I’m In The Mood

Will Stevens - www.willstevens.nl

In dit programma, zoals reeds aangekondigd in de kabelkrant van de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek, speciale aandacht voor de Groninge countryzanger Will Stevens met niet alleen zijn muziek, maar ook nog een telefonisch interview. Maar zoals altijd beginnen we met bluegrassmuziek met dit keer Doyle Lawson & Quicksilver met een aantal songs van hun nieuwe album “More behind the picture than the wall”. Vervolgens ook nog Ralph Stanley samen met Sara Evans met een track van het album “Clinch Mountain Sweethearts”.

Halverwege het programma nog een overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio gevolgd door nog een Nederlandse bijdrage aan dit programma door de huidige country-muziekgroep van het Jaar “Cash on Delivery” met een song van hun nieuwe album “Echoes of Leaving” en binnenkort voor een optreden in Amicitia hier in Lekkerkerk.

Vervolgens weer terug naar de Amerikaanse country met Jerry Lee Lewis & Toby Keith en voor een stevige “rocker” ook nog eens samen met Bruce Springsteen met vanavond de Texaan Clay Walker als uitsmijter van dit programma.

Doyle Lawson and Quicksilver - Sadie's Got Her New Dress On

“Sadie’s Got Her New Dress On” en “The Phone Call” door Doyle Lawson & Quicksilver hier met twee songs van hun nieuwste album “More behind the picture than the wall” of te wel “Er bevindt zich meer achter een foto dan de muur” op 27 maart van dit jaar uitgebracht via het Rounder records Label.

Het moet teleurstellend voor de oude bluegrassmeester Doyle Lawson zijn om zovaak veranderingen in zijn band Quicksilver mee te maken, maar de man uit Tennessee neemt iedere keer weer de uitdaging aan om een uitstekende bluegrassgroep te formeren.

Doyle Lawson & Quicksilver werden al gedurende zes achtereenvolgende jaren door de IBMA (International Bluegrass Music Association) onderscheiden met de Award “Vocal Group of the Year” en de artistiek uitmuntende eigenschappen van Doyle werden ook nog eens onderscheiden met een “National Endowment for Arts National Heritage Fellowship”. Sedert de oprichting van de groep in 1979 zijn veel gospel en standaard bluegrass albums uitgebracht.

Doyle Lawson, geboren op 20 april 1944 in Kingsport Tennessee, begon zijn muzikale carriere zo rond 1960 en speelde trouwens banjo bij Jimmy Martin & Sunny Mountain Boys, later speelde hij eerste gitaar en daarna mandoline bij J.D. Crowe & The New South om vervolgens ook nog eens 8 jaar te spelen in beroemde bluegrassgroep The Country Gentlemen.

In 1979 dus z’n eigen groep Quicksilver met o.a. Terry Beaucom op de banjo en Jimmy Haley op gitaar. De groep van dit album bestaat uit Jamie Dailey op gitaar en met lead-zang, Darren Beachley op bas en met zang, Terry Beaucom op de banjo en Mike Hartgrove op de viool.

Het album bevat veel bluegrasssongs, een bluegrass instrumental en ook nog de bijzondere “old-time” countrysong “Can you hear me now” samen met z’n vrouw Dixie geschreven door Tom T. Hall  en daar gaan we nu nog even aandacht aan besteden.

“Can you hear me now” een song, die sterk doet denken aan A.P. Carter met Sara en Maybelle, maar hier dus op een bijzonder pakkende manier van presentatie door de uitstekende zangstem van Jamie Dailey op rhythm-gitaar en Doyle Lawson op lead-gitaar met achtergrondzang.

Zoals reeds eerder verteld Doyle moet weer op zoek naar nieuwe Quicksilver leden, want Jamie Dailey heeft aangegeven, dat hij eind 2007 zelf een groep wil starten, terwijl violist Mike Hartgrove zich meer wil gaan toeleggen op het geven van vioollessen en Terry Beaucom, een collega van het eerste uur, ook aan een andere uitdaging toe is.

In ieder geval wensen wij Doyle Lawson veel succes en inspiratie toe met het formeren van een nieuwe Quicksilver.

En natuurlijk kunt U nog even een video-clip van Doyle Lawson en Quicksilver aan het “opwarmen” met de song “Sadie’s Got Her New Dress On” voor hun optreden tijdens de IBMA Award Show 2006 in de Grand Ole Opry te Nashville Tennessee. Gewoon even doorschakelen!

Ralph Stanley and Sara Evans - Are You Tired of Me, Darling?

Vervolgens “Are You Tired Of Me, Darling” door het gelegenheidsduo Ralph Stanley en Sara Evans hier met een song, die staat op het album “Clinch Mountain Sweethearts” in 2001 uitgebracht door Rebel Records met kenmerk REB-CD-1770.

Ralph Stanley wordt op dit album met 16 tracks niet alleen vergezeld door vrouwen uit de hedendaagse countrymuziek, zoals hier Sara Evans , Chely Wright, Lucinda Williams en Pam Tillis, maar ook door vrouwen uit het rijke verleden van de country en folkmuziek zoals Melba Montgomery, Joan Baez en Maria Muldauer.

Een bijzondere mooi bluegrass album met een aantal Carter Stanley en traditional bluegrass songs. U kunt nog even een bijzonder mooie video-clip bekijken en beluisteren met een Ralph Stanley hier niet met Sara Evans met een andere “Sweetheart” n.l.“The Girl from the Greenbriar Shore”. Gewoon even doorschakelen!

Will Stevens - Last Day of Forever

Maar dan nu zoals aangekondigd naar de Groningse countryzanger Will Stevens met een bekende countrysong van het album “Deukies in mien hart” en in z’n streektaal “Ain leste keer” een mooie Groningse vertolking van “Just One Time” van Don Gibson uit de periode eind jaren 50 begin 60, gevolgd door “Last Day of Forever”  een song van z’n album “I’m in the mood” of te wel “Ik heb er wel zin in”.

“Last day of Forever” stond ook op het verzamelalbum de “Nederlandse Country Special”, uitgebracht in samenwerking met Buma Cultuur, de Edison Stichting en de OLON of te wel de Organsatie van Lokale Omroepen in Nederland, ter bevordering van het Nationale Product. 

Hoognodig tijd voor een gesprek met de hr. Will Stevens over zijn countrymuziek en dus volgt een telefonisch interview met Will over z’n carriere in de countrymuziek, z’n albums en het zingen in de streektaal.

Maar natuurlijk kunt U dit interview nog beluisteren. Gewoon even het “interview deel 1” aanklikken.Interview deel 1

Onderbroken nog door de song “Operator, Operator” van het album “I’m in the Mood”, gevolgd door het tweede deel van het gesprek met informatie z’n optredens in Nederland en Duitsland, z’n bezoek in 2005 aan Colonel Buster Doss a.k.a. “Cactus Kid” in Nashville en tevens grote promotor van de countrymuziek met z’n label Stardust Records, die vorig jaar augustus op 81–jarige leeftijd is overleden. Ook het 2e gedeelte van het interview kunt U beluisteren. Gewoon even het “interview deel 2” aanklikken. Interview deel 2

Eind vorig jaar werd ook nog door Will een DVD uitgebracht met de titel “Hold On” en voor meer informatie kunt U natuurlijk ook even z’n website bezoeken!

Will nog bedankt voor het gesprek en alle informatie en als laatste nog in dit programma zijn keuze de titelsong van het album “I’n the Mood” uitgebracht door Maura Music.

Cash on Delivery - Stupidville

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio is het tijd voor nog een Nederlandse bijdrage aan dit programma.

“Stupidville” door de groep “Cash on Delivery” hier met een song van hun nieuwe album “Echoes of Leaving” uitgebracht door Rounder Europe. Een album met 15 songs, waarvan een groot aantal door leden van de groep bestaande uit Jacqueline v.d. Griend met lead en achtergrondzang, Loek van Heijster op drums, Johan Jansen op steel gitaar, Wim v.d. Vliert met lead en achtergrondzang op akoestische en electrische gitaar, Ad Welten op de bas en met achtergrondzang. Op dit album worden ze nog bijgestaan door o.a. Patrick van Gerven op dobro en mandoline, hanz Martens op piano, organ en tenslotte Joost van Es op viool.

In het programma van dinsdag, 29 mei extra aandacht voor “Cash on Delivery” en hun komende concert op vrijdagavond, 1 juni,  in Amicitia hier in Lekkerkerk met ook nog een gesprek met Kees de Haan, de toer en boeking -manager van deze groep.

Zorg, dat U er bij bent!

Jerry Lee Lewis o.a. met Toby Keith en Bruce Springsteen

Dan nu naar een bijzonder album van Jerry Lee Lewis “Last Man Standing” hier Jerry Lee Lewis samen met Toby Keith met de song “Ol’ Glory”

“Ol’ Glory” door Jerry Lee Lewis hier samen met de countryschrijver/zanger Toby Keith met een een soort eerbetoon aan de Amerikaanse vlag en nationale trots.

Vervolgens nog als een “extraatje” de stevige rocker “Pink Cadillac” met een Jerry Lee Lewis in de hoofdrol samen met Bruce Springsteen.

U kunt deze twee nog even beluisteren in een bijzondere video-animatie met deze song. Gewoon even doorschakelen!

Deze songs staan op het album met de toepasselijke naam “Last Man Standing” en daarmee wordt bedoeld, dat de inmiddels 71-jarige Jerry Lee Lewis met de bijnaam ‘The Killer’ de enige nog levende rocker is van het viertal bestaande uit Elvis Presley, Carl Perkins, Johnny Cash en Jerry Lee Lewis uit de Sun label jaren.

Op dit album uitgebracht in de september 2006 blijkt dat Jerry Lee nog steeds in staat is tot prima zang en pianospel, waarbij opvallend genoeg niet is gekozen voor Jerry’s eigen composities.

Zo horen we Jerry Lee Lewis samen met Jimmy Page in Led Zeppelins Rock And Roll, John Fogerty met diens Travelin’ Band en Little Richard in I Saw Her Standing There van The Beatles.

Daarnaast zijn er duetten met o.a. BB King, en zoals hier dus Bruce Springsteen, Neil Young, Rod Stewart, Willie Nelson, Robbie Robertson, Kris Kristofferson en Merle Haggard.

Na vergelijkbare projecten met Chuck Berry (Hail! Hail! Rock and Roll) en Roy Orbison (A Black And White Night) wordt nu eindelijk ook Jerry Lee Lewis gelauwerd als één van de ’true originals’ van de rock and roll.

Clay Walker - Fall

Maar gelet op de tijd op naar onze uitsmijter van vanavond Clay Walker uit Beaumont Texas hier met de titelsong van z’n nieuwste album Fall uitgebracht door Curb Records.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar de promotie-video van Clay Walker voor dit album. Gewoon even doorschakelen!

Door het bekende Nederlandse countryradiostation Nashville FM wordt deze artiest met deze song gepromoot met “smashplay” en wij doen daar natuurlijk graag aan mee!

U kunt tenslotte Clay Walker ook nog even beluisteren met de song “For She Was Mamma”, de eerste track van zijn album “Fall”! Gewoon even doorschakelen!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 Country Music Round-up met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek.

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Dat kan!

info@el-okay-ranch.nl

Geef gewoon even uw verzoek door via dit medium en maak daarvoor gebruik van het e-mailadres, dat is aangegeven bij de aanduiding.

Speellijst” Country Music Round-up ” Datum: Mei 22 ‘07 19.00 – 20.00 uur met een heruitzending van dit programma op Mei 26 ‘07 12.00 – 13.00

Radio Vrolek- Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr* Artiest/groep *** Titel muziek *** Label

1. Country Gazette *** Hot Burrito Breakdown *** beginmuziek *** BGO

2. Doyle Lawson & Quicksilver *** Sadie’s Got Her New Dress On *** Rounder Records

3. Doyle Lawson & Quicksilver *** The Phone Call *** Rounder Records

4. Doyle Lawson & Quicksilver *** Can You Hear Me Now *** Rounder Records

5. Ralph Stanley & Sara Evans *** Are You Tired of Me, Darling *** Rebel Records

6. Will Stevens *** Ain Leste Keer *** Maura Music

7. Will Stevens *** Last Day of Forever *** Maura Music

8. Telefonisch interview met Will Stevens (deel 1) Over de start van z’n muziek carriere, z’uitgebrachte CD’s en optredens in Nederland en Duitsland

9. Will Stevens *** Operator, Operator *** Maura Music

10. Telefonisch interview met Will Stevens (deel 2) Over z’n (werk) bezoek in 2005 aan Colonel Buster Dos, countrymuziek promotor in Nashville Tennessee en z’n laatste gerealiseerde DVD “Hold On” .

11. Will Stevens *** I’m in The Mood *** Maura Music

12. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson *** Keep on the Sunny Side *** agendamuziek *** Mercury

13. Cash on Delivery *** Stupidville *** Rounder Europe

14. Jerry Lee Lewis & Toby Keith Ol’ Glory *** Artists First

15. Jerry Lee Lewis & Bruce Springsteen *** Pink Cadillac *** Artists First

16. Clay Walker *** Fall *** Curb/Asylum

Be There Next Week! Same Time, Same Wavelength!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *