You Finally Said Something Good (When You Said Goodbye)

Teddy Thompson - I'm Left, You're Right, She's Gone

In dit programma zoeken we weer eens de grens op van de countrymuziek met folkzanger/schrijver/gitarist Teddy Thompson, zoon van de bekende folkzangers Richard & Linda Thompson.

Maar zoals u van ons gewend bent beginnen met de bluegrass met dit keer aandacht voor Alison Krauss en haar nieuwe verzamelblabum “The Essential Alison Krauss”.

Vervolgens gaan we terug in de tijd naar juni 1971 met Keith Whitley en Ricky Skaggs toen nog deeluitmakend van de Clinch Mountain Boys.

Halverwege het programma nog

een overzicht is van de countrymuziek-evenementen en dan is het ook tijd voor de Nederlandse bijdrage aan dit programma door Conny Lee uit Etten Leur met een song van haar nieuwe mini CD en vervolgens ook nog Carmen en Ben Steneker.

Hierna gaan we weer terug naar de anderekant van de oceaan met Kris Tyler en net als de vorige week ook nog John Fogerty met een song van z’n nieuwe album “The Blue Ridge Rangers Ride Again”.

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijtster Miranda Lambert met een song van haar nieuwe album “Revolution”.

Alison Krauss - Sawing on the Strings

Zoals aangekondigd Alison Krauss hier met een aantal songs, die staan op het album “The Essential Alison Krauss op 24 juli 2009 uitgebracht door Rounder Records. De song“Broadway” staat trouwens ook op haar “live”album, dat in november 2002 eveneens door Rounder werd uitgebracht.

Van het verzamelalbum met 14 tracks ook nog “Sawing on the Strings” en “The Lucky One” en ook deze songs zijn natuurlijk al eens eerder op albums van haar verschenen.

De song “Broadway” had ik special gekozen , omdat Alison Krauss & Union Station samen met Jerry Douglas op 23 September j.l. een optreden verzorgden in Central Park’s “East meadow”. En dit optreden maakte onderdeel uit van festiviteiten van een week georganiseerd door The National Parks Conservation Association.

Voor de lezer van dit bericht dan ook de eerste link naar een fraaie video-clip van Alison Krauss & Union Station met de song “Broadway” in het Louisville Palace in Louisville Kentucky, het Walhalla van de bluegrassmuziek!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Op donderdag, 1 oktober a.s. worden tijdens de 20ste jaarlijkse IBMA Award Show in de Ryman Auditorium de Awards uitgereikt en tot mijn spijt en verbazing heb ik geen nominatie gezien voor Alison Krauss & Union Station, terwijl Alison toch in de begin jaren ‘90 o.a. vier keer de Award “Female Vocalist of the Year” in ontvangst mocht nemen.

En u kunt er verzekerd van zijn, dat als Alison Krauss gaat zingen de engelen ook nu nog steeds ophouden met werken en notities gaan maken.

Er zijn misschien ook wel mensen, die hun wenkbrauwen fronsen en moeten glimlachen om de titel “Essential”, want eigenlijk is alles wat deze bluegrass sensatie in de afgelopen 10 jaar heeft gedaan “essential”.

Je krijgt natuurlijk geen 26 Grammy Awards in de vermelde periode als je niet hardstikke goed bent.

In ieder geval zijn wel Dan Tyminski en Jerry Douglas genomineerd en zal de Dan Tyminski Band trouwens ook optreden tijdens de aankomende IBMA Award Show.

Een bijzonder fraaie bluegrass start van dit programma met Alison Krauss & Union Station en voelen de presentator , technicus en hopelijk ook de luisteraars zich “The Lucky One” met deze muziek.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Keith Whitley and Ricky Skaggs - Don't Cheat in Our Hometown

Dan nu zoals reeds aangekondigd terug in de tijd naar juni 1971 met Keith Whitley & Ricky Skaggs hier met de songs “Don’t Cheat in Our Hometown”, “My Deceitful Heart” en “Sea of Regret”.

Deze songs opgenomen op 29 en 30 juni 1971 staan op het album “Second Generation” in 1994 uitgebracht door Rebel Records.

En de opnamen van deze twee jonge leden van Ralph Stanley’s Clinch Mountain Boys zijn uit de periode vlak voordat beiden hun eigen richting in de bluegrass en countrymuziek zouden kiezen vandaar ook de titel “Second Generation” of Bluegrass.

U kunt nog even kennismaken met Keith Whitley & Ricky Skaggs uit de begin jaren ‘70 middels een link naar een slide-show met de song “Don’t Cheat in Our Hometown”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de bekende pioniers in de bluegrass als Bill Monroe & His Bluegrass Boys, Flatt & Scruggs and The Foggy Mountain Boys en natuurlijk The Stanley Brothers met hun Clinch Mountain Boys was het nu tijd voor een nieuwe generatie met zowel Keith Whitley als Rick Skaggs, die in de jaren ‘70 nieuwe wegen in countrymuziekland verkenden en in de tien volgende jaren ieder ook zeer succesvol werden in de wereld van de commerciële Top 40 Countrymuziek.

Maar hier dus in 1970 beiden nog deeluitmakend van de Clinch Mountain Boys.

Zij werden dan ook niet verbazingwekkend op dit album bijgestaan door Roy Lee Centers op lead-gitaar, Curley Ray Cline op viool, Jack Cooke op de bas en Ralph Stanley op de banjo.

Keith Whitley op gitaar met lead-zang en Ricky Skaggs toen ook al een super instrumentalist op de viool, mandoline en ook met zang.

In 1973 verliet Keith Whitley de “Clinch Mountain Boys” voor een periode van twee jaar en keerde in 1975 weer terug om vervolgens in 1978 te vertrekken naar J.D. Crowe & The New South.

Voor u als lezer nog een video-clip van een “live-optreden” van Keith Whitley als lead-zanger van de Clinch Mountain Boys op rhythm-gitaar, Ralph Stanley op de banjo, Roy Lee Centers op lead-gitaar, Curly Ray Cline op viool en Jack Cooke op de bas! Uniek materiaal!

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Keith Whitley - I Wonder Do You Think of Me

Jammer genoeg is het leven voor Keith dramatisch verlopen, want hij overleed op 9 mei 1989 op 34 jarige leeftijd aan een alcoholvergiftiging vlak na het uitbrengen van zijn album “I Wonder Do You Think of Me”.

Ricky Skagss is gelukkig nog altijd zeer actief op het gebied van de bluegrassmuziek samen o.a. met de groep “Kentucky Thunder” en ook samen met z’n vrouw Sharon White en haar zus Cheryl  en vader Buck, die samen de bekende bluegrassgospel groep “The Whites” vormen.

Ricky Skaggs en Sharon White-Skaggs hier toch tijdens de opname van de “Hank Williams” song ” Mansionon the Hill” voor het album “Trans Atlantic Sessions 2 Voluma Two” uitgebracht door Iona Records.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Teddy Thompson - Upfront and Down Low

Dan nu naar Teddy Thompson hier met de ooit door Elvis Presley bekend geworden song “I’m Left, You’re Right, She’s Gone” en nog zo’n fraaie titel “You Finally Said Something Good (When You Said Goodbye)”

Teddy Thompson, jawel zoon van de bekende folksinger/songwriters Richard en Linda Thompson, hier met twee songs, die staan op het album “Upfront & Down Low” op 24 juli 2007 uitgebracht door het label Verve Forecast.

Verve Forecast ooit ook met de naam label uit de jaren ’50 vervolgens nog met de naam “Verve Folkways” en eigenlijk van oorsprong een Amerikaanse Jazz platen label is thans van de Universal Music Group.

Maar snel terug naar Teddy Thompson hier met 13 schitterende countrysongs, waarvan 12 uit de gouden jaren van de countrymuziek met songs van Ernest Tubb, John Anderson, The Bailes Brothers, Dolly Parton en door George Jones van de song “She thinks I still care”.

Ook “Change of Heart” geschreven door Boudleaux en Felice Bryant en in 1961 zeer bekend geworden door The Everly Brothers en ondermeer staat op hun LP “A Date with The Everly Brothers”en in 2005 vervolgens op CD uitgebracht door “Collectors Choice Music”

In dit programma de fraaie uitvoering door Teddy Thompson en voor de lezer nog even een herkansing middels de link naar de video-clip.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Zoals reeds aangegeven is Teddy, woonachtig in New York, de zoon van de bekende folksinger/songwriters Linda en Richard Thompson uit Engeland.

Het is misschien wel een beetje vreemd, dat hij als talentvolle zanger/schrijver met toen al twee uitgebrachte albums een album zou opnemen met een groot aantal klassieke country covers.

Maar zoals u inmiddels heeft kunnen constateren, hij heeft het juist wel gedaan, maar wel gestreefd naar een compleet nieuwe en frisse vertolking met z’n heldere stem met een schitterende arrangementen uitgevoerd door een supergroep met ook nog z’n vader Richard op gitaar en waarbij nog vokaal wordt ondersteund door Iris DeMent, Tift Merrit en Jenni Muldauer.

“Upfront & Down Low” en “A Piece of What You Need” albums van Teddy Thompson en uitgebracht door Verve Forecast zeer aanbevelenswaardig! Snel halen, daar zult u geen spijt van krijgen.

Ter introductie van het countrymuziek album “Upfront & Down Low” van Teddy Thompson werd nog een leuke video-clip uitgebracht. Even proeven aan de muziek van deze CD!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Teddy Thompson - In My Arms

Vervolgens in dit programma ook nog “In My Arms” door folksinger/songwriter/guitarist Teddy Thompson hier met een song van zijn album “A Piece of What You Need” in 2008 uitgebracht door het label Verve Forecast. Een album met iets meer pop dan folk of countrymuziek, maar evengoed een zeer smaakvol album met 11 songs.

Voor de lezer weer eens wat anders in dit bericht met ook nog de popsong “in My Arms” middels de speciale video-clip van Teddy Thompson.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ben en Carmen Steneker - Sally

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse countrymuziek en in dit programma aandacht voor de nestor van de nederlandse countrymuziek Ben & z’n dochter Carmen Steneker hier met de song “Sally”.

Deze song staat op hun album “Homeland” dit jaar uitgebracht door RoodHitBlauw.

Ben en Carmen worden muzikaal bijgestaan door Joost van Es op viool (4 Wheel Drive), Johan Jansen op steel gitaar (COD), Henk Bernhard op accordion en Patrick van Gerven op dobro, lead-en elektrische gitaar.

Voor dit album is door Carmen & Ben Steneker ook nog een video-clip gemaakt van hun song “Perfect Life” als 12e track aanwezig op hun album “Homeland”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Conny Lee - Somewhere Between

De vorige week ook in het programma ook vanavond wederom  Conny Lee hier met de Merle Haggard song “Somewhere Between”, die staat op haar nieuwe “mini” album “Still Going” met 5 songs in eigen beheer uitgebracht en geproduceerd door Vincent Produkties in Zundert. Conny Lee uit Noord-Brabantse Etten Leur hier dus met haar 3e album.

Voor u als lezer nog even terug naar een originele uitvoering van “Somewhere Between” middels een slide-show van Merle Haggard.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Voor meer informatie over Conny Lee kunt u natuurlijk ook even haar website raadplegen!

Kris Tyler - Here's Me

Dan gaan we weer terug naar de US of A met Kris Tyler met de song “Here’s Me, die staat op haar album “What a Woman Knows” in 1997 uitgebracht door het label Rising Tide. Kris schreef vijf van de elf songs op dit album en vijf andere songs samen met anderen, terwijl de song “Love Don’t Be a Stranger” werd geschreven door Sharon & Bill Rice. Van het album werden een drietal songs nog als single uitgebracht.

Spijtig genoeg kwam deze veel belovende singer/songwriter daarna in de vergetelhoek terecht, niets meer van gehoord.

Toch nog even tijd om het geheugen op te frissen en voor de lezer om nog eens kennis te maken met Kris hier met de song “Keeping Your Kisses”, die eveneens staat op haar album “What a Woman Knows”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

John Fogerty - Change in the Weather

Vervolgens in het programma een nieuwe versie van “Change in the Weather” door John Fogerty. Een song, die staat op z’n album “The Blue Ridge Rangers Ride Again” op 31 augustus van dit jaar uitgebracht door Verve Forecast.

In m’n bericht van de vorige week heb ik al het een en ander vermeld over John Fogerty en z’n nieuwe album.

Dus deze keer houd ik het kort en kunt u nog even herinneringen ophalen aan de oude versie van z’n song “Change in the Weather” uit 1986.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Miranda Lambert - Only Prettier

Aan al het moois komt ook dit keer weer een einde in het programma aangekondigd door onze Texaanse uitsmijtster Miranda Lambert met de song “Only Prettier” van haar nieuwe album “Revolution” officieel vandaag, dinsdag, 29 september 2009 gepresenteerd door Sony, maar natuurlijk al wel te beluisteren hier bij uw Radio Vrolek in het radioprogramma “Countrymusic Round-Up”.

En dan is het ook wel tijd voor de laatste link naar een video-clip met een “live” presentatie door Miranda Lambert van de song “Only Prettier”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

For Technical Details One Stair Down

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u in de linker collumn van m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speellijst” Countrymusic Round-up ” 

Datum: Sep. 29 ‘08 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Oct. 3 ‘09 12.00 – 13.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr*      Artiest/groep ***       Titel muziek ***         Label

1. Country Gazette   ***   Hot Burrito Breakdown   *** beginmuziek   ***   BGO Records

2. Alison Krauss   ***   Sawing on the Strings   ***   Rounder Records

3. Alison Krauss   ***   The Lucky One   ***   Rounder Records

4. Alison Krauss   ***   Broadway   ***   Rounder Records

5. Keith Whitley & Ricky Skaggs   ***   Don’t Cheat in My Hometown   ***   Rebel Records

6. Keith Whitley & Ricky Skaggs   ***   My Deceitful Heart   ***   Rebel Records

7. Keith Whitley & Ricky Skaggs   ***   Sea of Regret   ***   Rebel Records

8. Teddy Thompson   ***   I’m Left, You’re Right, She’s Gone   ***   Verve Forecast

9. Teddy Thompson   ***   You Finally Said Something Good (When You Said Goodbye)   ***   Verve Forecast

10. Teddy Thompson   ***   In My Arms   ***    Verve Forecast

11. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson   ***   Keep on the Sunny Side   ***     agendamuziek   ***    Mercury Records

12. Carmen & Ben Steneker   ***   Sally   ***   RoodHitBlauw

13. Conny Lee   ***   Somewhere Between   ***   Vincent Produkties

14. Kris Tyler   ***    Here’s Me   ***   Rising Tide

15. John Fogerty   ***   Change in the Waether   ***   Verve Forecast

16. Miranda Lambert   ***   Only Prettier   ***   Sony

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *