Hell on Heels

Pistol Anies - Hell on Heels

In dit programma bijzondere aandacht voor Miranda Lambert, Ashley Monroe en Angaleena Presley samen bekend onder de naam “Pistol Annies” met een aantal songs van hun debuut album “Hell on Heels”.

Dan uit Branson Missourri, LeonaWilliams met een aantal songs van haar nieuwe album “Grass Roots”.

Maar zoals u van ons gewend bent, beginnen met de bluegrass met o.a. Big Country Bluegrass, Frances Mooney & Fontana Sunset.

Halverwege het programma natuurlijk nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is tijd voor de Nederlandse bijdrage aan dit programma met deze keer zangeres Jannet Bodewes en ook nog Ben en Carmen Steneker met de bekende  “Jealous Heart”

Dan ook weer eens aandacht voor de Independent countrymusici met o.a. Marty Rivers uit Malta, Justin McGurk uit Ierland en treedt Darin Warner uit Loxton, Zuid-Australie, op als uitsmijter van dit programma met een song van zijn album “No Regrets”.

Bg Country Bluegrass -The Boys in Hats and Ties

We begonnen dit programma met de groep “Big Country Bluegrass” met de titelsong van hun album “The Boys in Hats and Ties” in 2010 uitgebracht door Rebel Records.

Een lekkere vlotte start met The Big Country Bluegrass Band hier met een “live” optreden tijdens het SPGMA Festival in februari 2011 met hun eerbetoon aan de pioniers van de bluegrass met de song “The Boys in Hats and Ties”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Tijd om ook eens kennis te maken met die “Jongens met hoeden en dassen” en daarvoor moeten we  terug naar een aantal pioniers uit de jaren ’50 met een introductie over de bluegrass en Lester Flatt & Earl Scruggs and the Foggy Mountain Boys hier met de song “Honey, Let Your Deal Go Down”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Frances Mooney - I Didn't See It Coming

Vervolgens ook nog Frances Mooney & Fontanna Sunset en de song “I Didn’t See It Coming”, dat op 1 februari 2010 is uitgebracht door Blue Circle Records.

Dit is trouwens de platenmaat-schappij van Tom T. & Dixie Hall.

Frances Mooney is de senior van de groep met een meer dan 40-jarige ervaring als zangeres en basspeelster in diverse bluegrassgroepen en sedert 1998 met haar eigen groep Fontanna Sunset en afkomstig uit Georgia. Frances maakt ook deel uit van de succes-volle groep “Daughters of Bluegrass”, die in 2009 een IBMA Award voor “Recorded Event of the Year” in ontvangst mocht nemen.

Natuurlijk ook nog even kennismaken met Frances Mooney & Fontanna Sunset met een “live” optreden met de Kris Kristofferson “Help Me make It Through the Night” tijdens het  “2010 River Hawk Thanksgiving Weekend Bluegrass Festival” op de Sertoma Youth Ranch in Dade City, FL

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Don Rigsby - Then Y'Ain't

Dan de song “Then Y’Aint“ door Don Rigsby samen met z’n Midnight Call,  die staat op het album “The Voice of God” op 23 februari 2010 uitgebracht door Rebel Records.

En zoals de titel duidelijk aangeeft een bluegrass gospel album met 14 songs, waarbij de multiinstrumentalist Don Rigsby, een neef van Ricky Skaggs en eveneens uit Oost Kentucky, hier op op gitaar, mandolin, viool en met leadzang wordt bijgestaan door o.a. Rory Block op slide-gitaar, Tim Greene en Robert Maynard op akoestische bas, Gerald Evans op viol, Clyde Marshall op gitaar en met tenorzang.

Deze song “Then Y’Aint” staat echter ook op een verzamelalbum met allemaal songs geschreven door Tom T. Hall en z’n vrouw Dixie en dat tijdens de IBMA World of Bluegrass festival 2009 en ook op het festival van 2010 ter promotie van hun muziek werd uitgereikt aan de bezoekende DJ’s.

Dit verzamelalbum bevat album 17 songs met mooie verhalen en zoals gezegd allemaal geschreven door dit echtpaar en vertolkt door tal van bekende en minder bekende bluegrassgroepen. 

Niet in de winkels aan te schaffen, maar o.a. wel voor de luisteraars van de betere contrymuziekprogramma’s zijn te horen.

Wel aan te schaffen is het album “Empty Old mailbox” van Rigsby hier met de song “Bad Day in Akron”,  die staat op deze CD en waar u naar kunt luisteren middels een mooie slide-show van deze stad in het noorden van de staat Ohio.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Leona Williams - Midnight Blue

Dan nu naar Missouri voor Leona Williams hier met de song “Midnite Blue”, “The Legend, samen met o.a. Vince Gill en ook nog “Do Wah Ditty” samen met Rodney Dillard en z’n vrouw Beverley met een songs, die staan op het album “Grass Roots” zeer recent uitgebracht door Loveshine.

Leona Williams uit Missouri, die in 1968 voor het eerst optrad op 15-jarige leeftijd tijdens een radioshow in Jefferson City,Missouri. Eind jaren ‘60 vertrok zij naar Nashville en startte haar carriere als countryzangeres, soms als achtergrondzangeres bij bijvoorbeeld Loretta Lynn, maar ook soms als openingsact voor anderee bekende countryzangers en/of zangeressen. In de mid-jaren ‘70 ging zij deel uitmaken van Merle Haggards begeleidingsgroep “The Strangers” ter vervanging van Merle’s vrouw Bonnie Owens. Leona was niet alleen actief als zangeres, maar schreef ook tal van songs, waaronder twee nr Hits van Merle Haggard n.l. “Someday When Things Are Good” en “You Take Me for Granted”.

In 1978 trouwden Merle en Leona, maar het was een stormachtig huwelijk, dat in 1983 stranded.

In 1985 trouwde zij met zanger/schrijver Dave Kirby en naast tal van optredens, was het echtpaar druk bezig met het schrijven van songs en tal van songs van dit nieuwe album “Grass Roots” zijn door hen geschreven.

Dave Kirby overleed op 17 april 2004 op 66-jarige leeftijd in hun huis in Branson Missouri.

Leona Williams heeft de draad toch weer opgepakt en heeft sedertdien weer een aantal albums opgenomen zoals een eerbetoon aan haar man “Honorable Texan” uitgebracht door Heart of Texas Records ïn 2005 gevolgd door “I Love You Because” , in 2008 “Sings Merle Haggard” evenals “New Patches”.

En nu dus in 2011 het album “Grass Roots” met medewerking van tal van countrycoryfeen zoals o.a.Vince Gill, Sharon en Cheryl White en ook Mac Wiseman, Pam Tillis en Rhonda Vincent.

U kunt als lezer ook nog even luisteren naar Leona Williams met de song “My Heart Has Finally Said Goodbye”, die ook staat op haar album “Grass Roots”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Pistol Aniies - Hell on Heels

Dan nu naar de Pistol Annies hier met de titelsong van het album “Hell on Heels” en ook nog de songs “Bad Example” en “Boys from the South”

Songs, die dus staan op hun album “Hell on Heels”, dat 30 augustus j.l., werd uitgebracht door Sony Music Entertainment.

Terwijl zij werkte aan de songs voor haar derde album “Revolution” zocht Miranda Lambert contact met haar college countryzangeres Ashley Monroe om samen een aantal songs te schrijven.

Deze samenwerking was erg succesvol, want het leidde o.a. tot de song “Heart Like Mine”, die als vijfde en laatste single werd toegevoegd aan het album “Revolution” en het werd tevens een nr. 1 Hit.

Dez twee besloten na dit album samen verder te gaan.

Angeleena Presley ging vervolgens ook deelnamen aan de schrijverssessies en wat begon als en normale samenwerking mondde uit in een soort meisjes countrygroep met de naam “Pistol Annies” met fraaie samenzang en waarbij hun debuut als trio met de song “Hell on Heels” plaatsvond in april van dit jaar tijdens een TV-optreden bij “The Academy of Country Music Girls’ Night Out: Superstar Woman of Country”.

Kijk en dat is weer eens verrassend, want u als lezer kunt nog even naar dit debuut optreden van deze drie dames kijken en luisteren.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Het album “Hell on Heels” volgde dus op 30 augustus j.l. met 10 songs en waarvan de songs “Boys from the South” evenals “Bad Example” geschreven door Lambert en Monroe in dit programma evenals natuurlijk de titelsong “Hell on Heels geschreven door het illustere drietal.

De samenwerking van de drie dames is voor allen succesvol. De carriere van Miranda Lambert, de multi-award winnares uit Texas, zal zeker verder groeien, terwijl Ashley en Angeleena wellicht ook nog zullen gaan voor hun roem, maar als het een beetje meezit, zal het voor ons als countrymuziekliefhebbers niet tot een eenmalig optreden als trio blijven, maar leidden tot veel optredens en hopelijk nog tot meer fraaie albums.

Tot slot van deze eerste kennismaking kunt u ook nog even luisteren naar de song “Boys from the South”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jannet Bodewes - Here I Am

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het weer tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met deze keer weer met Jannet Bodewes hier met de door haarzelf geschreven song “Dear Johnny”.

Jannet Bodewes, van oorsprong uit Emmen, heeft jarenlang deel uitgemaakt van de groningse countrygroep “Eemscreek”.

Maar treedt nu of solo dan wel samen met Alex Freij, die ook in deze song is te horen, dan wel met de countrygroep “Sundown” uit Meppel.

Na het uitbrengen eind juli van haar album “Here I Am” in eigen beheer, het winnen van de Country Music Euro Masters in augustus, heeft Lonnie Ratliff van Westwood International Records (Nashville) haar een platendeal aangeboden.

Terwijl er momenteel nog druk gepromoot wordt met het nummer “City Girl” van Jannets debuut CD , heeft Jannet de eerste nummers voor het Westwood label ondertussen al ingezongen.

De song “Dear Johnny” staat niet alleen op haar vermelde CD, maar ook op het verzamelalbum “Country 2011” ter promotie van de nederlandse countymuziek en artiesten uitgebracht door de DCMA of te wel de Dutch Country Music Association, waar u natuurlijk ook lid van kunt worden en dan krijgt u dit fraaie album met 21 songs trouwens als welkomsgeschenk.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ben en Carmen Steneker - Never Ending Love

Vervolgens “Jealous Heart” ooit in 1944 geschreven door Jenny Lou Carson en met recht dus een echte country klassieker, hier in de vertolking door Ben en Carmen Steneker. Deze versie staat op hun nieuwe album en DVD “Never Ending Love”op 7 oktober van dit jaar uitgebracht door RoodHitBlauw. In één  van m’n vorige berichten heeft u al eens hun versie kunnen zien en horen.

En zoals reeds aangegeven tal van countryartiesten hebben wel eens deze bijzondere klassieker vertolkt en daarom nu nog maar eens een hele fraaie akoestische “Jealous Heart” door Emmylou Harris gezongen en gespeeld.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Marty Rivers - Midnight Sky

Dan zoals aangekondigd weer eens aandacht voor de Independent countrymuziek met in dit programma countryzanger/schrijver/gitarist Marty Rivers met de song “Midnight Sky”, de titelsong van z’n album, dat werd uitgebracht door Amberstar Records.

Marty Rivers heeft inmiddels als een paar albums in eigen beheer uitgebracht, waaronder ééntje met z’n eigen naam en in 2008 het album “Out of the Blue”, dat in Nashville werd opgenomen.

Om meer bekendheid te verkrijgen heeft Marty deze song gestuurd naar Hillcrest Radio Marketing Service in Cambridge Ontario Canada, die vervolgens deze song met die van tal van andere countryartiesten op een verzamelalbum heeft geperst.

Vervolgens is dit album met de daarbij behorende gegevens gestuurd naar country DJ’s over de gehele wereld om op die manier meer luisteraars te bereiken en te informeren over hun muziek.

Dat geldt dus niet alleen voor Marty Rivers uit Malta, maar ook voor Justin McGurk uit Ierland en Darin Warner, onze uitsmijter van dit programma.

Als lezer van dit bericht moet u toch ook even luisteren naar Marty Rivers hier met z’n leuke up-tempo“Midnight Sky” middels een fraaie “slide-show”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Justin McGurk - Remember Me

Vervolgens “Remember Me” door de Ierse countryzanger/schrijver/gitarist Justin McGurk hier met de titelsong van z’n album, dat eind augustus van dit jaar officieel werd gepresenteerd tijdens de The Aul Lamas Fair, Ballycastle,Co.

Op dit album ook de zeer succevolle single “Take Me to the Fair” heeft hij daar samen met z’n Boogie Men natuurlijk ook gezongen.

“Take Me to the Fair” , een gezellige en vrolijke Ierse bezigheid voor deze gelegenheid op een mooie zonnig dag met Justin McGurk.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Darin Warner - Crossroads

En met een kijkje op de klok is het weer tijd voor onze uitsmijter van dit program Darin Warner helemaal uit Loxton, Zuid Australie, hier met de song “Crossroads”, die staat op z’n album “No Regrets” in 2010 ook in eigen beheer uitgebracht.

Darin heeft inmiddels ook enige digitale ruimte gereserveerd voor een nadere kennismaking en de promotie van zijn muziek. Natuurlijk kunt u ondertussen naar fraaie countrysongs!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Nov. 8 ‘11 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Nov. 12 ‘11 12.00-13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Big Country Bluegrass   ***   The Boys in Hats & Ties   ***   Rebel Records/Good Home Grown Music

3. Frances Mooney & Fontana Sunset   ***   I Didn’t See It Coming   ***   Blue Circle Records/Good Home Grown Music

4. Don Rigsby & Midnight Call   ***   Then Y’Ain’t   ***   Rebel Records/Good Home Grown Music

5. Leona Williams   ***   Midnite Blue   ***   Loveshine

6. Leona Williams and Vince Gill   ***   The Legend   ***   Loveshine

7. Leona Williams and Rodney & Beverley Dillard    *** Do Wah Ditty   ***   Loveshine

8. Pistol Annies   ***   Hell on Heels   ***   Sony Music Entertainment

9. Pistol Annies   ***   Bad Example   ***   Sony Music Entertainment

10. Pistol Annies   ***   Boys from the South   ***  Sony Music Entertainment

11. Jannet Bodewes   ***   Dear Johnny   ***   DCMA/Nash Music

12. Ben & Carmen Steneker   ***   Jealous Heart   ***   RoodHitBlauw

13. Marty Rivers   ***   Midnight Sky   ***   Amberstar Records/Hillcrest

14. Justin McGurk   ***   Remember Me   ***   Boogie Men Records/Hillcrest

15. Darin Warner   ***   Crossroads   ***   Darin Warner/Hillcrest

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *