Echoes Of Leaving

l.t.r. Loek van Heijster, Ad Welten, Jacqueline v.d. Griend, Wim v.d. Vliert en Johan Jansen

In dit programma zoals reeds aangekondigd in de kabelkrant speciale aandacht voor het optreden van de nr. 1 Countrymuziek Groep van Nederland “Cash on Delivery” op vrijdag, 1 juni a.s. in Amicitia hier in Lekkerkerk.

En dat betekent niet alleen alvast een voorproefje met hun muziek, maar ook nog een telefonisch interview met Kees de Haan, de “road” en “booking” manager van deze groep. Maar zoals altijd beginnen we dit programma met bluegrass dit keer door twee tamelijk onbekende groepen namelijk David Davies & The Warrior River Boys en ook nog “The Circuit Riders”.

Daarna nog eens naar de folk en old time -countrymuziek met resp. Ry Cooder en ook nog John Prine samen met Mac Wiseman.

Halverwege het programma nog een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio gevolgd nog een Nederlandse bijdrage aan dit programma n.l. Jaqueline v.d. Griend, de huidige Nederlandse Country Zangeres van het Jaar”.

Vervolgens weer terug naar Amerika met Alan Jackson en Gretchen Wilson als “uitsmijtster” van dit programma.

David Davies - Milwaukee Blues

We begonnen dit programma met “Milwaukee Blues” door David Davies & The Warrior River Boys”, dat staat op hun album “Troubled Times” eind september 2006 uitgebracht door Rebel Records.

David Davies uit Alabama op mandoline met leadzang vokaal bijgestaan door bassist Marty Hays en gitarist Adam Dukes met verder nog banjospeler Daniel Grindstaff en de legendarische violist Owen Saunders.

Vervolgens “Lonesome Wind” door The Circuit Riders hier met de eerste song van hun album “Let the ride begin” in februari van dit jaar uitgebracht door Pinecastle Records met kenmerk PRC 1154.

The Circuit Riders bestaande uit Greg Luck met leadzang en op gitaar, Darin Aldridge op mandoline en (lead)tenorzang, Greg Corbett op de banjo met zang, Jaret Carter op de resonator gitaar en tenslotte Billy Gee op de bas.

The Circuit Riders - Lonesome Wind

En met de beginsong “LonesomeWind” geschreven door Greg Luck plaatsen The Circuit Riders zich stevig in de hedendaagse bluegrassmuziek met wel traditionele achtergronden, maar toch met een iets meer gesmeerde en countrymuziekachtige versie van de traditionele bluegrassmuziek.

Greg Luck ook zeer actie als succesvol schrijver, speelde o.a. gitaar bij J.D. Crowe & The New South en ook nog was violist van de bluegrassgroep IIIrd Tyme Out.

Darin Aldridge speelde mandoline o.a. zeven jaar bij de Country Gentlemen, is tevens actief als muziekleraar. Greg Corbett, de banjospeler, komt uit een muzikale familie en werd destijds door Charlie Waller gevraagd om bij de Country Gentlemen te spelen en dat heeft hij dan ook zo’n 13 jaar gedaan. Hij is ook al 10 keer genomineerd als “Banjospeler van het Jaar” door de SPBGMA (Society of the Preservation of BlueGrass Music in America) en ontving deze Award in 1996.

Ook Billy Gee op de staande bas heeft een aantal jaren gespeeld bij de Country Gentlemen, terwijl hij ook nog een gitaar reperatiebedrijf runt en tenslotte Jaret Carter op resonator-gitaar, die een studio-musicus is en samenwerkte met oa. Doyle Lawson, Bryan Sutton, Aubrey Haynie, Kenny & Amanda Smith en hij geeft ook nog muziekles

Ry Cooder - Suitcase In My Hand

Dan Ry Cooder met de song “Suitcase in My Hand” of te wel “Met m’n kleine koffer in m’n hand” en ook nog de traditional “Footprints in the Snow”. Deze songs staan op het album “My name is Buddy” op 6 maart van dit jaar uitgebracht door Nonesuch.

Ry Cooder zo’n 30 jaar geleden al zeer bekend geworden van z’n album “Chicken Skin Music” of te wel “Kippevel muziek” en daarna nog vele o.a. zoals de muziek voor de film “Paris, Texas” en speciale projecten met o.a. de Buena Vista Social Club, The Gabby Pahinui Hawaiian Band en zeer recentelijk nog z’n sociale bewogenheid toonde met z’n album “Chavez Ravine” over de ondergang van een arbeiderswijk in de buurt van Los Angeles.

Nu een album met een schitterend verhaal met diepere achtergronden en terug naar de jaren 30 folkmuziek verwoordt in 17 songs.

Het verhaal over een “Red Cat” of te wel een “Rode Kat”, een zogenaamde “linkse rakker”, die allerlei avonturen beleeft op z’n tocht. Het verhaal van dit album begint, als hij op stap gaat met z’n kleine koffer in z’n hand met allerlei wijze raadgevingen van z’n vader.

Ry Cooder heeft weer tal van bijzondere musici aangetrokken voor een schitterend album en U hoorde o.a. Paddy Moloney van The Chieftains op de Uillean Pipes tijdens “Suitcase In My Hand” en ook nog z’n onafscheidelijke accordionist Flaco Jeminez bij de song “Footprints in the snow”.

John Prine and Mac Wiseman - Saginaw, Michigan

Vervolgens de door Lefty Frizell geschreven bekende song “ Saginaw, Michigan” hier gezongen en gespeeld door de 60-jarige John Prine tezamen met de inmiddels 82-jarige Mac Wiseman met een song van hun album “Standard Songs for Average people” uitgebracht door het platenlabel van Jon Prine Oh Boy. De titel van het album vertelt het verhaal goed “Standard Songs for Average People” of te wel “ De bekende songs voor U en mij”. Een album met 14 country klassiekers vertolkt door de eerbiedwaardige zanger/schrijver John Prine en de bluegrass balladenzanger Mac Wiseman. Wat John Prine misschien mist in vokale glans, wordt gemakkelijk door Mac Wiseman aangevuldMaar Ry Cooder wordt ook nog bijgestaan door Mike & Pete Seeger, Jim Keltner op drums en Roland White op mandoline met zang.

U kunt nog even luisteren en kijken naar John Prine en Mac Wiseman met een interview over hun nieuwe album tijdens “The Cowboy Jack Clement Show met Alamo Jones op Sirius Satellite Radio. Gewoon even doorschakelen!

Natuurlijk kunt u voor meer informatie ook nog even de website van John Prine bezoeken.

En, jawel hoor! Er bestaat ook nog een video-clip met een “live” optreden van Lefty Frizell met deze song tijdens een optreden in The Porter Wagoner Show in The Grand Ole Opry Nashville Tennessee. Gewoon even doorschakelen!

C.O.D. 's Deliverance - Claim On My Heart

Zoals reeds aangekondigd a.s. vrijdagavond 1 juni a.s. voor een optreden in Amicitia hier in Lekkerkerk en dus alvast een voorproefje hier bij het programma “Country Music Round-up” met de song “Claim On My Heart” van hun album “C.O.D. ’s Deliverance” uitgebracht door Nash Music ook al met 13 eigen songs geschreven door Ad Welten en Wim v.d. Vliert en zelfs nog Ilse de Lange.

Cash On Delivery - (When Do I) Get To Be Me

Vervolgens (When Do I) Get To Be Me” door Cash on Delivery hier met de eerste song van hun nieuwe album “Echoes of Leaving” uitgebracht door Rounder Europe en op 23 maart van dit jaar officieel gepresenteerd tijdens een fanclubavond in Venray.

A.s. vrijdagavond in Lekkerkek en dus hoognodig tijd voor een interview met een toer– en boekingmanager, de hr. Kees de Haan. Hij vertelt de luisteraars van het programma iets meer over het ontstaan en de geschiedenis tot dus ver van de groep.

Maar u kunt natuurlijk dit interview, dat behoorlijk is “gecomprimeerd” even beluisteren. Aan het einde van het eerste deel van het gesprek wordt op verzoek van Kees de song “Stupidville” gedraaid. Interview met de hr. Kees de Haan deel 1

Daarna volgt het 2de deel van het gesprek met o.a. informatie over de totdusver geproduceerde albums van Cash on Delivery en ook nog nadere bijzonderheden van de “solo” activiteiten van de groepsleden. Aan het einde van dit gesprek wordt door Kees gekozen voor de track “Because Of Me”. Ook dit interview is weer samengeperst tot een klein bestand, dat gemakkelijk kan worden beluisterd. Interview met hr. Kees de Haan deel 2

In ieder geval wordt Kees de Haan hartelijk bedankt voor z’n verstrekte informatie en wij wensen hen allen a.s. vrijdag, 1 juni, een succesvol en plezierig optreden met veel toeschouwers/luisteraars in “The Shop” of te wel “Amicitia in Lekkerkerk. Zorg, dat U erbij bent!

Jacqueline van der Griend - It's Not Love, But It's Not Bad

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio nog een Nederlandse bijdrage aan dit programma n.l. “It’s not love, but it’s not bad” door Jacqueline van der Griend, de huidige Nederlandse countryzangeres van het Jaar” en leadzangeres van “Cash on Delivery” hier met een song van haar album “Jacqueliene van der Griend Sings The Hits of Emmylou Harris” uitgebracht door Starsound. Een album met 13 songs met natuurlijk zeer bekende songs van Emmylou Harris.

Alan Jackson - Tequila Sunrise

In het gesprek met Kees de Haan werd gemeld, dat Wim van de Vliert tevens actief is als zanger/gitarist bij The Eagles Tribute Band, die op 3 of 10 november zullen optreden in het Feyenoord Stadion.

Zij hebben inmiddels ook een album uitgebracht met de titel “Talking to The Moon”. Dat album heb ik nog niet, maar met een knipoog naar Wim v.d. Vliert hier wel een andere Tribute to The Eagles door de Amerikaanse countryzanger/gitarist Alan Jackson met de song “Tequila Sunrise” .

Deze song, die staat op het album “Common Thread”” The Songs of The Eagles”, is in 1993 uitgebracht door Warner Brothers.

Een album, waarin een groot aantal bekende hedendaagse countrysterren zoals Travis Tritt, Clint Black, John Anderson, Thrisha Yearwood, Brooks & Dunn en Suzy Boguss op hun wijze een aantal bekende “Eagle Songs” vertolken.

U kunt nog even uw herinneringen ophalen metThe Eagles hier tijdens een “live” optreden met hun schitterende song “Tequila Sunrise” op hun “Farewell Tour”.

Gewoon even doorschakelen!

Gretchen Wilson - One Of The Boys

Vervolgens is het tijd voor onze uitsmijtster van dit programma Gretchen Wilson hier met de titelsong van haar nieuwe album “One of the Boys” op 15 mei van dit jaar uitgebracht door Sony. Op dit moment staat het album al op de nr.1 plaats van de TOP 25 Country Albums.

Voor de laatste keer in dit programma nog een bijzondere video-clip van een “live” optreden van Gretchen Wilson hier samen met John Rich tijdens een CMA Show met de song “Come to Bed” , zoals ook staat op haar nieuwe album “One Of The Boys”.

Gewoon even doorschakelen!

“Country Music Round-up” . Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek in “The Grand Ole Opry in het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard”.

Vindt u het programma leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Vindt u, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt u eens uw favoriete countrysong beluisteren? Maak dan gebruik van de gelegenheid en geef het even door!

info@el-okay-ranch.nl

Maak daarvoor gebruik van het e-mail adres, dat is vermeld bij de aanduiding!

Speellijst ” Country Music Round-up ” Datum: Mei 29 ‘07 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Juni 2 ‘07 12.00 – 13.00

Radio Vrolek- Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr* Artiest/groep *** Titel muziek *** Label

1. Country Gazette *** Hot Burrito Breakdown *** beginmuziek *** BGO

2. Davied Davies & The Warrior River Boys *** Milwaukee Blues *** Rebel Records

3. The Circuit Riders *** Lonesome Wind *** Pinecastle Records

4. Ry Cooder *** Suitcase in My Hand *** Nonesuch

5. Ry Cooder *** Footprints in The Snow *** Nonesuch

6. John Prine & Mac Wiseman *** Saginaw, Michigan *** Oh Boy

7. Cash on Delivery *** Claim on My Heart *** Nash Music

8. Cash on Delivery *** (When Do I) Get To Be Me *** Rounder Europe

9. Interview deel 1 met de hr. Kees de Haan , Road & Bookingmanager van C.O.D. met natuurlijk meer informatie o.a over de start en de geschiedenis van deze nr. 1 Country-muziekgroep van Nederland en hun albums.

10. Cash on Delivery *** Stupidville *** Rounder Europe

11. Interview deel 2 met Kees de Haan over Cash on Delivery met meer info de “solo” activiteiten van de diverse groepsleden, hun CD-promotie toer door Nederland & Europa

en wat de bezoekers van de countryavond in Lekkerkerk theater Amicitie op vrijdag, 1 juni a.s. kunnen verwachten.

12. Cash on Delivery *** Because of Me *** Rounder Europe

13. Jacqueline van der Griend *** It’s Not Love, But It’s Not Bad *** Starsound Records

14. Alan Jackson *** Tequilja Sunrise *** Warner Bros.

15. Gretchen Wilson *** One Of The Boys *** Sony

Be There! Next week! Same Time, Same Wavelength

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *