I Need to Hear a Country Song

Toby Keith - I Need to Hear a Country Song

In dit programma bijzondere aandacht voor niet alleen Miranda Lambert met een tweetal songs van haar nieuwe album “Four the Record”, maar ook alvast een voorproefje op het optreden van Toby Keith a.s. donderdagavond, 3 november in Paradiso Amsterdam met een aantal songs van zijn nieuwe album “Clancy’s Tavern”, dat 24 oktober j.l. officieel werd gepresenteerd.

Maar zoals u van ons gewend bent, beginnen met de bluegrass en nog eens aandacht voor de “Bill Monroe Centennial Celebration” met o.a. Ralph Stanley samen met Charlie Sizemore en Bobby Osborne & The Rocky Top X-Press”.

Halverwege het programma natuurlijk nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is tijd voor de Nederlandse bijdrage aan dit programma met deze keer terug Texas Renegade en ook nog The Byrds Tribute Band met de bekende  “You Ain’t Going Nowhere”

Dan naar voor de hedendaagse pop-countrymuziek naar Canada met Aaron Pritchett uit vancouver BC , Dean Brody en treedt Marlee Scott uit Alberta op als uitsmijter van dit programma.

Ralph Stanley - In Despair

We begonnen het programma met de song “In Despair” door Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys met als gast gitaarspeler en leadzanger Charlie Sizemore met een song, die staat op het fraaie album “Bill Monroe Centennial Celebration” op 23 juni van dit jaar uitgebracht door Rounder Records.

“A Classic Bluegrass Tribute” verzamelalbum, waarbij Rounder in de archieven is gedoken voor 28 songs met Bill Monroe als schrijver danwel zijn toegeschreven aan hem en in de loop van de jaren zijn vertolkt door tal van gerenommeerde bluegrassgroepen.

Een album bestaande uit twee CD’s met niet alleen schitterende muziek, maar ook nog eens vergezeld van een zeer fraai informatief boekje.

“In Despair” staat trouwens ook op het album “Can’t You Hear the Mountains Calling” in 2009 ook uitgebracht door Rounder.

Als eerste een bijzondere video-clip in dit bericht “Bluegrasszangeres van het Jaar” Dale Ann Bradley hier samen met de Nashville Bluegrass Band met Mike Compton op mandoline, Pat Enright op  gitaar, Stuart Duncan op viool, Alan O’Bryant op de banjo evenals Matt Combs en tenslotte Andy Todd op de staande bas tijdens de “Bill Monroe Centennial Celebration” in de Ingram Hall, Vanderbilt University o 28 septmber j.l.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Bobby Osborne - Mansions for me

Vervolgens de buegrass gospel “Mansions for Me” door Bobby Osborne & The Rocky Top X-Press met een song, die eveneens staat op het vermelde album, uitgebracht als eerbetoon aan het 100ste geboortejaar van Bill Monroe, ook wel de “Vader van de Bluegrass” genoemd.

De song “Mansions for Me” staat ook op hun album “Try a Little Kindness”, dat in 2006 werd uitgebracht door Rounder.

Dan nu snel verder met de bluegrass gospel “You’re Drifting Away” “a capella” gezongen door The Nashville Bluegrass Band, die ook staat op hun fraai gospelalbum “To Be His Child” begin februari 1987 uitgebracht door Rounder Records.

Het quintet bestond toen uit Mike Compton op mandoline, Stuart Duncan op viool en gitaar, Pat Enright op gitaar, Alan O’Bryant op de banjo en Mark Hembree op de staande bas.

Voor  u ook nog terug in de tijd met de Nashville Bluegrass Band hier tijdens een “live” optreden met de songs “”The Train Carryin’ Jimmie Rodgers Home” en “Angeline the Baker.”

Gewoon even doorschakelen/JustUse the Link!

Bill Monroe Centennial Celebration - Goodby Old Pal

Tot slot van de “Bill Monroe Centennial Celebration” het toepasselijke “Goodbye Old Pal” geschreven door Bill Monroe, maar hier gespeeld en gezongen door Joe Val & The New England Boys door Rounder Records ook op het mooie “Tribute” album geperst.

Joe Val and The New England Bluegrass Boys - Goodbye Old Pal

Deze song staat oorspronkelijk op het verzamelalbum “Diamond Joe”, dat in 1995 werd uitgebracht als een soort eerbetoon aan Joe Val, die ook in Nederland een aantal keren heeft opgetreden.

Het album “Diamond Joe” met 24 tracks is ook een album, die iedere bluegrassmuziekliefhebber in z’n bezit moet hebben.

Van zijn optreden op 24 januari 1981 in de “Home of Strictly Country” in Harpel (nabij Vlagtwedde Gr.) werd nog het bijzonder fraaie album “Live in Holland” door Strictly Country Records uitgebracht.

Nog even terug naar de “Godfather of Bluegrass” Bill Monroe hier tijdens een ‘live” optreden met de originele versie van de song “Goodbye Old Pal”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Miranda Lambert - Same Old You

Dan nu naar Miranda Lambert hier met de Honky Tonker “Same Old You” en “Baggage Claim”  hier met een songs, die staan op het nieuwe album “Four the Record” of te wel “nr. 4 het Album”.

U heeft de afgelopen twee weken haar regelmatig in het programma “Countrymusic Round-Up” gehoord als uitsmijtster en nooit de song geheel kunnen beluisteren.

Maar in dit programma is het dus eindelijk zover de song “Baggage Claim” was al als single uitgebracht, maar nu dan deel uitmakend van haar nieuwe album, dat vandaag, 1 November 2011, officieel zal worden gepresenteerd en vanavond reeds in dit programma hier bij uw Radio vrolek in het Groene hart van de Krimpenerwaard.

Inmiddels heeft zij haar naam uitstekend gevestigd als een formidabele countryster, die in 2005 met haar eerste uitstekende album “Kerosene” al direct grote furore maakte.

In 2007 werd vervolgens haar succesvolle album “Grazy Ex-Girlfriend” uitgebracht in 2009 gevolgd door “Revolution”.

Vandaag dus het album “Four the Record” met 14 songs, waarvan 8  door andere schrijvers. En dat is een groot verschil met de vorige albums, waarvan zij zelf de songs had geschreven.

Pistol Annies - Hell on Heels

Wellicht komt dat ook, doordat ook nog bezig is met andere projecten, zoals deelname aan “Pistol Annies”, een trio met Ashley Monroe en Angaleena Presley”,  die twee maanden geleden het album “Hell on Heels” hebben uitgebracht met ook nog acht songs, die door haar zijn medegeschreven.

“Four the Record” een fraai album met een verscheidenheid aan countrygenre’s van fraaie country-ballades, blues country soul en rock.

Zeer aanbevelenswaardig.

Tijd om kennis te maken met Miranda Lambert vanuit de studio met haar verhaal over “Four the Record” met natuurlijk ook even proeven aan de muziek van haar nieuwe album.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Toby Keith - Club Zydeco Moon

Dan nu naar Toby Keith, die a.s. donderdagavond zal optreden in Paradiso Amsterdam hier met de songs “I Need to Hear a Country Song”, “Just Anther Sundown” en “Club Zydeco Moon”.

Zoals gemeld Toby Keith hier met de songs, die staan op z’n 15e album nu met de titel “Clancy’s Tavern” op 24 oktober door z’n eigenplatemaatschappij “Show Dog” uitgebracht en medegedistribueerd door Universal Music.

Een album in twee uitvoeringen n.l. het standard album met 11 tracks en ook nog een  “DeLuxe Edition” met 15 songs, een uitbreiding met 4 nieuwe “Incognito Bandito” songs ,High Time (You Quit Your Low Down Ways), Truck Drivin’ Man, Shambala en Memphis.

Natuurlijk voor u als lezer de titelsong van dit fraaie album van Toby Keith!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een album, waarvan de meeste songs zijn geschreven door Toby Keith samen met andere schrijvers en tevens mooie verhalen bevatten, zoals van een goede countrysong mag worden verwacht.

Dat geldt zeker ook voor “Club Zydeco Moon”, het donkere verhaal, dat vertelt hoe een bezoek aan een bordeel in z’n jonge jaren hem de rest van z’n leven achtervolgt.

Een song geschreven door Toby samen met Eddy Raven.

De titelsong “Clancy’s Tavern” is een fraaie Ierse wals, die is genoemd naar het café van de grootmoeder van Toby keith en waarbij hij ons meeneemt terug in de tijd, waarin hij daar speelde en keek naar de verschillende bezoekers met hun gewoontes.

A.s. donderdagavond Toby Keith op z’n “Locked & Loaded” tournee dus in Paradiso Amsterdam, waar hij ongewtijfeld ook een aantal songs van z’n nieuwe album ten gehore zal brengen.

U kunt ook nog even luisteren naar een ingekorte akoestise versie van “Clancy’s Tavern” met Toby Keith.

Gewoon even doorschakelen/ Just Use the Link!

Texas Renegade - Texas Renegade

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu weer tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met deze keer weer eens Texas Renegade in de schijnwerpers hier met de song “Texas Renegade”, die staat op hun album “Texas Girl” in 2010 uitgebracht door Continental.

Het live repertoire van Texas Renegade omvat, naast eigen nummers, ook covers van onder andere Dale Watson, Merle Haggard, George Strait, George Jones, Garth Brooks, Johnny Cash en James Intveld.

De groep uit Noord-Brabant en Limburg is niet alleen een graag geziene gast op tal van Europese countryfestivals, maar treedt natuurlijk ook veel op in Nederland, waarbij Blijham toch wel met name mag worden genoemd vanwege de vele fans.

U kunt ook even kijken en luisteren naar een “live-optreden” van Texas Renegade hier tijdens hun optreden op het jaarlijke countryfestival in Mirande Zuid-Frankrijk met o.a. “Six days on the Road”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Byrds Tribute - You Ain't Goin' Nowhere

Vervolgens “You Ain’t Goin’ Nowhere” door de Byrds Tribute Band hier met een song, die staat op het promotiealbum “Country 2011” uitgebracht door de DCMA samen met Nashmusic.

Voor degene, die vrijdag 28 oktober bij het optreden van Roger McGuinn in het Luxor theater in Rotterdam is geweest moet dit toch wel bekend voor komen.

Voor u als lezer nog even terug in de tijd met een “live” optreden van de Desert Rose Band met Roger McGuinn als gastspeler hier met de song “You Ain’t Going Nowhere”. Chris Hillman en Roger maakten destijds deel uit van The Byrds.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een album met 21 songs van Nederlandse countrygroepen en artiesten, die middels dit album hun muziek onder de aandacht van luisteraars kunnen en willen brengen.

De Byrds Tribute band uit de omgeving van Zuid-Beijerland “veelal werkend onder hun eigen naam “Woodwind” en incidenteel ook onder de naam “The Buck Owens Revival band” haalt graag herinneringen op aan de fraaie muziek uit de jaren ‘70.

U kunt ook nog even nog even luisteren naar The Byrds Tribute met hun versie van de song “You Ain’t Going Nowhere”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Aaron Pritchett - Coming Clean

Dan nu naar Vancouver BC voor Aaron Pritchett met de song “Coming Clean”, die staat op z’n album “Driver’s Seat” uitgebracht door Decibel Records/EMI Music Canada.

Van dit album werden de songs “Coming Clean” en “Drive” ook nog als single uitgebracht met ook nog een fraaie video-clip te bewonderen via You-Tube.

Als lezer moet u toch ook even kennismaken met Aaron Pritchett hier tijdens een fraaie video-clip met de song “Coming Clean”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Dean Brody - Little Yellow Blanket

Vervolgens “Little Yellow Blanket” door Dean Brody hier met een song, die staat die staat op z’n album “Trail in Life” op 12 juli van dit jaar uitgebracht door Open Road Records.

Door de Canadian Country Music Assosiation werd hij vijf keer genomineerd voor een Award n.l.  Voor Fans’ Choice Award, Single of the Year for “Trail In Life”, Album of the Year, Songwriter of the Year and Male Artist of the Year.

Daarbij kwamen ook nog een aantal nominaties voor Brody’s team nl. voor Album Design of the Year and Website of the Year.

Tijdens de Award show, die op 27 september j.l.werd gehouden in Hamilton Ontario werd Dean Brody uitgeroepen tot “Liedjesschrijver van het Jaar”, terwijl hij ook nog de Awards “Single of the Year”en “Album of the Year” in ontvangst mocht nemen.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar live optreden naar Dean Brody op de Hope Estate in Hunter Valley NSW Australie met de song “Little Yellow Blanket”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Marlee Scott - Beautiful Maybe

Dan is het nu tijd voor onze uitsmijtster Marlee Scott uit de omgeving van Edmonton, Alberta, hier met de song “Beautiful Maybe”, die zeer recent als single is uitgebracht door Big Ride Records.

In 2005 bracht zij haar eerste album “Souvenirs” uit via 306 Records en waarvan vier songs als single werden uitgebracht, terwijl ook nog de fraai video-clip van de song “I Fall in Love Too Fast” op Country Music Televison was te zien.

Inmiddels verblijft zij in Music City USA, waar zij sedert 2008  een contract heeft bij Big Ride Management en waarbij in dat zelfde jaar het album “Marlee Scott” werd uitgebracht.

Tot slot van dit bericht nog onze uitsmijtster, Marlee Scott, hier met een fraaie video-clip met de song “Beautiful Maybe”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Nov. 1 ‘11 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Nov. 5 ‘11 12.00-13.00

Samenstelling,techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***  Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***              BGO Records

2. Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys ft. Charlie Sizemore   ***   In Despair   *** Rounder Records

3. Bobby Osborne & The Rocky Top X-Press   ***  Mansions for Me   ***   Rounder Records

4. The Nashville Bluegrass Band   ***   You’re Drifting Away   ***   Rounder Records

5. Joe Val & The New England Bluegrass Boys   ***   Goodbye Old Pal   ***   Rounder Records

6. Miranda Lambert   ***   Same Old You   ***   SonyMusic/RCA

7. Miranda Lambert   ***   Baggage Claim   ***   SonyMusic/RCA

8. Toby Keith   ***   I Need to Hear a Country Song   ***   Show Dog/Universal Music

9. Toby Keith   ***   Just Another Sundown   ***   Show Dog/Universal Music

10. Toby Keith   ***   Club Zydeco Moon   ***   Show Dog/Universal Music

11. Texas Renegade   ***   Texas Renegade   ***   Continental

12. The Byrds Tribute Band   ***   You Ain’t Going Nowhere   ***   DCMA/Nash Music

13. Aaron Prichett   ***   Coming Clean   ***   Decibel Records/EMI Music Canada

14. Dean Brody   ***   Little Yellow Blanket   ***   Open Road

15. Marlee Scott   ***   Beautiful Maybe   ***   MRI/Big Ride Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *