Je Vas Prendre La Blame

High Performace - Je Vas Prendre La Blame

In dit eerste programma van dit jaar bijzondere aandacht voor de muziek uit Ville Platte, Louisiana door de Cajun Dancehall Band “High Performance”, dus zet de meubels alvast maar aan de kant.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrassmuziek met deze keer een “live” optreden van Ricky Skaggs & Bruce Hornsby.

Daarna Junior Blankenship & Friends met een drietal songs van hun album “Newsboy”.

Halverwege het programma nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio.

Daarna gaan we gewoon door met Nederlandse countrymuziek middels het nieuwe album van Captain Gumbo Live -“Vive Le Capitain” en dat betekent dus lekker veel Cajun-muziek hier bij uw “Countrymusic Round-Up”.

Vervolgens gaan we gewoon weer terug naar Nashville TN voor de hedendaagse countrymuziek door Taylor Swift met de titelsong van haar album “Red” gevolgd door “CMA Award-winner” Kacey Musgraves, die op dit moment wordt gepromoot door tal van Nederlandse country DJ’s.

En jammer genoeg is het dan ook al weer tijd voor onze uitsmijter van dit programma Darius Rucker met de toepasselijke song “Radio” van z’n album “True Believer”.

Ricky Skaggs, Bruce Hornsby and Kentucky Thunder - How Mountain Girls Can Love

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up met de bluegrass klassiekers “How Mountain Girls Can Love” ooit geschreven door The Stanley Brothers en  Bill Monroe’s “Toy Heart” en ook nog “Gulf of Mexico Fishing Boat Blues” door Ricky Skaggs & Bruce Hornsby.

De opnames werden gemaakt tijdens een “live concert vorig jaar en staan op het album “Ricky Skaggs & Bruce Hornsby Live” “Cluck Ol’ Hen”, dat in augustus vorig jaar werd uitgebracht door Skaggs Family Records.

Een fraai album van de vrienden, Grammy Award winnaars Ricky Skaggs en Bruce Hornsby samen met de eveneens zeer succesvolle bluegrasgroep “Kentucky Thunder”, de begeleidingsgroep van Ricky Skaggs.

Een album met zowel nieuwe songs alsook een aantal bluegrass juwelen en een zeer uitgebreide versie van Bruce Hornsby’s hit “The Way It Is”.

In 2007 hadden deze twee topmusici ook al eens een album uitgebracht met hun eigen naam als titel met 11 songs, waarvan er destijds 5 waren geschreven door Bruce.

Die samenwerking was kennelijk zo goed bevallen, dat ze inmiddels tal van concerten gaven in geheel Amerika en ook dit najaar weer zeer actief waren.

Ricky Skaggs is inmiddels een zeer gerespecteerde bluegrass multi-instrumentalist en vooral te horen op de mandoline samen met z’n groep “Kentucky Thunder, terwijl Bruce Hornsby, een senior pianist gedurende de jaren ’80 pop-muziek maakte met z’n groep “The Range” en later meer hedendaagse muziek met jazz-invloed maakte met zijn nieuwe groep “The Noisemakers”.

Ze zijn inmiddels uitstekend op elkaar ingespeeld en dat blijkt ook wel uit hun vertolking van “The Way It is”, die oorspronkelijk zo’n 3 en halve minuut in beslag nam en hier tijdens hun “live” optreden moeiteloos ruim 10 minuten duurt zonder enig moment te vervelen.

Het album “Cluck Ol’ Hen” van Bruce Hornsby & Ricky Skaggs “Live” zeer de meoite aard.

Tijd voor de eerste video-clip met een “live’ optreden van Ricky Skaggs, Bruce Hornsby & de groep “Kentucky Thunder” met de song “The Way It Is’ tijdens een optreden in de Conan Show op 17 oktober 2013.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Junior Blankenship - Jimmy Brown

Dan nu naar Junior Blankship & Friends met de traditional “Jimmy Brown”, de instrumental “East Virginia Blues” en “Mary-Ann”.

Deze songs staan op het album “Newsboy”, dat in 2006 werd uitgebracht

De muziek heb ik gekregen van twee countrymuziek collega’s uit Delfzijl en omgeving en natuurlijkactief bij de plaatselijke lokale omroep “Havenstad FM”.

Er was geen hoesje bij het album en ook via het internet was dit album jammer genoeg vrijwel onbekend en dat is toch wel heel jammer, want “Newsboy” bevat 14 fraaie bluegrass traditionals.

De luisteraars met een goed gehoor hebben waarschijnlijk bij de song “Mary Ann” ook nog de tenorzang van Ralph Stanley gehoord en dat klopt.

Junior Blankenship is in het dagelijkse leven een vriend van Ralph.

Hillard Blankenship ,de vader van Junior, was de chauffeur van de toerbus van Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys.

Ondertussen vormden vader en zoon zelf ook nog een countrygroep “The Rocky Mountain Boys”. Toen Keith Whitley voor de tweede keer vertrok,  verzocht Ralph Stanley Junior Blankenship , die toen 17 jaar was, om als lead-zanger/gitarist op te treden in z’n groep The Clinch Mountain Boys.

Hij bleef daar tot 1989 en speelde daarna bij groepen als “Ralph Stanley II, Ernie Thacker en Route 23.

Inmiddels heeft Junior al enige jaren z’n eigen “Blankenship Band” met Cole Spears op viool, Mike Mullins op de banjo en Kenny O’’Quinn op de mandoline met daarnaast tal van muzikale vrienden uit de muzikale omgeving van Ralph Stanley.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar een optreden van de Junior Blankenship Band hier tijdens een repetitie in huis met de bluegrass gospel “When My Time Comes to Go”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

High Performance on stage

Dan gaan we nu van de staat Kentucky naar de staat”Louisiana” en dat betekent in dit programma tijd voor de Cajun muziek hier met de groep “High Performance” met de song “Maison avec deux portes” voor de Engelstalige Amerikane “House with Two Doors” en voor ons hier in de Krimpenerwaard “Een huis met twee deuren” en de song “Je Vas Prendre La Blame”, “I’ll Take the Blame” of wel in het nederlands “Ik neem de schuld op me”.

Deze songs staan dus op het album “Cajun Dancehall Band”, dat in 2012 werd uitgebracht door Swallow Records.

In de staat Louisiana wordt in grote delen nog de Franse taal gesproken ooit meegenomen en geïntroduceerd door Franse emigranten en vluchtelingen o.a. uit New England en de oostelijke provincies van Canada, zoals Nova Scotia, New Brunswick,  Ontario en Quebec zo rond 1770.

“Swallow Records”  is gevestigd in Ville Platte en heeft ook nog de toepasselijke bijnaam bijnaam Flat Town Music Company.

Terug naar de “High Performance Band” bestaande uit Steve Riley op accordeon, viool en met zang. Steve kennen we ook van de Cajun groep “Steve Riley & The Mamou Playboys”.

Jamey Bearb op viool en met zang, Jason Bergeron op accordeon en viool, Kevin Dugas op drums, Brazos Huval op de bas, Richard Comeaux op pedalsteel en tenslotte Scott Ardoin op gitaar.

High Performance hier met een fraaie “Cajun Dancehall Band” album met 14 songs, waaronder ook nog een Kerstsong, maar dat gedeelte hebben we weer opgeborgen tot eind december 2014.

Voor de lezer van dit bericht ook nog de mogelijkheid om eens kennis te maken met High  Performance hier met de song “Je Vas Prendre La Blame”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Captain Gumbo - La Porte Arriere

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse countrymuziek in dit programma ook in Cajun stijl door de groep Captain Gumbo “Live’ hier met de songs “The Back Door” of wel het bekende “La Porte Arriere” en “Toot Toot”.

Deze songs staan op hun nieuwe album “Vive Le Capitain” vorig jaar uitgebracht door het label “Music & Words” .

De groep “Captain Gumbo” werd in 1987 opgericht en bracht in 1990 hun debuutalbum”1 More 2 Step” uit en waarvan de single “Allons a LaFayette” een paar weken in de hitlijsten stond.

Die band bestaat dus inmiddels alweer een kwart eeuw en om dat te vieren bracht “Captain Gumbo” een live album uit met de titel “Vive le Capitain”, waarop hun muziek (Cajun & Zydeco) ook het beste tot zijn recht komt.

Het album werd trouwens gemaakt tijdens een “live” optreden in theater cafe “XL” te Wageningen.

Captain Gumbo maakt cajun en zydeco, maar ze zijn geen puristen, al klinkt hun muziek wel, alsof ze net uit de dampende moerassen van het Mississippi Deltagebied komen.

Daar zijn ze in het grijze verleden ook geweest en opgetreden o.a. in het voorprogramma van Steve Riley & The Mamou Playboys en Steve maakte ook als gast deel uit van de groep “High Performane”.

Captain Gumbo bestaat uit Mark Söhngen met zang en op accordeon, trekzak; Joost Witte op drums en met zang ; Gerard de Braconier op gitaar en met zang en tenslotte Jan van den Berg op de bas met een gastoptreden van Jan de Ligt op saxofoon. Gewoon even een kijkje nemen in hun website!

Natuurlijk kunt u ook nog even kijken en luisteren naar een “live’ optreden van Captain Gumbo hier met de song “La Porte Arriere” of wel “The Back Door”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Taylor Swift - Red

Dan nu naar Nashville TN voor de hedendaagse pop-countrymuziek door Taylor Swift hier met de titelsong van haar album “Red”, dat in 2012 werd uitgebracht door Big Machine Records.

Zij  was tijdens het reeds hiervoor vermelde CMA Award Gala Festival  net als de vorige jaren genomineerd tot “Female Vocalist of the Year”, maar werd dus wederom gepasseeerd door Miranda Lambert.

Tijdens de galavoorstelling trad zij nog op met deze song samen met een super-groep bestaande uit Vince Gill op gitaar met zang, Alison Krauss op viool met zang, Sam Bush op mandoline, Edgar Meyer op staande bas en percussionist Eric Darken.

Taylor Swift werd trouwens die avond wel onderscheiden met CMA Pinnacle Award, die bedoeld is als een eerbetoon aan een artiest, die wereldwijd veel succes en erkenning heeft behaald en uniek is voor de countrymuziek. Terecht naar mijn mening!

Wellicht heeft u deze schitterende video-clip van Taylor Swift gemaakt tijdens het CMA Award Gala al eens gezien, maar het is zeker de moeite waard om nog eens te kijken en te luisteren naar o.a. ook Alison Krauss, Vince Gill en Sam Bush.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Kacey Musgraves - My House

Vervolgens “My House ” door Kacey Musgraves hier met een song, die staat op haar album “Same Trailer, Different Park” in maart 2012 uitgebracht door Marcury Nashville.

Kacey zou gemakkelijk de volgende top-countryster kunnen worden qua stijl enigszins gelijkend op Miranda Lambert, maar die eerder een banjo zou gebruiken in haar arrangementen dan een “Stratocaster”.

Zij heeft alle twaalf songs van dit album zelf geschreven en waarvan de derde track van dit album “Merry Go ‘Round” reeds eerder ter kennismaking als single werd uitgebracht.

Kacey werd in november vorig jaar tijdens het CMA Award Gala in Bridgetone Arena te Nashville uitgeroepen tot “New Artist of the Year”.

U kunt nog luisteren naar de song “My House” en ondertussen ook nog de tekst lezen van Kacey Musgraves.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Darius Rucker - Radio

Dan is het nu toch echt tijd voor onze uitsmijter van dit programma,  Darius Rucker,  hier met de song “Radio” , die staat op zijn album “True Believers” vorig jaar jauari uitgebracht door Capitol Nashville.

Het is inmiddels zijn 3e album, waarbij de grenzen van de hedendaagse countrymuziek worden verkend.

Tot slot van dit bericht nog even de officiele video-clip van Darius Rucker hier met de song “Radio”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”.

Maar u kunt hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Jan. 7 ‘14 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Jan. 11 ‘14 12.00-13.00

Radio Vrolek- Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek at http://ww.vrolek.nl

Samenstelling, techniek & presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   Titel muziek ***   Titel album   ***   Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   ***   intromusic   ***   BGO Records

2. Ricky Skaggs & Bruce Hornsby Live   ***   How Mountain Girls Can Love   ***   Cluck Ol’ Hen   ***   Skaggs Family Records

3. Ricky Skaggs & Bruce Hornsby Live   ***   Intro + Toy Heart   ***   Cluck Ol’ Hen   ***   Skaggs Family Records

4. Ricky Skaggs & Bruce Hornsby Live   ***   Gulf of Mexico Fishing Boat Blues   ***   Cluck Ol’ Hen   ***   Skaggs Family Records

5. Junior Blankenship & Friends   ***   Jimmy Brown   ***   The Newsboy   ***               Junior Blankenship

6. Junior Blankenship & Friends   ***    East Virginia Blues   ***   The Newsboy   ***   Junior Blankenship

7. Junior Blankenship & Friends   ***   Mary Ann   ***   The Newsboy   ***   Junior Blankenship

8. High Performance   ***   House with Two Doors – Maison avec deux portes   ***   Cajun Dancehall Band   ***   Swallow Records

9. High Performance   ***   I’ll Take the Blame – Je vas prendre la blame   ***   Cajun Dancehall Band   ***   Swallow Records

10. Captain Gumbo Live   ***   The Back Door –  La porte arriere   ***   Vive Le Capitain   ***   Music & Words

11. Captain Gumbo Live   ***   Toot Toot   *** Vive Le Capitain   ***   Music & Words

12. Taylor Swift   ***     Red   ***   Red   ***   Big Machine Record

13. Kacey Musgraves   ***   My House   ***   Same Trailer Different Park   ***   Mercury Nashville

14. Darius Rucker   ***   Radio   ***   True Believers   ***   Capitol Nashville 

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *