She Used to Love Me a Lot

She Used to Love Me a Lot

Zoals reeds de vorige week aangekondigd ook in dit programma de schijnwerpers op Alison Krauss hier een aantal bijzondere songs van albums zoals “Tribute to Tradition” en “Devine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood”.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass door Eddie Adcock, die samen met z’n vrouw Martha en de legendarische bassist Tom Gray op 23 juni a.s. zullen optreden in Wadway (tussen Hoorn en Alkmaar).

Verder in dit programma ook nog een eerbetoon aan Doug Dillard, die op woensdag, 16 mei j.l. na een langdurige ziekte overleed in Nashville TN.

Halverwege het programma nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio gevolgd door de Nederlandse inbreng door Dirk-Wim in’t Hof uit Noord Brabant met z’n single “Money” en vervolgens ook nog Rebel uit Hilversum met een song van zijn album “Morning Sun”.

Daarna terug voor de hedendaagse countrymuziek naar Idalou, TX voor de Josh Abbott Band  met een song van hun nieuwe album “Small Town Family Dream” en dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter van dit programma, Craig Moritz uit Alberta Canada, met de song “Only When You’re Lonely”.

Eddie & artha Adcock with Missy Raines- Jealous Heart

We begonnen dit programma trouwens met de bekende “Jealous Heart” en vervolgens ook nog “She Used to Love Me a Lot” en “Dixie in My Eye” door “The Eddie Adcock Band” hier met songs, die staan op hun akbum “Dixie Fried” in 1991 uitgebracht door CMH Records.

Eddie Adcock hier op banjo, gitaar en op mandoline met baritone zang, z’n vrouw Martha op de rhythm gitaar met lead-zang, Missy Raines op de staande bas en achtergrond zang en tenslotte Glen Duncan op de 5-snarige viool.

Tijd voor de eerste video-clip en dus kennismaken met The Eddie Adock Band hier met de song “Dog”, die als tweede track staat op het album “Dixie Fried”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een fraai album special tevoorschijn gehaald, omdat de inmiddels 73-jarige Eddie Adcock samen met z’n vrouw Martha en de bassist Tom Gray op 23 juni a.s. zullen optreden in partycentrum “De vriendschap” in Wadway”, maar daarover in de agenda nog meer informatie.

Eddie, geboren in 1938 in Scottsville, begon z’n muziekcarriere op zeer jonge leeftijd samen met z’n broer met de groep “James River Playboys, maar ging in 1955 samen met Mac Wiseman spleen om vervolgens ook nog een korte periode bij Bill Monroe op te treden. In 1958 na het vertrek van Bill Emerson vormde hij samen met Jim Duffey en Charlie Waller & Tom Gray “The Country Gentlemen”.

Deze groep werd een van de meest bekende en populaire bluegrassgroepen van de eind jaren ‘50 en de jaren ‘60 mede vanwege hun progressieve repertoire met songs van o.a. Bob Dylan. Eddie Adcock wilde z’n muzikale horizon nog verder verkennen en uitbreiden en verliet de groep in 1970 om zich te vestigen in Californie en verder te gaan met z’n country-rock groep “Clinton Special”. Toen deze groep uit elkaar ging vertrok Eddie weer naar het Oosten, waar hij de groep IInd Generation vormde met oa. Jimmy Gaudreau.

In 1973 ging Martha Hearon als gitaarspeelster deel uitmaken van de groep met wie Eddie 3 jaar later trouwde. In de jaren 1980 vormde hij samen met z’n vrouw Martha en de inmiddels zeer bekende bassiste Missy Raines het trio “Talk of the Town”. Gedurende een periode van acht jaar was dit drietal als groep actief, maar hebben elkaar nooit meer uit het oog verloren.

Eddie & martha Adcock with Tom Gray and Friends - Many a Mile

Met grote regelmaat verschijnen er nieuwe albums van Eddie & Martha met als laatste tot dusver het fraaie album “Many a Mile”, dat vorig jaar september werd uitgebracht.

Op dit album worden Eddie & Martha Adcock en Tom Gray bijgestaan door een aantal vrienden als, jawel Missy Raines, maar ook nog Gene Johnson, die in de jaren ’70 speelde bij de 2nd Generation en daarna ook zon’twintig jaar deel heeft uitgemaakt van “Diamond Rio”.

Verder werkten ook nog mee Wes Easter en de oude bekende Pete Kuykendall, niet alleen als banjo-speler, maar ook nog de geluidstechnicus uit de vroege dagen van The Country Gentlemen, waarbij de muziek soms werd opgenomen in de geluidsstudio in de kelder van z’n huis in Falls Church.

We gaan nog even door met het “live” optreden van The Eddie Adcock Band hier met de song “Anything for the Blues”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Dillards - Never See My Home Again

Dan nu voor een eerbetoon aan Doug Dillard naar een “live” optreden van The Dillards hier met de songs “Never See My Home Again” met een humoristische introductie door de woordvoerder en bassist Mitch Jayne en “Reuben’s Train”

Terug naar het begin jaren ‘60 met The Dillards, waarbij de luisteraars nog even aanwezig waren bij een live-optreden en een leuke introductie door bassist Mitch Jane met de song “Never See My Home Again” gevolgd door Reuben’s Train.

Deze twee songs staan op het album “Back Porch Bluegrass” een verzamelalbum, dat in 1991 werd uitgebracht door Warner en bestaat uit de muziek van hun eerste LP “Back Porch Bluegrass” en “Live!!! Almost!!!”

Terug in de tijd naar de jaren ’60 hier met de song “Old Blue” door The Dillards met natuurlijk weer de introductie door de bassist Mitch Jane en ook deze song staat op het album “Live!!! Almost!!!”

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Dillards waren trouwens in die tijd ook regelmatig te zien op TV onder de naam “The Darlings” in The Andy Griffith Show.

Nadat Doug en z’n broer Rodney het steeds vaker oneens waren over de muzikale richting van The Dillards, waarbij Rodney eigenlijk radical wilde breken met de bluegrass en een geheel nieuwe richting wilde verkennen en Doug daar minder voor voelde. Doug ging vervolgens vaker spelen bij The Gosdin Brothers. Nadat hij samen met Rodney in 1967 nog muziek had geschreven en gespeeld voor de film Bonnie & Clyde, besloot Doug The Dillards te verlaten en zijn eigen weg te kiezen.

Doug ging vervolgens deel uitmaken van The Byrds tijdens hun eerste tour door Europa om daarna samen te werken met Gene Clark, daarvoor ook lid van deze illustere groep.

Dillard and Clark - The Radio Song

Dan weer terug naar het programma “Countrymusic Round-Up met de “The Radio Song” door Dillard & Clark, die staat op het bijzondere album “The Fantastic Expedition of Dillard & Clark” in 1968 op LP uitgebracht door A & M Records, maar inmiddels tezamen met het album “Through the Morning, Through the Night” ook op 1 CD uitgebracht.

Een album met 20 fraaie songs, waarbij Doug Dillard hier op banjo, gitaar en viool en Gene Clark op gitaar en harmonica worden bijgestaan doorBernie Leadon op banjo en gitaar, Don Beck op dobro en mandoline, David Jackson op de bas, Chris Hillman op de mandoline en tenslotte Andy Belling op een electrische “harpsichord” een soort electronische klavecimbel.

Voor u als lezer nog even de mogelijkheid te luisteren naar “The Radio Song” door Dillard & Clark.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Doug ontving nog Grammy-Award nominatie als instrumentalist en warden The Dillards in 2009 nog opgenomen in de “Bluegrass Hall of Fame”. Doug Dillard was echter al langere tijd ziek en werd op woensdagavond, 16 mei j.l. nog met spoed opgenomen in een ziekenhuis in Nashville, maar overleed kort na aankomst.

Arlo Guthrie and The Dillards

Met diep respect voor Doug Dillard hebben we in dit programma nog eens z’n muziek laten horen en zullen in de toekomst natuurlijk best nog wel eens herinneringen ophalen aan The Dillards met o.a. hun samenwerking met Arlo Guthrie bij het album “Thirty-Two Cents/Postage Due”, dat in 2000 in de studio te Branson Missouri werd opgenomen, maar uiteindelijk in 2008 werd uitgebracht door Rising Son Records (eigenaar Arlo Guthrie).

Voor degene, die nog leuke herinneringen heeft aan “The Darlings” hier samen Maggie Peterson destijds onder de naam Charlene in de “Andy Griffith Show” 50 jaar later tijdens een reunie met een optreden in augustus 2009 in Troy NC.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Alison Krauss - The Three bells

Dan na het bericht over het onvermijdelijke overlijden van Doug Dillard heel toepasselijk de song “The 3 Bells” in dit programma vertolkt door Alison Krauss.

Ook nog even terug naar de jaren ’50 met de oorspronkelijk versie “Les Trois Cloches” gezongen door Edith Piaf tezamen met Les Companons de la Chanson.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De klassieker uit de eind jaren ‘50 van The Browns”, The Three Bells”, maar nu in de vertolking door lead-zang door Alison Krauss tevens op viool, bijgestaan door Ron Block en Dan Tyminski op gitaar met achtergrond zang, de bekende Hargus “Pig” Robbins op piano, Larry Atamanuik op drums en Barry Bales op de staande bas.

Deze song staat op het album “Tribute to Tradition” in 1998 uitgebracht door Columbia met oa. ook nog de Dixie Chicks, Randy Travis, Joe Diffie en Martina McBride met allemaal vertolking van vroegere countryhits

Natuurlijk kunt u nog even luisteren naar “The Three Bells” gezongen door Alison Krauss en zoals aanwezig op het album “Tribute to Tradition”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Alison KRAUSS _ Waltz of the Wind

Vervolgens  Alison Krauss met de Fred Rose song “Waltz of the Wind”, die staat op het album met dezelfde titel van de Hawaiaanse slack-gitarist Led Kapaana.

Led hier op de ukelele en resonator gitaar, Alison Krauss met lead-zang en op viola, Pat Bergeson op gitaar en harmonica, Viktor Krauss op staande bas, Tom Roady op percussie en “Last but not Least” Sam Bush op mandoline.

Het album “Waltz of the Wind” werd in 1998 uitgebracht door Dancing Cat Records.

Alison Krauss - Sitting in the Window of My Room

En dan ook nog “Sitting in the Window of My Room” door Alison Krauss samen met een aantal leden van Union Station hier met een song, die deel uitmaakt van de filmmuziek van “Devine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood,.

De muziek van deze film is ook op een CD uitgebracht met dezelfde titel en laat ook een beetje de sfeer proeven van het Mississippi Delta gebied met o.a. ook Ann Savoy, Ray Charles, Mahalia Jackson en het duo Richard & Linda Thompson.

Het album werd in 2002 uitgebracht door Columbia Records.

Speciaal voor u als luisteraar uitgezocht i.v. met haar optreden tezamen met Union Station op woendag, 11 juli a.s. in het Koninlijk Theater Carré te Amsterdam

De volgende week in dit programma nog meer bijzondere songs door Alison Krauss.

Voor veel lezers wellicht een onbekende song “Sitting in the Window of My Room” gezongen door Alison Krauss en dat mag u natuurlijk niet missen!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dirk-Wim in't Hof (DW)- Money

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de Nederlands inbreng in dit programma met deze keer aandacht voor Dirk-Wim in’t Hof hier met de song “Money” , op dit moment toch wel een “hot item” door DW, die deze song heeft aangeboden bij de DCMA en staat op het verzamelalbum “Country Music 2012”.

Op dit album, dat is samengesteld en uitgevoerd door de Dutch Country Music Association ter promotie van de countrymuziek van eigen bodem, staan zo’n 22 songs van diverse bekende en onbekende countrymusici. dus ook staat op het reeds vermelde verzamelalbum.

DW staat voor Dirk-Wim in’t Hof uit de omgeving van Oss, Noord Brabant, die al sinds 1987 muziek maakt en ook als zanger/gitarist deel uitmaakt de groep “Het Kaf” regelmatig van zich laat horen. Sedert 1997 heeft deze Nijmeegse groep vier albums uitgebracht met als laatste tot dusver het album “Winnen” in 2005 door Go! Entertainment.

Sedert 2007 maakt hij ook muziek onder z’n eigen familienaam “In’t Hof”.

Tijd om eens kennis te maken met zanger/schrijver/gitarist Dirk-Wim in’t Hof hier met de song “Mannen”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Rebel - Waiting

Vervolgens “Waiting” door Rebel hier met een song van z’n album “The Morning Sun” in 2007 in eigen beheer via E-Sound Music uitgebracht, maar ook op het reeds eerder vermelde verzamelalbum “Country Music 2012” uitgebracht door de DCMA.

Rebel kend ik nog niet, maar Rebel is singer/songwriter/guitarist Ronald Welgemoed uit Hilversum.

Al meer dan 25 jaar is Ronald actief in de muziek. In 1981 bracht hij met de groep Rotjoch enkele singles uit welke, naar eigen zeggen, een internationale cult-status hebben bereikt. Rebel bracht in 1982 de single ‘Baby, Baby, Baby’ uit en wist in 1984 de derde plaats te bereiken in de Grote Prijs van Nederland.

U kunt ook nog even kijken luisteren naar Ronald Welgemoed als zanger bij de groep “Crossroads” hier tijdens een “live” optreden bij “Fun aan het water” in “De Vorstin” te Hilversum.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

JoshAbbott Band - Idalou

Dan nu naar de hedendaagse countrymuziek uit Texas hier door de Josh Abbott Band met de song “Idalou”, die staat op het album “Small Town Family Dream”, dat in april van dit jaar in eigen beheer werd uitgebracht en door PDT (Pretty Damned Tough) wordt gedistribueerd.

Een loflied op de woonplaats van Josh Abbott “ Idalou”, een Small Town”, even ten noordoosten van Lubbock. “Small Town” zouden wij gewoon een klein dorpje noemen, want het aantal inwoners bedraagt volgens het album 2157.

U kunt ook als lezer ook nog even kennismaken met de Josh Abbott Band hier met de eerste track van het album “Idalou”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Craig Moritz - Only When You're Lonley

Dan met een kijke op de klok op naar onze uitsmijter uit Alberta Canada, Craig Moritz hier met de titelsong van z’n 3e album “Only When You’re Lonely” uitgebracht door “On Ramp Records”. De song is eveneens als single uitgebracht.

Ten behoeve van een grotere bekendheid heeft Craig deze song ook aangeboden aan Hillcrest Radio Marketing Service te Cambridge Ontario Canada.

Deze organisatie verzamelt songs van countrymusici over de hele wereld en maakt vervolgens een verzamelalbum met zo’n 15 tot 20 tracks.

Een dergelijk album zoals deze week ontvangen met nu nr. 64 wordt vervolgens gestuurd naar countrymuziek programmamakers en DJ’s over de hele wereld met het verzoek aandacht aan de muziek en de vertolkers te besteden.

En daar doen wij in dit programma “Countrymusic Round-Up” natuurlijk ook graag aan mee! We bieden iedere serieuze countryzanger/zangeres danwel groep graag de gelegenheid.

En tot slot van dit bericht kunt u ook nog even luisteren naar de “Honky Tonker” “Only When You’re Lonely” door Craig Moritz!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

                    

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Juni 19 ‘12 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Juni 23 ‘12 12.00-13.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. The Eddie Adcock Band   ***   Jealous Heart   ***   CMH Records

3. The Eddie Adcock Band   ***   She Use to Love Me a Lot   ***   CMH Records

4. The Eddie Adcock Band   ***   Dixie in Me   ***   CMH Records

5. The Dillards   ***   Never See My Home Again   ***   Elektra/Warner

6. The Dillards   ***   Reuben’s Train   ** *   Elektra/Warner

7. Dillard & Clark   ***   The Radio Song   ***   A & M Records

8. Alison Krauss   ***   The Three Bells   ***   Columbia

9. Alison Krauss   ***   Waltz of the Wind   ***   Dancing Cat Records

10. Alison Krauss   ***   Sitting in the Window of My Room   ***   Columbia/Sony

11. DW   ***   Money   ***   DW/DCMA/Nash Music

12. Rebel   ***   Waiting   ***   E-Sound Music /DCMA/Nash Music

13. Josh Abbott Band   ***   Idalou   ***   PDT(Pretty Damned Tough)

14. Craig Moritz   ***   Only When You’re Lonely   ***   On Ramp Records/Hillcrest

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *