebracht via Mercury Nashville en Curb Records.

Er lagen waarschijnlijk nog een aantal niet uitgebrachte songs op de plank, die dus door Music Master Records op een verzamelalbum zijn uitgebracht.

Voor u als lezer ook nog een muzikale herinnering aan Jeff Chance hier met de song “I Can’t Put My Arms Around a Memory”, die staat op z’n album “Picture on the Wall” in 1990 uitgebracht door Polygram Country.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ian Greig - Look for Me

Vervolgens “This Is It” door Ian Greiguit Schotland hier met een song, die als single is uitgebracht door Panrecords en een herinnering oproept aan kennelijk zijn countryheld,  Jim Reeves

Ian Greig heeft ooit bij dezelfde muziekuitgever nog een album uitgebracht en nu via Hillcrest wordt middels deze single nogmaals de aandacht op de schotse countrymuziek gevestigd.

Vanaf z’n Schotse “porch” voor u nog Ian Greig met de song “Let the Children Pick the Flowers”, die staat op z’n album “Look For Me” ook uitgebracht door Panrecords.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Sherry Lynn - I Like 'Em Like That

En dan is het nu tijd voor onze uitsmijtster Sherry Lynn uit Woodbury New Jersey met de song “I Like ‘Em Like That”, de eerste track, die staat op haar album “Beautiful Live” met in totaal 10 songs uitgebracht door Steelheart Music.

Sherry wordt in de titelsong van het album nog vokaal bijgestaan door Crystal Gayle.

De drie bovenvermelde songs staan niet alleen op de respectievelijk gemelde albums, maar tevens op een verzamelalbum van Hillcrest Radio Marketing Service in Cambridge Ontario.

Op dit album staan  16 songs van countryartiesten uit de hele wereld en die zijn verstuurd aan de serieuze country DJ’s met het verzoek de songs en artiesten te promoten via hun radioprogramma.

De albums van deze vaak onbekende artiesten kan men natuurlijk aanschaffen tijdens hun optredens, maar voor ons in Nederland kunnen de luisteraars meestal ook vaak gebruik maken van de website CDBaby, ook weer zo’n bemiddelaar bij de verkoop van muziekalbums.

Tot slot nog een video-clip van onze uitsmijtster, Sherry Lynn, hier met de song “Girls Will Be Girls”, die ook staat op haar  abum “Beautiful Life”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”.

Maar u kunt hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Oct. 21 ‘14 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Oct. 25 ‘14 12.00-13.00

Radio Vrolek- Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek   ***   titel album   ***               Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Paul Craft   ***   Too Bad You’re No Good   ***   Too Bad You’re No Good   ***   Strictly Country Records

3. Paul Craft   ***   Brother Jukebox   ***   Brother Jukebox   ***   Strictly Country Records

4. The Seldom Scene ft. Paul Craft   ***   Carolyn At the broken Wheel Inn   ***   15th Anniversary Celebration   ***   Sugar Hill

5. Walt Wilkins   ***   The Path to Your Door   ***   Texas Unplugged Vol. 2   ***   Palo Duro Records

6. Walt Wilkins   ***   Someone Somewhere Tonight   ***   Vigil   ***   Walt Wilkins

7. Ricky Skaggs & Sharon White   ***   No Doubt About It   ***   Hearts Like Ours   ***                Skaggs Family Records

8. Ricky Skaggs & Sharon White   ***     I Run To You   ***   Hearts Like Ours   ***   Skaggs Family Records

9. Ricky Skaggs & Sharon White   ***   If I Needed You   ***   Hearts Like Ours   ***   Skaggs Family Records

10. Sandra Mooy   ***  You’ve Got to Talk To Me   ***   What If We Fly   ***   Starsound

11. Ben & Carmen Steneker   ***   Don’t Tell Me What to Do   ***   Remember Me   ***   Rood Hit Blauw

12. Jeff Chance   ***   Living Like Tomorrow Is Another Glass of Wine   ***   Betwee the Sheets   ***   Music Master Records/Hillcrest

13. Ian Greig   ***   This Is (Jim Reeves Remembered)   ***   single   ***   Pan Records/Hillcrest

14. Sherry Lynn   ***   I Like ‘em Like That   ***    A Beautiful Live   ***   Steelheart Music/ Hillcrest

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *