Out of These Blues

Charlie Robison - Out of These Blues

In dit programma gaan we weer eens naar Texas in de eerste plaats voor Charlie Robison met een drietal songs van zijn nieuwe album “High Life”.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass dit keer verzorgd door de groep “Blue Highway” met muziek van hun nieuwe album “The Game”.

Vervolgens op special verzoek ver terug in de tijd naar de jaren ’50 voor de Amerikaanse country & western zanger Slim Whitman.

Natuurlijk ook nog de agenda met

een overzicht van countrymuziek evnementen in de regio en dan is het ook al weer tijd voor de nederlandse countrymusici met deze keer in verband met hun concert a.s. zondagmiddag in Haastrecht de bekende countrygroep Change of Key en uit de omgeving van Coevorden Amber Jo Ann met een song van haar debuutalbum “Breathless”.

Dan gaan we naar de staat Montana voor Wylie & The Wild West met een song van hun nieuwe album “Relic” en reizen dan weer door naar Austin Texas voor de groep Heybale en treedt in diezelfde plaats “Cooder Graw” op als uitsmijter van dit programma met de song “Ain’t  Livin’ Long Like This”.

Blue Highway - The Game

We begonnen het programma met de songs “ All the Things You Do”, “A Change of Faith in Tennessee” en “The Game” door de groep “Blue Highway”.

 Deze songs staan op hun album “The Game”, dat vandaag, dinsdaga 21 janauri, officeel zal worden gepresenteerd door Rounder Records.

De titelsong “The Game” is het verhaal van een zwierige gokker, in stijl een beetje vergelijkbaar met ballades over andere opvallende figuren als “Wild Bill Jones” en “Bob Dalton”.

Een song over roekeloosheid, onbehoorlijk gedrag en wapengebruik. Dat zijn een beetje dezelfde onderwerpen als uit de begin periode van de bluegrass, maar het is wel een nieuwe song geschreven door Shawn Lane, de mandolinespeler en zanger van de groep “Blue Highway “ en Barry Bales, de basspeler van Alison Krauss.

Met het uitbrengen van “ The Game” viert Blue Highway hun twintig-jarig bestaan als bluegrass-groep, waarvan de leden allemaal worden beschouwd als meer dan uitstekende instrumentalisten en waarbij drie van hen ook optreden als vocalist.

“All The Things You Do,” is ook geschreven door Shawn Lane tezamen trouwens met Shannon Slaughter en waarbij zij waren geïnspireerd door het voortijdige overlijden van zanger/schrijver /gitarist  Harley Allen, ofschoon de tekst van de song hier niet direct naar verwijst.

Blue Highway - All the Things You Do

Bijzonder is ook, dat de orginele bezetting van de groep met Tim Stafford op gitaar, Wayne Taylor op bas, Shawn Lane op mandoline, Rob Ickes op dobro, and Jason Burleson op banjo na vijftien jaar nog steeds bij elkaar is.

Dit bluegrass vijftal of te wel quintet begon in 1994 en maakte in de periode tot 2001 een drietal albums, die waren uitgebracht door Rebel Records.

In 2001 maakten zij bij Rounder het album “Still Climbing Mountains” in 2003 gevolgd door het bluegrass-gospel album “Wondrous Love” en zo volgden nog een aantal, waaronder dus nu in 2014 het 11e album “The Game” en dat zeer aanbevelenswaardig is.

Van het album “Still Climbing Mountains” van Blue Highway nog hun fraaie song “The Seventh Angel” met vokale ondersteuning door Alison Krauss.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Slim Whitman - Oh My Darling ( I Love You)

Dan nu in het programma “Countrymusic Round-Up” terug naar de jaren ‘50 met Slim Whitman hier met de songs “Rose Marie” en “Oh My Darling ( I Love You)”.

Deze songs staan o.a. op het vezamelalbum met de titel “Country Classics”  in 1994 uitgebracht door Liberty Records.

 “Rose Marie” is van oorsprong de titelsong van de Broadway Musical uit de jaren ‘20.

Rose Marie - A Musical Play

Uit deze bekende musical komt ook nog de song “Indian Love Call”, waarmee Slim Whitman wereld beroemd werd en zowel in Amerika alsook in Engeland meer dan negentien weken in de Top Tien terecht kwam.

We hebben hier in dit programma maar een uurtje de tijd en kunnen dus niet meer laten horen van deze bijzondere zanger met zijn 3 octaven hoge tenorstem.

Vooral in de song “Indian Love Call” maakte hij daar bijzonder fraai gebruik van en in de humoristische SF-film “Mars Attacks”, een parodie op de film “The War of the Worlds” exploderen de hoofden van “aliens” als ze Slim Whitman horen jodelen.

Slim Whitman kwam van oorsprong uit Tampa Florida, waar hij in z’n jonge jaren een grote fan was van Jimmie Rodgers en Gene Autry, maar z’n muzikale carriere begon pas na zijn diensttijd  bij de Amerikaanse marine, die hij tijdens de 2e Wereldoorlog doorbracht in de Pacific.

Z’n muzikale carriere begon met een contract via “Colonel”  Thomas Parker, die we ook kennen van Eddy Arnold en Elvis Presley.

In 1948 tekende hij een contract bij RCA Records en waarbij hij heel veel albums heeft uitgebracht veelal met fraaie “love” songs.

In 2009 overleed z’n vrouw na een huwelijk van meer dan 67 jaar, terwijl Slim zelf in juni 2013 op 90-jarige leeftijd overleed.

Voor u als lezer ook nog de mogelijkheid om nog eens te kijken en te luisteren naar een optreden van Slim Whitman hier met de song “Rose Marie”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Charlie Robison - Out of These Blues

Dan nu naar iets heel anders naar Texas voor Charlie Robison hier met de songs “Nuevo Laredo”, “Patty McBride” en “Out of These Blues”.

 Deze songs staan op z’n album “High Life” op 30 september, dat vorig jaar werd uitgebracht door Jetwell Records.

“Nuevo Laredo” haalt natuurlijk herinneringen op aan Doug Sahm, terwijl ook de overige acht ook door anderen zijn geschreven. Charlie heeft zeker ook een voorkeur voor de muziek van “The Band”, want op dit album ook een vertolking van  Robbie Robertson’s “Look Out Cleveland” en met een eerbetoon aan Levon Helm een fraaie versie van Dylan’s “When I Paint My Masterpiece” met daarnaast ook nog  Ry Cooder’s “The Girls from Texas”.

Voor het overige zijn de songs afkomstig van z’n naaste familie zoals de song “Brand New Me” geschreven door z’n broer Bruce en een aantal songs, waaronder een bijzondere vertolking van de song “Monte Carlo” van z’n zus Robyn Ludwick.

Charlie is ook al weer zo’n sterke tak aan de altijd maar doorgroeiende Texas-boom van zanger/schrijvers/gitaristen en is al meer dan 15 jaar één van de grote countrymuzieknamen van Texas en heeft er kennelijk nog steeds veel plezier in evenals wij trouwens.

Charlie Robison - Beautiful Day

Over het algemeen treedt hij op in diverse gelegenheden in de “Lone Star State” en verzorgt samen met z’n groep schitterende concerten, waarbij regelmatig zijn toppers “My Hometown”, “El Cerito Place”, “I Want You Bad” en  “Feelin’ Good” zijn te horen.

Vaak wordt Charlie nog bijgestaan door z’n broer,eveneens zanger/schrijver/gitarist Bruce op drums, gitaar en met achtergrondzang en z’n schoonzus Kelly Willis met Lloyd Maines op steelgitaar en tevens regelmatig als producer van zijn albums.

Charlie Robison, geboren in 1964 en opgegroeid in Bandera Texas, had in 1996 z’n album Bandera uitgebracht en in 1998 het fraaie album “Life of a Party”.

Hij trouwde met Emily Erwin, die deel uitmaakt van de Dixie Chicks en met wie hij drie kinderen kreeg.

Zij gingen echter in 2008 uit elkaar en hun huwelijk duurde dus echter slechts negen jaar.

In 2009 verscheen z’n album “Beautiful Day”, in 2011 gevolgd door “Step Right Up” in 201 met daar tussendoor nog een aantal “Live’ albums zeer de moeite waard!

Natuurlijk kunt u ook nog even luisteren naar de song “Nuevo Laredo”, de Mexicaanse stad net ten zuiden van de Amerikaanse grensstad Laredo aan de “Rio Bravo-Rio Grande”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Change of Key - When Music Calls My Name

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse countrymusici met in dit programma de Goudse countrygroep “Change of Key” hier met de titelsong van hun album “When Music Calls My Name”.

Zij zijn vanavond in de programma aanwezig vanwege hun optreden a.s. zondagmiddag, 26 januari a.s. vanaf 15.00 tot een uur of 6 in Country Café Concordia aan het Concordiaplein 1 te Haastrecht met waarschijnlijk ook wel weer medewerking van een muzikale gast of gasten.

Het belooft weer een heel gezellige countrymuziekmiddag te worden, die u niet mag missen!

Op hun avonturen door countrymusicland waren “Change of Key” ook nog in Nashville TN met toch wel een heel bijzonder en uniek gezamenlijk optreden van de jarige Marijke de Jong met Rhonda Vincent & The Rage met niet alleen de song “The Gift”, maar natuurlijk ook “Happy Birthday To You”

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Amber Jo Ann - Good and Gone

Vervolgens “Good and Gone” door Amber Jo Ann hier met een song, die staat op haar debuutalbum “Breathless” zeer recent uitgebracht door AJA Promotions.

Op dit album met elf songs hedendaagse countrymuziek enigzins in stijl vergelijkbaar met Carrie Underwood en Taylor Swift.

Amber Jo Ann heeft succesvol langs tal van lokale omroepen getoerd om haar nieuwe album te promoten, waarbij zij “live” optreedt met haar gitaar. Erg leuk!

Op dit album wordt zij trouwens muzikaal bijgestaan door o.a. Johnny Bernhard op elektrische en akoestische gitaar en Joost van Es op viool.

Voor de lezer van dit bericht ook nog een leuke video-clip van Amber Jo Ann tijdens haar optreden met de songs “Blue Denim Blue” en “Wreck My Heart” van haar album “Breathless” in het radioprogramma “Countryland” van de lokale omroep “Radio Barneveld”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Wylie & The Wild West - 21ste Century Blues

Dan nu naar de staat Montana voor Wylie & The Wild West hier met de song “21st Century Blues”.

, die staat op hun nieuwe album “Relic” op 11 december j.l. uitgebracht door Hi-Line Records.

Ray Wylie weet waar hij over zingt, want hij werkt normaal gesproken op z’n eigen familieranch in het Verre Westen van Montana/Washington.

We horen hem en zijn groep niet zo vaak in dit programma en dat is toch wel jammer, want hij heeft inmiddels toch meer dan tien albums uitgebracht met mooie countryavonturen.

Tijd om eens kennis te maken met Wylie & The Wild West hier met de 1st track “21st Century Blues” van z’n album “Relic”.

Gewoon even doorchakelen/Just Use the Link!

Heybale - Mr. Recordman

Vervolgens “Mr. Recordman” door de groep Heybale hier met een song, die staat op album “The Last Country Album” in 2008 uitgebracht door de Shuffle 5 Group.

De song werd ooit geschreven door Willie Nelson, maar hier op voortreffelijke wijze vokaal vertolkt door Red Volkert, de lead-gitarist van Heybale.

Tom Lewis op drums, Earl Poole Ball op de piano, Kevin Smith op de bas en Dallas Wayne op de rhythm-gitaar.

Heybale treedt iedere zondagavond op in de Continental Club in Austin Texas

Toen het album “The Last Country Album” werd uitgebracht beschikte de groep ook nog over de uitstekende zanger/schrijver/gitarist Gary Claxton, maar die maakte echter begin januari 2011 op dramatische wijze een einde aan z’n leven maakte.

U kunt nog eens terug in de tijd naar een optreden van Heybale met Gary Claxton hier met lead-zang bij de mooie song “House of Secrets” . Deze song staat ook op het album “The Last Country Album”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Cooder Graw - Ain't Livin' Long Like This

Dan is het nu ook al weer tijd voor onze uitsmijter de groep “Cooder Graw” hier met hun versie van de Waylon Jennings song “I Ain’t Livin’ Long Like This”.

Deze song staat op het verzamelalbum “Texas Outlaws” in 2003 uitgebracht door Compadre Records.

Naast “Cooder Graw” nog meer outlaws zoals Pat Green, Kevin Fowler, Robert Earl Keen, Reckless Kelly, Townes van Zandt en Willie Nelson.

Een fraai albums dus met 18 songs en zeer de moeite waard.

Tot slot voor u als lezer als uitsmijter nog een geheel nieuwe versie van de song “Ain’t Living Long Like This” door Vince Gill, Albert Lee en Keith Urban.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down o Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”.

Maar u kunt hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst” Country Music Round-up ” 

Datum: Jan. 21 ‘14 19.00 – 20.00 uur heruitzending op Jan. 25 ‘14 12.00-13.00

Radio Vrolek- Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek at http://www.vrolek.nl

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   Titel muziek ***   Titel album   ***   Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Blue Highway   ***   The Game   ***   The Game   ***   Rounder

3. Blue Highway   ***   All the Things You Do   ***   The Game   ***   Rounder

4. Blue Highway   ***   A Change of Faith in Tennessee   ***   The Game   ***   Rounder

5. Slim Whitman   ***   Rose Marie   ***   Country Classics   ***   Liberty Records

6. Slim Whitman   ***   Oh My Darling ( I Love You)   ***   Country Classics   ***   Liberty Records

7. Charlie Robison   ***   Nuevo Laredo   ***   High Life   ***   Jetwell Records

8. Charlie Robison   ***   Patty McBride   ***   High Life   ***   Jetwell Records

9. Charlie Robison   ***   Out of These Blues   ***   High Life   ***   Jetwell Records

10. Change of Key   ***   When Music Calls My Name   ***   When Music Calls My Name   ***   Change of Key

11. Amber Jo Ann   ***   Good and Gone   ***   Breathless   ***   AJA Promotions

12. Wylie & The Wild West   ***   21st Century Blues   ***   Relic   ***   Hi-Line Records

13. Heybale   ***   Mr. Recordman   ***   The Last Country Album   ***   Heybale/Shuffle 5-5

14. Cooder Graw   ***  Ain’t Livin’ Long Like This   ***   Texas Outlaws   ***   Compadre Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *