A Noël to Remember

Change of Key - Kerstconcert 2012

Zo aan het eind van het jaar 2012 halen we in dit programma nog eens herinneringen op aan fraaie en bijzondere countrymuziek uit het verleden met o.a. Don Gibson met een paar grote hits uit de jaren 50-60, Waylon Jennings met zijn “Outlaw country” uit de eind jaren ‘70.

Maar zoals altijd we beginnen met de bluegrass met deze keer nog een eerbetoon aan de gedenkwaardige John Duffey, de mandolinespeler en tenorzanger van Seldom Scene, die op 10 december 1996 overleed.

Halverwege het programma natuurlijk nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna aandacht voor de nederlandse artiesten met deze keer de Goudse countrygroep Change of Key met hun nieuwe Kerstsingle en vervolgens Ine Wagenvoort met haar bemoedigende song “Keep Your Head High”.

Daarna naar Nashville Tennessee voor de American Country Countdown Top 40 met de Zac Brown Band op de 8ste plaats, vervolgens George Strait met z’n nieuw binnengekomen single “Give It All We Got Tonight” en treedt Jake Owen uitsmijter van dit programma met de nr. 1 song “The One That Got Away”.

Seldom Scene - Let Old Mother Nature Have Her Way

We begonnen dit programma “Countrymusic Round-Up” met “Let Old Mother Nature Have Her Way”, “Girl in the Night” en “Life Is Like a Mountain Railroad”, een gospelsong uit begin 1900 door de Seldom Scène hier met lead-zang door de flamboyante John Duffey tevens op mandoline, Phil Rosenthal op gitaar en met zang, Ben Eldridge op de banjo, Tom Gray op de staande bas, Mike Auldridge op de dobro en met Carl Nelson als gastspeler op viool.

Deze songs staan respectievelijk op het album “Act Four” en “After Midnight” in de begin jaren 1980 uitgebracht door Sugar Hill Records.

Tijd om weer eens herinneringen op te halen aan de sublieme bluegrass muziek van Seldom Scene hier met de song “Girl in the Night”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een eerbetoon in dit programma aan John Duffey, de muziekinstrument maker, die in 1971 samen met de legerarts John Starling,  de wiskundige Ben Eldrige, grafisch kunstenaar en cartograaf voor de National Geographic Mike Auldridge, de bluegrassgroep “The Seldom Scène” oprichtte, nadat hij daarvoor zo’n 10 jaar had gespeeld en gezongen bij The Country Gentlemen.

John Duffey, de grote stuwende kracht van de groep, overleed op 10 december 1996 op 62-jarige leeftijd aan een hartaanval.

John Duffey - Always in Style

In 2000 werd door Sugar Hill Records als een eerbetoon aan hem nog een schitterend verzamelalbum met de titel “John Duffey—Alway in Style” uitgebracht, waar ook de eerder vermelde songs op staan.

Een album met 21 tracks afkomstig van diverse fraaie albums van de bluegrassgroep “Seldom Scene”.

Zoals ik al zei een eerbetoon aan hem in dit programma, maar toch ook aan de bluegrass groep “The Seldom Scène”, die nog steeds met Ben Eldridge als enige oorspronkelijke banjospeler van de groep nog steeds succes boekt met nu oa. de bekende zanger/gitaarspeler Dudley Connell.

Voor de lezer van dit bericht een bijzondere uitvoering van de gospel “Life Is Like a Railway” door Jerry Lee Lewis tijdens een “live” optreden.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Don Gibson - Oh Lonesome Me

Dan nu naar de countrymuziek uit de jaren ‘50 en ‘60 met een aantal  grote hits van Don Gibson met om te beginnen “Oh Lonesome Me”, de nr. 1 countrysong uit 1958 evenals de nr. 7 song van dat zelfde jaar “I Can’t Stop Lovin’ You”.

Vervolgens ook nog “Sweet Dreams” de 2e hit-versie van Don Gibson uit 1961, nadat hij in 1956 met deze song voor de eerste keer in de Top10 van de countrymuziek overzichten stond.

Deze songs staan natuurlijk op tal van LP’s en inmiddels ook CD’s, maar de songs, die in dit programma te horen waren, staan ook op een Don Gibson verzamel CD met de titel “Sea of Heartbreak” met “26 Big Hits & Favorites” uit de jaren 1956-1962 dit jaar uitgebracht door “Country Records” IMC Music Ltd.

Tijd om weer eens terug te gaan in de tijd naar een “live’ optreden van Don Gibson uit de eind jaren ’60 met de song “Oh Lonesome Me”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Don Gibson, geboren in 1928 in Shelby North Carolina, begon al als teenager te zingen bij lokale radiostations in een Hollywood-achtige sfeer met de groep “Sons of the Soil” en stapte in de begin jaren ‘50 onder invloed van Ernest Tubb en Hank Williams over naar de Honky Tonk.

Don schreef inmiddels al prachtige en gewilde songs, die hij verkocht aan de bekende “Rose-Acuff” uitgeversmaatschappij, waarbij in 1958 Kitty Wells een Top 5 hit had met haar vertolking van de song “I ca’t Stop Lovin’ You.

Don Gibson - Sweet Dreams

Vertolkingen van zijn songs zoals o.a. “Sweet Dreams” brachten ook andere countryzangers zoals “Faron Young” veel success.

Mede door zijn success zowel als schrijver en zanger vormde hij samen met Chet Atkins een partnerschap, dat tijdens de eindjaren ‘50 en begin jaren ‘60 de muziek en de economische posititie van de muziekindustrie in Nashville aanzienlijk veranderde.

Met de ontstane “The Nashville Sound” werd gepoogd een alternatief te bieden voor de iets oudere luisteraars, die het helemaal hadden gehad met de teenage-pop en rock-and-roll van de jaren ‘50. Niet naar de zin van de “die-hards” van de traditionele hill-billy en honky tonk countrymuziek natuurlijk.

In de mid-jaren ‘60 was de country-pop muziek behoorlijk succesvol voor tal van Nashville artiesten en waarbij Don Gibson o.a. samen met Dottie West ook nog regelmatig optrad.

Hij overleed trouwens in 2003 op 75-jarige leeftijd.

Voor u als lezer nog even Don Gibson hier met “Sweet Dreams” , zijn tweede hit versie uit 1961

Gewoon even doorschakelen/ Just Use the Link!

Waylon Jennings - I'll Go Back to Her

Wie niet paste in de “Nashville Sound” was Waylon Jenning met z’n Outlaw country hier met de songs “I’ll Go Back to Her” en de cotillion “It’s the World Gone Grazy”, een Franse figuurdans, ook leuk voor de line-dansers.

Deze songs staan op het album “Are You Ready for the Country” in 1979 uitgebracht door RCA en waarbij de titelsong van het album is geschreven door Neil Young.

Natuurlijk kunt u in dit bericht ook nog even luisteren naar Waylon Jennings hier met z’n song “I’ll Go Back to Her”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In dit programma had ik ook nog graag de de Rodney Crowell song “I Ain’t Living Long Like This”, die staat op het album “What Goes Around Comes Around” laten horen, maar daarvoor in dit programma iets te weinig tijd. Dit album werd in 1976 ook door RCA uitgebracht.

Waylon Jennings - I Ain't Living Long Like This

Speciaal voor de verzamelaar nog het volgende: Deze twee albums werden in 2003 op één album geperst en vervolgens uitgebracht door BMS UK/Camden de Luxe.

Een fraai album met 20 songs van Honky Tonk rebel Waylon Jennings natuurlijk “geremastered” met ook een paar songs zoals “MacArthur Park,” “Are You Ready For The Country,” and “If You See Her.”, die de grenzen van de countrymuziek passeren.

Voor de lezer ook nog eens de mogelijkheid om eens te kijken en luisteren naar een “live” optreden van Waylon Jennings met de bijzondere cotillion “It’s the World Gone Crazy”. Bijna te gek om waar te zijn in de countrymuziek en deze clip moet u dus ook echt even bekijken.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Change of Key - A Noel to Remember

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu weer tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met deze keer als voorproefje op het Kerstconcert van Change of Key kunt u in dit programma alvast kennismaken met hun Kerstsingle “A Noel to Remember”.

Hun Kerstwens aan alle luisteraars en fans “A Noël to Remember” of te wel “een Kerst om te herinneren” en dat kan natuurlijk als u a.s. zondagmiddag 14:30 in theater Concordia te Haastrecht hun Kerstconcert bijwoont.

Er zijn nog maar een paar toegangskaarten beschikbaar en dus nog snel even kontakt opnemen met Marijke de Jong via 06-54918147, info@ marykee.com danwel hun website!

Change of Key hier met de song “When I’m Dreaming” tijdens hun optreden op 21 april j.l. in Theater Concordia te Haastrecht.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ine Wagenvoort - Keep Your Head Up

Vervolgens “Keep Your Head High” door Ine Wagenvoort, zangeres/schrijfster uit Overijssel, die in 1994 al eens werd genomineerd als “nieuw talent van het jaar” en countryzangeres van het jaar”, hier met een song, die werd uitgebracht als “single”.

In haar begeleidend schrijven vertelde Ine, dat deze song is opgedragen aan haar zoon Robin, die drie jaar terug kanker kreeg. Speciaal voor hem geschreven, opdat hij weer kracht mag vinden en moed om door te gaan in zijn leven.

Als je kind ernstig ziek wordt dan staat zijn hele leven op de kop en zijn leven is wankel geworden. Niets is meer zeker en van zelfsprekend en in Robin zijn geval heeft hij tevens moeten leren leven met het idee niet meer alles te kunnen als voorheen en dus Ine’s ultieme Kerstboodschap: Keep Your Head High! 

Deze boodschap geldt natuurlijk ook voor heel veel andere ernstig zieke kinderen, die met de zelfde ziekte of een andere ernstige ziekte kampen. “Keep Your Head High”.

“Keep Your Head Up” ook in deze “donkere dagen van december”. Tijd om eens kennis te maken met Ine Wagenvoort hier met haar sing “Keep Your Head Up”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Zac Brown Band - Goodbye in het Eye

Dan nu naar de Zac Brown Band met de song “Goodbye in Her Eyes”, die staat op hun album “Uncaged” en dat op 12 juli van dit jaar werd uitgebracht door Atlantic/Southern Ground.

Inmiddels hun 13e album uitgebracht en een grote naam opgebouwd met tal van countrymuziek Awards en nominaties met o.a.  in 2010 de CMA Award “New Artist of the Year” en in datzelfde jaar o.a. ook nog de Academy of Country Music Award voor de “Top Vocal Event of the Year – “As She’s Walking Away (samen met Alan Jackson)”.

Voor u als lezer ook nog even de mogelijkheid om te kijken en te luisteren naar de bijzondere video-clip van de Zac brown Band hier met de song “Goodbye in her Eyes”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

George Strait - Give It All We Got Tonight

Vervolgens “Give It All We Got Tonight” door George Strait hier met z’n single zeer rccent uitgebracht door MCA Nashville, die deel gaat uitmaken van het album, dat volgend jaar zal worden uitgebracht.

In de afgelopen jaren is George Strait onterecht beschuldigd van het feit, dat hij zijn muziek en albums op de cruise-control heeft gezet.

De meer doorgewinterde “George Strait” fan heeft best wel kleine verschillen op gemerkt.

Zijn beste songs zijn tijdloos en ongetwijfeld geschikt om een countryhit in de jaren ‘80, ‘90 of 2000 te worden.

Natuurlijk kunt u ook nog even luisteren naar de nieuwe single “Give It All We Got Tonight” van George Strait.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Voeg deze “Give It All We Got Tonight” toe aan de lijst van zijn “klassiekers van alle tijden” en nog daarbij de melding, dat als hij toch onverhoopt met pensioen gaat dan hebben we nog heel veel goede countryalbums van hem om te overledeven.

Ter informatie hierbij nog de video-clip, waarbij George Strait aangekondigt te zullen stoppen met concerten door het land.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jake Owen - The One That Got Away

Dan is het nu tijd voor onze uitsmijter Jake Owen, die met de ssong “The One That Got Away” op de 1st plaats staat van de American Country Countdown Top 40 staat.

Deze song, die staat op het album “Bearfoot Blue Jean Night” werd als single uitgebracht door RCA.

Tot slot nog een video-clip van onze uitsmijter, Jake Owen, hier met de song “The One That Got Away”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Dec. 11 ‘12 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Dec. 15 ‘12 12.00-13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Seldom Scene   ***   Let Old Mother Nature Have Her Way   ***   Sugar Hill Records

3. Seldom Scene   ***   Girl in the Night  ***   Sugar Hill Records

4. Seldom Scene   ***   Life Is Like a Mountain Railway   ***   Sugar Hill Records

5. Don Gibson   ***   Oh Lonesome Me   ***   Country Stars/IMC Music Ltd.

6. Don Gibson   ***   I Can’t Stop Loving You   ***   Country Stars/IMC Music Ltd.

7. Don Gibson   ***   Sweet Dreams   ***   Country Stars/IMC Music Ltd.

8. Waylon Jennings   ***   It’s the World Gone Crazy   ***   RCA

9. Waylon Jennings   ***   I’ll Go Back to Her   ***   RCA

10. Change of Key   ***   A Noel to Remember   ***   Change of Key

11. Ine Wagenvoort   ***   Keep Your Head High   ***   Ine Wagenvoort 

12. Zac Brown Band   ***   Goodbye in Her Eyes   ***   Atlantic/Southern Ground

13. George Strait   ***   Give It All We Got Tonight   ***   MCA Nasville

14. Jake Owen   ***   The One That Got Away   ***   RCA

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *