A “Merry Christmas” at the Ranch!

A

Voor “Country Music Round-up” de laatste uitzenddag voor Kerst en dat betekent een uur bluegrass, folk en countrymuziek in Kerstsfeer met om te beginnen Rhonda Vincent & The Rage.

Vervolgens de groep Open Road, David Parmley & Continental Divide, Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys en Tommy Edwards met z’n Christmas Letter of te wel Kerstbrief.

Ik neem aan, dat U als luisteraar en lezer inmiddels ook de vele Kerstkaarten heeft verstuurd en ontvangen.

Voor de agenda ook nog Larry Sparks met een track van z’n album “Coldest Part of Winter” en zijn we ook nog te gast bij de familie Kate & Anna McCarrigle.

Natuurlijk ook

nog een overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio en vervolgens de Nederlandse bijdrage aan dit programma dit keer “J.W. Roy & The One Night Band” en ook nog Wim Pols ook alvast in de Kerstsfeer.

Vervolgens weer terug naar Amerika en de Kerst met de countrykomiek Ray Stevens , Randy Travis en dan is al weer zo’n beetje tijd voor onze de Kerstcountry uitsmijter Toby Keith.

Rhonda Vincent and the Rage - Christmas Time's A-Commin'

Als eerste song in dit programma “Christmas time’s coming” door Rhonda Vincent samen met “The Rage”. Deze track staat op het album “O Christmas tree” in 2002 uitgebracht door Rounder Records met kenmerk Rounder 513 en die met Rhonda Vincent en haar groep ook een aantal andere kampioenen in huis hebben, want Rhonda Vincent werd in 2006 voor de 7e achtereenvolgende keer gekozen tot “Beste zangeres van het jaar”.

Rhonda op mandoline en met lead-zang, Darrin Vincent acoestische bas en harmonie-zang, Ron Stewart op viool en banjo, Bryan Sutton gitaar en tenslotte Carl Jackson achtergrond-zang.

Maak even kennis met deze Bluegrass Queen middels een slide-show van Rhonda Vincent & The Rage met hun song “Christmas Time’s A-Commin’” .

Gewoon even doorschakelen!

Open Road - Christmas is Near

Daarna “Christmas is near “ door “Open Road” een top bluegrass-groep uit Colorado, die bluegrass speelt op een vriendelijke en trouwe manier met liefde voor de muziek van Bill Monroe, Jim & Jesse, The Osborne Brothers en Del McCoury.

Terug naar de basis rond één microfoon is hun stijl met schitterende samenzang prima de lux vastgelegd door de tenorzang van Bradford Lee Folk, die ook nog de gitaar voor zijn rekening neemt en de banjo van Jim Runnels en hij zingt natuurlijk ook mee, Robert Brit neemt de viool voor z’n rekening met Caleb Roberts mandoline en tevens baritonzang en tenslotte nog Eric Thorin op de staande bas. Deze track staat op de verzamelalbum “ O Christmas Tree ”.

David Parmley and Continental Divide - Christmas in the Mountains

De luisteraars en natuurlijk ook de lezers van dit bericht ontvangen de beste wensen van David Parmley mede namens de leden van Continental Divide en vervolgens hun song “Christmas in the Mountains” Deze song staat op het album “A Pinecastle Christmas Gatherin’”.

Een verzamelalbum in 2003 door Pinecastle Records uit Orland Florida uitgebracht.

Een opname uit 1996 en waarbij David Parmley hier op gitaar en met lead en bariton zang werd bijgestaan door Scott Vestal op banjo en met zang, Mike Anglin op de bas, Aubrey Haynie op de viool, Jimmy Brown op de mandoline en harmoy zang en tenslotte Larry Attamanuik op percusie.

David Parmley & Continental Divide tijdens zeer recent “live” optreden in St. Andrews Presbyterian in Victoria BC (Canada) op 9 november 2007 j.l.

Gewoon even doorschakelen!

Ralph Stanley - Beautiful Star of Bethlehem

Dan gaan we nu wat verder terug in de tijd naar Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys met de song “Beautiful Star of Bethlehem” .

Hier dus The Clinch Mountain Boys met Keith Whitley op gitaar en met lead-zang, Jack Cooke op de bas en baritonzang en Troy “Renfro” Profitt op lead-gitaar en natuurlijk on-miskenbaar Ralph Stanley met z’n tenorstem.

Deze song staat op hun album “Clinch Mountain Gospel” opgenomen in juni 1977 en op LP uitgebracht door Rebel Records, natuurlijk allang grijs gedraaid, maar gelukkig in 2001 op een CD geperst met kenmerk REB-CD-1571

Deze song staat ook op het album “Christmas in the mountains” , “Bluegrass Songs for the Season”

Een mooi album met een aantal oudere opnamen, maar die nog steeds erg fraai zijn om te beluisteren.

Als lezer van dit weblog bericht kunt u ondertussen luisteren naar The Stanley Brothers zo rond 1962 met hun song “Christmas Is Near” (een oude King-opname) en een latere opname van Larry Sparks met de song “It’s Christmas Time”.

Gewoon even doorschakelen!

Tommy Edwards - The Christmas Letter

Vervolgens “The Christmas Letter” door Tommy Edwards hier met een song, die ook staat op het verzamelalbum “Christmas in the Mountains” in 2003 uitgebracht door Rebel Records. Van dit album heeft U de vorige week in dit programma ook een aantal songs kunnen horen. Er staan in totaal 14 songs op dit album met ook al weer zeer bekende namen in de bluegrass wereld zoals Larry Sparks, The Country Gentlemen.

Tommy Edwards, zanger/schrijver/gitarist van de groep Bluegrass Experience, hier met vokale ondersteuning door Michael Aldridge en Alice Zincone, Jerry Stuart op mandoline, David Burke op dobro en Robbie Link op de bass.

Bluegrass Experience opgericht in 1971 vierde dit jaar op 16 november j.l. z’n 36-jarig jubileum in de Fearington Barn in Pittsboro North Carolina met tal van oude vrienden en het uitbrengen van “The Christmas Album”

De groep werd in 1972 uitgeroepen tot “Beste bluegrassgroep van het Jaar”.

Larry Sparks - Winter in Miami

Niet echt een Kerstsong, maar wel thuishorend in deze maand “Winter in Miama” door Larry Sparks hier met een song van z’n album “The coldest part of Winter” in 2003 uitgebracht door Rebel Records.

Larry Sparks, die in oktober 2005 tijdens het 15e IBMA Award Festival voor de 2e achtereenvolgende keer werd uitgeroepen tot “Male vocalist of the Year”.

In dat jaar werd ook zijn album “40”, dat in samenwerking werd gemaakt het tal van bluegrasscoryfeen, werd dat jaar uitgeroepen tot “Album van het Jaar”.

Larry Sparks, die zo rond 1963 startte bij de Stanley Brothers, hier op gitaar en lead zang, Scott Napier op mandoline en achtergrondzang samen met Josh McMurray, die de banjo voor z’n rekening neemt. Matthew Madden op de bas met als gast Michael Cleveland op viool. En deze Michael Cleveland & Flamekeeper featuring Audie Blaylock werden dit jaar tijdens het IBMA Award Festival uitgeroepen tot “Instrumental Group of the Year ” .

Niet in Kerstsfeer, maar wel in bluegrass stijl Larry Sparks met z’n Lonesome Ramblers en de song “John Deer Tractor” tijdens een “live” optreden tijdens de River City Bluegrass festival in Portland Oregon.

Gewoon even doorschakelen!

McGarrigle's feat. Chaim Tannenbaum - Blue Christmas

Vervolgens “Blue Christmas” in een “folk-sfeer” tijdens een Kerstviering bij Kate & Anna McCarrigle hier met lead-zang door Chaim Tannenbaum. Deze bijzondere uitvoering staat op het album “The McGarrigle Christmas Hour” in 2005 uitgebracht door Nonesuch.

Kate en Ann McCarrigle nodigden een aantal familieleden en vrienden uit om een mooi Kerstalbum te maken.

Zoon en dochter van Kate, Rufus en Martha Wainwright, waren aanwezig evenals collega’s van het 1ste uur, zoals Chaim Tannenbaum en getalenteerde vrienden, zoals Emmylou Harris en Teddy Thompson.

Kate en Anna traden voornamelijk op als gastvrouwen op de achtergrond met drie eigen songs, terwijl Rufus en Martha, allebei op gitaar en Rufus ook nog op de piano met zang, ook nog een song hadden meegebracht..

Maar in deze song “Blue Christmas” dus een hoofdrol voor hun vriend en collega Chaim Tannenbaum op de mandoline en met lead-zang!

Kate & Anna zijn vooral schitterend vokaal aanwezig bij de songs “Wise Men” en “Post Starboard Sox”.

U kunt nog even luisteren naar de song “Wise Men” door Kate & Ann McGarricle middels een “slide-show”.

Gewoon even doorschakelen.

J.W. Roy and The One Night Band - Christmas Must Be Tonight

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de Nederlandse countrymuziek in Kerstsfeer met vanavond weer eens terug naar Jan Willem Roy & The One Night Band hier met de song “Christmas must be tonight” die staat op het verzamelalbum “The best of Country Christmas” uitgebracht door Mirasound Red Hat met kenmerk RH 5002.

J.W.Roy Is Jan Willem, singer/songwriter en die komt uit Knegsel in de gemeente Eersel vlakbij Eindhoven trad lange tijd op met zijn One Night Band in het roots-circuit.

Zijn laatste album “Laagstraat 443”, dat is genoemd naar het adres van de pianist Ruud van den Boogaard in de Brabantse taal is in september 2005 uitgebracht door Munich Records en is zeer goed ontvangen.

Vrijdag, 21 december j.l. trad hij op in het Theater a.d. Schie samen met Nynke Laverman en Fernando Lameirinhas met een mix van blues en fado of te wel “Fadoblue”.

Wim Pols - There is a Reason for the Season!

“There is a reason” door Wim Pols. Deze song staat op z’n speciale album “Country Christmas with Wim Pols” in 1998 uitgebracht door Dureco.

In 2003 heeft Wim Pols tezamen met z’n muzikale country vrienden als Dick van Altena van de groep Major Dundee, Frank Jansen, Audrey Smits met uit de gospelmuziek o.a. Harry & Marijke Govers evenals Wilma de Vries en tezamen met groepsleden van de Country Trail Band en Calyx ’z’n tweede Kerstalbum met de naam “Komt, verwondert U “ uitgebracht.

Dus keuze genoeg, maar in dit programma terug naar het album uit 1998. Tijdloze Kerst countrygospelmuziek!

Yoho, YoHo, Yoho
Ray Stevens - Greatest Little Christmas Ever Wuz

Dan terug naar de V.S. en een tweetal bijzondere kerstsongs door Ray Stevens om te beginnen met “Greatest Little Christmas Ever Wuz” gevolgd door “Redneck Christmas”.

Twee humoristische songs van z’n bijzondere Kerstalbum “Ray Stevens Christmas: Through a DifferentWindow” in 1997 uitgebracht door MCA Nashville.

“Greatest Little Christmas Ever Wuz” en waarbij alle feestdagen worden samengevoegd tot 1 grote feestdag en vervolgens ook nog “Redneck Christmas”.

Wilt u eens kennismaken met de “Kersthumor” van hem? Ray Stevens hier met de song “Santa Claus Is Watching You” .

Gewoon even doorschakelen!

En wat moet je dan verstaan onder een “Redneck Christmas”?

Een voorbeeld van een “Redneck Christmas” door “joker” Bill Engvall.

Gewoon even doorschakelen!

Randy Travis - Labor of Love

Vervolgens door de bijzondere Kerstsong “Labor of Love” door Randy Travis hier met een song van z’n nieuwe album “Songs of the Season” in het najaar 2007 uitgebracht door Word Entertainment.

Zoals de titel al vermeld een album met een aantal bekende en ook nieuw geschreven Kerstsongs in een rustige sfeer gezongen door Randy Travis.

Randy Travis, de zanger/gitarist, die net als The Beatles in de rockmuziek, in 1986 een nieuwe wending betekende in de countrymuziek.

“Back to Basic” countrymuziek met een mix van George Jones en Merle Haggard. In 1987 en 1988 werd hij uitgeroepen tot “Countryzanger van het Jaar”.

De laatste jaren heeft Randy Travis zich meer gericht op de country gospelmuziek met in 2004 het album “Passing Through” en in 2005 het album “Glory Train”.

Een andere maar ook schitterende vertolking van “Labor of Love” hier door Jill Phillips met Andrew Peterson tijdens een “live” optreden in The Ryman in Nashville TN en zoals aanwezig op het album van Andrew “Behold the Lamb of God” tijdens een “live” optreden in The Ryman in Nashville Tennessee.

Gewoon even doorschakelen!

Dan is het hoog tijd voor onze uitsmijter Santa Toby Keith met z’n absurde “Stetson X-mas Hat”

Toby Keith - Winter Wonderland

hier met een song van z’n album “A Classic Christmas” bestaande uit twee CD’s en van de eerste CD in dit programma zijn versie van “Winter Wonderland”.

Dit album werd in oktober j.l. uitgebracht door z’n eigen label “Show Dog Nashville”.

Tijd voor de “link” naar de laatste video-clip van dit weblog bericht van Toby Keith tijdens een “live” optreden in “The Ellen Show” met de song “Please Come Home For Christmas”.

Gewoon even doorschakelen!

Country Music Round-up. Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek in het “Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” te beluisteren via de lokale omroep Vrolek.

Vindt u het programma of dit weblog bericht leuk? Vertel het ue buren en vrienden!

Denk u, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt u eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef uw verzoek even door via dit medium!

U kunt daarvoor gebruik maken van het e-mail adres, dat is aangegeven bij de afbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Tja, even jammer om te melden, maar zowel op 1ste Kerstdag alsook op Nieuwjaarsdag geen uitzending van het programma.

Maar in 2008 hoop ik de luisteraars weer te kunnen laten kennismaken met bijzonder fraaie countrymuziek en natuurlijk u als lezer te informeren over de inhoud van het programma!

Ik wens U allen “Prettige Kerstdagen en een Voorspoedig Nieuwjaar”!

A Merry Christmas and Happy New Year

Speellijst ” Country Music Round-up ” Datum: Dec. 18 ‘07 19.00 – 20.00 uur

Heruitzending op Dec 22 ‘07 12.00 – 13.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr* Artiest/groep *** Titel muziek *** Label

1. Country Gazette *** Hot Burrito Breakdown *** beginmuziek *** BGO

2. Rhonda Vincnt & The Rage *** Christmas Time Is A-Commin’ *** Rounder Records

3. Open Road *** Chrstmas is Near *** Rounder Records

4. Don Parmley & Continental Divide *** Christmas in the Mountains *** Pinecastle Records

5. Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys *** Beautiful Star of Bethlehem *** Rebel Records

6. Tommy Edwards *** Christmas Letter *** Rebel Records

7. Larry Sparks *** Winter in Miami *** Rebel Records

8. Kate & Anna McGarrigle feat. Chaim Tannenbaum *** Blue Christmas *** Nonesuch

9. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson *** Keep on the Sunny Side *** agendamuziek *** Mercury

10. J.W. Roy & The One Night Band *** Christmas Must Be Tonight *** Mirasound Red Hat

11. Wim Pols *** There Is a Reason *** Dureco

12. Ray Stevens *** Greatest Little Christmas There Ever Wuz *** MCA Nashville

13. Ray Stevens *** Redneck Christmas *** MCA Nashville

14. Randy Travis *** Labor of Love *** Word Entertainment/Curb

15. Toby Keith *** Winter Wonderland *** Show Dog Nashville

Be There Next Year January 8 - Same Time, Same Frequency

Merry Christmas to All Readers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *