Congratulations Anyway

Chris Hillman - Happy Birthday!!

We vierden deze week niet alleen de verjaardag van de “Goedheilig Man”,  maar ook nog vandaag  4 december de geboortedag van Chris Hillman. U heeft waarschijnlijk al heel veel Sinterklaas liedjes gehoord, maar vanavond in dit programma “Countrymusic Round-Up” dus aandacht voor Chris Hillman en zijn schitterende muziek.

Dat betekent niet alleen bluegrassmuziek van The Hillmen, maar ook akoestische countrymuziek door Chris Hillman “live” samen met  z’n college en vriend Herb Pedersen tijdens tweetal optredens. Dan ook nog voor u het bekende bluegrassduo “Daily & Vincent” met een aantal gospelsongs en daarna voor de line-dansers nog Roger Brown & Swing City en ook nog Vince Gill.

Halverwege het programma natuurlijk nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna aandacht voor de nederlandse artiesten met deze keer “Cash on Delivery” en ook nog eens Dick van Altena samen met Sandra Vanreys.

Daarna naar Nashville Tennessee voor Easton Corbin met een song van zijn album “All Over the Road” dan ook nog naar de Billboard Country Top 30 voor de nr. 3 Cassadee Pope met de song “Over You” en treedt het duo Florida Georgia Line op als uitsmijter van dit programma met een song van hun album “Here’s to the Good Time”.

The Hillmen - When the Ship Comes In

Zoals reeds aangekondigd in dit programma veel aandacht voor de jarige Chris Hillman en van zijn groep The Hillmen hier met de Bob Dylan song “When the ship comes in” uit de begin jaren ‘60.

De jarige Chris Hillman, geboren op 4 december 1944 te Los Angeles Californie groeide op in een periode, waar hij veel luisterde naar Spade Cooley en Cliffie Stone en waarbij hij zichzelf gitaar leerde spelen.

Voor de lezers van dit bericht een unieke mogelijkheid om eens bijna persoonlijk kennis te maken met Chris Hillman tijdens een lezing door hem in de “Library of Congress” in de Thomas Jefferson Building te Washington D.C. in 2010.

Ga er maar even voorzitten, een zeer interessant en schitterend verteld levensverhaal met tal van herinneringen aan bekende bluegrasshelden!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In 1961 vormde hij samen met een paar schoolvrienden de “Scottsville Squirrel Barkers” en maakte ook nog een album. Een jaar later voegde hij zich als zanger en mandolinespeler bij de “Golden Gate Boys”, een bluegrass groep met o.a. Vern Gosdin en z’n broer Rex.

Als een soort eerbetoon aan zijn sublieme vaardigheid met de mandoline, ging de groep onder de naam “ The Hillmen” verder en maakte eind 1963 ook nog een LP met dezelfde naam “The Hillmen” geproduceerd door Jim Dickson. Gelukkig is deze LP inmiddels in 1995 door Sugar Hill op CD met kenmerk SHCD-3719 gezet.

“The Hillmen” naast Chris bestaande Vern  & Rex Gosdin op respectievelijk lead-gitaar en staande bas, waarbij Vern zorgde voor de “lead-zang” en Rex voor de tenor en tenslotte Don Parmley, bariton en op de banjo. 

Tijd voor de schitterende bluegrass versie van “When the Ships Come In” door The Hillmen.

Deze vertolking mag u echt niet missen!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Chris Hillman & Herb Pedersen at Edwards Barn - Tu Cancion

Vervolgens  hoorde u ook nog “ Congratulations anyway ” tijdens meer recent optreden van Chris Hillman samen met Herb Pederson met in ieder geval al de felicitaties. “Congratulations Anyway” en “Wheels” tijdens een “live” optreden op 31 juli 2003 in The Eclipse Theatre in Waitsfield in de staat Vermont in het Verre Noord oosten van de V.S. vlakbij de Canadese grens.

Deze song staat ook op het album  “Bakersfield Bound “, dat in 1996 werd uitgebracht door Sugar Hill Records.

Dan vervolgens de song “Tu Cancion” door eveneens het duo Chris Hillman en Herb Pedersen tijdens een “live” optreden in de multi-functionele “Edwards Barn” in Nipomo Californie aan de kust tussen San Francisco en Los Angeles en waarvan door Rounder Records in 2010 het album “At Edwards Barn” werd uitgebracht. 

U kunt ook nog even naar een “live” optreden van Chris Hillman & Herb Pedersen met de song “Love Reunited” op de Jorma Kaukonen’s FurPeace Ranch in Pomoroy (Zuidoost Ohio) op 30 oktober 2010.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dailey & Vincent - Living in the Kingdom of God

Dan nu naar Daily & Vincent hier met de songs “Living in the Kingdom of God” ,“Eternal Vacation” en   ook nog “Daddy Sang Bass”, die staan op hun album “The Gospel Side of Dailey & Vincent” in januari van dit jaar uitgebracht door Cracker Barrel Records/New Rounder.

Als lezer kunt u ook nog even luisteren naar “Dailey & Vincent” hier met de song “Living in the Kingdom of God”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

“Daddy Sang Bass”ooit geschreven door Carl Perkins met ook nog knap een paar zinnen van de traditional “Will the Circle Be Unbroken” als refrein ingebouwd in 1968 al zeer bekend geworden van de uitvoering door Johnny Cash en die o.a niet alleen staat op z’n album “The Holy Land”, maar ook als introductie van z’n beroemde album “Johnny Cash at San Quentin”werd gebruikt.

De song “Eternal Vacation” werd ooit in het grijze verleden is geschreven door Buck en Maicie Owens.

De liefhebbers van Buck Owens kunnen ook nog even luisteren naar zijn versie van de song “Eternal Vacation”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Dailey & Vincent Sing The Statler Brothers

Als het bluegrass duo van de 21ste eeuw zingen Jamie Dailey en Darrin Vincent ook altijd wel een paar gospels tijdens hun optredens en deze exclusieve uitgave van de Cracker Barrel Old Country Store bevat naast 10 fraaie “traditionals” dan ook nog een tweetal originele songs met de titel “Until at Last I’m Home” en waarvan u ook “Living in the Kingdom of God” hoorde.

Dailey & Vincent kwamen bij de Marketing Manager van Cracker Barrel, Julie Craig, met het voorstel om na het succesvolle album “Dailey & Vincent Sing The Statler Brothers” een gospelalbum op te nemen.

Dit laatst vermelde album, eveneens door Cracker Barrel gefinanceerd, was zeer succesvol, want het album werd in 2010 door de IBMA uitgeroepen tot “Bluegrass Album van het Jaar” en won eveneens een Grammy Award Nomination.

 “The Gospel Side of Vincent & Dailey’ uitgebracht door Rounder Records zeer aanbevelenswaardig.

Voor u ook nog even de song “Daddy Sang Bass”, maar nu door Johnny Cash hier tezamen met The Statler Brothers tijdens een optreden in “Music City Tonight”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Roger Brown & Swing City - Swing City

Dan nu speciaal voor de linedansers meubels aan de kant een fraaie western swing met de titel “Swing City” in een uitgebreide versie door Roger Brown & Swing City.

In 1996 werd door MCA een album uitgebracht met als titel de naam van de groep met 5 songs en waarvan je eigenlijk wenste, dat er veel meer van deze songs hadden opgestaan.

In het radioprogramma “Countrymusic Round-Up” worden vaak de grenzen van de countrymuziek verkend en soms gaan we er zelfs over heen.

Met de “Western Swing” van Roger Brown & Swing City” met niet alleen een uitstekende pedal-steel speler en violist, maar ook een uitgebreide blazersgroep is dat ook enigszins het geval en dat is toch ook heel erg leuk.

U kunt als lezer ook nog even weer eens herinneringen ophalen aan zijn zo’n leuke “swing party” tijdens een “live” optreden van Roger Brown hier met de “feel good” song “Swing City”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vince Gill - A Little More Love

Vervolgens ook nog “A Little More Love” door Vince Gill hier met een song, die staat het verzamelalbum “Toe the Line 2… The next Step” in 1997 uitgebracht door MCA Records.

Voor een line-dansers een fraai album bestaande uit 2 CD’s met in totaal zo’n 37 songs van diverse countrymusici zoals hier Vince Gill, Roger Brown & Swing City maar ook nog o.a.  Mark Chesnutt, The Mavericks en Tracy Byrd.

Het fraaie is dat in het bijbehorende boekje ook nog wordt aangegeven, welke dans kan worden toegepast.

Deze song van Vince Gill staat trouwens als origineel op z’n album “High Lonesome Sound” in 1996 uitgebracht door MCA Records.

Voor u ook nog even de videco-clip van Vince Gill gemaakt tijdens opnames van de son “A Little More Love”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dick van Altena & Sandra Vanreys - Roses in the Snow

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen is het nu weer tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met deze keer onze regelmatige gast in dit programma Dick van Altena samen met Sandra Vanreys hier met de song “Roses in the Snow”.

Deze song staat op een album uit de serie singer/songwriters sessions van Dick van Altena in 2011 met de aanduiding OneTakeOnly 0005 uitgebracht door Continental Record Service.

Dit album werd tijdens het Dutch Country Music Association Award Gala op 9 september j.l. uitgeroepen tot “Album van het Jaar”

Binnenkort kunt u hopelijk natuurlijk nog weer eens een concert van Dick van Altena alleen  danwel samen met Sandra Vanreys of Cor Sanne verwachten en ik zal u daarover dan tijdig informeren.

U kunt ook nog even naar zo’n  huiskamerconcert van Dick van Altena hier samen met Sandra Vanreys met de song “When My Baby Swings”, die eveneens staat op het vermelde fraaie album.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Cash on Delivery - As Goot As It Is

Vervolgens “As Good as It Is” door nog zo’n  regelmatige gast in dit programma “Cash on Delivery” met lead-zang door Jaqueline van der Griend hier met een song, die staat op hun album “Echoes of Leaving” destijds uitgebracht door Rounder Europe.

Jaqueline van der Griend, de huidige” Nederlandse countryzangeres van het Jaar” op rhythm gitaar met leadzang en Wim van de Vliert de huidige “Nederlandse countryzanger van het Jaar” op lead-gitaar en achtergrondzang.

Voor u ook nog even de mogelijk om te kijken en te luisteren naar een ‘live” optreden van Cash on Delivery hier met de Vince Gill song “High and Lonesome Sound”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Easton Corbin - Lovin' You Is Fun

Dan nu terug naar Nashville TN voor Easton Corbin met z’n song “Lovin’ You Is Fun”, die staat op z’n album “All Over the Road” op 2 september van dit jaar officieel uitgebracht door Mercury Records.

Heel veel hedendaagse jonge countryzangers willen je middels hun songs graag doen geloven, dat zij de whiskey flink willen raken en altijd in zijn voor een heftig feest op de vrijdagavond en nacht, maar het tweede album van Easton Corbin behoort daar niet bij.

Fraaie muziek om gewoon na een leuke avond niet alleen te luisteren, maar ook nog even te dansen. “Lovin’ You Is Fun” door Easton Corbin , jawel, jawel, ook daar kunt u als lezer van dit bericht nog even naar kijken en luisteren.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Cassadee Pope - Over You

Vervolgens “Over You” door de jonge Cassadee Pope, die tijdens de TV-Show “The Voice” zeer succesvol was.

In Nederland kennen wij ook zo’n dergelijke show “the Voice of Holland” met een aantal teams.

Bij de NBC zijn ook vier teams actief onder wie team Blake en dat is natuurlijk singer/songwriter Blake Shelton.

Cassadee Pope zit in het team van Blake en vandaar dus haar cover van de Blake Shelton/Miranda Lambert song “Over You”, die werd geschreven over dood van Richie Shelton, de broer van Blake, die omkam bij een auto ongeluk en staat op het album “Four the Record” van Miranda Lambert.

“Over You” gezongen door Cassadee Pope staat op dit moment op de 3e plaats van het Billboard Country Top 30 overzicht.

Natuurlijk ook nog even naar de TV-Show met het optreden van Cassadee Pope met de song “Over You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Florida Georgia Line - Cruise

Dan nu naar onze uitsmijter van dit programma het duo “Florida Georgia Line” hier met de song “Cruise”, die staat op hun album “Here’s  for te Good Times” en op 4 december van dit jaar officieel is uitgebracht door Universal Republic Nashville Records.

Vandaag officieel gepresenteerd door Tyler Hubbard uit Monroe Georgia en Brian Kelley uit Ormand Beach Florida, die een beetje doen denken aan het duo “Brooks & Dunn” hier dus met de song “Cruise”, die op dit moment op de nr. 2 plek staat van The Billboard Country Top 30.1

Sneller kan toch bijna niet hierbij uw Radio Vrolek in het Groene Hart van de Krimpenerwaard, want vandaag ook al reeds te horen hier bij “Country Music Round-Up.

Tot slot alweer de laatste video-clip van dit bericht met “Florida Georgia Line” hier met de song “Cruise”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use The Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Dec. 4 ‘12 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Dec. 8 ‘12 12.00-13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. The Hillmen   ***   Whe the Ship Comes In   ***   Sugar Hill Records

3. Chris Hillman & Herb Pedersen   ***   Congratulations Anyway   ***   Sugar Hill Records

4. Chris Hillman & Herb Pedersen   ***   Tu Cancion   ***   Rounder Records

5. Dailey & Vincent   ***   Living in the Kingdom of God   ***   Cracker Barrel/New Rounder

6. Dailey & Vincent   ***   Eternal Vacation   ***   Cracker Barrel/New Rounder

7. Dailey & Vincent   ***   Daddy Sang Bass   ***   Cracker Barrel/New Rounder

8. Roger Brown & Swing City   ***   Swing City   ***   MCA Nashville

9. Vince Gill   ***   A Little More Love   ***   MCA Nashville

10. Dick van Altena & Sandra Vanreys   ***   Roses in the Snow   ***   CRS

11. Cash on Delivery   ***   As Good as It is   ***   Rounder Europe

12. Easton Corbin   ***   Lovin’ You Is Fun   ***   Mercury Records

13. Cassadee Pope   ***   Over You   ***   Universal Republic Nashville

14. Florida Georgia Line   ***   Cruise   ***   Universal Republic Nashville

Be There next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *