Pictures from Life’s Other Side

Seldom Scene - Pictures from Life's Other Side

De afgelopen twee weken was ik even niet in de studio aanwezig en hebben de luisteraars in die periode kunnen luisteren naar non-stop hedendaagse countrymuziek.

Maar vanavond ben ik er weer met uit Texas Billy White Jr. en een aantal songs van z’n album “Just Another Sad Ol’ Song”.

Vervolgens ook nog terug naar de jaren ’70 voor Buck Owens, want van hem verscheen de vorige maand het album “Honky Tonk Man” met nog niet eerder uitgebracht country klassiekers.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass met deze keer The Seldom Scene met een drietal songs van hun verzamelalbum album “Different Roads”.

Natuurlijk ook nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse muzikale bijdrage aan dit programma met deze keer aandacht voor Eddy Gee uit Culemborg met een tweetal songs van z’n album “I Need You”.

Dan terug naar Nashville voor Gretchen Wilson en haar net uitgebrachte single “Still Rollin’” dan door naar Canada voor George Canyon met zijn versie van “Rhinestone Cowboy” en treedt Darius Rucker met z’n single “Wagon Wheel”op als uitsmijter van dit programma.

The Seldom Scene - Pictures from Life's Other Side

We begonnen het radioprogramma “Countrymusic Round-Up”  met de Herb Pedersen songs “Wait a Minute” en “Easy Ride from Good Times to the Blues”, die o.a. staan op het verzamelalbum “Different Roads”, dat in 2007 werd uitgebracht door Rebel Records

Van dit album ook nog  “Pictures from Life’s Other Side” ooit geschreven door Frank B. Smith en zeer bekend van de vertolking door Hank Williams, maar hier dus gezongen en gespeeld door de super bluegrassgroep “The Seldom Scene”.

Tijd om nog eens terug te gaan naar een “live” optreden van The Seldom Scene hier met de song “Wait a Minute” op 26 oktober 1984 tijdens de Tommy Hunter Show, die sedert 1960 uitgezonden via CBC Television (Canada),

In 1977 verliet John Starling de groep om verder te gaan met zijn medische praktijk als chirurg en werd vervangen door gitarist en zanger Phil Rosenthal

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Allemaal songs uit de glorietijd van de Seldom Scene zo rond de mid-jaren ‘70 met John Starling op gitaar en bariton leadzang, John Duffey op mandoline en eveneens tenor lead-zang, Mike Auldridge op dobro en pedal steel, Ben Eldridge op banjo, Tom Gray op bas met ook nog een optreden van Paul Craft als gast op gitaar.

De Herb Pedersen song “Wait a Minute” had ik de vorige maand ook al in het programma “Countrymusic Round-Up”, maar toen gezongen en gespeeld door Eric Brace & Peter Cooper samen met de instrumentale kanjers Lloyd Green op pedal steel en de eerder vermelde Mike Auldridge op dobro.

Mike Auldridge

En dat brengt mij nog op een droevig bericht, want op 30 december j.l. is Mike Auldridge op 73-jarige leeftijd in zijn huis te Silver Spring Maryland overleden, nadat hij al reeds 10 jaar onder behandeling van prostaatkanker was.

Als een van de oprichters van The Seldom Scene uit Washington DC, een zogenaamde “new-grass” formatie, die de bluegrass mixte met pop en jazz, stond Mike Auldridge bekend om zijn verfijnde manier van spelen op de dobro, een gitaar genoemd naar de makers “The Dopera Brothers” en waarvan het houten bovenklankbord is vervangen door een metalen bord.

John Starling, Ben Eldridge en Tom Gray zijn nog steeds actief bezig in de muziek, terwijl John Duffey in 1996 op 62-jarige leeftijd aan een hartverlamming overleed.

Maar zoals u heeft kunnen horen, we zijn ze nog lang niet vergeten en natuurlijk zo nu en dan te horen bij uw lokale omroep Radio Vrolek in het programma “Countrymusic Round-Up”.

U kunt als lezer ook nog even luisteren naar deze fraaie gospelbluegrass “Pictures from Life’s Other Side”, die ook staat op het album “The New Seldom Scene Album” van oorsprong in 1976 uitgebracht door Rebel Records.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Buck Owens - Honky Tonk Man

We blijven nog even in die periode met Buck Owens hier met de songs “Washed My Hands in Muddy Waters”, “My Shoes Keep Walking Back to You” en “In the Jailhouse Now” tezamen met z’n Buckaroes geleid door Don Rich.

Deze songs staan op het album “Honky Tonk Man” “Buck Owens Sings Country Classics” op 22 januari j.l. uitgebracht door Omnivore Recordings.

Na het heruitbrengen van dozijnen originele albums en de muziekboxseries 1, 2 en 3 met countrymuziek uit de periode voor de Bakersfield en oude Capitol periode, een drietal “Tributes”en twee verzamelingen met duets samen met Susan Raye had je je kunnen afvragen of er nog iets was overgebleven in de muzikale schatkist van Buck Owens.

Maar de muziekuitgever Omnivore heeft deze vraag in januari j.l. beantwoord met het uitbrengen van twee nieuwe albums, waaronder ook nog een niet eerder uitgebracht album van Don Rich, de rechterhand van Buck Owen en dit album dus met “covers” van klassieke countrysongs door Buck Owens & The Buckaroos” en ooit opgenomen tijdens het wekelijkse optreden in z’n Bakersfield Club voor de televisieserie “Hee Haw”.

Voor u ook nog eens terug naar zo’n Hee Haw TV-show met Buck Owens tijdens een “live” optreden met de song “Wash My Hands in Muddy Water”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tijdens die optredens werd ook regelmatig door het aanwezige publiek gevraagd of Buck samen met z’n groep nog eens een oude bekende countrysong wilde vertolken. Hij deed zoiets met plezier en het mixte trouwens ook best aardig met z’n eigen originele hits en dat gold trouwens ook voor zijn televisie optredens

Op dit album 18 songs, die door Buck Owens & The Buckaroos tussen 1972 en 1975 in z’n Bakersfield studio werden opgenomen en die later tijdens de optredens in de Hee Haw Show werden gebruikt, waarbij Buck als perfectionist trouwens altijd “live” zong

De songs gaan soms ver terug in de tijd zoals uit 1928 de Jimmie Rodgers song “In the Jailhouse Now”, maar toch voornamelijk uit de periode van de jaren ‘40 tot en met de jaren ‘60, zoals Ray Price’s  song “My Shoes Keep Walking Back to You”.

Nog een een keertje naar één van de Hee Haw shows en Buck Owens hier met z’n Buckaroos en de song “Our Old Mansion”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Billy White Jr. - Don't Leave Me Standing Here

Dan nu naar de hedendaagse Billy White Jr uit Texas hier met de song “Don’t Leave Me Standing Here”.

Deze song staat op z’n album “Another Sad Ol’ Song”, dat eind vorg jaar werd uitgebracht door Ayemaydah Records.

Van datzelfde album in dit programma ook de fraaie instrumental “Bunagulax”, die zeker bij de line-dansers wel enig vuurwerk te weeg zal brengen.

Volkomen onverwacht tussen alle electrische country een fraai en natuurgetrouwe akoestische versie van “Train Leaves Here This Morning” ooit geschreven door Bernie Leadon & Gene Clark en zeer bekend geworden door o.a het album van “Dillard & Clark” en de versie van “The Eagles”

Ook de melodie en het spetterende gitaarwerk van “The Future Ain’t What It Used To Be” op dit album zijn ook zeer de moeite waard.

Zijn vorige debuutplaat uit 2010 gaf hij de titel “Just Another Guitar Player From Texas” en zijn allernieuwste album heet nu heel toepasselijk “Just Another Sad Ol’ Song” kennelijk van “Just an Texan Ol’ Countrymusic Player”

Tien songs werden voor deze tweede cd bij elkaar gezongen in zijn Texaanse opnamestudio en Billy White, Jr. tekende zelf voor de productie van het album met daarop  9 eigen nummers en dus ook nog de coversong van Bearnie Leadon en Gene Clark.

De pedal steelgitaar en fiddle worden beiden op de meeste liedjes door slechts één persoon bespeeld n.l. Milo Deering met natuurlijk Billy White Jr. op akoestische en electrische gitaar, mandoline dobro en verder werken er nog tal van andere muzikale vrienden mee.

Hemifran Just Go There!

Het album “Just Another Sad Ol’ Song” van Billy White Jr. werd mij toegezonden door Peter Holmstedt, een Zweed, die met zijn bedrijf Hemifrån cd’s distribueert over Europa.

Het gaat dan om Amerikaanse singer/songwriters en americana-artiesten en een aantal Scandinavische artiesten,die vaak ook dit soort muziek maken.

En aan de promotie van fraaie en bijzondere country, folk en Americana werken wij graag mee in dit programma “Countrymusic Round-Up” hierbij uw lokale omroep  Vrolek in het Groene Hart van de Krimpenerwaard”.

U kunt als lezer ook nog even kennismaken met Billy White Jr hier met de song “ You’re On Your Own”, die staat op z’n voorlaatste album “Just Another Guitarplayer From Texas”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Eddy gee - I Need You

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma deze keer door zanger/schrijver en guitarist Eddy Gee hier met de songs “I Need You” en “Queen of the Waltz

Deze songs staan op z’n zeer recent uitgebracht mini album “I Need You” met vier songs in eigen beheer uitgebracht.

De uit Culemborg afkomstige Eddy Gee kreeg voor het eerst een gitaar in handen op een leeftijd van 11 jaar en stopte nooit meer met spelen.

Na een groot aantal jaren te hebben gespeeld in tal van groepen ging Eddy zich bezig houden met het schrijven van liedjes en niet zonder succes.

Op 10 oktober 1998 presenteerde hij in Nederland zijn debuut album getiteld “There’s so much that I need to say” . De opnamen vonden plaats in de Almeerse Nixward Studio en onder de muzikanten deden ex leden mee van de Black-Out Band.

Naast succesvolle optredens in programma’s als Western Experien Veronica’s programma “De Winkel Van Sinkel” en “Vegas Night”,  verscheen Eddy ook in Duitsland op de televisie, waar hij werd uitgenodigd voor het programma “Keep it Country.

Op 15 december 2008 presenteerde Eddy Gee zijn nieuwe single “A Beautiful Memory” aan het publiek met “Couldn’t Sleep At All” als 2e song en dus eind 2012 z’n fraaie mini album “I Need You”. Voor meer informatie gewoon even z’n fraaie website raadplegen!

Tijd om eens kennis te maken met Eddy Gee hier samen met gitarist Frans Bogaard met de song “More Than Only Friends” tijdens een “live” optreden gedurende het DCMA Award Gala 2009 in theater “De Lievekamp” te Oss.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Gretchen Wilson - Still Rollin'

Dan nu naar Nashville TN voor Gretchen Wilson hier met de song “Still Rollin’”, die op dit moment als single is uitgebracht en zal staan op haar nieuwe album “Righ on Time”, dat naar verluidt in de maand april zal worden uitgebracht door Redneck Records.

Ook voor u alvast de mogelijkheid om te luisteren naar Gretchen Wilson met de eerste uitgebracht single “Still Rollin’” van haar toekomstige album “Right on Time”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

George Canyon - Rhineestone Cowboy

Vervolgens “Rhinestone Cowboy” gezongen door de Canadese countryster George Canyon en die staat op z’n nieuwe album “Classics II”, dat eind vorig jaar werd uitgebracht door Reiny Dawg Ltd.

Een fraai album met 15 songs en zoals de titel al zegt in traditionele country sfeer met songs, die miljoenen countrymuziekfans hebben geïnspireerd.

Een George Canyon met z’n eigen herkenbare diepe zangstem met songs, waarvan de tekst niet is aangepast.

“Rhinestone Cowboy” werd ook als single uitgebracht en staat inmiddels in de top van de Canadese countrymuziekoverzicht.

Tijdens de Canadese Country Music Assosiation Awards Gala 2012 verraste George het publiek met de medeling, dat binnenkort z’n Classics II zou worden uitgebracht en zong vervolgens “Rhinestone Cowboy”, die hij opdroeg aan Glen Campbell, die lijdt aan de ziekte van Alzheimer.

Voor het album “Classics II” koos hij nr. 1 songs beroemd gemaakt door Nashville artiesten en schrijvers als Glen Campbell, Conway Twitty, Willie Nelson, Merle Haggard, Buck Owens e.v.a.

U kunt ook nog even naar dat vermelde CCMA concert in Saskatoon (Satchkatchewan) met het vermelde optreden van George Canyon met de song “Rhinestone Cowboy”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Darius Rucker - Wagon Wheel

Dan nu snel door naar onze uitsmijter Darius Rucker hier met de song “Wagon Wheel”, eveneens op dit moment als single uitgebracht, maar die naar verwachting ook zal staan op z’n nieuwe album “True Believer”, dat binnenkort door Capitol Nashville zal worden uitgebracht.

Tot slot van dit bericht nog een bijzondere optreden van Darius Rucker als gast van de “Old Crow Medicine  Show” in the Grand Ole Opry hier met hun hitsong “Wagon Wheel”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Feb. 12 ‘13 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Feb. 16 ‘13 12.00-13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   ***   intromusic   ***   BGO Records

2. The Seldom Scene   ***   Wait a Minute   ***   Rebel Records

3. The Seldom Scene   ***   Easy Ride from Good Times to the Blues   ***   Rebel Records

4. The Seldom Scene   ***   Pictures from Life’s Other Side   ***   Rebel Records

5. Buck Owens   ***   Washed My Hands in Muddy Water   ***   Omnivore Recordings

6. Buck Owens   ***   My Shoes Keep Walking Back to You   ***   Omnivore Recordings

7. Buck Owens   ***   In the Jailhouse Now   ***   Omnivore Recordings

8. Billy White Jr.   ***   Don’t Leave Me Standing Here   ***   Ayemaydah Records

9. Billy White Jr.   ***   Bunagulax   ***   Ayemaydah Records

10. Eddy Gee   ***   I Need You   ***   Eddy Gee Productions

11. Eddy Gee   ***   Queen of the Waltz   ***   Eddy Gee Productions

12. Gretchen Wilson   ***   Still Rollin’  ***   Redneck Records

13. George Canyon   ***   Rhinestone Cowboy   ***   Reiny Dawg Ltd.

14. Darius Rucker   ***   Wagon Wheel   ***   Captol Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *