Bon Voyage

Bon Voyage

In dit programma speciale aandacht voor Kate McGarrigle, die de vorige week maandag, 18 januari j.l.,  overleed in haar huis te Montreal Canada.

Samen met haar zus Anna, een beroemd folk-duo en dus een eerbetoon met muziek van hun album “The McGarrigle Hour” en “La vache qui pleure”.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass dit keer van Zwitserse origine met Andrea Anderfuhren en ook nog de Krüger Brothers. 

Vervolgens Mac Wiseman solo en ook nog samen met John Prine.

Halverwege het programma de agenda met

een overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio en met natuurlijk ook nog de nederlandse bijdrage aan dit programma door jarige zanger/schrijver/gitarist Eddy Gee en ook weer eens Cash on Delivery met Wim van de Vliert in de hoofdrol met de song “It Never Used to Hurt So Bad”. 

Daarna aandacht voor een tweetal Indepent countrymusici n.l. de Australische Kate Russell, woonachtig in Californie en Holly Tucker uit Texas.

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter van dit programma, Billy Currington, met een song van z’n album “A little Bit of Everything”

Tabea Anderfuhren - Roll On Muddy River

We begonnen het programma met de bekende Wilburn song “Roll On Muddy River” gezongen en gespeeld door Tabea Anderfuhren ook uit Zwitserland.

Toen zij 16 was schreef zij haar eerste song “Miss You”, die leidde tot haar eerste muziek-video geproduceerd door de nationale Zwitserse TV en waardoor zij grotere bekendheid verkreeg met optredens o.a. in Europa,Amerika en Australië.

“Roll On Muddy River” staat op haar album “Who Can Ever Tell” door haar geproduceerd samen met de Amerikaanse multi-instrumentalist, singer/songwriter Aaron Till, opgenomen in Nashville TN en in 2008 uitgebracht.

Op het album werd zij verder nog bijgestaan door de bekende Randy Kohrs op dobro en Richard Bailey op de banjo. Van dit album met 12 songs, waarvan vijf door haarzelf zijn geschreven, hoorde u ook nog de Herb Pedersen song “Lonesome Feeling”.

Als lezer kunt u hierbij ook eens kennismaken met Tabea Anderfuhren hier solo met gitaarmet de song “One Last Moment”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Krüger Brothers

Vervolgens de song “Della and The Dealer”, een bijzonder spannend verhaal ooit geschreven en bekend geworden van de vertolking door Hoyt Axton, maar hier gespeeld en gezongen door The Krüger Brothers.

Deze song staat op hun album “Choices” in 2004 uitgebracht door Double Time Music.

Uwe en Jens Krüger uit Zwitserland zijn al sinds 1973 muzikaal actief en vooral met de bluegrass en folkmuziek. Uwe op gitaar met lead-zang en Jens op de banjo speelden in de diverse groepen en toerden veel door Europa en later ook door Amerika.

Vooral gedurende de eind jaren ‘90 traden zij regelmatig op tijdens belangrijke muziekfestivals zoals Merlefest, Wayne Henderson Festival en Rudy’s Bluegrass in the Woods Festival evenals veelvuldige radio en TV uitzendingen.

In 2003 besloten de broers te emigreren naar North Carolina, waar Uwe trouwde met een Zuidelijke schone, terwijl Jens met zijn muzikale gezin ook verhuisde naar North Wilkesboro, waar tevens elk jaar het zeer bekende Merlefest wordt gehouden.

The Krüger Brothers hebben in Joel Landsberg een uitstekende bassist gevonden en het trio treedt met veel succes op in de V.S.

Natuurlijk ook eens kennismaken met The Krüger Brothers hier samen met Joel Landsberg tijdens opnames in de studio van KPPS in San Diego California.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Mac Wiseman - Don't Let Your deal Go Down

Dan nu naar een doorgewinterde bluegrasszanger  Mac Wiseman met een aantal waardevolle adviezen via de Charlie Poole song “Don’t Let Your Deal Go Down” en de Jimmy Skinner song “Don’t Give Your Heart to a Rambler”.

Deze twee songs staan op het verzamelalbum album “Grassroots to Bluegrass” in 1990 uitgebracht door CMH Records en waarbij Mac Wiseman wordt bijgestaan door tal van bekende bluegrassmusici zoals Eddie en z’n vrouw Martha Adcock resp. op banjo en gitaar, Jesse McReynolds op mandoline en Josh Graves op de dobro.

Mac Wiseman hier nog zeer recent tijdens een “live” optreden met de traditional “Jimmie Brown, The Newsboy”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

John Prine and Mac Wiseman - Blue Side of Lonesome

Vervolgens ook nog “The Blue Side of Lonesome”  door het gelegenheidsduo John Prine en Mac Wiseman hier met een song van hun album “ Standard Songs for Average People” op 24 april 2007 uitgebracht door Oh Boy, de platenmaatschappij van John Prine.

De titel van het album vertelt het verhaal goed “Standard Songs for Average People” of te wel “ De bekende songs voor U en mij”.

Een album met 14 country klassiekers vertolkt door de eerbiedwaardige zanger/schrijver John Prine en de bluegrass balladezanger Mac Wiseman.

Ook nog even een klein gedeelte van het interview van Mac Wiseman en John Prine over de totstandkoming van hun gezamenlijke album.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

John Prine, geboren op 10 oktober 1946 in Maywood Illinois, wiens songs flirtte met alles tussen folk en rockabilly tot recht toe rechtaan countrymuziek heeft nooit over een klassiek heldere stem beschikt, maar weet uitstekend de emotie in de tekst over te brengen ook al schreef hij niet alle songs van dit album.

En wat John Prine misschien mist in vokale glans, wordt gemakkelijk door Mac Wiseman aangevuld.

De stem van Mac Wiseman, geboren op 23 mei 1925 in Crimora Virginia dus inmiddels bijna 85 jaar, mag dan inmiddels met de jaren wat stroever zijn geworden, maar hij kan nog steeds op een overtuigende manier de tranentrekkers vertolken. 

En ja de songs van dit album, een aantal hiervan zijn zeker standaard songs geworden, waaronder dus deze Leon Payne song“The Blue Side of Lonesome” ook ooit vertolkt door George Jones en Jim Reeves.

Toch ook nog even kennismaken met de song “Blue Side of Lonesome” nu in de vertolking door Jim Reeves.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Kate and Anna McGarrigle - Porte en Arriere

Dan nu onder verwijzing naar het overlijden van Kate Mcgarrigle op maandag, 18 januari j.l. de song “Porte en  Arriere”.of te wel “De achterdeur”, waarbij met vokale ondersteuning door Emmylou Harris en “Bon voyage” of te wel “Goede Reis” door Kate & Anna McGarrigle songs, die staan op hun album “ The McGarrigle Hour” die in 1998 werd uitgebracht door het label Hannibal.

Verder nog vokale ondersteuning van Loudon Wainright III, de zeer bekende folkzanger/ componist, waarmee Kate McGarrigle getrouwd is geweest, Rufus en Martha Wainright respectievelijk zoon en dochter van Kate en Loudon , goede vriend Chaim Tannenbaum, zuster Jane Wainwright , Emmylou Harris & Linda Ronstadt.

Op een zondagmorgen rond de piano, een gitaar, mandoline, een accordion met veel familieleden en goede vrienden een uur lang de mooiste traditionele folk en oude populaire songs.

Van het album “The McGarrigle Hour” ook nog de “Skip Rope Song” met Emmylou Harris!

Een fraai huiskamerconcert.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Kate and Anna McGarrigle - La Vache Qui Pleure

En daartussen in van het album “La Vache Qui Pleure” de song “Le Bambocheur” of te wel “De losbol” met Anna op de akoestische gitaar, accordion en fluit, Kate op de banjo, viool en tambourijn en alle twee natuurlijk met zang daarbij geholpen door dochter Martha en tenslotte Michel Pepin op percussie en basgitaar.

Voor u als lezer zeer aanbevelenswaardig een fraaie video-clip van Kate & Anna McGarrigle met de song “Une Petite Anounce Amoureuse”, de eerste track van het album “La Vache Qui Pleure”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Kate and Anna McGarrigle

De zussen hebben Nederland vijf keer bezocht voor een concert. In 1976 traden ze op in Eksit in Rotterdam, en in 1977 in de kleine zaal van de Doelen in diezelfde stad. In 1981 speelden ze opnieuw in de Doelen, ditmaal tijdens het festival Rotterdam Folk ’81.

In 1996 traden ze op in de Melkweg in Amsterdam (met Rufus Wainwright als voorprogramma) en in 2005 stonden ze als onderdeel van het Blue Highways Festival op de planken van het Utrechtse Vredenburg.

Op 18 januari 2010 overleed Kate op 63-jarige leeftijd thuis in Montréal, omringd door zussen Jane en Anna en haar kinderen Rufus en Martha Wainwright, aan de gevolgen van sarcoma, een zeldzame vorm van bindweefselkanker.

Kate McGarrigle leed al sinds 2006 aan deze ernstige ziekte. Ze had een stichting opgezet om kankeronderzoek te stimuleren.

Heel terecht een eerbetoon in dit programma aan Kate McGarricle met o.a. “Bon Voyage”.

“Oh Hard Times Come Again No More” door Kate & Anna McGarrigle met tal van vrienden zoals Emmylou Harris, Mary Black en Karen Matheson tijdens opnames voor de de Transatlantic Sessions.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Eddy Gee - Couldn't Sleep at All

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma met om te beginnen de jarige Eddy Gee hier met de song “Couldn’t Sleep at All”.

Ja, dat gebeurt wel eens als je jarig bent, maar zo langzamerhand zou hij daar toch gewend aan moeten zijn.

Eddy Gee, ook nauw betrokken bij de DCMA, bracht in december 2008 na lange tijd weer eens in eigen beheer een maxi single uit, waarbij hij muzikaal werd bijgestaan door leden van de groep “Side Effect”.  En natuurlijk mede namens m’n technicus van harte gefeliciteerd Eddy!

Natuurlijk ook nog even naar de jarige Eddy Gee met een fraaie video-clip gemaakt tijdens z’n optreden op het DCMA 2009 festival hier op gitaar begeleid door Frans Bogaard, die o.a. ook speelt in de groep “Side Effect”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Cash on Delivery in Amicitia Lekkerkerk

Vervolgens “It Never Used to Hurt So Bad” door Cash on Delivery met Wim van de Vliert hier met lead-zang.

Deze song staat op hun album “Echoes of Leaving” uitgebracht door Rounder Europe en destijds ook hier in Amicita te Lekkerkerk gepresenteerd met Kees de Haan als hun “road-manager”.

Op 30 en 31 januari speelt Wim met de Western Experience Band in de Brabanthallen in Den Bosch. Dit zal een rock ‘n’ roll optreden zijn, inclusief blazers sectie.

Steelgitarist Johan Jansen van COD zal regelmatig als gastspeler aanwezig zijn bij de concerten van de Rotterdamse groep “Amazing Stroopwafels”.  En tot slot nog even de volgende mededeling op 7 februari aanstaande zal in Cultureel Centrum de Pas in Heesch een benefiet plaatsvinden voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti.

Ook Wim van de Vliert zal dan te zien zijn. Niet alleen met een solo optreden, maar ook als begeleider van Danny Vera en Pam McBeth.

Hou voor mee informatie ook de site van Cultureel Centrum de Pas in de gaten.

Wim van de Vliert hier samen met Jaquelien van der Griend en de ban “Desperado” met de song “Sister Golden Hair”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Kate Russell - Kick Down the Door

De vorige week als uitsmijtster nauwelijks gehoord dus nu in de herkansing Kate Russell met de song “Kick Down the Door”, die staat op haar album “Kicking Down the Door”in 2008 uitgebracht door Urunga/Aspirion.

Dat album heb ik nog niet, maar dat komt vast nog wel.

Kate Russell,van oorsprong afkomstig uit Sydney en nadat zij in Berklee College of Music in Boston had gestudeerd en intensief de sport bezig is geweest o.a. marathonlopen, is thans woonachtig in Californie,

Gelet op het tempo en de kracht “Powerfull Stuff”, dat is trouwens ook nog de titel van een ander fraai album van haar, dat in 2006 werd uitgebracht eveneens door Urunga en dat betekent eigen beheer, want Urunga is een klein plaatsje in de Australische deelstaat Nieuw Zuid-Wales.

Ook nog even naar de informatieve website van Kate Russell met een video-clip etc.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Holly Tucker - You're It

Vervolgens “You’re It” door Holly Tucker uit Texas hier met een song, die staat op haar album “For You in eigen beheer uitgebracht.

Zij heeft deze song aangeboden van de firma Hillcrest in Cambridge Ontario, die er vervolgens voor zorgdraagt dat de song op een verzamelalbum wordt geplaatst en wordt gezonden aan de bekende serieuze countrymuziek DJ’s over de hele wereld met het verzoek aandacht aan de vaak nog onbekende artiest te schenken.

En als de song leuk is dan doen we dat natuurlijk ook.

Holly Tucker uit Lorena Texas nog erg jong, 17 jaar, maar al we twee albums op haar naam en veel aspiraties om door te gaan als countryzangeres, maar ja de school moet ook nog worden afgemaakt.

In 2007 werd zij door Waco Herald Tribune uitgeroepen winnares van “Waco’s Got Talent”.

Holly Tucker heeft inmiddels ook enige digitale ruimte gereserveerd voor de promotie van haar muziek en albums.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Billy Currington - That's How Country Boys Roll

Dan met een kijkje op de klok op naar onze uitsmijter Billy Currington hier met de song “That’s How Country Boys Roll” en die staat op z’n album “A Little Bit of Everything” in 2008 uitgebracht door Mercury Nashville.

Tot slot van dit weblogbericht nog een flitsende video-clip van Billy Currington in zomerse vakantiesfeer met de song “That’s How Country Boys Roll! Leuke clip!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speellijst ” Countrymusic Round-up ” 

Datum Jan. 26 ‘10 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Jan. 30 ‘10 12.00 – 13.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr*      Artiest/groep ***   Titel muziek ***   Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** beginmuziek   ***   BGO Records

2. Tabea Anderfuhren   ***   Roll On Muddy River   ***   Tabea Anderfuhren

3. Tabea Anderfuhren   ***    Lonesome Feeling   ***   Tabea Anderfuhren

4. The Krüger Brothers   ***   Della and the Dealer   ***   Double Time Music

5. Mac Wiseman   ***   Don’t Let Your Deal Go Down   ***   CMH Music

6. Mac Wiseman   ***   Don’t Give Your Heart to a Rambler   ***   CMH Music

7. John Prine & Mac Wiseman   ***   The Blue Side of Lonesome   ***   Oh Boy

8. Kate & Anna McGarrigle   ***   Porte en Arriere   ***   Hannibal

9. Kate & Anna McGarrigle   ***   Le Bambocheur   ***   Tribu

10. Kate & Anna McGarrigle   ***   Bon Voyage   ***   Hannibal  

11. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***   agendamusic   ***   Mercury Records

12. Eddy Gee   ***   Couldn’t Sleep at All   ***   EG Records

13. Cash on Delivery   ***   It Never Used to Hurt So bad   ***   Rounder Europe

14. Kate Russell   ***   Kick Down the Door   ***   Urunga/Hillcrest

15. Holly Tucker   ***   You’re It   ***   Holly Tucker/Hillcrest

16. Billy Currington   ***   That’s How Country Boys Roll   ***   Mercury Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Wavelength and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *