“Where Does the Good Times Go”

Shadow Ridge - Where does The Good Times Go

In dit programma countrymuziek uit de Canadese provincies Saskatchewan en Quebec door Andrea Menard en Mario Pelchat. Maar we beginnen de uitzending met Shadow Ridge, een bluegrassgroep uit Tennessee, die zeer recent hun album “Where does the Good Times Go” hebben uitgebracht. Vervolgens nog eens het nieuwe album van J.D. Crowe & The New South erbij gepakt evenals het album “Celebration of Live” “Musicians against Childhood Cancer” met een song van Bradley Walker.

Halverwege het programma nog een overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio gevolgd Nederlandse artiesten op dit gebied uit het Hoge Noorden namelijk de groep Tekielja en ook nog Lex Koopman.

Dan voor het ruigere werk naar Texas met Gooder Graw en ook nog een schitterende balade door Ray Wylie Hubbard, terwijl “good old” George Jones optreedt als uitsmijter van dit programma.

Shadow Ridge - A Phone Call Away

“Phone call Away” of te wel “Slechts een telefoontje van jou vandaan” door de bluegrassgroep “Shadow Ridge” van hun nieuwe album “Where Does the Times go” ( een Buck Owens song) eind vorig jaar uitgebracht. We begonnen dit programma met de song “Poet with Wings” of te wel “Een dichter met vleugels” en de instrumental “Amandolena”, die ook op dit mooie album met traditionele bluegrass staan.

De groep werd in mei 2001 opgericht en zoals reeds vermeld gebaseerd op traditionele bluegrassmuziek met mooie samemzang en razendsnel snarenspel, zoals ook duidelijk te beluisteren op dit album.

De groep bestaat uit C.F. Bailey op gitaar en neemt de tenorzang voor z’n rekening en voordien gespeeld bij de groep Monroe Fields.

Barry Hodges op de bas en hij zingt ook bas, Daniel Oxendine, het jongste lid van de groep op de banjo en hij was samen met C.F. Bailey teven de oprichter. En tenslotte Scott Powers, die behoort tot een van de beste mandolinespeler tevens bariton en zo nu en dan lead-zang.

“Shadow Ridge” een tot nu toe aan deze kant van de Oceaan niet zo bekende groep uit Tennessee.

C.F. Bailey was ook drie jaar gastheer van het bluegrassmuziek radioprogramma “Clinch River Breakdown” van het radiostation WDVX, dat iedere zondag wordt uitgezonden van 12.00-15.00. Voor meer bijzonderheden gewoon even doorschakelen!

WDVX of te wel “East Tennessee’s Own” op 89.9 MHz met hun zendantenne boven op de top van Cross Mountain in Campbell County Cumberland en ook in Knoxville Tennessee te beluisteren op 102.9 MHz FM.

In 2003 en 2005 werd dit radiostation onderscheiden met Bluegrass Awards van de SPBGMA of te wel “Society of the Preservation of Bluegrass Music of America”.

U kunt dit radiostation ook via het internet beluisteren via www.wdvx.com. En laat ze als luisteraar eens weten, dat u ook in het Groene Hart van de Krimpenerwaard bijzondere bluegrassmuziek kunt beluisteren.

J.D. Crowe - You can be a Millionaire with me!

Een gevestigde naam in de bluegrassmuziek is J.D. Crowe & The New South en van hun nieuwe album in dit programma “You can be a Millionaire with me” . In m’n weblog van 12 december j.l. heb ik al meer informatie opgenomen over “Lefty’s Old Guitar” het nieuwste album van deze bluegrass pionier!

Bradley Walker - Sugar Coated Love - On CD 2

Vervolgens “Sugar Coated Love” door Bradley Walker hier met een song, die staat op het album “Celebration of Live”’ Musicians against Childhood Cancer” vorig jaar uitgebracht door Skaggs Family Records. Dit album bestaande uit 2 CD’s werd tijdens de International Bluegrass Award Show onderscheiden met de Award “Album of the Year” geproduceerd en uitgebracht Ricky Skaggs en z’n familie uit Hendersonville Tennessee.

Op de twee CD’s het album “Celebration of Life” met in totaal zo’n 37 tracks staan werkelijk zo’n beetje alle bekende bluegrassgroepen uit Amerika met oa.de Lonesome River Band, Seldom Scene, Rhonda Vincent & The Rage, The Cherryholmes, J.D. Crowe & The New South, IIIrd Time Out, Blueridge”, James King enz. enz. en dus ook Bradley Walker, die eind vorig jaar via Rounder Records zijn album “Highway of Dreams” heeft uitgebracht en waarvan u al eens een aantal songs in dit programma heeft kunnen beluisteren.

Bradley wordt hier bijgestaan door Bryan Sutton op gitaar, Jeff Parker op mandoline en achtergrondzang, Brandon Rickman op de bas, Aaron McDaris op de banjo, Aubrey Naynie op de viool en tenslotte Josh Matheny op dobro.

“Celebration of Life” Musicians against Childhood Cancer”, waarbij de musici hun tijd en talent schenken aan kinderen, die voor deze ernstige ziekte behandeld moeten worden over de gehele wereld. De ouders van Mandy Adkins, die op 22-jarige leeftijd na een 8 maanden durende haar strijd verloor in het St. Jude Kinderen Onderzoek Ziekenhuis, hebben tezamen met haar zuster Tami de non-profit organisatie “Musici against Childhood Cancer” opgericht waarvan de baten ten goede komen van het St Jude Hospital in Memphis Tennesse.

Ga voor meer informatie even naar het internet en naar de website www.bluegrassclassic.com.

Andrea Menard - My Laughing Fool

Dan nu zoals aangekondigd naar Canadese country met om te beginnen de Metis artieste Andrea Menard met haar song “My laughing Fool”, dat staat op haar album “Simple Steps” in 2005 uitgebracht via “Velvet & Hawk Productions”.

Andrea Menard is een Metis zangeres/schrijfster uit de Canadese provincie Saskatchewan, die de muziek van haar cultuur meer wil verkennen en bekendheid wil geven. De Metis in Canada zijn eigenlijk afstammelingen van de eerste Europese emigranten en Indiaanse vrouwen. Gewoon even doorschakelen voor meer informatie!

Pelsjagers, woudlopers etc vooral uit Frankrijk, die vanuit het Oosten van Canada verder de prairies van het Midwesten van dat deel van Amerika gingen bevolken later werden dat de staten Ontario, Saskatchewan, Manitoba, Alberta, maar ook de Amerikaanse staten North Dakota en Montana. De Metis ook wel beschouwd als de Aboriginals van Canada omvat zo’n 400 duizend personen. In ieder geval het album Simple Steps van Andrea Menard geeft ons een blik met herinneringen op een mooie muzikale wijze verpakt.

Mario Pelchat - Perce les nuages

Vervolgens naar de provincie Quebec met “Perce les nuages” hier vertolkt door Mario Pelchat met een lied, dat staat op het album “Quand le country dit bonjour …..”, dat in oktober van dit jaar werd uitgebracht door het label MP3 Disques.

Binnen een maand na het uitbrenging van dit bijzonder album waren er al meer 35.000 verkocht en dat betekent in deze tijd een “gouden” album.

13 verschillende artiesten uit de omgeving van Quebec, waaronder Daniel Lavoie, Les Respectables, Dany Bédar en Ginette Reno bezingen hun liefde voor de countrymuziek.

Het project werd opgezet door Mario Pelchat, die een groot aantal veteranen uit de countrymuziek vroeg een bijdrage te leveren.

Een bijzonder mooi countrymuziek album, die ik van harte kan aanbevelen “Quand le country dit bonjour” dus “Als de country goedendag zegt” . Mario Pelchat geboren in Dolbeau in de Canadese provincie Quebec zingt in het Frans, heeft een album uitgebracht met z’n eigen naam en maakte ook deel uit van de bezetting van Don Juan een musical van Felix Gray geheel in de Franse taal, dat in 2004 was genomineerd voor de Juno Award.

Tekielja - Jelouzie

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio is het tijd voor de Nederlands countryartiesten dit keer weer eens uit het Hoge Noorden met om te beginnen de groep Tekielja met de song “Jelouzie” een track van hun tweede album “Tou Mor” een album met allemaal 16 songs in de Groninger taal in de Tex-Mex sfeer en countrymuziek.

In 2002 werd trouwens met veel succes nog een album in de Groningse taal uitgebracht met de titel : Doe bist Goud.

Vervolgens de song “Alzheimer Home” door de Groningse zanger/schrijver/gitarist Lex Koopman hier met een song, die staat op het album “Borderline” uitgebracht door De Haske records.

Een verzamelalbum met 19 tracks met bijdrage van countrysterren uit Noord-Nederland.

Lex Koopman hier met een dramatische song over z’n moeder, die is opgenomen in een “Alzheimer Home” en het enige, wat ze nog herkent, is muziek van John Denver.

Deze song staat ook op z’n album “Stumbling Rocks”. Lex is actief met z’n groep “The Stumbleweeds”, speelt ook nog in de groep “Swamp”.

Lex Koopman en z'n Stumbleweeds

Neem eens een kijkje in z’n website met niet alleen veel informatie, maar tegelijkertijd z’n muziek op de achtergrond.

Texas Outlaws and Troubadours

Maar dan gaan we nu weer terug naar de overkant van de Ocaan en om wat duidelijker te zijn naar Texas met iets ruigere country-rock muziek met Cooder Graw en de Rodney Crowell song “Ain’t living long like this”. Deze song staat op het album “Texas Outlaws”.

De “ loud country” rockgroep Cooder Graw opgericht in Amarillo, TX in 1998 met Matt Martindale als zanger/schrijver/gitarist, Kelley Turner op gitaar, Paul Baker op de bas, Joe Ammons op drums en tenslotte Jim Whisenhut op pedal steel gitaar hadden in korte tijd een zeer goede naam opgebouwd als “Entertainers” met veel plaatselijke fans.

Zij werden destijds door het radiostation KLIF in Dallas uitgeroepen tot “Best New band of the Year”, terwijl zij door de Amerikaanse muziekwebsite Rockzillaworld werden onderscheiden met de titel “Band of the Year” en “New Artist of the Year” en “openings acts” verrichten voor countryartiesten als Willie Nelson en Alabama.

Cooder Graw - Clarksdale

Op zondag 31 december j.l. gaven zij hun laatste show in The Horseman Club in Fort Worth TX en gingen de groepsleden ieder hun eigen weg. Maar U kunt hun albums natuurlijk nog steeds verkrijgen en zoals U van deze weblog inmiddels wel gewend bent, ook nog even doorschakelen voor een viertal muziekclips met o.a. de song Clarksdale van hun laatste album “Wake up” en hun hit “Llano Estacado” van hun live optreden bij Billy Bob’s

Texas Outlaws - Ray Wylie Hubbard - Dust of a Chase

“ Dust of a Chase” door zanger/schrijver/gitarist Ray Wylie Hubbard hier met een song, die ook staat op het verzamelalbum “Texas Outlaws” in 2003 uitgebracht door Compadre Records.

Een album met 18 tracks van verschillende zangers en groepen, die bekend staan als zogenaamde Country Outlaws, zoals de bekende Dale Watson, Willie Nelson, Townes Van Zandt, Billy Joe Shaver, Reckless Kelly, Pat Green, Robert Earl Keen en hier dus ook Ray Wylie Hubbard.

Ray Wylie Hubbard - Texas Troubadour

“Dust of a Chase” staat trouwens ook op het album “Delirium Tremolos” van Ray Wylie Hubbard in 2005 uitgebracht door het label Philo. Een album met bijzondere songs, waarbij hij o.a. wordt bij gestaan door Eliza Gilkyson, Patty Griffin, Slaid Cleaves en Bob Schneider.

De originele uitvoering van deze song staat op het album “Loco Gringos Lament” uit 2000.

George Jones - God's Country

Maar gelet op de tijd op naar onze uitsmijter “good old “ George Jones hier met titelsong van z’n album “God’s Country George Jones & friends” in 2006 uitgebracht door het Label category 5. Sedert mid-jaren ’50 is deze Texaan al actief als zanger/gitarist en staat bekend als een van de beste countryzangers allertijden of het nu gaat om “hardcore” Honky Tonkers of “Country Love” songs. Schakel nog even door naar een video-clip uit 1962 voor “She thinks I still care”.

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek.

Vindt U het programma leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Het adres staat vermeld achter de emailafbeelding!

Speellijst ” Country Music Round-up ” Datum: Jan. 9 ‘07 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Jan. 13 ‘07 12.00 – 13.00

Samenstelling en presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr* Artiest/groep *** Titel muziek *** Label

1. Country Gazette *** Hot Burrito Breakdown *** openingsmuziek *** BGO Records

2. Shadow Ridge *** Poet with Wings *** SR

3. Shadow Ridge *** Amandolena *** SR

4. Shadow Ridge *** Phone Call Away *** SR

5. J.D. Crowe & The New South *** You can be a Millionaire with me *** Rounder Records

6. Bradley Walker *** Sugar Coated Love *** Skaggs Family

7. Andrea Menard *** My Laughing Fool *** Velver & Hawk Productions

8. Mario Pelchat *** Perce les nuages *** MP 3 Disques

9. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson *** Keep on the sunny side *** agendamuziek *** Mercury

10. Tekielja *** Jelouzie *** De Haske Records

11. Lex Koopman *** Alzheimer Home *** De Haske Records

12. Cooder Graw *** Ain’t Living Long Like This *** Compadre Records

13. Ray Wylie Hubbard *** Dust of a Chase *** Compadre Records

14. George Jones *** God’s Country *** Category 5

Don't be square, be there! Next Week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *