A Few Ole Country Boys

Rand Travis and Freinds - A Few Ole Country Boys

In dit programma speciale aandacht voor het 25-jarige jubileum van Randy Travis hier samen met een aantal vrienden op z’n feestje met fraaie traditionele countrymuziek.

Maar zoals u van ons gewend bent beginnen met de bluegrass met een tweetal Tom T. Hall songs door The Grascals samen met de oude meester zelf en ook nog het duo Darin & Brooke Aldridge.

Vervolgens gaan we nog even door met songs van Tom T. Hall, maar nu in de countrysfeer door Kelly Willis, Freedy Johnston en Iris Dement.

Halverwege het programma natuurlijk nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is tijd voor de Nederlands bijdrage aan dit programma en deze keer Ben & Carmen Steneker met twee songs van hun nieuwe album “Never Ending Love” en ook nog de Goudse countrygroep Change of Key, die op 23 oktober a.s. zullen optreden in Haastrecht.

Dan naar Nashville TN voor de hedendaagse pop-countrymuziek door Keith Bryant en ook nog de ervaren Reba McEntire met een emotionele song en treedt “multi-Award winner” Miranda Lambert uit Texas op als uitsmijter van dit programma.

The Grascals - The Year That Clayton Delaney Died

We begonnen dit programma met de song “The Year That Clayton Delaney Died” al zeer bekend van de vertolking door de zanger/schrijver/gitarist Tom T. Hall zelf en o.a. ook door Waylon Jennings, maar hier dus door zeer succesvolle bluegrassgroep The Grascals samen trouwens met Tom T. Hall.

Voor u als lezer nog even de mogelijkheid om naar een “live” optreden van Tom T. Hall met de song “The Year that Clayton Delaney Died” te kijken en te luisteren.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Deze song staat op het album  “The Grascals and Friends”-“Country Classics with a Bluegrass Spin” met Terry Eldredge op rhythm gitaar, Danny Roberts op mandolin, Jeremy Abshire op viool, Kirsten Scott Benson op de banjo, Terry Smith op de staande bas met ook nog  Kent Wells op gitaar, Steve Turner op drums en tenslotte Jamie Johnson met zang.

Op dit album ook nog de zeer bijzondere bonus-track “I Am Strong”, waarin The Grascal met ook nog een fraaie vokale rol van Dolly Parton. Een muzikaal project van Cracker Barrel ter ondersteuning van het onderzoek naar kanker bij kinderen door het St. Judes Children’s Hospital.

U moet als lezer zeker nog even kijken en luisteren naar deze bijzondere video-clip van The Grascals, Dolly Parton en tal van patientjes in het vermelde ziekenhuis.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Darin and Brooke Aldridge - Our Little World

Vervolgens “Our Little World” door het jonge echtpaar Darin & Brooke Aldridge, bijgenaamd “The Sweethearts of Bluegrass” hier met een song, die staat op het album “So Much in Between” op 30 juli officieel gepresenteerd en  uitgebracht door Mountain Home Records tijdens een groot feest in Shelby North Carolina.

Het duo Darin en Brooke waren dit jaar door de IBMA genomineerd voor de “Emerging Artist of the Year” Award en zij waren voor de tweede achtervolgende keer uitgenodigd om ook nog op tijdens het IBMA Fanfest op te treden.

Deze show voor fans wordt de dag na de uitreiking van de Awards gehouden.

Darin Aldridge heeft jarenlang deel uitgemaakt als mandolinespeler, guitarist en zanger van de Country Gentlemen.

Darin and Brooke Aldridge - CD presentation Shelby NC

Met deze groep speelde hij ook nog in het Witte Huis en werd door de SPBGMA of te wel “Society for the Preservation of Blue Grass Music in America” vier keer genomineerd als “Mandolinespeler van het Jaar

Na de periode van de Country Gentlemen trad Darin vervolgens regelmatig op als gastspeler bij andere bluegrassgroepen zoals “Blue Highway”, maar inmiddels ook met een eigen groep met natuurlijk z’n vrouw Brooke met lead-zang, Rachel Renee Johnson op viool eveneens met zang, Chris Bryant op de banjo, Dwayne Anderson op staande bas met als speciale gast Tom T. Hall met zang en Rob Ickes op dobro.

Voor u als lezer ook nog even terug naar het IBMA Fanfest 2010 met een optreden van Darin & Brooke Aldridge hier met de song “Sweetest Waste of Time”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Kelly Willis- That's How I Got to Memphis

In dit programma bent u zijn naam een paar keer gekomen als schrijver en zanger/gitarist, Tom. T. Hall, maar  nu in de schijnwerper als liedjesschrijver met een eerbetoon door niet alleen Kelly Willis hier met de song “That’s How I Got to Memphis”, maar ook nog de begaafde singer/songwriter Freedy Johnston met zijn vertolking van de Tom T. Hall song “Coffee, Coffee, Coffee”.

U kunt ook nog even luisteren naar de song “That’s How I Got to Memphis” hier vertolkt door Kelly Willis.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 Vervolgens “I Miss a Lot of Trains” door Iris Dement hier met de eveneens door Tom T. Hall geschreven song.

Al deze songs staan op het album “Real—The Tom T. Hall Project” , dat in 1998 werd uitgebracht door Delmore Recordings.

Een album met 17 songs, waaraan is meegewerkt door een breed spectrum aan Nashville artiesten niet alleen uit de alternatieve country en folkmuziekkringen, maar toch ook uit de traditionele country, die een eerbetoon brengen aan de fraaie songs van Tom T. Hall.

Ik ga ze niet allemaal opnoemen, maar een paar deelnemers aan dit project moet toch kunnen, waaronder Johnny Cash, Ralph Stanley samen met Ralph Stanley II, dan uit de Americana sfeer Whiskeytown en Syd Straw & The Skeletons.

Whiskey in

Whiskeytown hier aanwezig met een schitterende vertolking van  “I Hope It Rains at My Funeral” mede door de bijzondere stem van Ryan Adams eigenlijk voorbestemd om een fraaie country klassieker te worden, maar de song duurt ruim zeven minuten en in dit programma “Countrymusic Round-Up” iets te veel tijd, wel jammer trouwens.

Een verrassend fraai gevarieerd album en wellicht nog te verkrijgen via Amazon of te beluisteren via uw bibliotheek!

“I Miss a Lot of Trains” door Iris Dement tezamen met een fraaie toepasselijke “slide-show”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Randy Travis, Brad Paisley and Alan Jackson at the rehearsal

Dan nu naar het 25-jarig jubileumfeestje van RandyTravis met een aantal vrienden en om te beginnen hier samen met Alan Jackson en een medley van z’n songs met o.a. “Better Class of Losers”.

en “She’s Got The Rhythm and I Got the Blues”.

Gevolgd door “A Few Ole Country Boys” door Randy Travis hier samen met Jamey Johnson.

Randy Travis and Friends - A Few Ole Country Boys

Van oorsprong stond deze song op het album Randy Travis & Friends uit 1990, waarbij hij toen werd bijgestaan door niet alleen George Jones, Conway Twitty en Tammy Wynette, maar ook heel verrassend door  B.B. King en zelfs Clint Eastwood.

U kunt ook nog even luisteren naar de tweede track van het album “A Few Ole Country Boys” met Randy Travis hier samen met Jamey Johnson.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Maar hier dus de nieuwe versie, die staat op het album 25 Anniversary Celebration op 7 juni van dit jaar uitgebracht door Warner Bros. Records.

Niet alleen “oude favorieten” op z’n nieuwe album “25 Aniversary Celebration”, maar ook z’n nieuwe song “Everything and All” hier tijdens een “live” optreden in The Grand Ole Opry voor z’n 25-jarig jubileum.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Op dit album z’n grootste hits uit het verleden nu gespeeld en gezongen met hedendaagse artiesten als The Zac Brown Band, Tim McGraw, Carrie Underwood, Brad Paisley, Josh Turner en Kenny Chesney.

Zoals altijd zijn er wel weer uitzonderingen natuurlijk en ook op dit album komt Randy nog met een aantal oude vrienden, zoals Kris Kristofferson, Willie Nelson, George Jones en Connie Smith met fraaie herinneringen in de song “Didn’t We Shine” en “The Road to Surrender”.

Randy Travis - Forever and Ever, Amen

Van dit album hoorde u ook nog de bekende Randy Travis hit “Forever and Ever, Amen”, die van oorsprong staat op z’n tweede album “Always & Forever, dat in 1987 ook werd uitgebracht door Warner bros.Op dit 25-jarig jubileum album komt hij nog eens terug maar nu samen met The Zac Brown Band.

U kunt als lezer ook nog even luisteren naar het duet van Randy Travis hier samen met Carrie Underwood met de song “Is It Still Over?”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ben en Carmen Steneker - Never Ending Love

Dan is het nu weer tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met deze keer bijzondere aandacht voor de “Godfather of the Dutch Countrymusic” Ben Steneker samen met z’n dochter Carmen met de songs “Never Ending Song of Love” en “Memories of You”, die staan op hun nieuwe album “Never Ending Love” op 7 okotber van dit jaar uitgebracht op DVD en CD door RoodHitBlauw. Het album bevat 13 nieuwe juweeltjes en zijn veelal geschreven door Dick van Altena met als laatste nog een fraaie bonustrack, een Kerstsong “The Gift” van oorsprong van Stephanie Davis.

Ben & Carmen Steneker & George Baker zingen “Baby Blue” tijdens de CD en DVD-presentatie van “Never Ending Love” op 1 okotber j.l. in theater “De Kappen” te Haaksbergen.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Don't Be Square - Go There!

Vervolgens nog eens “18 Wheels & a Dozen Roses” door Change of Key met lead-zang door Danielle Poot, die dit jaar voor de tweede keer door de DCMA werd uitgeroepen tot “Countryzangeres van het Jaar”.

Voor Change of Key was het DCMA Award festival een groot succes niet alleen door het succes van Danielle, maar tevens de toekenning van de Award “Trio van het Jaar” en de Award “Concert van het Jaar”.

Deze opname staat trouwens op het verzamel album “The Road Goes on Forever”, dat in 2008 werd uitgebracht door Varos Productions/DCMA ter promotie van de nederlandse countryartiesten.

A.s. zondagmiddag dus een optreden van Change of Key in theatercafe Concordia in Haastrecht. Dus nog even snel contact opnemen met Marijke de Jong (via dan wel 0654918147)

Change of Key hier tezamen met Savannah tijdens het DCMA-Award Gala concert met de song “18 Wheels & a Dozen Roses”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Keith Bryant - Can't Tell Somebody

Dan nu terug naar Nashville voor Keith Bryant hier met z’n single “Can’t Tell Somebody”, die is uitgebracht door Jordahs Records

U kunt ook nog even kennismaken met Keith Bryant en het uitbrengen van z’n nieuwe single “Can’t Tell Someboy”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Rebe mcEntire - Somedy's Chelsea

Vervolgens “Somebody’s Chelsea” door Reba McEntire hier met een song, die staat op haar album “All the Woman I Am” uitgebracht door Starstruck/Valory.

Een heel fraaie video-clip van Reba McEntire met het zeer romantisch en emotionele verhaal “Somebody’s Chelsea”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Miranda lambert - Somebody's Chelsea

En dan met een kijkje op de klok op naar onze uitsmijtster Miranda Lambert hier met de song “” “Baggage Claim” zeer recent als single uitgebracht door Columbia Records.

Dit is de eerste single van haar binnenkort te verwachten 4e album “Four the Record”.

Voor u als lezer alvast even een voorproefje op haar nieuwe album en kunt u dus nog even luisteren naar de song “Baggage Claim”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speelijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Oct. 18 ‘11 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Oct. 22 ‘11 12.00-13.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***             Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. The Grascals ft. Tom T. Hall   ***  The Year That Clayton Delaney Died   ***   Cracker barrel Records/Good Home Grown Music

3. Darin & Brooke Aldridge   ***   Our Little World   ***   Mountain Home Music/Good Home Grown Music

4. Kelly Willis   ***   That’s How I Got to Memphis   ***   Delmore Recordings

5. Freedy Johnston   ***  Coffee, Coffee, Coffee   ***   Delmore Recordings

6. Iris DeMent   ***    I Miss a Lot of Trains   ***   Delmore Recordings

7. Randy Travis ft. Alan Jackson   ***   Better Class of Losers/She’s Got the Rhythm Medley   ***   Warner Bros. Records

8. Randy Travs ft. The Zac Brown Band   ***   Forever and Ever, Amen   ***   Warner Bros. Records

9. Randy Travis ft. Jamey Johnson   ***   A Few Ole Country Boys   ***   Warner Bros. Records

10. Ben & Carmen Steneker   ***   Never Ending Song of Love   ***   RoodHitBlauw

11. Ben & Carmen Steneker   ***   Memories of You   ***   RoodHitBlauw

12. Change of Key   ***   18 Wheels and a Dozen Roses   ***   Varos Productions/DCMA

13. Keith Bryant   ***   Can’t Tell Somebody (Who to Love)   ***   Jordash Records

14. Reba McEntire   ***   Somebody’s Chelsea   ***   Starstruck/Valory

15. Miranda Lambert   ***   Baggage Claim   ***   Columbia

Be There Next Week!  Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *