I Spent All My Money Loving You

BeauSoleil - Lil' Darling

De vorige week reeds aangekondigd in dit programma bijzondere aandacht voor de alternatieve countrymuziek uit de jaren ‘90 door de groep Whiskeytown uit NC.

Vervolgens gaan we naar de staat Louisiana voor één van de bekendste Cajun-groepen, Beausoleil, met muziek van hun album “Aligator Purse”.

Maar zoals u van ons gewend bent beginnen we met de bluegrass met deze keer de “Multi-IBMA Award Winners”, The Gibson Brothers.

Halverwege het programma natuurlijk nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is tijd voor de Nederlandse bijdrage aan dit programma met deze keer terug in de tijd voor The Bluegrass Clodhoppers samen met Charlie Moore en ook nog Ben & Carmen Steneker met een song van hun nieuwe album “Never Ending Love”.

Dan naar voor de hedendaagse pop-countrymuziek niet alleen naar Nashville TN door Buddy Jewel, maar ook naar Kinglake in Astralie voor het duo Carter & Carter en treedt Miranda Lambert uit Texas wederom op als uitsmijtster van dit programma.

The Gibson Brothers -

“Dixie” door The Gibson Brothers hier met een song, die staat op hun  album “Help My Brother” op 22 februari van dit jaar uitgebracht door Compass Records.

Het programma “Countrymusic Round-up” begonnen we trouwens met de song “Walking West of Memphis” , die eveneens staat op hun tiende album door een aantal enthousiaste fans inmiddels uitgeroepen tot hun beste album tot dusver.

De Multi IBMA Award winnaars, The Gibson Brothers, Eric en Leigh worden algemeen beschouwd als het beste broersduo in de hedendaagse bluegrassmuziek.

Het album “Help Me Brother” bevat 12 songs, waarvan de meeste origineel zijn en waarbij zowel het samenspel van de groepsleden als ook de special bijdrage van groepsleden als Clayton Campbell op viool, Joe Walsh op mandoline en Mike barber op de staande bas zorgen voor schitterende bluegrassmuziek.

Tal van gasten leveren hier en daar ook nog een fraaie muzikale bijdrage zoals Ricky Skaggs op mandoline, Alision Brown op banjo, Mike Witcher op dobro en ook nog Claire Lynch, die in 2010 door de IBMA werd uitgeroepen tot “Bluegrasszageres van het Jaar”.

 Natuurlijk ook een flitsende start voor u als lezer van dit bericht met The Gibson Brothers hier tijdens een “live” optreden op Greyfox Bluegrass Festival in juli 2010 te Oak Hill NY met de song “Beautiful, Beautiful Brown Eyes”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Gibson Brothers - Dixie

Het thema van het album gaat over de werkelijk belangrijke dingen in het leven, een boodschap, die afkomstig is uit de kinderjaren van The  Gibson Brothers, die samen opgroeiden op de familieboerderij in het noordwesten van de staat New York.

De song “Help My Brother” geschreven door Leigh Gibson zet deze “gouden regel” nog eens opnieuw in de schijnwerpers.

Zoals reeds gezegd de meeste songs zijn door henzelf geschreven, maar op dit album tot ook nog een eerbetoon aan twee klassieke bluegrassbroers duo’s n.l. hun versie van “He Can Be Found in a Mother’s Smile” van The Louvin Brothers en “I’ll Love Nobody But You” van Jim & Jesse McReynolds.

BeauSoleil - Theogene Creole

Dan nu naar Lousiana voor de Cajun groep Beausoleil hier met de song “Lil’ Darling”.

“Theogene Creole” door Beausoleil hier met een bijzonder song, die staat op het album “Aligator Purse” in 2009 uitgebracht door Yep Roc

Een album met 13 tracks, die u als luisteraar een goede indruk geeft van de muziek uit de omgeving van LaFayette Louisiana door een van de beste Cajun groepen o.a. bestaande uit de broers Michael Doucet (percussie, vocals) en David Doucet (guitar, vocals), Jimmy Breaux (accordion), Billy Ware (percussion), Tommy Alesi (percussion), and Al Tharp (bass, fiddle). Op dit album ook nog bijgestaan door Nathalie Merchant, Bill Keith op de banjo, en John Sebastian op harmonica.

U kunt ook nog even luisteren naar BeauSoleil hier met de song “Lil’ Darling” middels een aardige slide-show video-clip.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Beau Soleil is al actief sedert 1975 en brachten in 1975 hun eerste album uit en werd een van de meest bekende groepen, die traditionele en originele muziek van de Creoolse en Cajun bevolking van de staat Louisiana vertolken, waarbij een mix van hun muziek met jazz en muziek uit de Caribbean Beau Soleil jong en energiek houdt.

En ook op dit album voert de onverschrokken kapitein Michael Doucet zijn groep op een mooie muzikale reis door de Cajun-muziek met rijke folk tradities uit het zuiden van de staat Louisiana in de 21ste eeuw met een mooie mix van Cajun favorieten en hedendaagse folk klassiekers met een Cajun-saus overgoten, zoals bijvoorbeeld de Muddy Waters song “Rollin’ & Tumblin” in “Rouler et Tourner”  en J.J. Cales “The Problem”.

BeauSoleil - Theogene Creole

De songs “Theogene Creole”(La Chanson De Théogène Dubois), Les Oignongs” en “Reel Cajun” werden oorspronkelijk ooit in het grijze verleden van 1934  tijdens de historische buitenopnames van John en Alan Lomax opgenomen.

Van het album “Aligator Purse” hoorde u ook nog de song “Lil’ Darling”, waarbij Natalie Merchant vokale ondersteuning verleend en ook nog de fraaie song “I Spent All My Money Loving You”.

Deze video-clip moet u als lezer toch ook even bekijken! Beausoleil in de studio met de song “Theogene Creole”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Whiskeytown - Excuse Me, While I Break My Own Heart Tonight

Dan nu aandacht voor de alternatieve countrymuziek uit de jaren ‘90 met de groep “Whiskeytown” hier met de song “Excuse Me While I Break My Own Heart”, die staat op het album “Stranger’s Alamanac op 29 junli 1997 uitgebracht door Outpost.

Whiskeytown, een groep met een turbulent bestaan, die eigenlijk al door het gedrag van de oprichter, zanger/schrijver Ryan Adams, gedoemd was te imploderen.

In 1994 werd Whiskeytown actief met naast zanger/schrijver/gitarist Ryan Adams nog de bekende Caitlin Cary, violiste en zangeres, gitarist Phil Wandscher,  Steve Grothmann, bassist en drummer Eric “Skillet” Gilmore.

U kunt nog even terug naar een “live”optreden van Whiskeytown met de song “16 Days”, die eveneens staat op het album “Stranger’s Alamanac”.

Gewoon even doorschakelen/Just the Link!

In 1996 brachten zij het album “Faithless Street” uit, waarbij in 1997 dus dit album “Stranger’s Almanac”, waarna in 2001 nog het album “Pneumonia” volgde.

Op Ryan en Cary na was de hele groep inmiddels opgestapt en ook Ryan en Caitlin Cary gingen daarna verder met hun solo carriere.

Whiskeytown - I Hope It Rains at My Funeral

Dan toch ook nog “I Hope It Rains at My Funeral” ooit geschreven en gezongen door Tom T. Hall, maar hier in dit programma de vertolking door “Whiskeytown”.

“I Hope It Rains at My Funeral” een bijzonder verhaal over een man, die in zijn leven heel veel tegenslagen en bijna alleen maar ontberingen heeft gekend en de wens uitspreekt, dat het op zijn begrafenis zal regenen, waarbij hij dan de enige is, die droog blijft.

Whiskeytown heeft er iets moois van gemaakt en de song staat dus op het album “Real—The Tom T. Hall Project” in 1998 uitgebracht door Delmore Recordings.

Natuurlijk kunt u als lezer ook nog even luisteren naar Whiskeytown hier met de song “Excuse Me While I Break My Own heart Tonight”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Charlie Moore and the Bluegrass Clodhoppers - T for Texas

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu weer tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met deze keer uit het verleden “The Bluegrass Clodhoppers” uit 1976 samen met Charlie Moore met de titelsong van het abum “T for Texas” in 1976 opgenomen in de nederlandse Mirasound Studios en uitgebracht door Philips.

Charlie Moore and the Bluegrass Clodhoppers - T for Texas

De Bluegrass Clodhoppers of te wel de “Bluegrass Boerenkinkels” traden tijdens het optreden van Charlie Moore in Europa in 1976 als de begeleidingsgroep en bestond uit Frans Sluyters op de staande bas, Hans van Hoevelaak op de mandolin, harmonica en met zang, Bart v.d. Velde op rhythm– gitaar, Jerry Gout op de banjo en Fred Koning op de viool.

Deze Rotterdamse bluegrassformatie startte in 1971, wonnen in de periode 1972-1977 de TROS-country competitie en traden verscheidene keren op voor radio en televisie en waren tevens de begeleidingsgroep van o.a. de vermaarde Mac Wiseman, Bill Clifton en in dit programma dus te horen met Charlie Moore.

In november ’83 gaven de Bluegrass Clodhoppers hun afscheidconcert.

Tijdens zijn verblijf in Europa nam Charlie Moore in 1976 twee albums op, die in die tijd natuurlijk op LP werden uitgebracht.

Dat betekent dus muziek op vinyl vanuit de oude voorraadschuur van “Countrymusic Round-Up”.

Ook voor de lezer nog even terug in de tijd met The Bluegrass Clodhoppers en kunt u nog even luisteren naar hun versie van de bekende Eddy Raven song “Good Morning Country Rain”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ben en Carmen Steneker - Flowers from the Moon

Vervolgens “Flowers from the Moon” door Ben & Carmen Steneker hier met een song van hun nieuwe album “Never Ending Love” op 7 oktober j.l. uitgebracht. Dit album is tevens op DVD te verkrijgen. Ben Steneker, inmiddels al ruim 50 jaar een begrip in de Nederlandse countrymuziek, is zeker samen met z’n dochter nog steeds zeer actief niet alleen in de studio, maar tevens met regelmatige optredens voornamelijk in het oosten van het land, maar in September van dit jaar waren ze ook nog voor een aantal optredens in Amerika.

U kunt ook nog even naar een “live” optreden van Ben & Carmen Steneker samen Dick Altena in De Aanleg Asserstraat 63 te Deurze (Rolde) op 3 juli j.l. hier met de song “Jealous Heart”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Carter and Carter - Best Things in Life Are Free

Dan nu voor de hedendaagse countrymuziek naar Australie voor het duo Carter & Carter hier met de song “Best Things in Life Are Free”, die staat op hun album “Leap Before You Look”in 2007 uitgebracht door Crestway Music.

Tijdens de “Southern Stars Australian Independent Country Music Awards 2007” hebben Carter & Carter hun naam voorgoed gevestigd met drie Awards met dit album “Leap before You Look”.

Zij verkregen n.l. de “Independent Country Album of the Year Award”, de “ Independent Country Group/Duo of the Year Award” en de “Independent Country Artists of the Year  Award”.

Tijd om eens kennis te maken met Carter & Carter middels een fraaie video-clip met de song “Open Road”, die eveneens staat op hun album “Leap Before You Look”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Buddy Jewell - Hel Pour Out the Rain

Vervolgens “Help Pour Out the Rain” door Buddy Jewell hier met een song, die staat op z’n album met z’n eigen naam in 2009 uitbracht door Sony, nadat hij had opgetreden in het TV-programma “Nashville Star” en een contract kreeg van vermelde maatschappij.

Op dit album ook nog een duet met Miranda Lambert in de song “Today I Started Loving You Again”.

Buddy had al een paar albums middels , zoals “Tales of the New West” en  “Times Like These”, via een Independent label uitgebracht

U kunt als lezer ook nog even luisteren naar de song “Help Pour Out the Rain” door Buddy Jewell.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Miranda Lambert - Baggage Claim

En dan met een kijkje op de klok op naar onze uitsmijtster en Multi Award winner” Miranda Lambert hier met de song “Baggage Claim” zeer recent als single uitgebracht door Columbia Records en die zal staan op haar binnenkort uit te brengen nieuwe album “Four the Record”.

Tot slot kunt u ook nog even luisteren naar onze uitsmijtster van dit programma, de Texaanse Miranda Lambert, met de song “Baggage Claim”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Oct. 25 ‘11 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Oct. 29 ‘11 12.00-13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. The Gibson Brothers   ***   Walking West to Memphis   ***   Compass Records

3. The Gibson Brothers   ***   Dixie   ***   Compass Records

4. BeauSoleil   ***   Lil’ Darling   ***   Yep Roc

5. BeauSoleil   ***   I Spent All My Money Loving You   ***   Yep Roc

6. BeauSoleil   ***   Theogene Creole   ***   Yep Roc

7. Whiskeytown   ***   Excuse Me While I Break My Own Heart Tonight   ***   Outpost

8. Whiskeytown   ***   I Hope It Rains at My Funeral   ***   Delmore

9. Charlie Moore & the Bluegrass Clodhoppers   ***   T for Texas   ***   Universe Productions/Philips

10. Ben & Carmen Steneker   ***   Flowers from the Moon   ***   RoodHitBlauw

11. Carter & Carter   ***   Best Things in Life Are Free   ***   Crestway Music

12. Buddy Jewel   ***   Help Pour out the Rain   ***   Sony

13. Miranda Lambert   ***   Baggage Claim   ***   Columbia

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *