Someone’s Got to Pay

The Wilders - Someone's Got to Pay

In dit programma speciale  aandacht voor “The Old Time Country” groep “The Wilders” uit Kansas, die op zondagmiddag,10 oktober a.s. optreden in “De Vriendschap” in Wadway.

Net als de vorige week ook weer aandacht voor de Americana door een drietal singer/songwriters w.o. de Canadees Justin Rutledge.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass door Larry Stephenson met een aantal vrienden, die z’n 20-jarig jubileum vieren met songs van z’n fraaie nieuwe album.

Halverwege het programma natuurlijk nog de agenda

met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is tijd voor de Nederlands bijdrage aan dit programma en deze keer de countrygroep “Cash on Delivery” en zanger/schrijver/gitarist Dick van Altena.

Daarna gaan we weer naar de overkant van de grote plas voor de Texaanse Amber Digby, vervolgens naar New England voor Cheryl Wheeler en treedt Reba McEntire op als uitsmijtster van dit programma met haar single “Turn on the Radio”.

Larry Stephenson - Talk to Me Lonesome Heart

“Shelley’s Winter Love” vooraf gegaan door “Talk to me Lonesome Heart” en “My Old kentucky and You”  door Larry Stephenson hier met songs, die staan op z’n nieuwe album “20th Anniversary” in februari van dit jaar uitgebracht door Pinecastle Records.

Een fraai album met 13 songs opgenomen in de periode 2008-2009 in diverse studio’s, waaronder ook de “Skaggs Recording Studio” in Henderson TN.

Aan dit album werkten tal van bluegrass en countrysterren mee, zoals David Parmley van de “Bluegrass Cardinals”, sedert 1994 samen met Scott Vestal verder met de naam “Continental Divide”, Connie Smith en haar echtgenoot Marty Stuart, natuurlijk ook Ricky Skaggs, Del McCoury, Jamie Dailey en Darrin Vincent en de bluegrasszangeres van het Jaar, Dale Ann Bradley.

Larry Stephenson begon z’n muziekcarriere in 1979 als mandolinespeler en tenorzanger bij Bill Harrell & The Virginians om vervolgens in 1983 over te gaan naar “The Bluegrass Cardinals”.

Zes jaar later dus in 1980 vormde hij zijn eigen groep met de naam “The Larry Stephenson Band” en maakte sedertdien bijna elk jaar een album eerst via Webco Virgina en later via Pinecastle Records van de bekende “Colonel” Tom Riggs.

Pinecastle under Tom Riggs

Wegens ernstige gezondheidsproblemen moest deze bekende en enthousiaste bluegrassuitgever eind vorig jaar z’n deuren sluiten, maar gelukkig heeft het bedrijf in augustus van dit jaar een doorstart gemaakt door Lonnie Lassiter.

Larry Stephenson’s album “20th Anniversary” en Josh Williams’s “Down Home” waren de laatste albums onder het oude “Pinecastle Records management” en binnenkort kunnen we hopelijk dus toch wel weer nieuwe kwalitatief goede bluegrass albums verwachten.

Pinecastle under Lonnie Lassiter

Want nog steeds geldt ook voor dit vernieuwde label “Pass the Grass” en daar doen wij in het programma “Countrymusic Round-Up” natuurlijk aan mee!

Bijna iedere week toch wel weer verrassingen niet alleen in het programma, maar ook voor de bezoekers van deze weblog en deze keer om te beginnen pure bluegrass met de Larry Stephenson Band hier tijdens een optreden in The Loveless Cafe en uitgezonden door WSM, maar hier speciaal voor de lezer van deze weblog met de klassieker “Mule Skinner Blues!

Gewoon even doorschakelen/Just s the Link!

The Wilders - Meet the band in cafe de vriendschap in Wadway

Dan nu naar “The Wilders” hier met de songs “My Final Plea” gevolgd door “Hey Little Darling”, twee songs van hun album “Somebody’s  Got To Pay” op 15 april 2008 door het label Free Dirt.

Deze getalenteerde groep samengesteld in 1996 wordt in het algemeen beschouwd als een groep, die je tijdens een “live” optreden moet meemaken en dat kan! Hoe? Dat leest u verderop in m’n verhaal.

Geleid door zanger, guitarist en countrymuziekkenner Ike Sheldon hebben The Wilders de vroege countrymuziek als basis en dat betekent stevige “old time” viooldeunen door Betse Ellis, waarbij haar aanstekelijke manier van spelen leiden tot spontane danspassen, zowel door de musici als door het aanwezige publiek.

Hun muziekspeellijst is doordrenkt met originele country, bluegrass en hillbilly songs en zoals reeds aangehaald viooldeuntjes en ook klassieke countryfavorieten uit de vroege dagen van de  radioshows van de “Grand Ole Opry”. Songs van beroemde countrycorryfeen als Jimmie Rodgers, Roy Acuff en de Carter Familie worden getrouw, maar wel op een geheel eigen wijze ten gehore gebracht.

De bas wordt met herinneringen aan Hank Williams en Lefty Frizell op uitstekende wijze gehanteerd door Nate Gawron, terwijl multi-instrumentalist Phil Wade de banjo en mandoline voor z’n rekening neemt.

Alhoewel Ike Sheldon en Betse Ellis de meeste zangpartijen voor hun rekening nemen, kan de hele groep ook uitstekend  overweg met schitterende samenzang tijdens een oude gosplesong.

Op dit album wordt nog ondersteuning verleend door o.a. Dirk Powell op  z’n Cajun Accordion, terwijl z’n vrouw Christine Balfa op triangle heel duidelijk te horen zijn in de laatste song “Hey Little Darling”.

The Wilders hier dus met hun album “Someone’s Got To Pay” met 20 tracks een bijzonder fraai album met mooie countryverhalen en zoals reeds aangekondigd zijn zij op 10 oktober a.s. voor een optreden in partycentrum & café “De Vriendschap”in Wadway, dat ligt tussen Hoorn en Alkmaar.

Hierbij voor de lezer ook alvast een voorproefje voor het optreden van The Wilders in Wadway op zondag, 10 oktober hier met een fraaie video-clip van hun optreden tijdens de Celtic Connections vorig jaar in Glasgow.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jason Shogren - Polkagris

Het blokje “Americana” werd gestart door J. Shogren uit Centennial Wyoming met de bijzonder vrolijke song “Polkagris”, die staat op z’n album “Bird Bones& Muscle” in eigen beheer uitgebracht. Oorspronkelijk komt de naam van de song uit Zweden, want “polkagris” is de Zweedse aanduiding voor een zuurstok met mooie kleuren natuurlijk ook als “metafoor” gebruikt.

En dat is ook weer niet zo vreemd, want Jason Shogren, op dit moment ook werkzaam als professor toegepaste filosofie aan de universiteit van Wyoming in Laramie WY, heeft ook gewerkt voor de  Zweedse Koning Carl XVI Gustaf als adviseur m.b.t. wereldwijde milieuproblemen.

Hij wordt op dit album geassisteerd door de leden van de Jalan Crossland Band, bestaande uit Jalan Crossland (gitaar,banjo), Andy Phreaner (drums) en Shaun Kelley (basgitaar en waarbij de mooie samenzang wordt verzorgd door Mandy Bohlender en Dan Tinker.

Jason Shogren performing in his homeplace Centennial

Jason Shogren is niet alleen zoals reeds gemeld werkzaam aan de universiteit van Wymoning als een professor in toegepaste filosofie,maar reist nog steeds regelmatig reist tussen z’n woonplaats Centennial WY en Stockholm Zweden en is schrijver van tal van boeken en artikels over milievraagstukken.

En dan natuurlijk speciaal voor dit programma tevens een geweldig gedreven verhalen-verhalenverteller en een begenadigd gitarist en dus hoog tijd om eens snel een kijkje te nemen in z’n gereserveerde digitale ruimte!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Justin Rutledge - Jack of Diamonds

Vervolgens de Canadese zanger/schrijver/gitarist Justin Rutledge met de song “Jack of Diamonds”, die staat op z’n album “The Early Widows” dit jaar uitgebracht door Six Shooter Records.

U kunt als lezer ook nog even kennismaken met Justin Rutledge middels een fraaie video-clip met o.a. ook de song “Be a Man” van z’n nieuwe album “The Early Widow”. Zeer de moeite waard!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Steve Postell - Follow Me Home

Vervolgens nog “Follow Me Home” door Steve Postell hier met een song, die staat op een schitterende promotiealbum, die ik begin deze maand ontving van Peter Holmstedt.

Peter Holmstedt is een Zweed, die met zijn bedrijf Hemifrån cd’s distribueert over Europa. Het gaat dan voornamelijk albums van Amerikaanse singer/songwriters in de Americana sfeer en een aantal Scandinavische artiesten, die vaak ook dit soort muziek maken.

Hemifrån brengt nu voor het eerst een compilatie uit om te laten horen hoe breed het spectrum aan kwaliteitsmuziek is dat Hemifrån verspreidt.

Peter heeft het mooi gedaan, want de cd is opgebouwd rond het thema “thuis” en zo luidt dan ook de titel van het album “I Like It Better Here—Music From Home”.Het is een album, die niet in de handel verkrijgbaar is, maar de DJ’s van radiostations in de gelegenheid stelt u als luisteraar te informeren over de diverse singer/songwriters, die hun muziek via zijn bedrijf Hemifrån in Europa proberen te verkopen.  En gelet op de kwaliteit doe ik daar graag aan mee.

Nog even terug naar zanger/schrijver/gitarist Steve PostellGuitarist, vocalist, producer and composer Steve Postell van oorsprong afkomstig uit New York, maar die er voor heeft gekozen om te verhuizen naar Los Angeles, waar hij een studio en productiefirma begon samen met Steve Ferrone, de wonderbaarlijk drummer van oa. Eric Clapton en Tom Petty en Grammy Award technicus en producer John Jones, die heeft gewerkt voor oa. Duran Duran, George Martin en Celine Dion. Daarnaast werkt hij veel samen als zanger/gitarist met de bekende zangers Jennifer Warnes.

Ook nog even een “live” –optreden van Steve Postell met zanger/gitarist Michael Chapdelaine hier met de song “Follow Me Home”.

Nee, niet ongerust worden, maar het mooie geluid komt slechts over uw linker-box.

De uitvoering op het album “I Like It Better Here” is natuurlijk in “full” stereo, maar dan wel zonder beeld. Zo is er altijd wel wat.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jacqueline van der Griend - Beneath Still Waters

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is nu weer tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met deze keer aandacht voor Jaqueliene van der Griend hier samen met Cash on Delivery met de song “Preachin’”.

Deze song staat op hun album “Echoes of Leaving” uitgebracht door Rounder Europe.

Hou even het volgende in de gaten : Op vrijdag 1 oktober is er weer een nieuwe aflevering van “The Voice Of Holland” via RTL 4 om 20.30

Hierin zal Jacqueline van der Griend, lead zangeres van Cash On Delivery, een gooi naar succes doen. Ze doet auditie met “When You Say Nothing At All”, wat we natuurlijk kennen van Alison Krauss. Het is ook de Alison Krauss uitvoering die ze live met band zingt ten overstaan van de coaches Jeroen van de Boom, Nick & Simon, Van Velzen en Angela Groothuizen.

Tijd om alvast even in een “winning mood” te komen met een fraaie “slide-show” van Jacqueline van der Griend hier met de Dallas Frasier song “Beneath Still Waters”.

Deze song is natuurlijk ook bekend van de uitvoering door Emmylou Harris met haar “Hot Band”

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dick van Altena - I Still Miss Someone

Vervolgens “I Still Miss Someone” door Dick van Altena hier met een song, die staat op z’n album “One Love Ago” in 2009 uitgebracht door CRS Inlok.

Op zaterdag, 9 oktober a.s. treedt hij dus op samen met de countrygroep Savannah en Cor Sanne in theater de Stoep te Spijkenisse en zoals reeds eerder vermeld belooft dat een mooie avond te worden, want ook Dick van Altena doet mee en hij kreeg tijdens de DCMA Award Gala op 12 september j.l. de Award “Zanger van het Jaar”, terwijl hij voor z’n song “One Love Ago” de Award “Song van het Jaar” in ontvangst mocht nemen.

Tijdens het DCMA-Award Gala 2009 werd door Savannah samen met Dick van Altena en lead-zang door Hilde Vos voor een enthousiast publiek ook nog een mooie uitvoering van de Cash song “I Still Miss Someone” ten gehore gebracht.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Amber Digby - I'm Not Your Kind of Girl

Dan nu naar Texas en Amber Digby hier met de song “I’m Not Your Kind of Girl”. die staat op haar album “Another Way to Live” in 2009 uitgebracht door Heart of Texas Records.

Tijdens het optreden van “The Good Brothers” bracht hun roadmanager Kees de Haan haar naam en zang onder de aandacht van de toeschouwers met het advies op haar te letten.

Een aantal aanwezigen had nog nooit van deze jonge Texaanse “Honky Tonk” en countryzangeres gehoord. Voor mij een reden om nog weer eens een song van haar in dit programma op te nemen.

Ook voor u nog de mogelijkheid weer eens kennismaken met Amber Digby hier middels een “slide-show” met de song “After It Breaks”, die eveneens staat op haar album “Another Way to Live”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Cheryl Wheeler - When Fall Comes to New England

Dan “When Fall Comes to New England” door Cheryl Wheeler hier met een song, die staat op haar album “Different Stripes” in 2003 uitgebracht door Philo/Rounder.

Heel toepasselijk, want ook in Nederland is officieel begonnen op donderdag, 23 september en u heeft het waarschijlijk ook al wel gemerkt in de natuurlijk, de bladeren worden van bomen en struiken gaan kleuren en beginnen jammer genoeg ook te vallen.

Maar vooral in New England de vijf noordoostelijke staten van de V.S. staan bekend om hun schitterend gekleurde herfst vooral veroorzaakt door mooie zonnige dagen in samenhang met de ook al zeer koude nachten.

Natuurlijk kunt u als lezer ook nog even de mooie beelden van de herfst in New England bekijken en ondertussen even luisteren naar de mooie song “When Fall Comes to New England” gezongen door Cheryl Wheeler.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Reba McEntire - Turn on the Radio

Dan met een kijkje op de klok op naar onze uitsmijtster van dit programma Reba McEntire hier met de song “Turn on the Radio”, die op dit moment als single is uitgebracht maar zal staan op haar nieuwe album, dat in deze herfst zal worden uitgebracht. Haar laatste album “Keep on Loving You” in 2009 uitgebracht door Valory was al een mix van country-rock songs a la “Gretchen Wilson” , maar ook nog mooie traditionele countrysongs zoals “I Want a Cowboy” en “Pink Guitar”.

Met de uitvoering van deze song “Turn on the Radio” tracht de inmiddels 55-jarige Reba kennelijk ook de jeugd nog enthousiast te maken of de ouderen hier op aanhaken is nog maar de vraag.

Maar vooruit hier “Turn On the Radio” door Reba McEntire. Kijk, dat bedoel ik nou!

Tot slot nog onze uitsmijtster Reba McEntire hier middels een “slide-show van de tekst” van haar song “Turn on the Radio”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Sep. 28 ‘10 19.00 – 20.00 uur. Heruitzending op Oct. 2 12.00-13.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Larry Stephenson   ***   Talk to Me Lonesome Heart   ***   Pinecastle Records

3. Larry Stephenson   ***   My Old Kentucky and You   ***   Pinecastle Records

4. Larry Stephenson   ***   Shelly’s Winter Love   ***   Pinecastle Records

5. The Wilders   ***   My Final Plea   ***   Free Dirt Records

6. The Wilders   ***   Hey Little Darlin   ***   Free Dirt Records

7. J. Shogren   ***   Polkagris   ***   JAHA! Records

8. Justin Rutledge   ***   Jack of Diamonds   ***   Six Shooter Records

9. Steve Postell   ***   Follow Me Home   ***   Hemifran

10. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***   agendamusic   ***   Mercury Records

11. Cash on Delivery   ***   Preachin’  ***   Rounder Europe

12. Dick van Altena   ***   I Still Miss Someone   ***   CRS Inlok

13. Amber Digby   ***   I’m Not Your Kind of Girl   ***   Heart of Texas Records

14. Cheryl Wheeler   ***   When Fall Comes to New England   ***   Rhino/Rounder

15. Reba McEntire   ***   Turn on The Radio   ***   Starstruck/Valory

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *