How’s the World Treating You?

Alison Krauss and James Taylor - How's the World Treating You?

Zoals reeds de vorige week aangekondigd ook in dit programma de schijnwerpers op Alison Krauss hier een aantal bijzondere songs van albums zoals “Tributes” aan Jimmie Rodgers en Dolly Parton en ook nog een fraai duet met James Taylor.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass met weer eens aandacht voor de “Dry Branch Fire Squad” en trouwens ook voor Eddie Adcock, die samen met z’n vrouw Martha en de legendarische bassist Tom Gray op 23 juni a.s. zullen optreden in Wadway (tussen Hoorn en Alkmaar).

Halverwege het programma nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio gevolgd door de nederlandse inbreng met het Bredaas-Tilburgse sextet “Blauwgras”en twee songs van hun album “Samen Douchen”.

Daarna terug voor de hedendaagse countrymuziek naar Nashville TN door Carrie Underwood met haar song “Good Girl” van haar nieuwe album “Blown Away” vervolgens ook nog KK Miller met een song van haar album “I’m OK With Me” en vervolgens is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter van dit programma, Israel David uit West Virginia, met de song “In the Pine”.

Dry Brand Fire Squad - I Lived a Lot in My Time

We begonnen dit programma met de songs “I’ve Lived a Lot in My Time” en “I Saw a Man at Close of Day” eveneens door de “Dry Branch Fire Squad” en vervolgens ook nog  “Seven Spanish Angels” eveneens door de “Dry Branch Fire Squad” hier met een song, die staat op hun album “Echoes of the Mountains” in 2009 uitgebracht door Rounder Records.

De twee eerste songs staan op het jubileum album met de titel “Thirtieth Anniversary Special” second edition, dat werd opgenomen in November/December 2006 en uitgebracht op 15 mei 2007.

Een fraai album met 21 songs, waaronder ook vier songs, die nog nooit eerder waren uitgebracht, waaronder de bekende George Jones song “Golden Ring” en de gospel “How Great Thou Art”.

De andere songs van dit album zijn allemaal afkomstig van hun eerste vijf albums met schitterende samenzang, onvoorspelbare “old-timey” snarenspel en “recht toe recht aan” gospelsongs.

Liedjes van o.a. A.P. Carter, Don Reno en ook de Jim Reeves song “I’ve Lived a Lot in My Time”.

Tijd voor de eerste video-clip met de schitterende ballade “Someone Play Dixie for Me” door de Dry Branch Fire Squad. Deze song staat trouwens ook op hun album  Tried and True”in 1988 uitgebracht door Rounder Records.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Dry Branch Fire Squad - Seven Spanish Angels

De bluegrass , “old-timey” en “Southern” groep “Dry Branch Fire Squad” bestaat als sinds 1976 met als frontman de mandolinespeler en zanger Ron Thomason, die misschien dan wel niet zo’n mooie heldere tenorstem heeft als Dailey en Vincent, maar met zijn baritone veel emoties kan vertolken in de songs zoals hier in de hartbrekende “Seven Spanish Angels”

Dry Branch Fire Squad beschikt in ieder geval ook nu weer over een uitstekende bezetting met Ron Thomason op banjo, gitaar, mandoline en percussive, Brian Aldridge op gitaar en mandoline, Tom Boyd op banjo, dobro en fraaie tenorstem, Dan Russell op bas en gitaar en als gast Michael Cleveland op viool. “Echoes of the Mountains” een fraai album met traditionele bluegrass en old-timey countrymuziek, 14 songs in totaal  ook al weer zo’n aanbevelenswaardige CD in het programma “Country Music Round-Up” hier bij uw Radio Vrolek te beluisteren.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar een “live” optreden van de Dry Branch Fire Squad op 23 maart j.l. in Plant City Fl. met de song “Seven Spanish Angels”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Eddie Adcock - San Antonio Rose

Dan nu naar de banjospecialist en zanger Eddie Adcock hier samen met nog een paar grote namen uit de bluegrasswereld zoals Jim & Jesse McReynolds en Mac Wiseman en we beginnen met de Bob Wills song “San Antonio Rose”, gevolgd door de instrumental “Poopsie Blue”en de bekende traditional “Pallet on Your Floor”, die staan op het album “Renaissance Man” in 1996 uitgebracht door Pinecastle Records.

Eddie Adcock hier op banjo, mandoline en baritone zang, z’n vrouw Martha op de rhythm gitaar, Missy Raines op de staande bas, Bobby Hicks op de viool, Ricky Skaggs op gitaar en viool met tenorzang en Buck White met lead-zang, terwijl in “Pallet on Your Floor” Glen Duncan de 5-snarige viool voor z’n rekening neemt.

Een fraai album special tevoorschijn gehaald, omdat de inmiddels 73-jarige Eddie Adcock samen met z’n vrouw Martha en de bassist Tom Gray op 23 juni a.s. zullen optreden in partycentrum “De vriendschap” in Wadway”, maar daarover in de agenda nog meer informatie.

Eddie, geboren in 1938 in Scottsville, begon z’n muziekcarriere op zeer jonge leeftijd samen met z’n broer met de groep “James River Playboys, maar ging in 1955 samen met Mac Wiseman spelen om vervolgens ook nog een korte periode bij Bill Monroe op te treden.

In 1958 na het vertrek van Bill Emerson vormde hij samen met Jim Duffey en Charlie Waller & Tom Gray “The Country Gentlemen”.

Deze groep werd één van de meest bekende en populaire bluegrassgroepen van de eind jaren ‘50 en de jaren ‘60 mede vanwege hun progressieve repertoire met songs van o.a. Bob Dylan.

U kunt nog even luisteren naar de song “San Antionio Rose” in bluegrass-stijl door The Seldom Scene met lead-zang door John Duffey evenals weergaloos op mandoline met energieke Tom Gray op de staande bas.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Eddie Adcock wilde z’n muzikale horizon nog verder verkennen en uitbreiden en verliet de groep in 1970 om zich in Californie te vestigen en verder te gaan met z’n country-rock groep “Clinton Special”. Toen deze groep uit elkaar ging vertrok Eddie weer naar het Oosten, waar hij de groep “IInd Generation” vormde met o.a. Jimmy Gaudreau.

Eddie and Martha Adcock and Tom Gray

In 1973 ging Martha Hearon als gitaarspeelster deel uitmaken van de groep met wie Eddie 3 jaar later trouwde. In de jaren 1980 vormde hij samen met z’n vrouw Martha en de bekende bassiste Missy Raines het trio “Talk of the Town” en de volgende week in de programma een paar songs van dit trio van het album “Dixie Fried”.

Tijd voor de lezer om eens kennis te maken met een optreden van Eddie & Martha Adcock en Tom Gray hier met de AP Carter song “Gold Watch and Chain” en een fraaie jazzy-instrumentale versie van Patsy Clines “Heartaches”  midden in de natuur van Sommersville West Virginia op 27 juni 2009

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Alison Krauss and Union Station - Any Old Time

Dan nu weer aandacht voor Alison Krauss hier samen met Union Station met haar Tribute aan Jimmie Rodgers in de song “Any Old Time”, waarbij Matt Rollings op de piano is te horen.

Deze song staat op het album “The Songs of Jimmie Rodgers (A Tribute) in 1997 uitgebracht door Egyptian Records en dat is weer een onderafdeling van Sony/Columbia.

Maar even terug naar dit “tribute” album met 14 songs van Jimmy Rodgers gespeeld en gezongen door o.a. Bob Dylan, Steve Earle & The V-Roys, Iris DeMent, Dwight Yoakam en zoals in dit programma  ook Alison Krauss & Union Station.

Alvast even kennismaken met een “live-optreden” van Alison Krauss & Union Station met de songs “Any Old Time” en “Oh Atlanta” in de Ryman Auditorium te Nashville TN op 27 augustus 2011.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens Alison Krauss ook nog eens aanwezig met de song “9 to 5” , die staat op het album “Just Because I’m a Woman: The Songs of Dolly Parton”in 2003 uitgebracht door Sugar Hill Records.

Een album met 13 Dolly Parton songs door o.a. Norah Jones, Shelby Lynne, Shania Twain, Alison Moorer en dus ook Alison Krauss.

Alison Krauss and James Taylor - How's the World Treating You?

En van recentere datum “How’s the World Treating You” door Alison Krauss hier samen met James Taylor met een song, die staat op het album “A Hundred Miles or More : A Collection” of te wel een verzameling van songs, dat in 2007 werd uitgebracht door Rounder Records.

Zoals de titel van het album al zegt : A Collection of te wel “Een verzameling”, want deze song oorspronkelijk geschreven en gezongen door Charlie & Ira Louvin beter bekend als The Louving Brothers staat in de uitvoering van Alison Krauss en James Taylor op het “tribute” album “Livin’, Lovin’, Losin’ ”Songs of the Louvin Brothers” in 2003 uitgebracht door Universal South Records.

Een fraai album met 16 Louvin songs door o.a. Johnny Cash samen met Pam Tillis, Patty Loveless samen met Jon Randall, Rodney Crowell samen met Emmylou Harris en dus ook Alison Krauss en singer/songwriter James Taylor.

Speciaal voor de luisteraar uitgezocht i.v.m. haar optreden tezamen met Union Station op woendag, 11 juli a.s. in Theater Carré te Amsterdam.

De volgende week in dit programma ook weer een aantal bijzondere songs door Alison Krauss.

En natuurlijk voor de lezer ook nog de fraaie video-clip van Alison Krauss en James Taylor hier met de song “How’s the World Treating You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Blauwgras - Boer zoekt vrouw

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen vooral in de regio is het nu tijd voor de Nederlands inbreng in dit programma met deze keer aandacht voor het album van het sextet “Blauwgras” hier met de songs “Boer zoekt vrouw” en “Over honderd jaar” .

De naam van de groep zegt het al, een zestal musici, die de bluegrassmuziek een warm hart toedraagt.

Deze song staat op een mini-CD met de titel “Samen Douchen” , die vorig jaar april/mei werd opgenomen in de Tafelberg Studio te Tilburg en vervolgens op zaterdag, 14 januari j.l. officieel werd gepresenteerd in café Zomerlust aan de Oisterwijksebaan in Tilburg.

De songs zijn oorspronkelijk versies van o.a. Steve Earle en Lester Flatt en zijn vervolgens van een originele en leuke tekst voorzien door Ad van den Kieboom en Thomas Heesters, tevens leden van Blauwgras.

De groep bestaat sinds 2009 met Ad van den Kieboom (zang), Renske Velthuis (viool), Bert Palinckx (bas), Marco Ludemann (mandoline), Rob Lint (banjo) en Thomas Heesters (gitaar).

“Boer zoekt vrouw” is hun versie van “Until the Day I Die” geschreven door de bekende Steve Earle, terwijl “Over honderd jaar” een vertolking is van de Lester Flatt’s song “A Hundred years from Now”.

“Samen Douchen” een vrolijk album met fraaie akoestische muziek door Blauwgras, die je in allerlei muziekzaken in Breda en Tilburg en omgeving kunt kopen, maar natuurlijk ook rechtstreeks via hun website www.blauwgras.net

Ook de lezer kan in dit bericht even kennismaken met “Blauwgras” hier tijdens een “live-optreden in Paradox te Tilburg in april 2011 met o.a. hun versie en vertolking van de Bill Monroe song “Blue Moon of Kentucky”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Carrie Underwood - Good Girl

Dan nu voor de hedendaagse pop-countrymuziek naar Nashville TN en hier voor u Carrie Underwood met de song “Good Girl”,die staat op haar vierde album “Blown Away” op 1 mei van dit jaar uitgebracht door Arista Nashville.

Net als de volgende zangeres KK Miller is haar muziekcarrière is ook ooit begonnen met de deelname aan “American Idol”, maar voor haar als winnaar van American Idol 2005.

De vorige week woensdag, 6 juni werd haar video met de song “Good Girl” door de CMT of te wel “Countrymusic Televison” uitgeroepen tot “Female Video of the Year”.

De song scoort op dit moment ook hoge ogen zowel in Billboard “Hit Country Songs” als ook in de “Canadian Hot 100”.

Voor u ook nog de “Award winning Video-clip” 2012 van Carrie Underwood met de song “Good Girl”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

KK Miller - Timeless and True

Vervolgens “Timeless and True Love” door KK Miller hier met een song, die staat op haar album “I’m OK with Me” vorig jaar in eigen beheer uitgebracht en vervolgens door SWL/RCMP gedistribueerd.

KK begon al op zeer jonge leeftijd met zingen, waarbij zij ook meedeed aan een talentenshow op haar middelbare school in Hundred, een klein plaatsje in West Virginia.

In 2006 deed zij mee aan de “West Virginia Idol” wedstrijd, die werd georganiseerd en gesponsered door het “Morgantown”radiostation, WVAQ, en vandaaruit deed zij mee tot aan de vierde ronde van “American Idol”.

Intussen toerde zij ook al met haar eigen groep “Last Generation” en trad tevens op als “openings act” voor Trace Adkins, Trick Pony en Hot Apple Pie.

In 2008 bracht zij haar eerste album “All Fired Up” uit en dat werd goed ontvangen en nu dus in 2011 haar tweede album “I’m Ok With Me” een album met 14 songs.

Natuurlijk kunt als lezer via deze weblog kennismaken met KK Miller hier via haar video-clip met de song “Younger Every Day”, die ook staat op het album “I’m OK with Me”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Israel David - In the Pine

Dan nu naar onze uitsmijter Israel David hier met de song “In the Pine” van zijn album “Run Like the Wind” in eigen beheer uitgebracht en waarvan vervolgens 4 tracks op een promotie-album werd uitgebracht door BSW Records.

Voor meer infomatieover Israel David kunt nog even z’n promotie-site raadplegen.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

dan wel  via Facebook en daar kunt u ook nog even kijken en luisteren naar de song “I Aint Going if There Ain’t No Hank” middels een “slide-show”

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

                    

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Juni 12 ‘12 19.00 – 20.00 uur heruitzending op Juni 16 ‘12 12.00-13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Dry Branch Fire Squad   ***   I’ve Lived a Lot in My Time   ***   Rounder Records

3. Dry Branch Fire Squad   ***   I Saw a Man at the Close of Day  ***   Rounder Records

4. Dry Branch Fire Squad   ***   Seven Spanish Angels   ***   Rounder Records

5. Eddie Adcock  ***   San Antonio Rose   ***   Pinecastle Records

6. Eddie Adcock  ***   Poopsie Blue   ***   Pinecastle Records

7. Eddie Adcock  ***   Pallet on Your Floor   ***   Pinecastle Records

8. Alison Krauss & Union Station ***   Any Old Time   ***   Egyptian Records

9. Alison Krauss   ***   9 to 5   ***   Sugar Hill Records

10. Alison Krauss & James Taylor   ***   How’s the World Treating You   ***   Rounder Records

11. Blauwgras   ***   Boer zoekt vrouw   ***   Blauwgras

12. Blauwgras   ***   Over honderd jaar   ***   Blauwgras

13. Carrie Underwood   ***   Good Girl   ***   Arista Nashville

14. KK Miller   ***   Timeless and True Love   ***   KK Miller/SWL/RCMP

15. Israel David   ***   In the Pine   ***   BSW Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *