Thanks to You

Marty Stuart - Icon -by james minchin

In dit programma bijzondere aandacht voor het nieuwe verzamelalbum “Icon” van Marty Stuart, dat op 14 augustus van dit jaar is verschenen.

Vervolgens gaan we ook nog naar Seattle in de staat Washington voor Zoe Muth & The Lost High Rollers en muziek van hun nieuwe album “Old Gold”.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass, maar deze keer als bijzonderheid uit Texas, door The Karl Shiflett & Big Country Show met hun nieuwe album “Take me Back”.

Halverwege het programma natuurlijk nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna aandacht voor de nederlandse artiesten met deze keer Dick van Altena en net als de vorige week ook Ilse de Lange.

Dan kunt u weer eens luisteren naar Ierse countrymuziek door Eamon McCann en vervolgens uit Virginia Lisa Meadows & The Virginia Dream Band en treedt Cooder Graw uit Texas samen met Luke Bryan  op als uitsmijters van dit programma.

The Karl Shiflett & Big Country Show - Blue Blue Day

Zoals reeds aangekondigd begonnen we het programma met bijzondere bluegrasmuziek uit Texas door de Karl Shiflett & Bigh Country Show  met de Don Gibson song “Blue Blue Day” , de Willie Nelson song “I Gotta Get Drunk” en ook nog “Just Come to get My Baby”.

Deze songs staan op hun nieuwe album “Take Me Back” op 17 juli van dit jaar uitgebracht door Pinecastle Records.

Mocht u als lezer deze groep nog niet kennen dan is voor u hier de mogelijkheid om daar verandering in te brengen. Hier speciaal voor u The Karl Shiflett & Big Country Show” tijdens hun optreden op het 45ste Bill Monroe Bluegrass Festival 2012 met de song “Oh Lonesome Me”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Net als hun debuut album in 1999 en de daarop volgden drie albums nog steeds stevige bluegrass uit Texas met gitarist/zanger/schrijver Karl Shiflett en zijn vijfbandleden, die uitstekend met de snaren en achtergrondzang overweg kunnen.

Het meest opvallende van de groep is toch wel hun geluid en zang, dat kan worden aangemerkt als hedendaagse bluegrass met country & western musical invloeden.

Bij een aantal songs heb je zo nu en dan de indruk dat de bluegrass overgaat in de Texas Swing.

Shiflett mag dan wel een bewonderaar en volger zijn van de bluegrassstijl van Bill Monroe, zijn violist Krik Brandenberger heeft in ieder geval veel geluisterd naar Bob Wills & His Texas Playboys, Johnny Gimble’s “World of Swing” en hun bewonderaars.

Deze spanning tussen traditionele bluegrass en “country & western” geeft de muziek van Shiflett een dynamiek, die ongewoon is in de bluegrass en daarom weer aantrekkelijk.

The Karl Shiflett & Big Country Show - Debut album

De groep startte in 1999 met hun eerste album met hun eigen naam uitgebracht door Rebel Records in 2002 gevolgd door het album “In Full Color” in 2003 vervolgens ook nog “Worries on My Mind” en dus nu in juli het album “Take Me Back” met songs van o.a. Bill Monroe, Willie Nelson, Floyd Tillman, Bob Wills en Don Gibson.

Nog even terug naar 13 juni 2012 en 45ste Bill Monroe Bluegrass Festival te Bean Blossom, Indiana , voor nog een optreden van The Karl Shiflett & Big Country Show hier met de Don Reno & Red Smiley bluegrass song “I Wouldn’t Change You If I Could”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Zoe Muth & The Lost High Rollers - Heart Like a Wheel

Dan nu naar Seattle voor Zoe Muth & The Lost High Rollers hier met de Anna McGarricle song “Heart Like a Wheel” en “Get It While You Can”.

Deze songs staan op haar album “Old Gold” op 24 juli van dit jaar uitgebracht door Signature Sounds Recordings.

Een alternatieve countrymuziekalbum met 6 songs, waarvan 5 covers, waaronder John Prine’s “Maureen, Maureen” en waarbij “Walk the Line” werd geschreven door Zoe Muth zelf.

De unieke stem van singer/songwriter en gitariste Zoe Muth roept herinneringen op aan Nanci Griffith en Iris Dement, die ook hun eigen unieke weg in Nashville zochten, terwijl zij een uistekende vertolkster is van haar verhalen over onberekenbare minnaars en de zelfkant van het leven.

Haar begeleidingsgroep bestaande uit de ervaren dobro en pedalsteel speler Dave Harmonson, Ethan Lawton op mandoline, Mike Dermott op de bas en Greg Nies op de drums, terwijl Joy Mills en Tom Parker de achtergrondzang voor hun rekening nemen.

De naam van de groep “The Lost High Rollers” komt uit een tekstregel “All your lost high roller’s rollin’ home today “ uit de song “No Lonesome Tune” van Townes Van Zandt, die tevens de grote inspiratiebron is voor Zoe Muth.

In 2009 brachten zij hun eerste album uit met hun eigen naam in 2009 met bijzondere songs als “You Only Believe Me, When I’m Lying” en in 2011 gevolgd door  het album Starlight Hotel met o.a. “I Used to  Call my Heart a Home” .

Titels, die zo afkomstig zouden kunnen zijn van Hank Williams.

Dit jaar dus het mini album “Old Gold” met fraaie herinneringen van Zoe Muth aan liedjes van vroeger en muziek om naar te luisteren.

Voor u als lezer ook no even de mogelijkheid om eens een “live” optreden van Zoe Muth & The Lost High Rollers bij te wonen tijdens de prestieuze South by Southwest muziekweek (SXSW-music week) in Threadgill’s WHQ in Austin TX.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Marty Stuart - Don't Be Cruel

Dan nu naar de countrymuziekkenner bij uitstek Marty Stuart hier met de songs “Don’t Be Cruel”, Thanks to You en “Western Girls”

Deze songs staan op verzamelalbum met de titel “Icon” of te wel “Portret”, dat op 14 augustus van dit jaar werd uitgebracht door MCA Nashville.

“Don’t Be Cruel”(To a heart That’s True) ooit in 1956 geschreven door Otis Blackwell en natuurlijk zeer bekend van de vertolking door Elvis Presley, terwijl song “Thanks To You” werd geschreven door marty samen met Gary Nicholson en “Western Girls” samen met Paul Kennerly.

Voor u ook nog even terug in de tijd naar 1994 en een “live” optreden van Marty Stuart met de Don Was Band & The Jordanaires tijdens een “Tribute to Elvis” concert en waarvan eveneens in 1994 het album “It’s Now or Never” door Mercury/Polygram werd uitgebracht met o.a. ook nog Travis Tritt, Tanya Tucker, Dwight Yoakam & Faith Hill.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Marty  Stuart kent de countrymuziek van “haver tot gort”, omdat hij het al zijn hele leven leuk vindt, deze muziek heeft verkent tot over de grenzen zoals folk, gospel en de blues.

De hillbilly countrymuziek van Stuart, dat allerlei soorten samenbrengt, klinkt toch intens traditioneel en toch ook verrassend genoeg tegelijkertijd hedendaags en waar hij zeer bewust mee bezig is rekening houdend met de rijke en kleurige geschiedenis van de countrymuziek.

Marty Stuart Collection

In navolging van countrysterren uit het verleden, zoals Tex Williams, Hank Williams, Porter Wagoner, Hank Snow draagt Marty Stuart vaak tijdens z’n optreden als een echter entertainer een zogenaamde “Rhinestone Nudie Suit”, een pak versierd met glimmende stenen. 

Hij is tevens een verwoede fan en verzamelaar van alles op het gebied van de countrymuziek geschiedenis en zijn collectie is overal te zien geweest in de Verenigde Staten.

Maar wat hem bovenal waardevol maakt is het feit, dat hij tevens een meer dan uitstekende musicus is, die ooit z’n carriere begon als mandolinespeler bij Lester Flatt & Earl Scruggs.

Het album “Icon” bestaat uit songs uit de periode 1989 en 1999 toen hij een contract had bij MCA Nashville met o.a. ook “Burn Me Down”, Hillbilly Rock” en “Tempted”

Een album met 11 songs, die bij lange na niet volledig omvattend zijn, maar in ieder geval toch een fraai inzicht geven over de periode ‘89—’99.

Voor u ook nog een fraaie video-clip van Marty Stuart & His Fabulous Superlatives hier met de song “Thanks to You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dick van Altena - Waikiki

Na de agenda met een ovezicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu weer tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma en nog eens aandacht voor het nieuwe album van Dick van Altena hier met de song “Waikiki”.

Deze song staat op z’n nieuwe album “Flowers from the Moon”, die eind augustus officeel werd gepresenteerd door Interlokaal en uitgebracht door CRS Continental Record Service.

Voor u ook nog even een optreden van Dick van Altena samen met de leden van de countrygroep Savannah met de bekende song “King of the Road”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ilse de lange - Time Will Have to wait

Vervolgens “Time Will Have to Wait” door Ilse de Lange hier met een song, die staat op haar nieuwste album “Eye of the Hurricane” Exclusive DeLuxe Edition.

“Eye of the Hurricane” of te wel “de plek waar het rustig is” een fraaie CD met 12 songs plus ook nog een DVD op 11 September j.l. uitgebracht door Universal Music.

“Eye Of The Hurricane” is de opvolger van het met dubbel platina bekroonde album Next To Me uit 2010 en is het eerste album, dat Ilse in Nederland heeft opgenomen en waarbij de zangeres zelf was verantwoordelijk voor de productie.

Ze nam het album op in de vernieuwde Wisseloord Studio’s in Hilversum, samen met haar eigen band, die haar ook live bijstaat.

“Eye Of The Hurricane” bevat twaalf nieuwe nummers, is Ilse DeLange’s meest persoonlijke album tot nu toe .

Op het album staat een groot aantal up-tempo nummers, maar ook enkele ballads, zoals deze “Time Will Have To Wait”, dat Ilse voor haar begin dit jaar overleden vader schreef.

U kunt als lezer ook nog even luisteren naar Ilse de Lange hier met haar schitterende ballade “Time Will Have to Wait”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Eamon Mccann - Dance with Me

Dan nu naar Noord-Ierland voor Eamon McCann hier met de song “Dance with Me”, die staat op z’n album “In My Own Words” in eigen beheer uitgebracht en dat betekent, dat u z’n leuke album kunt aanschaffen via z’n management “Golden productions” 229 Barony Road Greggan Omagh County Tyrone Noord Ierland dan wel natuurlijk via z’n website.

Het album “In My Own Words” met 16 zelf geschreven songs door Eamon Mccann.

Tijd om eens kennis te maken met Eamon McCann hier met de song “Johnny Cash Accolade”, die eveneens staat op z’n album “In My Own Words”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Lisa Meadows & The Virginia Dreams Band

“Once a Day” door Lisa Meadows & The Virginia Dreams Band hier met een song, die staat op hun album “Breaking new Ground” in eigen beheer uitgebracht.

Een album met tal van bekende country klassiekers, een her en der een paar “Rockabilly’s”, “Western Swing” en “Countrygospel” met een spontane Lisa Meadows en een prima “Virginia Dreams Band” en zo komt een leuk album tot stand.

Voor u ook nog even een kort optreden van Lisa Meadows & The Virginia Dreams Band hier met de song “Silver Threads & Golden Needles”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link

Cooder Graw - Ain't Livin' Long Like This

Dan naar Austin Texas voor onze uitsmijters de groep “Cooder Graw” hier met de Rodney Crowell song “Ain’t Livi’ Long Like This”, die staat op een verzamelalbum met de toepasselijke naam “Texas Outlaws” in 2003 uitgebracht door Compadre Records.

Cooder Graw - Unfinished Business

 “Cooder Graw” hier tijdens hun “Unfinished Business Tour” in the Mule Barn te Justin TX met de ook stevige “Llano Estacado”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Luke Bryan - Kiss Tomorrow Goodbye

En tenslotte als allerlaatste ook nog vanuit Nashville TN assistentie door Luke Bryan met de song “Kiss Tomorrow Goodbye” van z’n album “Tailgates & Tanlines” uitgebracht door Capitol Records.

En voor u als lezer dus nog Luke Bryan hier met de song “Kiss Tomorrow Goodbye” middels een fraaie video-clip.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Dateum:  Nov. 13 ‘12 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op:  Nov. 17 ‘12 12.00-13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***             Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. The Karl Shiflett & Big Country Show   ***   Blue Blue Day   ***   Pinecastle Records

3. The Karl Shiflett & Big Country Show   ***   I Gotta Get Drunk   ***   Pinecastle Records

4. The Karl Shiflett & Big Country Show   ***   Just Come to Get My Baby   ***   Pinecastle Records

5. Zoe Muth & The Lost High Rollers   ***   Heart Like a Wheel   ***   Signature Sounds Records

6. Zoe Muth & The Lost High Rollers   ***   Get It While You Can   ***   Signature Sounds Records

7. Marty Stuart   ***   Don’t be Cruel (To a Heart That’s True)   ***   MCA Nashville

8. Marty Stuart   ***   Thanks to You    ***   MCA Nashville

9. Marty Stuart   ***   Western Girls   ***   MCA Nashville

10. Dick van Altena   ***   Waikiki   ***   Interlokaal/CRS

11. Ilse de Lange   ***   Time Will Have to Wait   ***   Universal Music

12. Eamon McCann   ***   Dance with Me   ***   Eamon McCann  

13. Lisa Meadows & The Virginia Dreams Band   ***   Once a Day   ***   Virginia Dreams Records

14. Cooder Graw   ***   Ain’t Livin’ Long Like This   ***   Compadre Records

15. Luke Bryan   ***   Kiss Tomorrow Goodbye   ***   Capitol Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *