I Like It Better Here

I Like It Better Here - Music From Home

Afgelopen zaterdag 18 September werd voor de 13 keer het “Take Root Festival” met overweldigend success in Groningen georganiseerd.

In dit programma dan ook eens extra aandacht voor de Americana met o.a. de bluegrassgroep Chatham County Line, die ook in het “Hoge Noorden” optrad.

Vervolgens van het promotiealbum “I Like It Better Here-Music From Home” de singer/songwriters Greg Copeland en de Texaan Bob Cheevers.

Maar we beginnen dit programma met de akoestisch Canadese countrygroep “The Good Brothers” die vanavond hier in “our hometown” Lekkerkerk vanaf 20.30 in Amicitia optreden.

Halverwege het programma natuurlijk nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is tijd voor de Nederlands bijdrage aan dit programma en deze keer het nieuwe album van Paul van Dongen uit het Westland, die ook deel uitmaakt van de countrygroep “Calyx”. Daarna gaan we naar Texas de hedendaagse countrymuziek met Miranda Lambert, Vince Gill in Nashville TN en treedt de Texaan Mark Chesnutt op als uitsmijter van dit programma met een song van z’n nieuwe album “Outlaw”.

The Good Brothers - Fox on the Run

Zoals aangekondigd beginnen we met “The Good Brothers” en de start van hun “live” optreden op het album “Restricted Goods” met de song “Fox on the Run” gevolgd door “China Cafe” en “Fast and Loose” .

Deze songs staan dus op hun album “Restricted Goods”, dat in 2008 werd uitgebracht door HogTown Records.

Hogtown is niet zo maar een naam het is namelijk de bijnaam van Toronto, de hoofdstad van de Canadese provincie Ontario

The Good Brothers kunnen omschreven worden als een Canadese legende. Zij zijn acht maal de winnaars van de prestigieuze Juno Award (Canada’s Grammy Awards) en in 2004 opgenomen in de Canadese Country Music Hall of Fame.

Dit jaar komen ze voor de 33e maal op tournee in Europa en daar zijn zij ook geweldig trots op, want dat is waarschijnlijk nog geen enkele Canadese act gelukt.

The Good Brothers of te wel de broers  “Larry, Brian en Bruce” nodigen u uit om te genieten van hun muziek; een mengeling van Canadese country, Ierse Folk en Bluegrass. Ze weten hun publiek telkens weer te pakken met hun uitstekende songkeuze, een uitgelezen show, fraaie vocalen en veel humor. Zelf omschrijven ze hun repertoire als “Good time” muziek.

Voor de lezer van dit bericht beginnen we met een “live” uitvoering van de Manfred Mann song “Fox on the Run” door The Good Brothers hier tijdens een optreden in de Gibson Centre te Alliston (Ontario).

The Good Brothers in Amicitia

De bezoekers van het concert in Amicitia hebben deze song ook gehoord, maar nu in een uitvoering door de drie broers Larry, Brian en Bruce tezamen met hun bassist en natuurlijk hebben we daar ook nog een foto van.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Chatham County Line in Stone Valley

Dan nu nog even terug naar het “Take Root Festival” in Groningen van afgelopen zaterdag, 18 September met o.a. ook een optreden van de Chatham County Line”.

Vanavonds in dit programma met hier de titelsong van hun nieuwe album “Wildwood” en de laatste track, heel toepasselijk, “End of the Line”.

Deze songs staan op van hun 5e album “Wildwood” in juli van dit jaar uitgebracht door Yep Roc Records.

Het is wel duidelijk, dat deze groep hun basis heeft in de bluegrass en dat zal ook wel zo een, twee, drie niet veranderen, maar de groep voegt er wel steeds meer aan toe en verkent duidelijk de grenzen van deze bijzondere versie van de countrymuziek.

De aanwezigheid van drums in de songs “Saturdays and Sundays” en “Out of the Running” zal bij een aantal bluegrasspuristen de wenkbrauwen doen fronsen.

Ook door het gebruik van een piano en pedalsteel, die zo nu en dan in diverse songs opduiken zullen zij niet helemaal gelukkig zijn, maar daar staat tegenover dat de songs nog steeds dat zeer eenzame gevoel met schitterende samenzang weten over te brengen.

Het quartet bestaat uit lead-zanger/schrijver/gitarist Dave Wilson hier ook nog op met mondorgel ,John Teer op mandolin en viool, Chandler Holt op de banjo en Greg Readling op de bas, piano en de pedal-steel en allemaal zingen ze dus.

Op dit album worden ze nog bijgestaan door Zeke Hutchins op drums en percussive.

Chatham County Line - End of the Line

“Chatham County Line” traden dus op 18 September j.l. tijdens het “Take Root Festival” in Groningen en zaterdag, 19 September in Paradiso vervolgens zijn zij nu op tournee door Engeland en Ierland om vervolgens eind September weer op te treden op de “University of North Carolina in Wilmington en dat is dus aan de Oostkust van de VS

Natuurlijk ook nog een optreden van de Chatham County Line hier met song “Crop Comes In” van hun album “Wildwood” op 20 maart jl. opgenomen gedurende het grote festival South by Southwest (SXSW), dat sedert 1978 ieder voorjaar wordt gehouden in Austin Texas.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

left-Greg Copeland right-Steve Noonan - 27 Red House Rd

Dan nu naar de westkust voor Greg Copeland hier met de song “27 Red House Rd” gevolgd door

“If This Old House Could Talk” door de Texaan Bob Cheevers uit Memphis TX (tussen Forth Worth en Amarillo), zanger/schrijver/gitarist, die na zijn schooltijd vertrok naar Californie en zich volop met de muziek ging bezig houden en later songschrijver werd voor oa. MCA Music en Cobra. In 1991 vertrok hij naar Nashville. “If this Old House Could Talk” staat trouwens op een schitterende promotiealbum, die ik begin deze maand ontving van Peter Holmstedt.

Via de website van Peter moet u eerst nog even kennismaken met de song “27 Red House Rd” van Greg Copeland.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Peter Holmstedt is een Zweed, die met zijn bedrijf Hemifrån singer/songwriters en hun albums/muziek promoot en distribueert over Europa.

Het gaat dan voornamelijk CD’s  van Amerikaanse singer/songwriters in de Americana sfeer en een aantal Scandinavische artiesten, die vaak ook dit soort muziek maken.

Hemifrån brengt nu voor het eerst een compilatie uit om te laten horen hoe breed het spectrum aan kwaliteitsmuziek is dat Hemifrån verspreidt. Peter heeft het mooi gedaan, want de cd is opgebouwd rond het thema “thuis” en zo luidt dan ook de titel van het album “I Like It Better Here—Music From Home”

Op het album zeer uiteenlopende songs met als eerste Joel Rafael’s hartstochtelijke pleidooi “This Is My Country” om zijn land terug te krijgen van al die corrupte politici en waarbij hij wordt geassisteerd door Graham Nash en David Crosby.

Bob Cheevers - Tall Texas Tales

Het is een album, die niet in de handel verkrijgbaar is, maar de DJ’s van radiostations in de gelegenheid stelt u als luisteraar te informeren over de diverse singer/songwriters, die hun muziek via zijn bedrijf Hemifrån in Europa proberen te verkopen. 

En gelet op de kwaliteit doe ik daar graag aan mee. In de volgende programma’s kom ik hier vast nog wel op terug.

U kunt als lezer trouwens ook nog even luisteren naar Bob Cheevers hier met de song “If this Old House Could Talk” . U kunt natuurlijk ook even de website van Hemifran verder doorpluizen. Zeer de moeite waard!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Paul van Dongen - Remember Me

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu weer tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met deze keer aandacht voor het nieuwe album van Paul van Dongen samen met Calyx hier met de Alan Munde instrumental “Remember Me”.

Vervolgens van dit album ook nog “To Make You Feel My Love”, een Bob Dylan song,  hier gezongen Thecla Rutting, de lead-zangeres van de countrygroep “Calyx” met ook een hoofdrol voor Paul van Dongen van oorsprong de bassist van “Calyx”.

Paul heeft niet alleen een aantal countryklassiekers, zoals “Roses in the Snow”, “I Wonder Where You Are Tonight” en “Wild Flowers” in een fris en fruitig nieuw jasje gestoken, maar bijv. ook de Ierse song “Danny Boy”, de Elvis Presley klassieker “Love Me tender” opnieuw verpakt.

Hij heeft deze muzikale make-over vormgegeven via een oud bluegrass instrument, de autoharp. Het idee om een autoharp CD te gaan opnemen, is geboren tijdens de uitvoeringen door Calyx van de theatershow “The History Of Country Music”.

History of Country Music

In deze show is ook de song “Wildwood Flower” opgenomen, oorspronkelijk gespeeld op een autoharp door Sarah Carter van de originele Carter Family en later ook door één van de nazaten, June Carter, die getrouwd was met Johnny Cash.

 In de film “Walk the Line” heeft u wellicht Reese Witherspoon ook zien en horen spelen op dit snaarinstrument.

U kunt nog even naar deze uitvoering luisteren via een slide-show!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Bij die concerten kreeg Paul altijd veel respons op dit autoharp nummer en al snel bleek dat er veel belangstelling was voor dit zo in onmin geraakte instrument.

“Me, Myself and I” het nieuwe album met 13 liedjes van Paul van Dongen uitgebracht door Nash Music, waarbij Paul wordt bijgestaan door de andere leden van Calyx. Via de website van Calyx  kunt u dit album ook aanschaffen.

Tot slot terug in de tijd naar 1981 en een “live” optreden van June Carter Cash op de autoharp van haar moeder samen met Johnny Cash op mandoline en orkest met een instrumentale uitvoering van “San Antionio Rose” in het Wembley Arena te London.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Miranda Lambert - Only Prettier

Dan nu naar de Texaanse Miranda Lambert hier met de song “Only Prettier”,  die staat op haar album “Revolution” in 2009 uitgebracht door Sony.

Een album met 15 songs dat is nog eens waar voor je geld.

Natuurlijk voor de stevige country-rock kunt u ook nog even naar de Wal-Mart en het album “Revolution” van Miranda Lambert aanschaffen, maar hier alvast even een voorproefje met de song “Only Prettier” in overtreffende trap met zo’n “pink” gitaar.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vince Gill - When I Call Your Name

“When I Call Your Name” door Vince Gill hier met een song, die staat op het nieuwe verzamelalbum “Icon” op 31 augustus van dit jaar uitgebracht door MCA Nashville.

Het is een mooie verzameling van de grootste MCA Nashville hits van Vince Gill met o.a. ook nog “I Still Believe in You”, “Pretty Little Ariana” en “If You Have Forever in Mind”.

“When i Call Your Name” is trouwens ook de titelsong van zijn album, dat in 1989 werd uitgebracht door Vince Gill dus ruim 21 jaar geleden alweer.

Voor u als lezer ook nog even de mogelijkheid om te kijken en luisteren naar een mooie video-clip van Vince Gill met de schitterende ballade “When I Call Your Name”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Mark Chesnutt - Need a Little Time Off for Bad Behavior

Dan met een kijkje op de klok op naar onze uitsmijter van dit programma Mark Chesnutt hier met de song “Need a Little Time off For bad Behavior” in juni van dit jaar uitgebracht door Suguaro Records.

Even terug in de tijd naar een optreden van David Allen Coe hier met de song “Need a Little Time Off for Bad Behavior”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een album met 12 songs, waarbij Mark een eerbetoon geeft aan de Outlaws van vroeger n.l. met songs van o.a. Kris Kristofferson, Willie Nelson, Billy Joe Shaver, David Allen Coe en Guy Clark.

“Need a Little Time off for Bad Behavior” een song van David Allen Coe hier door Mark Chesnutt!

Tot slot ook nog Mark Chesnutt hier tijdens een “live’ optreden met de Waylon Jennings song “Only Daddy That’ll Walk the Line” en die natuurlijk ook staat op z’n fraaie album “Outlaw”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Countrymusic Round-up ” 

Datum: Sep. 21 ‘10 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Sep.25 12.00-13.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. The Good Brothers   ***   Fox on the Run   ***   Hog Town Records

3. The Good Brothers   ***   China Café   ***   Hog Town Records

4. The Good Brothers   ***   Fast and Loose   ***   Hog Town Records

5. Chatham County Line   ***   Wildwood   ***    Yep Roc Records

6. Chatham County Line   ***   End of the Line   ***   Yep Roc Records

7. Greg Copeland   ***   27 Red House Rd   ***   Hemifrån

8. Bob Cheevers   ***   If This OldHouse Could Talk   ***   Hemifrån

9. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***   agendamusic   ***   Mercury

10. Paul van Dongen & Calyx   ***   Remember Me   ***   Nash Music

11. Paul van Dongen & Calyx   ***   To Make You Feel My Love   ***   Nash Music

12. Miranda Lambert   ***   Only Prettier   ***   Columbia/Sony

13. Vince Gill   ***   When I Call Your Name   ***   MCA Nashville

14. Mark Chesnutt   ***   Need a Little Time Off for bad Behavior   ***   Saguaro Road

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *