Mr. Record Man

Heybale - Mr. Record Man

Het radioprogramma “Countrymusic Round-Up” van 4 september j.l. was opgedragen aan m’n ernstig zieke country-DJ collega Piet van Mourik en in dit programma kom ik nog terug op z’n overlijden op 15 november j.l. middels een eerbetoon met ook zijn favoriete muziek.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass en deze keer een jubileumalbum van de “Lonesome River Band” gevolgd Iris Dement, Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys en de groep “Old & In the Way”.

Vervolgens ook nog even naar de Ierse countryzanger/gitarist Mick Flavin met een song van z’n dubbelalbum “As Good as I Once Was”.

Halverwege het programma natuurlijk nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna aandacht voor de nederlandse artiesten met deze keer muziek van en een interview met Marijke de Jong en Danielle Poot van de succesvolle Goudse country groep Change of Key.

Daarna naar Austin, Texas voor de groep “Heybale”, vervolgens naar Alberta, Canada voor Gord Bamford, gevolgd door de huidige nr. 10 van de American Billboard Country Top 30, Justin Moore, met de song “Til My last day” en treedt Mick Flavin op als uitsmijter van dit programma met de song “I Knew This Day Would Come”.

Lonesome River Band - The Game (I Can't Win)

We begonnen dit programma met een tweetal songs van het nieuwe album “Chronology Volume Two” van de “Lonesome River Band”.

Als eerste de song “The Game ( I Can’t Win)” gevolgd door “These Tears Are Blinding Me”.

Deze bluegrass supergroep vierde onlangs hun 30-jarig jubileum met het uitbrengen van 3 albums met als titel resp. “Chronology Volumes One”, Two & Three in juli van dit jaar uitgebracht door Rural Rhythm Records.

Sammy Shelor - IBMA Banjo Performer of the Year 2012 Award

Een succesvol jaar, want zij ontvingen ook nog twee 2012 IBMA Awards , waarvan de eerste de “IBMA InstumentalL Recorded Performance of the Year Award (voor de instrumental “Angeline the Baker”), die eveneens staat op het album “Chronology, Volume Two” en Sammy Shelor’s 5de Award als “IBMA Banjo Performer of the Year Award”.

Binnenkort ook nog eens aandacht in dit programma voor de andere twee delen van het jubileumalbum.

Tijd om weer eens kenis te maken met de Lonesome River Band hier samen met filmacteur en banjospeler Steve Martin met de song “Where’s Your Man Tonight” tijdens een optreden in de David Letterman’s “Late Show” op 3 november 2011.

Gewoon even doorschakelen/ Just Use This Link!

Iris DeMent - Shores of Jordan

Vervolgens “The Shores of Jordan” door Iris Dement hier met een song, die staat op haar album “My Life” in 1994 uitgebracht door Warner Bros. en waarbij zij wordt bijgestaan door o.a Linda & Robin Williams met zang, Stuart Duncan op viool en mandoline, Al Perkins op dobro en Jack Clement op gitaar.

Een bijzondere gospelsong geschreven door Iris Dement als eerbetoon speciaal gekozen voor mijn countrymuziekvriend Piet van Mourik, die de vorige week donderdag, 15 november op bijna 72-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van asbestkanker en voor wie vandaag een afscheidsplechtigheid was georganiseerd in Schagen Noord-Holland.

Piet en ik hebben jarenlang met heel veel plezier countrymuziek en informatie hierover gedeeld, waarbij hij actief was als country-DJ bij o.a. de lokale omroep Hoorn en de laatste jaren met veel succes bij Radio Purmerend op de maandagavond van 20:00-22:00 met het radioprogramma “WL-Country” samen met z’n collega’s Loek Lamers, Dick Groot en Jan Assink.

Ik wens hierbij z’n vrouw, kinderen en kleinkinderen veel sterkte bij het verwerken van zijn overlijden.

In de radiowereld van de countrymuziek zullen zowel z’n collega-DJ’s en luisteraars van WL-Country hem zeker missen.

U kunt ook nog luisteren naar deze schitterende gospel “The Shores of Jordan” van Iris Dement.

Gewoon even doorschakelen/Just Use this Link!

Jesus savior Pilot Me

In dit programma gaan we verder met herinneringen aan zijn en onze geliefde countrymuziek en gaan we verder met twee bijzondere bluegrassgospels met als eerste Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys met  de song “Jesus Savior Pilot Me”.

Deze song staat op hun album “Clinch Mountain Gospel” in 1977 opgenomen in de Lemco Sound Studio in Lexington Kentucky en in 2001 door het prestieuze bluegrass label Rebel Records opnieuw uitgebracht maar nu op CD.

Dit album werd destijds door de beroemde bluegrass violiste en zangeres Alison Krauss beschouwd als een van de beste bluegrassgospel CD’s.

De samenstelling van de groep bestond uit Ralph Stanley op banjo en tenorzang, Keith Whitley op gitaar met leadzang, Jack Cooke op de staande bas met eveneens zang, Troy “Renfro”Profitt op lead-gitaar, Curley Ray Cline op viool met als gast ook nog Danny Marshall op mandoline en Chester “Pop” Marshall met zang.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar een film opname van Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys in bovenvermelde samenstelling hier met de twee gospels “I’ve Just Seen the Rock of Ages” en “Beautiful Star of Bethlehem”, die ook staan op het album “Clinch Mountain Angels” en vervolgens ook nog de song “Nobody’s Lovin Like Mine”

Gewoon even doorschakelen/Just Use This Link!

Old & In the Way - Angel Band

Dan in dit programma de Carter Stanley song “Angel Band” met niet alleen applaus voor de bluegrassgroep “Old & In the Way” hier tijdens een optreden in “The Boarding House’ in oktober 1973 te San Francisco, maar ook voor Pieter van Mourik voor al z’n bewezen diensten in de countrymuziek.

“Old & In the Way” of te wel “Oud en in de weg” een bluegrassgroep uit de jaren ‘70 met violist Vassar Clements, Jerry Garcia op banjo met zang, David Grisman op mandoline met zang, John Kahn op de staande bas en tenslotte Peter Rowan op gitaar en met lead-zang.

Van deze groep zijn alleen David Grisman en Peter Rowan nog steeds actief in de akoestische muziek, Vassar, Jerry en John zijn inmiddels al overleden.

De song “Angel Band” staat op het album “That High Lonesome Sound” , dat in 1996 opnieuw werd uitgebracht maar nu op CD door het label van David Grisman “Acoustic Disc”.

De Carter Stanley song “Angel Band” uit 1955 werd tijdens de film “O Brother Where Are Thou?” ook gezongen door The Peasell Sisters en u kunt nog even luisteren naar deze uitvoering!

Gewoon even doorschakelen/Just Use This Link!

Mick Flavin - Wild Irish Rose

Dan nu naar Ierland voor Mick Flavin hier met de song “Wild Irish Rose” van z’n nieuwe verzamelalbum “As Good As I Once Was”

Deze song staat op de 2e CD van z’n dubbelalbum met de titel “As Good As I Once Was”, dat zeer recent is uitgebracht door Dolphin Traders.

Een fraai verzamelalbum bestaande uit 2 CD’s met elk zo’n 20 songs voornamelijk covers van bekende country- en Ierse folk -songs.

Ierse dramatische ballades zijn niet zo vaak te horen in het programma “Country Music Round-Up”, maar toch maar eens kennismaken met Mick Flavin hier met de song “Wild Irish Rose”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use This Link!

Change of Key - When Music Calls My Name

Dan nu verder met de Goudse countrygroep “Change of Key” ook met aantal songs van hun dubbelalbum “When Music Calls My Name” en natuurlijk als eerste de titelsong.

Vervolgens tijdens de twee volgende songs “Better Me” en “After the Beep” nog een interview met Marijke de Jong en Danielle Poot, de vrouwelijke leden van de groep.

Natuurlijk komen we nog terug op de totstandkoming van dit fraaie dubbelalbum met allemaal eigen songs in samenwerking met een aantal topmusici uit Nashville, zoals Rhonda Vincent, Tim Crouch, Doug DeForest en Jim Taylor.

Change of Key - Kerstconcert 2012

Vervolgens tijdens het interview ook aandacht voor het aanstaande Kerstconcert van Change of Key in samenwerking met het dubbelquartet Mannenkoorts, dat op zondagmiddag, 16 december van 14:30 zal worden gegeven in het gezellige Theater Concordia te Haastrecht.

Half oktober heeft Change of Key haar spiksplinter nieuwe Kerst single opgenomen in USA.

De laatste hand wordt nu gelegd  aan de vocals in de home studio. Tijdens het Kerstconcert van 16 december 2012 zal de CD gepresenteerd worden.

Tot slot van het gesprek biedt Marijke aan de luisteraars van het programma “Country Music Round-Up” nog twee gratis toegangskaarten aan voor het Kerstconcert aan te vragen via de samensteller & presentator Jan N. Evenhuis

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar het “live’ optreden van Change of Key vorig jaar in Theater Concordia te Haastrecht.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Heybale - Mr. Record Man

Vervolgens gaan we naar Texas voor de groep “Heybale” ook een van de favoriete groepen van Piet van Mourik hier met de song “Mr. Radioman” ooit geschreven door Willie Nelson maar hier op voortreffelijke wijze vokaal vertolkt door Red Volkert, de lead-gitarist van Heybale.

Deze song staat op het album met de toepasselijke naam “The Last Country Album” in 2008 uitgebracht door de Shuffle 5 Group.

U kunt nog eens luisteren naar een uitvoering van “Mr. Record Man” door de originele schrijver/zanger/gitarist Willie Nelson.

Gewoon even doorschakelen/Just Use This Link!

Gord Bamford - Leaning on a Lonesome Song

Dan nog even snel naar Canada voor “Leaning on a Lonesome Song” door Gord Bamfod hier met een song, die staat op z’n album met de fraaie titel “Is It Friday Yet?” in maart van dit jaar officieel uitgebracht door Red Ink.

Gord Bamford in 1976 geboren in Australie vertrok op 5-jarige leeftijd samen met z’n moeder naar Alberta en aangemoedigd door z’n moeder in 1995 succesvol deelnam aan “Nornet Radio Network” show “Search for the Stars”.

Inmiddels vijf studio albums uitgebracht en in 2010 door de Canadese Country Music Assosiation uitgeroepen tot “Male Artist of the Year”.

Voor u ook nog “Leaning on a Lonesome Song” door Gord Bamford!

Gewoon even doorschakelen/Just Use This Link!

Justin Moore - Til My Last Day

Dan nu naar de huidige nr. 10 van de “American Billboard Country Top 30,  Justin Moore, hier met de song “Till My Last Day”, die staat op z’n album “Outlaws Like Me” uitgebracht door The Valory Music Company.

Natuurlijk kunt u nog even kijken en luisteren naar de fraaie vide-clip van Justin Moore hier met de song “Till My Last Day”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use This Link!

Mick Flavin - I Knew This Day Would Come

En als uitsmijter van dit programma nogmaals de Ierse countryzanger/gitarist Mick Flavin hier met de song met de toepasselijke titel “I Knew That This Day Would Come”, die eveneens staat op z’n nieuwe dubbelalbum “As Good As I Once Was”.

Tot slot van dit bericht kunt u nog even luisteren naar Mick Flavin hier met de song “I Knew This Day Would Come”, die ook staat op z’n album “Lucky Break”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use This Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Nov. 20 ‘12 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Nov. 24 ‘12 12.00-13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Lonesome River Band   ***   The Game (I Can’t  Win)   ***   Rural Rhythm Records

3. Lonesome River Band   ***   These Tears Are Blinding Me   ***   Rural Rhythm Records

4. Iris Dement   ***   The Shores of Jordan   ***   Warner Bros.

5. Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys   ***   Jesus Savior Pilot Me   ***   Rebel Records

6. Old & In the Way   ***   Angel Band   ***   Acoustic Disc

7. Mick Flavin   ***   Wild Irish Rose   ***   Dolphin Traders Ltd.

8. Change of Key   ***   When Music Calls My Name   ***   Change of Key  

9. Change of Key   ***  Better me + interview   ***   Change of Key  

10. Change of Key   ***   After the Beep + interview   ***   Change of Key  

11. Change of Key   ***   Friendship Is a Two-Way Street   ***   Change of Key  

12. Heybale   ***    Mr. Record Man   ***   Shuffle 5-5

13. Gord Bamford   ***   Leaning on a Lonesome Song   ***   Red Ink

14. Justin Moore   ***   Til My Last Day   ***   The Valory Music Company

15. Mick Flavin   ***   I Knew This Day Would Come   ***   Dolphin Traders Ltd.

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *