Diesel Smoke & Dangerous Curves

Diesel Smoke and Dangerous Curves

Waarschijnlijk heeft u al als inwoner van de Krimpenerwaard de reclameborden zien staan met de tekst dan wel gelezen in Nederlek Nieuws dan wel in één van de streekbladen: “Zaterdag, 18 september a.s. de 18e Truckrun door de Krimpener en Lopiker-waard!”

En om alvast een beetje in de stemming te komen in dit programma veel Amerikaanse/Duitse en Nederlandse “truckers” muziek.

Halverwege het programma natuurlijk nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is tijd voor de Nederlands bijdrage aan dit programma en deze keer natuurlijk geheel in het teken van de 18e Truckrun met o.a. Wim Pols samen met Calyx en “Change of Key” met 18 Wheels & a Dozen Roses”.

Radio Truckrun!

Daarna gaan we weer naar de Amerikaanse snelwegen met Bill Kirchen “Looking at the World Through a Windshield” en zoals beloofd ook nog de originele versie van Giddy-Up Go door Red Sovine en treedt Delbert McClinton op als uitsmijter niet alleen in Houston TX, maar ook van dit programma met de song “Lone Star Blues”.

 

Jimmy Martin - Truck Drivin' Man

We begonnen het programma zoals aangekondigd met de bluegrass uitvoering van de bekende “Truck Drivin’ Man” door Jimmy Martin bijgenaamd “The King of Bluegrass”.

Deze song staat op het album Jimmy Martin’s 20 Greatest Hits in 1988 uitgebracht door Highland Music.

“Truck Drivin’ Man” werd in 1954 geschreven door Terry Fell, die dacht dat het tijd werd voor een nieuwe truckerssong en het liedje binnen een uur schreef.

Zeer bekend geworden door o.a. George Hamilton IV en Red Steagall, maar hier dus door Jimmy Martin en als een soort eerbetoon aan de “truckers”, die a.s. hun zaterdag besteden om geestelijk en/of lichamelijk gehandicapten een schitterende dag te bezorgen met een rondrit door de Krimpener en Lopikerwaard.

Om mee te beginnen even luisteren naar de “King of Bluegrass” Jimmy Martin and The Sunny Mountain Boys hier met zijn versie van “Truck Drivin’ Man”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jesse McReynolds and Charles Whitstein - Kentucky

Vervolgens Jesse McReynolds samen met Charles Whitstein met een eerbetoon aan de legendarische “Brother Duets” met het lied “Kentucky”.

De Amerikaanse “Bluegrass State” ten westen van Virginia en ten noorden van Tennessee en waar ook de truck-chauffeurs met weemoed aan terugdenken.

Bekende broers zijn natuurlijk niet alleen de Monroe, The Bailes, The Wilburn ,The Louvin,  The Stanley en zelfs The Everly Brothers, maar ook het duo van Jesse samen met zijn eigen broer Jim en Charles Whitstein met z’n broer Robert.

Duo’s, die op een dramatische manier aan het einde komen, omdat een van de broers is weggevallen. Zo overleed Robert Whitstein in 2001 , terwijl Jim in 2002 overleed.

Samen hebben Jesse McReynolds en Charles Whistein in 2005 via Pinecastle records het fraaie album “A Tribute to Brother Duets” uitgebracht.

Chris Hillman and Al Perkins - I'm Using My Bible for a Road Map

Dan weer terug naar de snelweg, waarbij in de huidige tijd van de elektronica de chauffeurs via hun “Tom-Tom” of ander GPS-systeem de weg kennelijk niet meer kwijt kunnen raken. Maar sommigen gebruiken daarnaast ook nog iets anders zoals hier  “I’m Using My Bible for a Roadmap” door Chris Hillman hier met een song, die staat op het album “Long Play Bluegrass Gospel” in 1991 uitgebracht door Maranatha Music.

Een fraai album met 16 songs met o.a. ook nog Bernie Leadon, Cindy Baxter, Al Perkins en Bruce Herring.

Voor u als lezer ook nog een schitterende uitvoering van de Don Reno song “I’m Using My Bible for a Road Map” door Mac Wiseman!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Conway Twitty - Truck Drivin' Man

Voor hen ook terug in de tijd van het vinyl met Conway Twitty en een andere versie van “Truck Drivin’ Man”, die staat op z’n album “Conway Twitty Sings” uit 1965.

Eigenlijk was Conway in de jaren ‘50 een “rock’n roll” singer, maar werd in de jaren ‘70 en ‘80 een country superstar met 40 nr. 1 hits gedurende die 20 jaar.

En natuurlijk kunt u in dit bericht nog even luisteren naar de vinyl versie “Truck Drivin’Man” door Conway Twitty uitgebracht door Longhorn.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Bobby Sykes - Diesel Smoke Dangerous Curves

Vervolgens in dit programma vrij onbekende zanger/gitarist Bobby Sykes met de song “Diesel Smoke and Dangerous Curves” en waarbij “Dangerous Curves” een dubbele betekenis heeft!

Hij was een sessie-muzikant, die een zeer goede vriend was van Marty Robbins en dan ook deel uitmaakte van zijn band.

Voor u als lezer nog even een mogelijkheid om eens kennis te nemen van de samenwerking van Bobby Sykes en Marty Robbins hier met Bobby’s song “I Hope You Learn a Lot”. Eerst gezongen door Bobby Sykes tijdens een “live” optreden en daarna nog eens van de LP in 1976 uitgebracht door Columbia. Deze song staat ook op het schitterende verzamelalbum van Marty Robbins met de titel “Country (1960-1966) in 1995 uitgebracht door Bear Family Records.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Johnny Dollar - Big Rig Rollin' Man

Dan ook nog uit het vinyl tijdperk “Big Rig Rollin’  Man” door country en rockabilly zanger Johnny Dollar uit Kilgore TX, die in de jaren ‘50 naar Dallas vertrok en allerlei banen had gehad zoals ook truckchauffeur, voordat hij ook nog DJ werd in Louisiana en New Mexico en met de groep Texas Sons regelmatig optrad in Louisiana Hayride, die werd uitgezonden door het radiostation KWKH in Shreveport.

Na een carriere als verzekeringsagent in Oklahoma onmoette hij tijdens een gezamelijk optreden met Ray Price, waardoor hij vervolgens in 1964 een muziekcontract kreeg bij Columbia.

Het album “Big Rig Rollin’ Man” maakt hij in 1968, daarna was hij voornamelijk bezig met het produceren van muziek voor o.a. The New Coon Creek Girls, Jimmy Dickens en Teddy Nelson. Een dramatische einde voor deze musicus, want na veel persoonlijke problemen met relaties en gezondheid pleegde hij in 1986 zelfmoord.

Truck Stop - Kalte Pizza und Lauwarmes Bier

Dan gaan we nu naar de truckers in Duitsland met de groep “Truck Stop” hier met de song “Kalte Pizza und Lauwarmes Bier”, die staat op hun album “Immer Geradeaus”, dat in 2006 werd uitgebracht door Ariola.

Een fraai album van een van Europa’s bekendste countrygroep, die al meer dan 35 jaar met groot succes optreedt en in de loop van deze maand hun nieuwe album “6Richtige” uitbrengt.

En die 6 Richtige slaat natuurlijk op de hechte zes-mans formatie “Truck Stop”.

Voor meer informatie adviseer ik u even hun mooie website te raadplegen!

U kunt ook nog even een “live” optreden in 2009 meemaken van Truck Stop met een medley van veel gevraagde songs!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tom Astor - Hallo Guten Morgen Deutschland

Vervolgens de bekende “Hallo, guten Morgen Deutschland” en “Gute Fahrt auf allen Strassen”  door Tom Astor hier met twee songs, die staan op z’n album “Hallo Trucker” in 1991 uitgebracht door EMI Electrola.

Je kunt aan de tekst wel horen, dat het afkomstig is uit de jaren ‘90, want er wordt nog gesproken over de douane en de hereniging van Oost en West Duitsland.

Maar het zijn in ieder geval wel leuke songs om mee te zingen, als je weer eens op een Duitse autosnelweg rijdt.

In de uitzending hadden we Tom Astor dus met de versie van 1990 maar hier voor de lezer terug in de tijd naar 1984 met een “live” optreden met de song “Hallo Guten Morgen Deutschland”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Frank Jansen in theater

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met deze keer natuurlijk bijzondere aandacht voor de “road-songs” en we beginnen met Frank Jansen uit Tholen hier met de song “Wrong State of Mind” gevolgd door  “He’s Rolling”  Wim Pols uit Hoek van Holland en Thecla Rutting samen met de groep Calyx.

Deze twee songs zult u niet tegen komen op een album, want ze werden destijds special in opdracht gemaakt voor de DAF Nederland bij de introductie van een nieuw versnellinsgbaksysteem.

Tijde ns het DCMA-Award festival 2008 trad Frank Jansen op samen met Cash on Delivery met de song “Big Wheels Are Rollin’” en kunt u middels een fraaie video-clip nog even naar kijken en luisteren.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Danielle Poot met de andere leden van Change of Key -

Vervolgens “18 Wheels &  Dozen Roses” gezongen door Danielle Poot samen met de andere leden van “Chang of Key”.

Deze versie staat op het album “The Road Goes on Forever”, dat destijds ter promotie van de Nederlandse countrymuziek en de DCMA Award Show 2008 werd uitgebracht

Afgelopen zondag, 12 September warden tijdens een mooie countrymuziekmiddag en avond de DCMA Awards 2010 uitgereikt.

U kunt natuurlijk nog even in de website van de “Dutch Country Music Association” een verslag en de uitslag van het Award-festival lezen.

Als verrassing voor de lezer hier als een eerbetoon aan alle truckchauffeurs van de “Waardse truckers” Henk Wijngaard hier samen met de countryzanger/schrijver/gitarist Dick van Altena & The major Dundee Band met de song “Chromen Cowboys”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Bill Kirchen - Looking at the World Through a Windshield

Dan nu terug naar de chauffeurs, want die kijken vaak de gehele dag naar de weg vanachter hun stuur of zoals door Bill Kirchen aangegeven: Looking at the World Through a Windshield.

Deze song staat op z’n album Hot Rod Lincoln Live” in1997 uitgebracht door Hightone.

Red Sovine - Giddy-Up Go

En vervolgens “Giddy-Up Go”, ja die klassieker mag natuurlijk niet ontbreken in dit programma en dan ook nog in de originele uitvoering door Red Sovine.

Deze song staat ook op het verzamelalbum “Honky Tonks, Truckers & Tears” in 2005 opnieuw verzameld uitgebracht door Ace Records.

In 1965 werd “Giddy-Up Go” een nr.1 Hit en die werd toen uitgebracht door het bekende label Starday.

Voor u als lezer ook nog een speciale uitvoering van “Giddy-Up Go” door Red Sovine middels een bijzondere video-clip.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Delbert McClinton - Lone Star Blues

En dan is het nu tijd voor onze uitsmijter uit Houston, Delbert mcClinton hier met de stevige meezinger “ Lone Sar Blues”, die staat op z’n album “Room to Breathe” in 2002 uitgebracht door New West.

Let vooral op de fraaie tekst van de song!

Tot slot van dit bericht natuurlijk nog onze “bouncer” of te wel “uitsmijter”van dit bericht Delbert McClinton met de song “Lone Star Blues” middels een fraaie video-clip. En jawel hoor u ziet en hoort ook nog o.a.  Rodney Crowell, Jim Lauderdale en Kix Brooks!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Datum: Sep. 14 ‘10 19.00 – 20.00 uur  In verband met de “Truckrun” geen heruitzending op zaterdag, 18 september a.s.

Samenstelling en presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** intromusic   ***   BGO Records

2. Jimmy Martin   ***   Truck Drivin’ Man   ***   Highland Music

3. Jesse McReynolds & Charles Whitstein   ***   Kentucky   ***   Pinecastle Records

4. Chris Hillman & Al Perkins   ***   I’m Using My Bible for a Road Map   ***   Maranatha Music

5. Conway Twitty   ***   Truck Driving Man   ***   Longhorn

6. Bobby Sykes   ***   Diesel Smoke and Dangerous Curves   ***   DeLuxe

7. Johnny Dollar   ***   Big Rig Rollin’ Man   ***   Chart Records

8. Truck Stop   ***   Kalte Pizza und Lauwarmes Bier   ***   Ariola

9. Tom Astor   ***   Hallo, guten Morgen Deutschland   ***   EMI Electrola

10. Tom Astor   ***   Gute Fahrt auf allen Strassen   ***   EMI Electrola

11. Earl & Randy Scruggs and D Watson   ***   Keep on the Sunny Side   *** agendamusic   ***   Mercury Records

12. Frank Jansen & Calyx   ***   Wrong State of Mind   ***   D & J Records

13. Wim Pols & Thecla Rutting and Calyx   ***   He’s Rollin’   ***   D & J Records

14. Change of Key   ***   18 Wheels & a Dozen Roses   ***   Change of Key

15. Bill Kirchen   ***   Looking at the World Through a Windshield   ***   Hightone

16. Red Sovine   ***   Giddy-Up Go   ***   Ace Records

17. Delbert McClinton   ***   Lone Star Blues   ***   New West

Be There Next Week! Same Time Same Frequency and via the Internet