Bluegrass Award Winners 2009 at the “Countrymusic Round-Up”!

IBMA - World of Bluegrass

Op donderdagavond, 1 oktober j.l. werd in het historische Ryman Auditorium tijdens de 20ste jaarlijkse IBMA Award Show de bluegrassmuziek onderscheidingen uitgereikt als hoogtepunt van de “World of Bluegrass” week van maandag, 28 september tot en met zondag, 4 oktober.

In dit programma besteden wij natuurlijk ruim aandacht aan deze happening met een aantal winnaars zoals het duo Dailey & Vincent, Dan Tyminsky, Dale Ann Bradley, Danny Paisley & The Southern Cross.

Vervolgens gaan we naar een tweetal Independent countryartiesten met uit Canada Glenn Groves en uit Noord-Ierland Justin McGurk

Halverwege het programma nog

een overzicht van de countrymuziek-evenementen in de regio en dan is het ook tijd voor de Nederlandse bijdrage aan dit programma met deze keer Dick van Altena met twee songs van zijn nieuwe album “One Love Ago”.

Hierna gaan we weer terug naar Nashville TN met Mica Roberts en ook nog Toby Keith met de titelsong van zijn nieuwe album “American Ride”.

Vervolgens is het dan jammer genoeg al weer tijd voor onze uitsmijter Allen Thompson met de song “Forgive me”.

The Steeldrivers - Drinkin' Dark Whiskey

We begonnen het programma met “Drinkin’ Dark Whiskey” door “The Steeldrivers” hier met een song van hun debuutalbum op 15 januari 2008 uitgebracht door Rounder records.

Een bijzondere mix van bluegrass en soul door de Steeldrivers uit Nashville Tennessee, een groep samengesteld uit doorgewinterde Nashville sessiemuzikanten met Richard Bailey op de banjo, Mike Fleming op de bass en met zang, Mike Henderson op de mandoline, de enige dame van het gezelschap Tammy Rogers op viool en met zang en tenslotte Chris Stapleton op gitaar en met leadzang.

De bluesachtige rauwe stem van Stapleton vormt het grote verschil met andere hedendaagse bluegrassmuziek, waarbij een hoge en eenzame tenorstem het hart van deze muziek vormt.

De toeschouwers in het Ryman Auditorium waren zeer enthousiast over de toekenning van de Award “Emerging Artists of the Year”, nadat The Steeldrivers in de afgelopen twee jaar steeds meer in de belangstelling kwamen met hun optredens op o.a. de nationale televisie en Award nominaties ontvingen.

Voor de lezers de eerste link in dit bericht voor The Steeldrivers hier “live” met hun song “Drinkin’ Dark Whiskey” tijdens de “Capitol Bluegrass Concert Series” in Greenville TN.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan Tyminski - I Ain't Taking You Back No More

Vervolgens nog Dan Tyminski met de song “I Ain’t Taking You Back No More”, die staat op z’n album “Wheels” op 17 juni 2008 uitgebracht door Rounder Records.

Dan Tyminski werd uitgeroepen tot “Male Vocalist of the Year”, terwijl z’n album “Wheels” werd onderscheiden met de “Album of the Year” Award.

Ondanks dat hij werd gehinderd door een ernstige keelonsteking, zag Dan Tyminski toch nog kans met fluisterende stem zijn dank uit te spreken. 

Dan Tyminski at IBMA Award Gala 2009 © Dan Loftin

Natuurlijk ook een link naar een leuke en toepasselijke video-clip van de “Bluegrass Male Vocalist of the Year”, Dan Tyminski, hier met de titelsong van z’n album “Wheels”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dale Ann Bradley - Heaven

In dit blokje ook nog “Heaven” door Dale Ann Bradley hier met een song van haar album “Don’t Turn Your Back” op 19 mei j.l. uitgebracht door Compass Records.

De vorige week was Dale Ann ook al met drie songs in dit programma aanwezig, maar tijdens het IBMA Award Gala trad zij met haar groep op met de Tom Petty song “I Won’t Back Down” en werd zij vervolgens voor de 3e achtervolgende keer onderscheiden met de Award “Female Vocalist of the Year”.

Dale Ann Bradley hier met de IBMA 2009 “All Star Band” tijdens de Award show met de song “Heaven”. Jamie Daley en Darrin Vincent namen net als op het hierbovenvermelde album ook een deel van de lead-zang voor hun rekening.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Danny Paisley and The Southern Cross - Don't Throw Mama's Flowers Away

Dan gaan we nog weer even terug naar het Award Gala 2009 met Danny Paisley & The Southern Cross hier met de song “Don’t Throw Mama’s Flowers Away”, die staat op hun album “The Room Over Mine” op 24 juni 2008 uitgebracht door Rounder records.

Tijdens de Award show hadden Danny Paisley & Junior Sisk, allebei genomineerd voor de Award “Song of the Year” en “Emerging Artist of th Year”, hun krachten gebundeld en speelden beide groepen samen een aantal ingekorte versies van de winnende song, “Leaving Baker County” en een duet versie van “I’m Going Honky Tonkin” voor een zeer enthousiast publiek, dat de zaal bijna afbrak.

De song “Don’t Throw Mama’s Flowers Away” werd dus uitgeroepen tot “Song of the Year”.

Voor de lezer nog een link naar Dan Paisley & The Southern Grass hier met de titelsong van hun album “Room over Mine” tijdens het “Big Bear Festival” in Zuidlaren op  28 mei 2007. En zoals u wellicht weet de meimaand is traditioneel de maand van de European World of Bluegrass met o.a. mooie festivals in Voorthuizen en Zuidlaren.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Daughters of Bluegrass - Proud to Be a Daughter of Bluegrass

In het programma gingen we verder met “Proud to Be a Daughter of Bluegrass” door de “Daughters of Bluegrass” hier met een song, die staat op hun album “Bluegrass Bouquet” op 19 September 2008 uitgebracht door Blue Circle Records.

“The Daughters of Bluegrass” zoals de naam al enigzins duidelijk maakt, een geheel uit vrouwen bestaande groep, die in 2006 tijdens het IBMA Award Gala al eens voor hun tweede album “Back to the Well” de “Recorded Event of the Year” Award in ontvangst mochten nemen.

Eind vorig jaar dus weer een schitterende bluegrass album, waaraan ongeveer 50 dochters deelnamen en 17 mooie songs opleverden.

Even nog een aantal namen, die u kunt tegenkomen op dit album n.l. Dale Ann Bradley, de huidige bluegrasszangeres van het Jaar, Rhonda Vincent, Sally Jones in Nederland ook zeer bekend van tal van optredens, Sonya Isaacs evenals Becky Isaacs Bowman, Michelle Nixon, Judi Marshall, Alecia Nugent en Dixie Hall.

Dale Ann Bradley en haar collega’s mochten dit jaar voor de opname “Proud to Be a Daughter of Bluegrass” de “Recorded Event of the Year” Award wederom mee naar huis nemen.

The Daughters of Bluegrass - Homesick for the Hills

Hier nog even een link naar The Daughters of Bluegrass met lead-zang door Dale Ann Bradley met de song “Homesick for the Hills”. Deze song staat op hun album “Back to the Well” in 2006 eveneens uitgebracht door Blue Circle.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dailey and Vincent - Years Ago

Vervolgens “Years Ago” door het succesvolle duo Jamie Dailey & Darrin Vincent hier met de song ,die staat op hun album “Brothers from Different Mother” op 31 maart van dit jaar uitgebracht door Rounder Records.

Dit duo met hun groep met o.a. Ron Block, Andy Leftwich, Bryan Sutton kreeg net als vorig jaar de meeste Awards.

Zij werden uitgeroepen tot de “Vocal Group of the Year” en “Entertainer of the Year” en kregen eveneens de Award de “Gospel Recorded Performance” voor hun song “On the Other Side”

Jamie Dailey & Darrin Vincent ook in dit bericht met de song “Years Ago” tijdens een “live” optreden op de Princeton Middle School in Princeton West Virginia op 9 mei j.l.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Mocht u als lezer nog iets meer willen weten over de activiteiten tijdens de “World of Bluegrass” dan kunt u gebruik maken van de link naar veel bluegrass- informatie & -muziek.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Justin McGurk - The Road Back

Dan zoals reeds aangekondigd naar een tweetal “Independent” countrymusici met Justin McGurk uit Noord-Ierland, want van hem de titelsong van het album “The Road Back” ook in eigen beheer uitgebracht.

Justin treedt dus al veel langer op als countryzanger/schrijver/gitarist en heeft ook niet alleen in z’n eigen land veel succes, maar heeft ook al een in 2005 opgetreden in Nashville Tennessee tijdens de CMA Global Artist Showcase in Nashville TN, waarbij o.a. ook Toby Keith, Alan Jackson en Dolly Parton optraden.

Op 10 augustus j.l. won Justin de 2009 Clonmany Song Contest met zijn song “Womans Touch”, dat werd gekozen uit meer dan 100 songs. Op die maandag moesten de tien gekozen finalisten in een volgepakt Bally Liffen Hotel in Donegal voor de juriyleden optreden. Hij werd vervolgens uitgeroepen tot winnaar en dat was trouwens niet voor de eerste keer dit jaar.

Als lezer van dit bericht kunt u ook nog even kennismaken met Justin McGurk tijdens het vermelde een “live” optreden in downtown Nashville!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Glenn Groves - Missing You

Vervolgens “Missing You” door zanger/schrijver/gitarist Glenn Groves afkomstig uit Burlington Ontario hier met een song, die staat op z’n debuut album “All I Have” in eigen beheer uitgebracht in februari van dit jaar.

Een onbekende Canadese zanger/schrijver guitarist wil natuurlijk graag meer bekendheid en één van de manieren is vervolgens om zoiets te krijgen in de countrymuziekwereld is een firma als Hillcrest Canada aan te schrijven en hen een song toe te zenden, die dan door hen vervolgens op een countryverzamelalbum wordt geperst en verstuurd naar de bekende countrymuziek DJ’s in de wereld met het verzoek om eens de aandacht van de luisteraars op het zogenaamde “onbekende” talent te vestigen. 

En zo kunnen dus de luisteraars hier in de Krimpenerwaard ook eens kennis maken met Glenn Groves uit Ontario evenals trouwens hiervoor met Justin McGurk

Zeer de moeite waard om eens hun muziek in het programma “Countrymusic Round-Up” hier in het Groene Hart van de Krimpenerwaard te laten horen.

Voor een akoestische versie van “Missing You” door Glenn Groves gewoon even gebruik maken van de link.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dick van Altena - One Love Ago

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse countrymuziek en deze keer Dick van Altena hier samen met Hilde Vos met de song “How’s the World Treating You” gevolgd “Carrie” door Dick van Altena met solo lead-zang met songs, die staan op z’n nieuwe en al weer 25ste album “One Love Ago” uitgebracht door CRS P & C.

Op het album staan een aantal eigen liedjes van Dick, waaronder de titlesong “One love ago”, “Missing you girl” en deze “Carrie”.

Daarnaast heeft Van Altena een paar mooie covers neergezet zoals het openings-nummer  van het album “ I still miss someone”, een liedje van Johnny Cash, “You’re my best friend” zeer bekend geworden van de vertolking door Don Williams en de Jim Reeves song “Adios Amigo”

Dick van Altena wordt op dit album muzikaal bijgestaan door drummer Ben Jansen, gitarist Patrick van Gerven, toetsenist Frans Senden en John Jansen op pedal steel guitar.

Natuurlijk voor u als lezer nog even Dick van Altena hier samen met Hilde Vos met de song “How’s the World Treating You” tijdens een “live-optreden” op 1 februari j.l. in Oosterhout.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Mica Roberts - Days to Live For

Dan nu terug naar de Show Dog studios van Toby Keith met eerst Mica Roberts met de song “”Days You Live For” en

voor de lezer in de aanbieding een snelle korte kennismaking met Mica hier met deze song.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Mica Roberts, een schrijfster/zangeres, die al verscheidene malen heeft opgetreden als achtergrondzangeres bij Toby Keith, maar zo nu en dan toch ook voor het voetlicht staat.

Van haar hoorde u de song “Days You Live For” en die staat op een album met vier songs eveneens uitgebracht door het Show Dog Label.

Zoals reeds opgemerkt Mica werkt ook samen met Toby en dus een link naar een video-clip van een optreden van Mica Roberts samen met Toby Keith op 28 februari 2008.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Toby Keith - American Ride

Dan in het programma “American Ride” door Toby Keith en hier dus met de titelsong van z’n album opgenomen, geproduceerd en uitgebracht door z’n eigen platenmaatschappij Showdog Nashville.

Een album met songs, waarbij Toby Keith zich afvraagt waar we allemaal op weg zijn met deze “American Ride”.

En nu weer een wel heel fraaie video-clip van Toby Keith op z’n schitterende motor met de song “American Ride”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Allen Thompson - Forgive Me

Met een kijkje op de klok op naar onze uitsmijter Allen Thompson hier met de song “Forgive Me”, die staat op z’n album 26 Years uitgebracht door Songlines.

Allen Thompson heeft inmiddels ook enige digitale ruimte gereserveerd voor de promotie van zijn muziek en albums. Als lezer kunt u natuurlijk ook nog even luisteren naar z’n vrolijke song “Forgive Me”, erg leuk.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Okt. 6 ‘08 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Okt. 10 ‘09 12.00 – 13.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek: Stefan van Boudestein

Nr*      Artiest/groep ***   Titel muziek ***   Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** beginmuziek   ***   BGO Records

2. The Steeldrivers   ***   Drinkin’ Dark Whiskey   ***   Rounder Records

3. Dan Tyminski   ***   I Ain’t Taken You Back No More   ***   Rounder Records

4. Dale Ann Bradley   ***   Heaven   ***   Compass Records

5. Dan Paisley & The Southern Cross   ***  Don’t Throw Mama’s Flowers Away   ***   Rounder Records

6. Daughters of Bluegrass   ***   Proud to Be a Daughter of Bluegrass   ***   Blue Circle Records

7. Dailey & Vincent   ***   Years Ago   ***   Rounder Records

8. Justin McGurk   ***   The Road Back   ***   Boogie Men Records/Hillcrest

9. Glenn Groves   ***   Missing You   ***   Glenn Groves/Hillcrest

10. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***   agendamuziek   ***   Mercury Records 

11. Dick van Altena & Hilde Vos   ***   How’s the World Treating You   ***   CRS P & C

12. Dick van Altena   ***   Carrie   ***   CRS P & C

13. Mica Roberts   ***   Days You Live Fore   ***   Show Dog Records

14. Toby Keith   ***   American Ride   ***   Show Dog Records

15. Allen Thompson   ***   Forgive Me   ***   Songlines

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *