While He Still Knows Who I Am

Kenny Chesney - While He Still Knows Who I Am

In dit programma bijzondere aandacht voor een aantal nieuwe countrymuziek albums, die zijn uitgebracht van o.a. niet alleen Kenny Chesney, maar ook Alan Jackson.

Zoals u van ons gewend bent beginnen we met de bluegrass en daarvoor uit de Mid-West de groep “Special Consensus” met muziek van hun nieuwe album “Scratch Gravel Road”.

Vervolgens blijven we in de buurt maar wel terug naar de jaren ’70 voor Connie & Babe and The Backwood Boys.

Halverwege het programma nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio gevolgd door de nederlandse inbreng door Jannet Bodewes alvast met een voorproefje op haar nieuwe album “Hank and Patsy’s Ghost” en vervolgens ook nog de Goudse countrygroep Change of Key met met een song van hun nieuwe album “When Music Calls My Name”.

Vervolgens weer terug naar Nashville TN voor Alan Jackson met een song van zijn nieuwe album “Thirty Miles West” en daarna net als de vorige week nog eens een tweetal Independent countryzangers met als eerste Evi Tausen van de Faroer Eilanden en dan is het ook al weer tijd voor onze vrouewelijke uitsmijter van dit programma, Belle Cannon, met haar song “Reel Me In”.

Special Consensus - Monroe

We begonnen dit programma met een eerbetoon aan de vader van de bluegrass, Bill Monroe, middels de song “Monroe” door Special Consensus gevolgd door “A Good Problem to Have” en de a-capella gospel song “On My Way to the Kingdom”

Deze songs staan op hun nieuwe album “Scratch Gravel Road” op 27 maart van dit jaar uitgebracht door Compass Records.

Tijd voor de eerste video-clip hier van de bluegrass groep “Special Consensus” met de introductie en presentatie van hun nieuwe album “Scratch Gravel Road” met ook een aantal fragmenten van songs.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Special Consensus werd in 1975 opgericht door Greg Cahill met Chicago als basis (dus de Mid-west) en heeft in de afgelopen 32 jaar veel verschillende samenstellingen overleefd met een goede balans tussen traditionele en hedendaagse bluegrassmuziek.

In 1996 sloten zijn een contract bij Pinecastle Records en brachten zij hun eerste album “Strong Enough to Bend” .

De groep bestond toen uit Greg Cahill op banjo, Colby Maddox op mandoline, de bekende Aybrey Haynie op viool en bassist Diana Phillips.

In de loop van de laatste tien jaar werden nog de albums “Our little town”, het 25-jarig Jubileum album met de daarbij behorende video natuurlijk in 2000 en in 2002 het album Route 10, in 2006 “Everything’s Allright” in 2008 het fraaie album “The Trail of Aching Hearts” en in 2009 het album Signs”.

Ik heb ze niet allemaal geteld, maar inmiddels heeft Special Consensus 20 albums uitgebracht.

Special Consensus - Today

De groep bestaat nu uit natuurlijk nog steeds de frontman Greg Cahill , maar sedert 2010 bij Compass Records met Nick Farris op mandoline, Dustin Benson op gitaar en David Thomas op bas en allemaal zingen ze.

Op het album “Scratch Gravel Road” werden ze nog bijgestaan door door o.a. Stuart Duncan op viool, Chris Jones en Josh Williams met leadzang en Alison Brown op banjo en die tevens optrad als producer .

Gregg Cahill was in de periode 2006 tot 2010 ook nog voorzitter van de IBMA of te wel “The International Bluegrass Music Association” een Amerikaanse organisatie, die de bluegrassmuziek op enthousiaste wijze promoot en daar doen wij in dit programma natuurlijk ook aan mee.

Special Consensus hier met de song “Monroe” tijdens hun optreden in het programma “Music City Roots in de “Loveless Cafe” aan de Highway 100 te Nashville TN op 1 februari 2012.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Connie & Babe and the Backwood Boys

Vervolgens uit de mid-jaren ‘70 Connie & Babe and the Backwood Boys hier met de songs “Home Is Where the Heart Is” gevolgd door “North Carolina Bound” en “My Dollies Would Cry”.

Songs, die van oorsprong staan op de LP “Backwood Bluegrass’ in 1975 uitgebracht door Rounder Records, maar die gelukkig in de jaren ‘90 opnieuw door Rounder op een CD zijn geperst.

Unieke bluegrassmuziek  hier voor u in dit programma “Countrymusic Round-Up” hier in het Groene Hart van de Krimpenerwaard.

En we halen ook nog even de namen van de groep weer uit het grijze archief met Connie Gately en Babe Lofton met zang en op gitaar, Thayer Washer met zang, Red Roberts op gitaar, viool en eveneens met zang , Jody Drumright op mandolinbe, Fred Gately olp de staande bas, Mike Pierson op gitaar en tenslotte Joe Drumright op banjo en mandoline.

De meeste songs op dit album zijn geschreven door Connie Gately en in de eind jaren ‘50 reeds uitgebracht  onder de naam Connie & Babe and The Black Mountain Boys door de bekende platenmaatschappij Starday.

Het belangrijkste nieuws in de jaren ‘73 op het gebied van de bluegrass was wel de herontdekking van Connie en Babe & The Backwood Boys, de legendarische bluegrasgroep uit de begin jaren ‘50, die een aantal juweeljes had uitgebracht via de platenmaatschappij Republic en aan het eind van de jaren ‘50 zoals reeds vermeld nog een aantal via Starday.

Door  de herinneringen, die door de publikaties in de krant werden opgehaald aan die tijd, kwam de groep weer bijelkaar en maakte een aantal LP’s die door Rounder werden uitgebracht.

Inmiddels dus ook weer geschiedenis, maar toch wel iets bijzonders wat thuis hoort in dit programma “Countrymusic Round-Up”.

Ook als lezer kunt u nog even luisteren naar Connie & Babe and The Black Mountain Boys hier met de song “Roll on Blues” destijds uitgebracht op een 45-toeren plaatje door Republic Recordings Co.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Kenny Chesney - Welcome to the Fishbowl

Dan nu naar de hedendaagse countrymuziek met de muziek van het nieuwe album “Welcome to the Fishbowl” van Kenny Chesney met twee songs en om te beginnen hier een duet met Tim McGraw bij de song “Feel Like a Rock Star”.

Alvast even voor u als lezer ook nog even de mogelijkheid eens kennis te namen van Kenny Chesney hier samen met Tim McGraw in een fraaie video-clip met de song “Feel Like a Rockstar”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En vervolgens ook nog “While He Still Knows Who I Am” een schitterende ballade hier gezongen door Kenny Chesney hier met een song, die staat op z’n nieuwe album met de titel “Welcome to Fishbowl”, die op 19 juni werd uitgebracht door Blue Chair Records/Columbia Nashville.

“While He Still Knows Who I Am” of wel “Nu hij nog steeds weet wie ik ben” door Kenny Chesney, een van de meest succesvolle countryartiest in de geschiedenis en waarvan meer dan 30 miljoen albums zijn verkocht, 20 miljoen digitale overschrijvingen en 23 nr. 1 singles zijn uitgebracht.

Daarbovenop nog eens zijn “live-optredens” die in Amerika op zichzelf al een zomervakantie zijn geworden voor de meer dan 11 miljoen fans, die de afgelopen 10 jaar een toegangskaart hebben gekocht.

“Welcome To The Fishbowl” is, Chesney’s 13e studioalbum als opvolger van het zeer succesvolle album “Hemingway’s Whiskey”, die niet alleen een platinum status heeft bereikt, maar waarvan ook nog eens vier songs de nr. 1 positie wisten te verkrijgen in de Country Music Billboard Hot Country Single’s”.

Een schitterend rustpunt op het album is de song “While He Still Knows Who I Am” door Kenny Chesney en als u dit lied nog niet heeft gehoord dan moet u echt even de tijd nemen.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Inmiddels heeft Kenny 9 Academy of Country Music Awards en 7 Country Music Association Awards gedurende z’n carriere in ontvcangst genomen

Kenny Chesney & Tim McGraw - Feel Like a Rockstar

De song “Feel Like a Rock Star”, waarin Kenny Chesney vokaal wordt bijgestaan door Tim McGraw verscheen binnen een paar dagen na de premiere tijdens de premiere op de “Academy of Country Music” begin april  al op de 13e plaats van Billboard’s Country Song Chart.

Nog even terug naar het fraaie album “Welcome to the Fishbowl” met een aantal fraaie songs en ook nog een “live-versie” van de eveneens schitterende balade “You and Tequilla”, geschreven door Matraca Berg en Deana Carter, tijdens een van z’n vele shows samen met Grace Potter.

De studio versie van deze song stond op het album “Hemingway’s Whiskey”.

Een natuurlijk kunt u ook nog even kijken en luisteren naar deze song middels een mooie video-clip van Kenney Chesney en Grace Potter.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jannet Bodewes - The Mountain

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met deze keer aandacht voor Jannet Bodewes uit Emmen hier met de song “This Isn’t Your Daddy’s Honky Tonk”, die naar verwachting zal staan op haar nieuwe album “Hank & Patsy’s Ghost”  en waarvoor zij nauw heeft samengewerkt met singer/songwriter Lonnie Ratlif.

Lonnie Ratliff - This Isn't Your Daddy's Honky Tonk

Deze bekende Amerikaanse singer/songwriter heeft deze song trouwens ook uitgebracht op z’n verzamelalbum Ronnie Ratliff Nashville Songwriter Vol. 2.

Via het internet kunt u van Jannet Bodewes ook nog de song “The Mountain”, die ook zal staan op haar nieuwe album, middles een video-clip beluisteren.

Jannet heeft inmiddels via het internet ook deze video-clip met de song “The Mountain” uitgebracht en daar kunt u alsvast even naar kijken.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Change of Key - When Music Calls My Name

Vervolgens “An Old Suitcase Filled with Yesteryears” hier door de Goudse groep Change of Key met een song van hun album “When Music Calls My Name”, dat in april van dit jaar werd gepresenteerd tijdens een muzikale happening in Theater Concordia in Haastrecht.

Op zondagmiddag, 9 September a.s. vanaf 15.00 zal weer het DCMA Award Gala worden gehouden in Theater de Lievekamp te Oss.

Dit festival wordt traditiegetrouw gecombineerd met diverse live optredens van Nederlandse country top acts.

De programmering is dit jaar bijna rond, is heel verrassend en zal binnenkort bekend worden gemaakt.

Inmiddels zijn de nominaties in de DCMA website bekend gemaakt en ook Change of Key is er weer bij met drie nominaties.

Voor u als lezer ook nog even terug naar de CD-presentatie van het album “When Music Calls My Name” in Haastrecht door Change of Key met als gastartiesten als Doug Deforest, Tim Crouch, Peter Vermeer en Arie Poot.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iedere countrymuziek liefhebber, dus ook de luisteraars van dit programma kunnen nu tot 31 augustus 2012 uit dit overzicht zijn favoriet kiezen en zijn stem uitbrengen op de verkiezingswebsite van de DCMA

Hiervoor dient wel eerst een  inlogcode te worden aangevraagd.

Stuur hiervoor een mailtje naar onder vermelding naam en  adres.

De DCMA mailt dan de inlogcode en de link naar de verkiezingswebsite en waarna u vervolgens uw voorkeurstem op de diverse genomineerden kunt uitbrengen!

Alan Jackson - Look Her in the Eye and Lie

Dan nu naar Nashville TN voor Alan Jackson hier met de song “Look Her in the Eye and Lie”en die staat op z’n nieuwe album “Thirty Miles West”, dat officieel op 5 juni van dit jaar werd gepresenteerd door Capitol Records.

Vertelde ik reeds eerder dat Kenny Chesney zeer succesvol is als artiest en dat geldt zeer zeker ook voor Alan jackson, want van hem zijn inmiddels ook meer van 60 miljoen albums verkocht.

Wellicht voor u als lezer de eerste kennismaking met Alan Jackson en deze song “Look Her in the Eye and Lie”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

EVI - Oh How I Miss You Tonight

Dan zoals aangekondigd nog aandacht voor de Independent countryartiesten met als eerste EVI hier met de song “Oh How Miss You Tonight”, die staat op haar album Wishing Well in eigen beheer uitgebracht.

Op dit album wordt zangeres/gitariste en schrijfsterEvi Tausen bij deze song vokaal bijgestaan door de bekende Nashville countryster Jim Ed Brown.

De song”Oh How I Miss You Tonight”, die in de jaren ‘50 bekend werd door de vertolking door Vivian Cash en Glen Douglas, werd in Nashville opgenomen.

Ten behoeve van een grotere bekendheid heeft Evi deze song ook aangeboden aan Hillcrest Radio Marketing Service te Cambridge Ontario Canada. Deze organisatie verzamelt songs van countrymusici over de hele wereld en maakt vervolgens een verzamelalbum met zo’n 15 tot 20 tracks.

Een dergelijk album, zoals de vorige week ontvangen met nu nr. 64, wordt vervolgens gestuurd naar countrymuziek programmamakers en DJ’s over de hele wereld met het verzoek aandacht aan de muziek en de vertolkers te besteden.

En daar doen wij in dit programma “Countrymusic Round-Up” natuurlijk ook graag aan mee! We bieden iedere serieuze countryzanger/zageres en of groep een kans.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar een “slide-show” van Evi samen met Jim Ed Brown hier met de song “Oh How I Miss You Tonight”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Belle Cannon - Reel Me In

En dan is het nu tijd voor onze uitsmijter van dit programma Belle Cannon hier met de song  “Reel Me In”, die staat op haar album Rewind, dat in 2010 te Nashville werd opgenomen en vervolgens in eigen beheer uitgebracht door BellJar Records

Deze song is door Belle eveneens ter promotie door country DJ’s aangeboden aan Hillcrest.

Tot slot nog even onze uitsmijter Belle Cannon voor haar kunt u op Reverbnation nog even naar een aantal songs zoals “Reel me In” van Belle Cannon luisteren.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium! 

info@el-okay-ranch.nl

                   

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Juli 3 ‘12 19.00 – 20.00 uur heruitzending op Juli 7 ‘12 12.00-13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Special Consensus   ***   Monroe   ***   Compass Records

3. Special Consensus   ***   A Good Problem to Have   ***   Compass Records

4. Special Consensus   ***   On My Way to The Kindom Land   ***   Compass Records

5. Connie & Babe and The Backwood Boys   ***   Home Is Where the Heart Is   ***   Rounder Records

6. Connie & Babe and The Backwood Boys   ***   North Carolina Bound   ***   Rounder Records

7. Connie & Babe and The Backwood Boys   ***   My Dollies Would Cry   ***   Rounder Records

8. Kenny Chesney ft. Tim McGraw   ***   Feel Like a Rock Star   ***   Blue Chair Records

9. Kenny Chesney   ***   While He Still Knows Who I Am   ***   Blue Chair Records/Sony

10. Jannett Bodewes   ***   This Ain’t Your Daddy’s Honky Tonk   ***   Westwood International Records

11. Change of Key   ***   An Old Suitecase Filled with Yesteryears   ***   Change of Key/DCMA

12. Alan Jackson   ***   Look Her in the Eye and Lie   ***   Capitol Records

13. EVI   ***   Oh How I Miss You Tonight   ***   Evi Djurhuus/Hillcrest

14. Belle Cannon   ***   Reel Me In   ***   BelleJar Records/Hillcrest

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *