Waiting On My Luck to Change

Lindi Ortega - Waiting on My Luck to Change

Op dit moment staat het 3e studio album “Tin Star” van de canadese Lindi Ortega behoorlijk in de schijnwerpers en dus hoog tijd om in dit programma hier eens aandacht aan te besteden.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass met 3 songs van het nieuwe album van Rhonda Vincent met medewerking van o.a. Wllie Nelson en Daryle Singletary.

Daarna gaan we naar British Columbia Canada voor het debuutalbum van The High Bar Gang met bluegrass gospelmuziek.

Natuurlijk ook nog de agenda met

een overzicht van countrymuziek evenementen in de regio en dan is het ook al weer tijd voor de nederlandse countrymusici met deze keer uit Drente Jannet Bodewes en uit de omgeving van Amsterdam Rene Meijer & Friends met een song van hun album “Dashboard Jesus”

Dan gaan we weer terug naar Canada en de hedendaagse countrymuziek door Bobby Wills met de song “When It Comes  To You”, Gord Bamford met een song van zijn album “Cowboy Junkie” en treedt Jess Moskaluke uit Langenburg Saskatchewan op als uitsmijtster van dit programma met haar single “Good Lovin’”.

Rhonda Vincent - Only Me

We begonnen dit programma met de titelsong van het album “Only Me ” van Rhonda Vincent en waarbij ze wordt bijgestaan door niet alleen haar bluegrassgroep “The Rage”, maar ook door Willie Nelson met zang en z’n zwaar geteisterde gitaar.

Vervolgens ook nog de songs “I’d Rather Hear I Don’t Love You ( Than Nothing at All) en “We Must Have been Out of Our Minds” door Rhonda Vincent en vokaal in de laatstvermelde song bijgestaan door Daryle Singletary, die eveneens staan op de eerste CD van het album “Only Me”.

Het album zal op 28 januari officieel worden gepresenteerd, maar de luisteraars van dit radioprogramma hebben eigenlijk nu al kunnen kennis nemen van dit fraaie album bestaande uit twee CD’s , waarvan de eerste is gevuld met bluegrass 6 songs, terwijl op de tweede CD ook 6 songs staan in traditionele country stijl.

Zoals reeds opgemerkt werd de eerste CD opgenomen met de begeleidingsgroep “The Rage”  van Rhonda Vincent met Hunter Berry op viool, Mickey Harris op de bas, Aaron Mcdaris op de banjo, Brent Burke op de resonator-gitaar en Josh Williams op gitaar en natuurlijk Rhonda op de mandoline met leadzang.

Rhonda Vincent & Willie Nelson - Only Me

Willie Nelson verklaarde nog, dat als hij aan bluegrassmuziek denkt, dat dit het geluid is wat ik dan hoor en hij vond het een eer om mee te doen.

Op de tweede CD met traditionele countrymuziek wordt Rhonda bijgestaan door een groep “Music City’s” sessie professionals,zoals Tim Crouch op viool, Kevin Grant op de bas, Carl Jackson op acoustische gitaar, Mike Johnson op steel, Catherine Marx en Michael Rojas op piano, James Mitchell op elektrische gitaar en Lonnie Wilson op de drums.

Heel grappig is de deelname van Tim Crouch als violist, omdat hij ook mee werkte aan het succesvolle dubbel-album van de Goudse groep “Change of Key” ook bestaande uit een CD met akoestische muziek en eentje met “Change of Key” elektrisch spelend.

Goed voorbeeld doet goed volgen!

Tja, het album is nog niet officieel verschenen en dus daarom waarschijnlijk ook nog geen video-clip van Rhonda Vincent samen met Willie Nelson of Daryle Singletary, maar nog wel een fraaie instrumentele video-clip van Rhonda Vincent en The Rage hier tijdens een optreden op “Presley’s Country Jubilee” in 2012, die te zien was via RFD-TV. En nogmaals uw aandacht voor ook het sublieme mandoline-spel van Rhonda Vincent en trouwens de leden van The Rage kunnen er ook wat van!

Gewoon even doorschakelen/Just The Link!

The High Bar Gang - Lost & Undone

Dan nu naar Canada voor de groep “The High Bar Gang” uit British Columbia met de songs “Green Pastures in the Sky” en de Carter Stanley song “The Fields Have Turned Brown”.

Deze songs staan op hun debuutalbum “Lost & Undone”, dat op 22 oktober vorig jaar werd uitgebracht door True North Records.

Sedert hun eerste shows in 2010 in de kleine “North Vancouver Eagles Club” tot hun opening voor “Blue Rodeo” heeft The High Bar Gang reeds veel bijgedragen aan de bekendheid van traditionele bluegrassmuziek in geheel West Canada

The High Bar Gang - Lost & Undone

Op hun debuut album Lost and Undone: A Gospel Bluegrass Companion, is de groep gefocust op fraaie bluegrass gospelmuziek, die populair werd gemaakt door mensen als Bill Monroe en de Stanley Brothers.

De fraaie samenzang van Shari Ulrich, Angela Harris, Wendy Bird en Barney Bentall is een opvallend kenmerk van de groep “The High Bar Gang” met zoals hier ontroerende versies van “Daniel Prayed” en “Walking in Jerusalem”.

De groep wordt muzikaal begeleid dor bassist Rob Becker, Colin Nairne op gitaar en Eric Reed op banjo, mandoline en dobro.

The High Bar hier met 14 songs op hun “Lost & Undone” album ouderwets, maar wel zeer fraai in mono opgenomen in de woonkamer van Barney Bentall zeer de moeite waard!

Voor u als lezer ook nog de mogelijkheid om eens te kijken en luisteren naar de introductie van The High Bar Gang en de samenstelling van de groep en de keuze van de muziek met een aantal fragmenten van hun muziek.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Lindi Ortega on Stage Paris 2012

Dan nu naar een andere canadese countryzangeres Lindi Ortega hier met de songs “Gypsy Child”, “Hard as This” en “Waiting on My Luck to Change”.

Deze songs staan op haar album “Tin Star” op 8 oktober vorig jaar uitgebracht door Last gang Records.

Het is inmiddels haar derde album en op “Cigarettes &Truckstops”, haar voorlaatste album uit 2012, liet Lindi Ortega het traditionele geluid, waarmee ze in het begin van haar carrière floreerde al grotendeels vallen en op “Tin Star” zet ze die lijn voort.

Haar derde studioplaat zit vol pittige country met hier en daar een vleugje pop.

Ondanks dat het aan talent niet ontbreekt en ze een steeds toegankelijker geluid is gaan maken, is Ortega nog altijd één van de best bewaarde Canadese geheimen.

Lindi Ortega - The Taste of Forbidden Fruit - debuutalbum 2001

Zij is een Canadese singer/songwriter/gitariste uit Toronto, die bijna 10 jaar als onafhankelijk optredende artieste in de muzikale omgeving van Toronto optrad en waarbij zij in die tijd twee albums en een EP uitbracht met de bijnaam “Indie Lindi” of wel “De onafhankelijke Lindi” in de betekenis van het feit, dat zij geen contract had bij een platenmaatschappij.

Inmiddels in Lindi Ortega naar Nashville TN verkast, waar dit album ook is opgenomen.

Met “Tin Star” zet ze zichzelf in haar buurland voorzichtig in de schijnwerpers.

De typische Nashvillesound klinkt dan ook door in de elf overwegend opzwepende countrysongs.

Een Ortega, die steeds meer gaat klinken als Dolly Parton in haar hoogtijdagen,  swingt op nummers als Gipsy Child en Voodoo Mama, toont zich kwetsbaar op het prachtige titelnummer “Tin Star” en verhult haar verlangens niet in het liefdevolle “I Want You”.

Tin Star is een puike countryplaat en heeft alles in zich om Ortega’s welverdiende doorbraak te forceren en dus ook hoog tijd voor de lezer van dit bericht om eens kennis te maken.

En dus hierbij Lindi Ortega hier met de titelsong van haar album “Tin Star”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jannet Bodewes - Wings

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het dan nu tijd voor de nederlandse countrymusici met in dit programma uit Erm even ten zuidwesten van Emmen Jannet Bodewes hier met de song “Goodbye Lincoln County”.

Deze song staat op haar album “Hank and Patsy’s Ghost”, dat vorig jaar werd uitgebracht door Westwood International Records Nashville TN en dat eigendom is van de bekende promotor van countrymuziek Lonnie Ratliff.

Jannet Bodewes is samen met haar begeleidingsgroep “Countryline” zeer actief en treedt niet alleen in Nederland, maar vooral ook in Duitsland veelvuldig op.

Afgelopen zondag, 12 januari nog in Grand Cafe Het Plein in Sneek en op 9 februari a.s.tijdens het prestieuze  3-daagse “Country Music Meeting Berlin” met tal van countrymuziekgroepen.

U kunt ook nog even luisteren naar Jannet Bodewes met de song “Wings”, die eveneens staat op haar album “Hank & Patsy’s Ghost” middels een “slide-show”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link

Rene Meijer & Friends - Dashboard Jesus

Vervolgens “If There’s Any Such Thing as Angels” door Rene Meijer & Friends hier met een song, die staat op het album “Dashboard Jesus” vol met fraaie honky tonk-muziek vorig jaar in eigen beheer uitgebracht.

Op zondag, 19 januari treden”René Meijer & Friends”  van 17.00 tot 21.00 op in het gezellige paviljoen van Tennispark “Houtrust” aan de Laan van Poot 38 te den Haag.

Elke zondagavond is daar trouwens een “live” optreden van een groep of muzikant zoals The Clarks, Rudy Bennet en de Scarlets, maar a.s. zondagavond dus Rene Meijer & Friends.

De toegang is gratis, dus zorg, dat u er bij bent!

Voor u als lezer nog even terug naar het DCMA Award Gala 2013 in Waspik en die begon met een fraai optreden van Rene Meijer & Friends met de titelsong van hun album “Dashboard Jesus”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Bobby Wills - When It Comes to You

Dan nu terug naar Canada en de hedendaagse countrymuziek door Bobby Wills hier met de song “When It Comes to You”, die staat op z’n album “If It Was That Easy” op 14 januari 2013 werd uitgebracht door On Ramp Records.

Tijdens het 31ste CCMA Awards Gala, dat werd door de TV werd uitgezonden vanuit Edmonton Alberta op 8 September j.l. werd aan Bobby Wills de “CCMA Rising Star”Award uitgebreikt en dat is zoiets als een “Belofte voor de Toekomst Award”.

Voor u als lezer ook nog even een link naar de video-clip van Bobby Wills  hier met de song “When It Comes to You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Gord Bamford - When Your Lips Are So Close

Vervolgens “When Your Lips Are So Close” door de Canadese multi Award winnaar Gord Bamford hier met de song die staat op z’n album “Country Junkie”  op 15 oktober j.l. uitgebracht door Cache Entertainment Inc/Sony Music Canada.

Zijn vorige album “Is It Friday Yet” ook uitgebracht door Sony Music werd in september 2013 tijdens het  CCMA (Canadian Country Music Association) Award Gala uitgeroepen tot “Abum of the Year”, terwijl de song “Leaning on a Lonesome Song” eveneens op dit album aanwezig werd uitgeroepen tot “Song of the Year” en de daarbij behorende video-clip werd uitgeroepen tot “CMT Video of the Year”.

Natuurlijk kunt u nog even kijken en luisteren naar Gord Bamford hier met de song “When Your Lips Are so Close”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jess Moskaluke - Good Lovin'

Dan nu naar onze uitsmijtster Jess Moskaluke uit Langenburg Saskatchewan hier met de song “Good Lovin’ als single uitgebracht maar binnenkort eveneens te beluisteren middels haar album “Light Up the Night” uitgebracht door MDM Recordings.

In 2012 mocht zij namens Canada optreden tijdens de “Country Music Association (CMA)” Global Artist Party at The Stage om zo het 2012 CMA Festival te starten.

Jess werd vorig jaar uitgeroepen tot  “Female Vocalist of the Year” tijdens de “2013 Saskatchewan Country Music Association Awards”.

Tot slot van dit bericht kunt u ook als lezer ook nog even kennismaken met Jess Moskaluke en de tekst van haar song “Good Lovin’” middels een grappige video-clip.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”.

Maar u kunt hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Jan. 14 ‘14 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Jan. 18 ‘14 12.00-13.00

Radio Vrolek- Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek at http://www.vrolek.nl

Samenstelling, techniek & presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***   Titel Album   ***   Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   ***   intromusic   ***   BGO Records

2. Rhonda Vincent ft. Willie Nelson     ***   Only Me   ***   Only Me   ***   10 Spot/Upper Management Music

3. Rhonda Vincent   ***   I’d Rather Hear I Don’ Love You (Than Nothing at All)   ***   Only Me   ***   10 Spot/Upper Management Music

4. Rhonda Vincent ft. Daryle Singletary   ***   We Must Have been Out of Our Minds   ***    Only Me   ***   10 Spot/Upper Management Music

5. The High Bar Gang   ***   Daniel Prayed   ***   Lost & Undone   ***   True North Records

6. The High Bar Gang   ***   Green Pastures in the Sky      ***   Lost & Undone   ***   True North Records

7. The High Bar Gang   ***   The Fields Have Turned Brown      ***   Lost & Undone   ***   True North Records

8. Lindi Ortega   ***   Gypsy Child   ***   Tin Star   ***   Last Gang

9. Lindi Ortega   ***   Hard As This   ***   Tin Star   ***   Last Gang

10. Lindi Ortega   ***   Waiting On My Luck to Change   ***   Tin Star   ***   Last Gang

11. Jannet Bodewes   ***   Goodbye Lincoln County   ***   Hank & Patsy’s Ghost   ***   Westwood International Records

12. Rene Meijer & Friends   ***   If  There’s Any Such Thing as Angels   ***   Dashboard Jesus   ***   Rene Meijer

13. Bobby Wills   ***   When It Comes to You   ***   If It Was That Easy   ***   On Ramp Records

14. Gord Bamford   ***   When Your Lips Are So Close   ***   Cowboy Junkie   ***   Sony Music Canada

15. Jess Moskaluke   ***   Good Lovin’ ***   Light Up the Night   ***   MDM Recordings 

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *