La La Blues

Pokey Lafarge & The South City Three - La La Blues

In dit programma bijzondere aandacht voor de rootsmuziek van Pokey Lafarge & The South City Three, die dit voorjaar en het najaar voor een aantal optredens in Nederland waren en o.a. ook nog optraden in het zondagmorgen TV-programma “Vrije Geluiden”.

Vervolgens ook weer eens de folkmuziek op de agenda van “Countrymusic Round-Up” met de vermaarde singer/songwriter Judy Collins met o.a. een song van haar nieuwe album “Bohemian”

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass met ook weer aandacht voor het 30-jarig jubileum van de Lonesome River Band, maar nu met muziek van “Volume One” van hun “Chronology” albums.

Halverwege het programma natuurlijk nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna aandacht voor de nederlandse artiesten met deze keer de Leo Koster Band en ook nog eens Dick van Altena.

Daarna naar Texas voor Steven Wrench met de song “If You Ain’t Been to Texas” gevolgd door Kenny Chesney met  “El Cerrito Place” en treedt het duo Big & Rich op als heftige uitsmijter van dit programma.

Lonesome River Band - Old man in the Shanty

We begonnen het programma “Countrymusic-Round-Up” met de songs “The Old Man in the Shanty” , “The Game Is Over” en “Mary An” door de Lonesome River Band

Deze songs staan op hun “Chronology Volume One”.

Deze bluegrass supergroep vierde onlangs hun 30-jarig jubileum met het uitbrengen van 3 albums met als titel “Chronology Volumes One, Two & Three in juli van dit jaar uitgebracht door Rural Rhythm Records en twee 2012 IBMA Awards , waarvan de eerste IBMA Instrumental Recorded Performance of the Year 2012 (voor Angeline the Baker die staat op Chronology, Volume Two) en Sammy Shelor’s 5de Award als “IBMA Banjo Performer of the Year Award”.

De succesvolle groep heeft sedert 1985 ondanks tal van personele wijzigingen kans gezien om als een van de betere bluegrass groepen te blijven bestaan.

De Lonesome River Band was oorspronkelijk opgericht door banjo-speler Tim Austin, die later lead-vocalist en rhythm gitaar speler werd met oa. Steve Thomas op mandoline, Rick Williams op banjo en Jerry McMillan op de staande bas.

In 1985 brachten zij hun eerste album “I Guess Heartaches Are In Style This Year” uit via het regionale label “Shar Lynn”. Het jaar daarop verscheen het album met hun eigen naam “Lonesome River band” via het prestieuze bluegrasslabel “Rebel”.

De bekendheid en waardering voor de groep werd steeds groter zeker met de komst van basspeler en leadzanger Ronnie Bowman en banjo-troef Samme Shelor. In 2006 kwam nog de dobro-speler Matt Leadbetter, een zoon van de bekende dobro-speler Phil Leadbetter, de gelederen versterken.

Nog even terug naar het jubileum-album “Chronology Volume One, two & Three” uitgebracht door Rural Rhtyhm Records zeer aanbevelenswaardig.

Tijd voor een muzikale onderbreking door de Lonesome River Band en de hedendaagse bluegrass muziek middels de song “Hobo Blues”, die ook staat op het Volume One album.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Judy Collins - Campo de Encino

Dan nu naar de folkmuziek door singer/songwriter/gitariste Judy Collins hier met haar zelf geschreven song “Helplessly Hoping” en die staat op het album “Music Is Love” op 9 oktober j.l. uitgebracht door Route 61 Music/Hemifran.

Dit album, bestaande uit 2 CD’s tezamen met een fraaie 36 pagina’s bevattende boekwerk, is een eerbetoon aan de schitterende muziek van Crosby Stills Nash & Young.

Uitgevoerd door tal van bekende en minder bekende artiesten zoals Nick Barker, Carrie Rodriguez, Steve Wynn, Jennifer Stills, de dochter van Stephen Stills en Venice.

Judy Collins, de senior van de groep uit de tijd, dat CSN &Y in de eind jaren ‘60 en begin ‘70 de helden van de Amerikaanse pop-muziek waren met allemaal al een zeer bekende muzikale achtergrond met Crosby bij The Byrds, Stills en Young bij de “Buffaloe Springfield” en Nash van zijn deelname in “The Hollies”.

Judy Collins - Sweet Judy Blue Eyes

“Helplessly Hoping” is natuurlijk een lied over de up’s en down’s in de liefde en Judy Collins had in die jaren een liefdesrelatie met Stephen Stills en dat was in de jaren dat hij de song “Sweet Judy Blue Eyes”, die ook staat op een van de albums van CS&N.

Judy behoorde in die periode samen met Joan Baez tot de bekendste folkzangeres van de V.S. en heeft zich tot op heden volop met de folkmuziek bezig gehouden ondanks vele persoonlijke moeilijkeden.

Vervolgens nog eens Judy Collins maar nu met de song “Campo de Encino”.

Ontelbare albums heeft zij inmiddels uitgebracht, maar in 2011 ook nog het schitterende album “Bohemian” via haar eigen label “Wildflower” en waarvan de luisteraars van dit programma de dus Jimmy Web song “Campo Do Encino” nog hoorden.

Op dit album staan 11 songs, waarvan vier nieuwe zelf geschreven songs en zeven covers van o.a. Joni Mitchell en Woody Guthrie. Het lijkt wel of de tijd aan Judy Collins voorbij gaat.

“Bohemian” door Judy Collins een zeer fraai luisteralbum.

Tijd om weer eens kennis te maken met Judy Collins hier met de song “Campo de Encino met een fraaie slideshow als achtergrond.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Pokey Lafarge & The South City Three - La la Blues

Dan nu naar een “live’ optreden van Pokay Lafarge & The South City Threee hier met de song “Fan It”en “La La Blues”.

Pokey Lafarge & The South City Three hier tijdens een optreden op 20 april in Paradiso te Amsterdam voor een enthousiast publiek, die een zeer leuke avond hadden.

U kunt als lezer ook nog even zo’n fraaie optreden van Pokey Lafarge & The South City Three meemaken hier tijdens hun optreden met de song “La la Blues” tijdens de reeds vermelde Jools Holland Annual Hootenany.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Links!

De songs staan op het album  “Pokey Lafarge & The South City Three Live in Holland’ uitgebracht door Continental Song City.

De groep bestaat uit Pokey Lafarge met leadzang, gitaar en kazoo, Adam Hoskins op gitaar, Joey Glynn op de staande bas en Ryan Koenig op harmonica, drums en wasbord. En allemaal zingen ze natuurlijk.

Pokey LaFarge mag dan een twintiger zijn, hij klinkt alsof hij al een jaar of 80 aan de oever van de Mississippi zit te spelen op zijn banjo, met zijn band The South City Three, die het geheel aanvullen met onder meer gitaar, mondharmonica, wasbord en contrabas.

Als Pokey en zijn bandleden het podium betreden, waan je je zomaar in de jaren dertig en veertig.

Niet in de laatste plaats door de verschijning van de zanger, die al net zo strak in pak zit als zijn haar in het vet.

Bovendien word je meegenomen naar St Louis in de tijden van vóór de Tweede Wereldoorlog.

Na zijn optreden bij de Annual Hootenanny van Jools Holland op de BBC op 31 december 2011 is de naam van Pokey LaFarge een begrip geworden in Engeland en ook in Nederland wist hij al diverse muziekliefhebbers te overtuigen o.a. bij het Take Root Festival.

In het voorjaar van dit jaar hebben ze op de meest ouderwetse manier mogelijk Nederland veroverd. Zaal voor zaal, stad voor stad, voor steeds enthousiastere groepen bezoekers en met veel “mond op mond” promotie.

Op aanstekelijke manier mixt het kwartet ragtime, country blues en western swing. 

Pokey Lafarge & The South City Three - Middle of Nowhere

Op dit moment kunt u kiezen uit twee albums namelijk dit fraaie “live” album of het vorig jaar mei uitgekomen album “Middle Of Everywhere”.

Maar nog beter kunt u ze “live” eens mee maken.

Op 19 april j.l. waren Pokey Lafarge & The South City Three voor een optreden in “Theater 13” te Tilburg en kunt u ook nog even kijken en luisteren hier met de song “Fan It”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Leo Koster Band - My 911

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu weer tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met deze keer weer eens de Leo Koster Band hier met de song “My 911”, de zogenaamde “car-version). Bij mij bestaat het vermoeden, dat Leo nog regelmatig rijdt in zo’n fraaie Porsche coupe.

Leo Koster's 911

Deze song staat op z’n album “Heading for the Promised Land” uitgebracht door More!!! Records.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar een “live” optreden van de Leo Koster Band met de song “Going Down Laurel” in juni 2011 te Aalsmeer.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dick van Altena - Julie Ann

Vervolgens “Julie Ann” door Dick van Altena hier met een song, die staat op z’n album met de titel “Flowers from the Moon” en dat eind augustus officeel werd gepresenteerd.

Het is al weer het 27ste album van Dick van Altena, waarvan 9 zelf geschreven songs en een drietal covers van bekende countrysongs uit het verleden zoals “Distant Drums” bekend van o.a. door Jim Reeves , “Some Broken Hearts Never mend” bekend o.a. door Don Williams en ook Telly Savalas. Fraaie countrymuziek, die toch ook weer doet denken aan de tijd van Dick en Major Dundee. Dick wordt op dit album bijgestaan door Joost van Es op viool, Patrick van Gerven op lead & rhythm gitaar en dobro, Johan Jansen op pedal steel gitaar, en vervolgens ook nog een gastoptreden van Hilde Vos bij de cover song “I Guess Things Happen That Way” en Jan Gerrits vokale steun bij de bekende “Some Broken Hearts Never Mend”.

Dick van Altena heeft ontelbare fraaie songs geschreven niet alleen voor countryartiesten en één daarvan is o.a. “Chromen Cowboys” speciaal voor Henk Wijngaard hier samen gezongen en gespeeld met Dick van Altena toen nog met z’n band “Major Dundee”.

Gewoon even luisteren/Just use the Link!

Steven Wrench - If You Ain't Been to Texas

Dan nu snel naar Texas voor Steven Wrench hier met de toepasselijke song “If You Ain’t Been to Texas” uitgebracht als single en op een EP met de titel “Before They Were Hits”.

Steven Wrench werkt veel samen met Terry Nails, die vroeger speelde bij Guns n Roses en Ozzie Osbourne en is tevens directeur van “Music and Film Inc” , een promotie-maatschappij, die heeft samen gewerkt met bekende groepen als Lynyrd Skynyrd, Ozzie Osbourne, Duran Duran en musici als Daryl Worley en Molly Hatchet.

Geen Steve Wrench met de song “If You Ain’t Been to Texas voor u, maar wel Jason Meadows hier met de titelsong van z’n album “ You Ain’t Never Been to Texas”, qua titel lijkt het er een beetje op en eveneens een “lovesong” voor Texas.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens Kenny Chesney met de schitterende ballade “El Cerrito Place, die staat op z’n album  “Welcome to the Fishbowl uitgebracht door Blue Chair/Columbia.

Het is Chesney’s 13e studioalbum als opvolger van het zeer succesvolle album “Hemingway’s Whiskey”, die niet alleen een platinum status heeft bereikt, maar waarvan ook nog eens vier songs de nr. 1 positie wisten te verkrijgen in de Country Music Billboard Hot Country Single’s”.

Een fraai album met tal van schitterende rustpunten op het album en een daarvan is ook de song “While He Still Knows Who I Am” door Kenny Chesney en als u dit lied nog niet heeft gehoord dan moet u daarvoor eens echt even de tijd nemen.

U kunt als lezer van dit bericht nu nog even luisteren naar de schitterende ballade “El Cerrito Place”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Big & Rich - Party Like Cowboyz

En dan met een kijkje op de klok op naar onze uitsmijters “Big & Rich” het country show duo John Rich en Big Kenny hier met de song “Party Like Cowboyx”, die staat op hun album “Hillbilly Jedi” uitgebracht door Warner Bros. Big & Rich na een periode van 5 jaar weer eens samen een album gemaakt met medewerking van o.a. Bon Jovi.

Naar mijn mening hadden ze beter apart kunnen blijven. Stevige rockmuziek naar mijn mening weinig te maken met de countrymuziek.

Tot slot dus toch ook nog een video-clip van onze uitsmijters Big & Rich hier met de song “Party Like Cowboyz” “ver over de top” een overkill, voor de liefhebbers van een “heftig feest” en wel heel bijzondere “country” muziek.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Nov. 27 ‘12 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Dec. 1 ‘12 12.00-13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***             Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Lonesome River Band   ***   The Old man in the Shanty   ***   Rural Rhythm Records

3. Lonesome River Band   ***   The Game Is Over   ***   Rural Rhythm Records

4. Lonesome River Band   ***   Mary Ann   ***   Rural Rhythm Records

5. Judy Collins   ***   Helplessly Hoping   ***   Route 61 Music/Hemifran

6. Judy Collins   ***   Campo De Encino   ***   Wildflower

7. Pokey Lafarge & The South City Three   ***  Fan It   ***   Continental Song City

8. Pokey Lafarge & The South City Three   ***   La La Blues   ***   Continental Song City

9. Leo Koster Band   ***   My 911 (car version)   ***   More!!! Records

10. Dick van Altena   ***   Julie An   ***   Interlokaal Inlok10/CRS

11. Steve Wrench   ***   If You Ain’t Been to Texas   ***   Out of the Box Records

12. Kenny Chesney   ***   El Cerrito Place   ***   Blue Chair/Columbia

13. Big & Rich   ***   Party Like Cowboyz   ***   Warner Bros.

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *