Real Good Way to Lose

Audie Blaylock & Red Lone - Real Good Way to Lose

De afgelopen drie weken is in het radioprogramma “Countrymusic Round-Up” veel aandacht besteed aan Alison Krauss, die samen met Union Station op 11 juli zal optreden in het Koninklijk Theater Carré te Amsterdam.

Ook vanavond weer een tweetal songs maar nu van van haar samenwerking met Robert Plant bij het album “Raising Sand” ”.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass en deze keer Audie Blaylock & Red Line met een drietal songs hun nieuwe album “Hard Country” en vervolgens ook nog de vroegere “lead-zanger” van Shenandoah, Marty Raybon, met twee songs van zijn nieuwe album “Southern Roots and Branches”.

Halverwege het programma nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio gevolgd door de nederlandse inbreng door Jaqueline van der Griend met haar single “Car in a Field” en vervolgens ook nog The Country Trail Band met de titelsong van hun album “A Thing Called Love”.

Daarna nog eens terug naar een tweetal Independent countryzangers met als eerste Craig Moritz uit Alberta Canada met de song “Only When You’re Lonely” en vervolgens uit Australie Darin Warner en dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter van dit programma, Glen Templeton, met zijn single “Sing That Song”.

Audie Blaylock and Red Line - Real Good Way to Losee

We begonnen dit programma met de songs “Real Good Way to Lose” , “A Natural Thing” en “Home is Where the Heart Is” hier gezongen en gespeeld door Audie Blaylock & Red Line.

Een drietal songs, die staan op hun nieuwe album “Hard Country”, dat op 12 juni van dit jaar is uitgebracht door Rural Rhythm Records.

En voordat ik het vergeet meld ik nog even, dat u de volgende week in het programma een heel andere song met dezelfde titel door Connie Gately en Babe Lofton van hun album “Backwoods Bluegrass” uit de jaren ‘70 kunt verwachten.

Maar nu weer even terug naar het album “Hard Country”, want eind vorige maand kondigde Rural Rhythm Records trots aan, dat op 19 juni het nieuwe album “Hard Country” van Audie Blaylock & Red Line zou worden uitgebracht.

Het album, geproduceerd door Audie Blaylock is een mix van songs over bedrog en gebroken harten met dat stevige bluegrass werk zoals we dat van  hem en zijn groep Red Line gewend zijn.

De groep heeft, destijds georganiseerd door Cor Sanne, een aantal malen een concert gegeven in Nieuwkoop en wellicht zijn een aantal luisteraars daardoor reeds op de hoogte van het fraaie spel en zang.

Audie Blaylock and Red Line

De groep bestaat uit Audie Blaylock op gitaar en lead-zang,  Patrick McAnivue op viool en met zang, Russ Carson op de banjo en Reed Jones op de bas en zij werden muzikaal bijgestaan door o.a.

Del  McCoury met z’n zoon Ronnie, Bobby  Osborne,  Lou  Reid,  Carl  Jackson,  Glen  Duncan en Jason   Carter.

Tijd om als lezer van dit bericht om eens kennis te maken met “A Natural Thing” door Audie Blaylock & Red Line met een “live” optreden tijdens de “2012 Niles Summer Concert Series”.

Dit festival wordt jaarlijks gehouden in het Niles Riverfront Park aan de St. Joe rivier in de binnenstad van Niles, Illinois

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Er staan tal van schitterende songs op dit album zoals u reeds heeft kunnen horen “A Natural Thing”, die reeds als single was uitgebracht en ook vermeld staat in  het “Top 30 Hot Singles” overzicht in de  “Bluegrass Music Profiles Magazine” van de maand juni en door het Bluegrass Radio Network is uitgeroepen tot “Pick of the Month”.

De songs “A natural Thing” en “Home Is Where The Heart Is” waren des geschreven door Harley Allen, een zoon van de legendarische Red Allen en en die samen met z’n broers “The Allen Brothers” vormde, later op de solo-toer ging en ondertussen zeer actief en succesvol als songschrijver en die helaas vorig jaar maart op 45-jarige leeftijd overleed.

“Hard Country” bevat ook nog de twee songs “The Chair’ en “A Grandmother’s Love, die zijn geschreven door Audie Blaylock Love” en waarbij de topper van het album “Real Good Way to Lose” werd geschreven door Josh Shilling and Jon Weisberger.

Voor de liefhebbers nog zo’n fraai optreden van Audie Blaylock & Red Line hier met de song “Drink Up and Go Home” tijdens een promotie-concert van “Rural Rhythm Records”  onder de titel “Rural Rhythm Records Goes Live At Bean Blossom 2011

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Marty Raybon - Long Hard Road

Dan nu naar Marty Raybon met zijn versie van de “Bill Monroe” song “Rocky Road Blues” en “Long Hard Road”

Songs, die staan op het album “Southern Roots and Branches” op 10 april van dit jaar eveneens uitgebracht Rural Rhtyhm Records.

Gedurende zijn jaren als lead-zanger van de succesvolle countrygroep “Shenandoah” vertolkte Marty Raybon de traditionele kant van de countrymuziek in een periode, dat andere groepen op zoek naar success meer de country-rock en pop kant opgingen.

Shenandoah bleef dicht bij het geluid van de zogenaamde “old-time” countrymuziek en toen Marty de groep verliet en op de solo-toer ging bleef hij eveneens aan de traditionele kant van de straat.

De titel van het album “Southern Roots & Branches” geeft het al enigzins aan terug naar de wortels van de country en de muziek kan net zo gemakkelijk als bluegrass worden aangeduid met een fraai optreden van Marty Raybon, die wordt bij gestaan door bekende coryfeen uit de bluegrass zoals Bryan Sutton op lead-gitaar, op de bas Terry Smith, op de viool o.a. Shad Cobb en Craig Fletcher, Rocb Ickes en Matt Leadbetter op de dobro, Justin Moses en David Talbot op de banjo en met Scott Napier en Justin Moses op de mandoline.

Zoals reeds gemeld met bluegrasssongs van o.a. Bill Monroe zoals “Rocky Road Blues” nog in een redelijk “recht toe recht aan” uitvoering, terwijl de “White House Blues” wordt gespeeld in een razendsnel en uitmuntend snarenspel met knappe tenorzang van Marty Raybon.

Ook Flatt & Scruggs” worden vertegenwoordigd met de song “Down the Road” met fraai gitaarwerk van Bryan Sutton.

Raybon’s “Get Up in Jesus’ Name” is een gospelsong, terwijl “Big Pain” een verhaal is over een verloren liefde met heel veel smart in de stem van Marty.

Er staan ook nog een fraaie vertolkingen op van aantal Shenandoah hits zoals “Next To You, Next To Me.

Marty Raybon hier dus met een mooi nieuw album met de titel “Southern Roots & Branches”.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar een “live” optreden van Marty Raybon met de song “Rocky Road Blues”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Alison Krauss and Robert Plant - Gon Gone Gone

Dan nu zoals toegezegd nogmaals naar Alison Krauss nu met een tweetal songs van haar album gemaakt tezamen met Robert Plant met als eerste The Everly Brothers song“Gone Gone Gone” en vervolgens ook nog “Through the Morning Through The Night” van de bekende Gene Clark en waarvan de vorige week in het programma “Countrymusic Round-Up ook een track was te beluisteren.

Deze songs staan op hun bijzondere album “Raising Sand”, dat op 23 okotber 2007 uitgebracht door Rounder Records en het Decca Label.

Natuurlijk voor de lezer de mogelijkheid om nog eens naar die fraaie video-clip van Alison Krauss en Robert Plant met de song “Gone Gone Gone” te bewonderen.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een bijzondere combinatie van de Led Zeppelin zanger Robert Plant en de bluegrass superster Alison Krauss, die tevens viool speelt op een aantal tracks van dit album.

Robert Plant met leadzang evenals Alison Krauss, waarbij zij ook nog de viool voor haar rekening nam; T Bone Burnett op gitaar en zessnarige basgitaar; Jay Belrose met slagwerk; Norman Blake op akoestische gitaar; Dennis Crouch op contrabas; Marc Ribot op elektrische gitaar, banjo en dobro; Riley Baugus eveneens op de banjo ; Gregory Leiz op pedal steel guitar en tenslotte Patrick Warren op keyboard.

Het album “Raising Sand”bevat op een paar tracks na een mix van country, blues, folk, rock en bluegrass en werd kritisch goed ontvangen en het duo verkreeg in 2009 een Grammy voor “Album van het Jaar”.

De zoveelste, want Alison ontving voor haar werk reeds zesentwintig Grammy Awards en heeft eveneens verscheidene platina platen ontvangen.

Alison Krauss - Too Late to Cry

Haar debuutalbum, Too Late to Cry (1987), kwam uit toen ze 16 jaar oud was.

Krauss werkt samen met het traditionele bluegrass-ensemble Union Station. Ook nam ze covers op van een aantal nummers van andere artiesten, waaronder The Beatles.

Samen met Plant gaf Krauss op 14 mei 2008 een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

In dit programma speciaal voor u als luisteraar uitgezocht i.v. met haar optreden tezamen met Union Station op woendag, 11 juli in het Koninklijk Theater Carré te Amsterdam.

Voor u ook nog even de song “Through the Morning, Through the Night” door Alison Krauss en Robert Plant middels een “slide” show!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jaqueline van der Griend - Car in a Field

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlands inbreng in dit programma met deze keer weer eens aandacht voor Jaqueline van der Griend hier met de Rob Crosby  song “Car in a Field”uitgebracht door Nash Music.

Volgens Jaqueline van der Griend kunnen we zeer binnenkort de opvolger van “Car in a Field” verwachten. In maart was zij in de studio om een aantal nummers op te nemen.

Met ook dit keer weer een geweldig nummer van Rob Crosby bij en een juweeltje van Ruud Hermans. Niemand minder dan Marcel Fisser (Nick en Simon, Jan Smit, enz..) gaat het produceren.

Ze houdt ons op de hoogte, maar a.s. zaterdag zingt en speelt zij samen met Cash on Delivery tijdens een grote countrymuziek happening in Kolding Denemarken.

Voor u als lezer nog eens de slide-show van Jaqueline van der Griend met de fraaie song “Car in a Field”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Country Trail Band - A Thing Called Love

Vervolgens “A Thing Called Love” door The Country Trail Band hier met de titelsong van het album, dat zeer recent werd uitgebracht door LW Music.

Als je in Nederland mensen vraagt welke countryartiesten ze kennen, dan noemen ze steevast de naam van Johnny Cash. Hoewel het inmiddels bijna negen jaar is geleden dat de oorspronkelijk uit Arkansas afkomstige zanger overleed, is zijn muziek nog steeds springlevend en spreekt zowel oudere als jongere generaties aan. Gospelsongs namen in zijn leven en werk een belangrijke plaats in en de Nederlandse Country Trail Band heeft nu een aantal nummers uit het gospelrepertoire van Johnny Cash opgenomen op het album “A thing called love” – “The Country Trail Band plays gospel Songs of Johnny Cash”.

Tijd om weer eens kennis te maken met de nr.1 country gospelgroep “The Country Trail Band” hier met de song “Once Upon a Hill” met lead-zang door Astrid Langeland

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Craig Moritz - Only When You're Lonely

De vorige week kwam hij er als uitsmijter van het programma er een beetje bekaaid af en daarom opnieuw Craig Moritz hier de de titelsong van z’n album “Only When You’re Lonely” uitgebracht door “On Ramp Records”.

Ten behoeve van een grotere bekendheid heeft Craig Moritz  deze song aangeboden aan Hillcrest Radio Marketing Service te Cambridge Ontario Canada.

Deze organisatie verzamelt songs van countrymusici over de hele wereld en maakt vervolgens een verzamelalbum met zo’n 15 tot 20 tracks.

Een dergelijk album zoals deze week ontvangen met nu nr. 64 wordt vervolgens gestuurd naar countrymuziek programmamakers en DJ’s over de hele wereld met het verzoek aandacht aan de muziek en de vertolkers te besteden.

En daar doen wij in dit programma “Countrymusic Round-Up” natuurlijk ook graag aan mee! We bieden iedere serieuze countryzanger/zageres en of groep een kans.

U kunt als lezer ook nog even luisteren naar Craig Moritz hier met de song “With You”, die eveneens staat op z’n album “Only When You’re Lonely” en tevens als single is uitgebracht.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Darin Warner - Believe

Vervolgens helemaal uit Loxton, Zuid Australie, Darin Wariner hier met de song “Believe”, die staat op z’n album “No Regrets” in 2010 ook in eigen beheer uitgebracht.

Ook deze song staat op het reeds eerder vermelde Hillcrest nr. 64 verzamelalbum.

Darin heeft inmiddels ook enige digitale ruimte gereserveerd voor een nadere kennismaking en de promotie van zijn muziek. Natuurlijk kunt u ondertussen naar fraaie countrysongs!

U kunt ook nog even naar Loxton Australie om even te luisteren naar Darin Warner hier met de song “Believe”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Glen Templeton - Sing That Song Again

En dan is het nu tijd voor onze uitsmijter van dit programma Glen Templeton hier met z’n single “Sing That Song Again”, die in mei van dit jaar werd uitgebracht door Black River Entertainment.

Deze song zal ook staan op het album, dat naar verwachting in de herfst van dit jaar eveneens zal worden uitgebracht door hetzelfde label.

Tot slot natuurlijk nog onze uitsmijter, Glen Templeton,  tijdens een akoestisch optreden in de “Bing Lounge” van Studio 987 van het radio en TV-station KUPL in Portland, Oregon.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down For Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

                    

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Juni 26 ‘12 19.00 – 20.00 uur heruitzending op Juni 30 ‘12 12.00-13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   ***   intromusic   ***   BGO Records

2. Audie Blaylock & Red Line   ***   Real Good Way to Lose   ***   Rural Rhythm Records

3. Audie Blaylock & Red Line   ***   A Natural Thing   ***   Rural Rhythm Records

4. Audie Blaylock & Red Line   ***   Home IsWhere the Heart Is   ***   Rural Rhythm Records

5. Marty Raybon   ***   Rocky Road Blues   ***   Rural Rhythm Records

6. Marty Raybon   ***   Long Hard Road   ***   Rural Rhythm Records

7. Alison Krauss & Robert Plant   ***   Gone Gone Gone   ***   Rounder Records

8. Alison Krauss & Robert Plant   ***   Through the Morning, Through the Night   ***   Rounder Records

9. Jaqueline van der Griend   ***   Car in a Field   ***   Nash Music

10. The Country Trail Band   ***   A Thing Called Love   ***   LW Music

11. Craig Moritz   ***   Only When You’re Lonely   ***   On Ramp Records/Hillcrest

12. Darin Warner   ***   Believe   ***   Darin Warner/Hillcrest

13. Glen Templeton   ***   Sing That Song Again   ***   Black River Entertainment

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *