Cure For the Common Heartache

Larry Cordle & Lonesome Standard Time - Rough Around the Edges

In het programma “Country Music Round-Up” niet alleen bijzondere aandacht voor het nieuwe album “Hearts Like Ours” van Ricky Skaggs & Sharon White, maar ook voor het fraaie bluegrass album van Larry Cordle & Lonesome Standard Time getiteld “All Star Duets” met o.a. Travis Tritt, Alison Krauss en Terri Clark, dat begin november 2014 officieel zal worden uitgebracht.

Maar we gaan ook nog terug in de tijd voor de bluegrass groepen “Boone Creek”, Don Reno & Red Smiley en The Tennessee Cut-Ups” en “Charlie Moore & Bill Napier and The Dixie Partners”.

Natuurlijk ook nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma door de countrygroep “Change of Key”” en vervolgens ook nog  de bekende zanger/schrijver/gitarist Dick van Altena, die beiden zijn voor dit jaar genomineerd door een aantal DCMA Awards.

Vervolgens gaan we naar de Billboard Hot Country Songs met Jason Aldean en de song “Burnin’ It Down” van z’n nieuwe album “Old Boots, New Dirt” vervolgens het duo Florida Georgia Line met de song “Dirt” en treedt Carrie Underwood op als uitsmijter van dit programma met haar nieuwe en inmiddels zeer succesvolle single “Something in the Water”.

Larry Cordle & LST and All Stars

We begonnen het programma met de songs “Rough Around the Edges”, “Two Highways” en “Cure For the Common Heartache” door Larry Cordle & Lonesome Standard Time, die staan op het album “All Star Duets”, dat op 8 oktober j.l. door Mightycord Records ter promotie aan bekende country DJ’s ter beschikking werd gesteld, terwijl de officiele presentatie begin november 2014 zal plaatsvinden.

Alvast voor u als lezer ook nog het bijzondere verhaal van Larry Cordle over de avonturen met de song “Against the Grain”, de eerste track van het “All Star Duets” album met Garth Brooks.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Bij de hierboven vermelde songs worden Larry Cordle & LST vokaal bijgestaan door respectievelijk Travis Tritt, Alison Krauss en Terri Clark

De bekende liedjesschrijver/gitarist en zanger Larry Cordle, die vooral zeer bekend werd door z’n song “Murder on Music Row” op dit album samen met een aantal artiesten, die zijn songs in de afgelopen 10 jaar hebben opgenomen.

Een fraai project met dezelfde songs muzikaal opgepoetst, nu als een duet en in een bluegrass dan wel countrymuziekstijl.

De naam van het album “The Cord Files: All Star Duets” is terecht gekozen, want tal van bekende countrysterren zoals Garth Brooks, Trisha Yearwood, Kenny Chesney, Dierks Bentley en zoals hier ook nog Travis Tritt, Terry Clark en Alison Krauss zijn aanwezig.

Het project begon trouwens al zo’n 10 jaar geleden in de Signal Path Studios van Randy Kohrs met opnames, waarbij natuurlijk ook tal van musici zoals o.a. Jerry Douglas, Ron Block, Carl Jackson, Del McCoury waren betrokken.

Verder treft u op het album nog Ricky Skaggs, Diamond Rio, Kathy Mattea, Daryle Singletary en Kevin Denney aan.

Heel veel bekende namen op een zeer aanbevelenswaardig “Star Studded” album van Larry Cordle & Lonesome Standard Time met de terecht gekozen titel “All Star Duets”. Zeer aanbevelenswaardig en mag niet ontbreken in uw muziek voorraad.

Terri Clark - Cure for a Common Heartache

Nu ook nog even luisteren naar Terri Clark hier met haar vertolking van de song “Cure for the Common Heartache”, zoals die staat op haar album “How I Feel”, dat in 1998 uitgebracht door Mercury Nashville.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Boone Creek - One Way Track

Dan gaan we terug in de tijd naar een optreden van Boone Creek hier met de titelsong van hun album “One Way Track”, dat in 1978 werd uitgebracht door Sugar Hill Records en gelukkig in 1991 op CD opnieuw door Sugar Hill Records beschikbaar kwam.

1978, Boone Creek met een nog jonge Ricky Skaggs op mandoline en lead-zang, Wes Golding op gitaar eveneens met lead-zang, Terry Beaucom op banjo, viool, Steve Bryant op de bas en tenslotte Jerry Douglas op dobro hier met hun tweede album “One Way Track”.

Als lezer van dit bericht kunt u even luisteren naar Boone Creeke hier met de song “One Way Track” en het uitermate sublieme spel.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Don Reno & Red Smiley and the Tennessee Cut-Up's - My Blushing Red Rose

Nog verder terug in de tijd Don Reno & Red Smiley and “The Tennessee Cut-Ups” met de song “My Blushing Red Rose” en die staat op het album “Songs for My Many”, dat in 1961 werd opgenomen en in 1976 opnieuw werd uitgebracht door Grass Sound Records.

De groep bestond toen uit Don Reno , de sublieme banjo speler, die ooit ook nog had gespeeld bij Bill Monroe & His Bluegrass Boys, Red Smiley, de liedjesschrijver, zanger, gitarist, Ronnie Reno op de mandoline, Mack Magaha op de viool en tenslotte John Palmer op de staande bas.

Nog even terug naar 1963 met een live-optreden van Don Reno en Red Smiley met de Tennessee Cut-Ups met een wel heel enthousiaste Mack Magaha op viool hier met de song “I Wouldn’t Change You If I Could”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Charlie Moore & Bill Napier - Heaven Seemed So Near

Vervolgens  ook nog “Heaven Seemed So Near” door Charlie Moore & Bill Napier and the Dixie Partners hier met een song, die staat op hun album “Collectors Edition” of te wel “Een uitgave voor verzamelaars” in 1978 uitgebracht door de platenmaatschappij Old Homestead Records.

Terwijl in die tijd heel veel bluegrasszangers probeerden of ze net zo hoog konden zingen als Bill Monroe of misschien nog wel hoger zoals Hylo Brown, gaven Charlie Moore en Bill Napier er de voorkeur aan om op een comfortabele toonhoogte hun songs met veel gevoel en emotie te spelen en te zingen.

Charlie Moore hier met lead-zang op gitaar, terwijl Bill Napier eveneens op lead-gitaar met baritonzang aanwezig is.

All (Towser)Elliott, tevens schrijver van een aantal songs, op mandoline met tenorzang met o.a. ook nog  Bill Richmond, Steve Whalen en Terry Beaucom op viool, Ron Rigsby op de banjo en Larry Jefferson op mandoline.

Ricky Skaggs _ Sharon White / Hearts Like Ours

In 1978 met Boone Creek en 36 jaar later gelukkig nog steeds Ricky Skaggs maar nu met z’n vrouw Sharon White hier met de songs “Forever Is Not Long Enough”, “Hold On Tight (Let It Go)” en de titelsong van hun nieuwe album “Hearts Like Ours”.

Dit album werd 30 september van dit jaar uitgebracht door z’n eigen bekende platenmaatschappij Skagss Family Records.

De titel song is trouwens geschreven door een ander bekend echtpaar uit Nashville, namelijk Connie Smith en Marty Stuart.

Ricky Skaggs en Sharon White, meervoudige Grammy, CMA en Dove Award winnaars, hier eindelijk met hun langverwachte duet countrymuziekalbum.

Toen aan hen namelijk in 1987 de CMA Award “Vocal Duo of the Year” werd uitgereikt voor de song “Love Can’t Ever Get Better Than This” en daarmee de andere genomineerden het duo “Dan Seals en Marie Osmond” en het duo “Gary Morris en Crystal Gayle” passeerden, verwachtten niet alleen de fans, maar ook de muziekwereld, dat er spoedig daarna een fraai duet album van hen zou worden uitgebracht.

Nee dus, ze moesten allemaal 27 jaar wachten.

Ricky Skaggs en Sharon White waren in 1987 net 6 jaar getrouwd en Ricky was toen nog zeer actief met z’n bluegrass groep “Kentucky Thunder”, terwijl Sharon samen met haar vader Buck White en haar zus Sheryl ook vaak optraden als ”The Whites”.

Nog even terug naar de begin jaren van hun huwelijk hier voor u Ricky Skaggs en Sharon White met hun verhaal en vertolking van de song “If I Needed You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Nu eindelijk na 33 jaar getrouwd te zijn, de rust om een fraai album te maken met mooie countrymuziek en songs van goede schrijvers van countrysongs onderwie, zoals reeds verteld, Connie Smith en Marty Stuart hier met twee songs en Buddy Jewell/Leslie Satcher.

Ook aan de song “If I Needed You” geschreven door Townes van Zandt zit dus nog een bijzonder verhaal, want dat zongen zij elkaar ook toe tijdens hun trouwdag 33 jaar geleden, maar dat heeft natuurlijk al kunnen beluisteren in bovenvemelde video-clip..

Geen “cross-over country-pop”, maar fraaie countrymuziek op dit “Hearts Like Ours” album.

Natuurlijk kunt u in dit bericht ook nog even luisteren naar een song van het album “Hearts Like Ours” n.l. “Love Can’t Ever Get Better Than This” door Ricky Skaggs en Sharon White.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Change of Key at Cafe Concordia Oct. 19 2014

En dan is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met als eerste de succesvolle Goudse country “Change of Key” hier met de song “If This Were My Movie”, die staat op hun dubbelalbum “When Music Calls My Name” en danwel op de tweede CD,

Een song van deze groep in het programma “Country Music Round” hierbij uw lokale omroep Vrolek in het “Groene Hart van de Krimpenerwaard” niet alleen vanwege het feit, dat zij ook dit jaar weer voor meerdere DCMA Awards zijn genomineerd, maar natuurlijk ook voor het fraaie “Country Café Concordia” concert van a.s. zondagmiddag, 19 oktober in het “Cultureel Centrum Concordia” aan het Concordiaplein te Haastrecht.

Nog even terug naar die mooie zomer van 2014 met “Change of Key” en hun programma “Country Music on the Porch” hier op de varanda van “Country Café Concordia” met de “Gail Davies” song “Someone is Looking for Someone Like You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dick van Altena - Somebody Nobody Knows

Vervolgens “Somebody Noboy Knows” door Dick van Altena hier met een song, die staat op z’n album “The Hits of Kris Kristofferson”, dat in 2012 werd uitgebracht door Inlok 108.

Als extraatje nog even de originele versie van de song “Somebody Nobody Knows” geschreven en gezongen door Kris Kristofferson en van oorsprong staat op z’n album “Border Lord” in 1972 uitgebracht door One Way Records.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Natuurlijk ook in dit programma aandacht voor de genomineerden voor een DCMA Award en de leden van de Dutch Country Music Association hebben ook dit jaar Dick van Altena genomineerd voor de Award “Countryzanger van het Jaar” en trouwens ook nog  voor de Award“Show/festival/evenement van het Jaar” met de countryshow “Back to the Country deel 2”.

DCMA Award Gala

U kon als luisteraar en countrymuziekliefhebber via de website van de DCMA nog tot en met 15 oktober a.s. uw keuze aangegeven.

U kunt hier nog even kijken en luisteren naar een slide-show met een duet van Dick van Altena en Toni Willé met de song “It Turned Out to Be You”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Jason Aldean - Burnin' It Down

Dan nu naar Nashville voor de Billboard Hot Country Songs met als eerste hier Jason Aldean met de song “Burning It Down”, die niet alleen als single werd uitgebracht, maar tevens staat op z’n album “Old Boots, New Dirt”, dat de vorige week 7 oktober j.l. officieel werd gepresenteerd door Broken Bow Records.

Natuurlijk ook nog even kijken en luisteren naar Jason Aldean hier met z’n cross-over countrysong “Burnin’ It Down”.

Gewoon even doorschakelen/Jusst Use the Link!

Florida Georgia Line - Dirt

Vervolgens “Dirt” door het duo “Florida Georgia Line” hier met de song, die staat op hun album “Anything Goes”, dat op 14 oktober en dat is dus vandaag zal worden uitgebracht door Big Machine Records.

Nog steeds zeer hoog in de Billboard Hot Country Songs het duo Georgia Florida Line met de song “Dirt” middels een bijzondere video-clip.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Carrie Underwood - Something in the Water

En dan met een kijkje op de klok naar onze uitsmijter Carrie Underwood met de song “Somethin’ In the Water”, die op dit moment als single is uitgebracht en ook hoog in de topoverzichten van diverse Amerikaanse Billboards staat, ook die van de countrysongs.

Deze song zal staan op het album “Greatest Hits Decade #1”, dat naar verwachting op 9 december a.s. zal worden uitgebracht door 19 Sony Music Nashville. Nog even geduld hebben dus!

Tot slot van dit bericht kunt u nog even luisteren naar onze uitsmijtster met de song “Something in the Water”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”.

Maar u kunt hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Oct. 14 ‘14 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Oct. 18 ‘14 12.00-13.00

Radio Vrolek- Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek

http://vrolek.nl/DBM-radioplayer/html/Players_Vrolek/Radio.html

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   Titel muziek   ***   Titel Album   ***   Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Larry Cordle & Standard Lonesome Time ft. Travis Tritt   *** Rough Around the Edges   ***   All Star Duets   ***   Mightycord Records

3. Larry Cordle & Standard Lonesome Time ft. Alison Krauss   ***   Two Highways   ***   All Star Duets   ***   Mightycord Records

4. Larry Cordle & Standard Lonesome Time ft. Terri Clark   *** Cure For the Common Heartache   ***   All Star Duets   ***   Mightycord Records

5. Boone Creek   ***   One Way Track   ***   One Way Track   ***   Sugar Hill Records

6. Don Reno & Red Smiley and The Tennessee Cut-Ups   ***   My Blushing Red Rose   ***   Songs for My Many   ***   Grass Sound Records

7. Charlie Moore & Bill Napier   ***   Heaven Seemed So Near   ***   Collectors Edition   ***   Old Homestead

8. Ricky Skaggs and Sharon White   ***   Forever’s Not Long Enough   ***   Hearts Like Ours   ***   Skaggs Family Records

9. Ricky Skaggs and Sharon White   ***   Hold On Tight (Let It Go)   ***   Hearts Like Ours   ***   Skaggs Family Records

10. Ricky Skaggs and Sharon White   ***   Hearts Like Ours   ***   Hearts Like Ours   ***   Skaggs Family Records

11. Change of Key   ***   If This Were My Movie   ***   When Music Calls My Name CD2   ***   Change of Key

12. Dick van Altena   ***   Somebody Nobody Knows   ***   The Hits of Kris Kristofferson   ***               Inlok 108

13. Jason Aldean   ***  Burnin’ It Down   ***   Old Boots New Dirt   ***   Broken Bow Records

14. Florida Georgia Line   ***   Dirt   ***   Anything Goes   ***   Big Machine Records

15. Carrie Underwood   ***   Something in the Water   ***   single   ***   19 Sony Music Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *