CMA Award Winners at Country Music Round-up

CMA Award 2006

Op Maandagavond, 6 november jl. werden tijdens “Country Music’s Biggest Night” in Nashville Tennessee voor de 40ste keer tal van Country Muziek Awards uitgereikt en in dit programma een aantal winnaars, zoals het duo Brooks & Dunn, Sugarland , de groep Rascal Flatts, Carrie Underwood en Brad Paisley samen met Dolly Parton.

Maar zoals U van ons gewend bent, beginnen we met bluegrass dit keer terug naar de jaren 60 met The Dillards.

Halverwege het programma nog een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de Nederlandse country muziek met dit keer Dusty Woodfield en ook nog de groep “Vals Plat”.

Daarna gaan we weer terug naar Amerika en de “Countryzanger” van het Jaar” Keith Urban en “Entertainer of the Year” Kenny Chesney en vervolgens alvast even een voorproefje van het optreden door James Hand en Dale Watson & His Lonestars a.s. zaterdag, 11 november in partycentrum Newland te Klaaswaal.

The Dillards - Backporch

Het programma werd begonnen met achtereenvolgens. “Reuben’s train”, “Duellin‘ banjo” & “ Never see my home again”. 3 songs door “The Dillards” en daarvoor zijn we ver terug gegaan in de historie van deze legendarische bluegrassgroep, toen bestaande uit de broers Doug en Rodney Dillard, Dean Webb en verhalenverteller Mitch Jayne.

Doug en Rodney vormden de kern van de bluegrassgroep “The Dillards”. Zij waren geboren en opgegroeid in Salem in de staat Missouri en terwijl ze naar de middelbare school gingen, begonnen zij samen bluegrassmuziek te spelen. Doug speelde op de banjo, terwijl Rodney de gitaar hanteerde. Gedurende de midden jaren 50 tot eind 50 traden zij regelmatig op in het lokale radioprogramma “Ozark Jubilee”, een jeugd-programma.

Tussen 1958 en 1960 speelde het duo in drie bluegrassgroepen n.l. The Hawtorn Brothers”, The Lewis Brothers en bij Joe Noel & The Dixie Ramblers” voordat zij met hun eerste samenstelling van “The Dillards” van start gingen. Samen met Dean Webb maakten zij ook nog de een single met de naam “Banjo in the willow” en Mitch Jayne, een DJ en radiopresentator was daar zo van onder de indruk, dat hij zich bij de groep voegde als basspeler en de praatzieke humoristische woordvoerder van de groep.

The Dillards

Een een mooi voorbeeld hiervan heeft U natuurlijk kunnen horen bij de song “ Never see my home again”. Deze song stond op hun 2de album “Live!! Almost!!”, dat in 1964 werd uitgebracht door Elektra Records Inc., terwijl “Reuben’s train” en “Duelin’ banjo” op hun 1ste langspeelplaat “ Back Porch Bluegrass” staat. Wilt U nog eens zo’n optreden uit die jaren bekijken gewoon even doorschakelen!

Natuurlijk allang grijs gedraaid, maar gelukkig, gelukkig, zijn door Warner Music in 2001 deze twee LP’s van Elektra Records tezamen opnieuw op 1 CD uitgebracht. Zeer de moeite waard.

Doug verliet “The Dillards” toen Rodney meer de pop-kant uit wilde gaan en Doug de akoestische kant wilde handhaven. Voor Doug kwam toen Herb Pedersen binnen de groep. Herb Pedersen kwam uit Berkeley Californie en had gespeeld bij Lester Flatt & Earl Scruggs. Doug ging vervolgens op een fantastische reis met Gene Clarke van “The Byrds”. En we komen in één van de volgende programma’s vast nog wel eens terug met muziek van dat mooie album.

CMA Awards at Country Music Biggest Night

En dan nu naar de CMA Award winners met aan de top het duo Brooks & Dunn hier met de toepasselijke song “ Play something country” .

Kix Brooks and Ronnie Dunn-Three times Award winners

De gastheren van de 40ste jaarlijkse CMA Awards Show of te wel “Country Music Biggest Night”, Kix Brooks en Ronnie Dunn kregen de meeste Awards, waaronder de Award voor de Music Video en Single of the Year voor de song “Believe”. Tevens ontvingen zij voor de 14e keer de Award “Vocal Duo of the Year”.

Met deze drie Awards staan er nu in totaal 18 Awards in hun vitrine en dat is qua aantal op de 2de plaats na Vince Gill.

Het duo presenteerde de Award show voor de 3e keer en zij openden het festival met de song “Building Bridges” samen met Vince Gill en Sheryl Crow. Zowel “Building Bridges” als de Song of the Year “Believe” heeft U de vorige week al in dit programma kunnen beluisteren.

Carrie Underwood - Female Vocalist of the Year

Vervolgens “Before he cheats” door Carrie Underwood hier met een song, die staat op haar album “Some Hearts”, dat in 2005 werd uitgebracht door Arista.

Van dit album werd de song” Jezus, take the wheel” als single uitgebracht en die kwam aan de top van de Country Top 25 singles terecht.

Carrie Underwood, ooit gekozen tot “American Idol” nam de Award “ Female Vocalist of the Year” in ontvangst en kon trouwens ook nog de begeerde “Horizon Award” mee naar huis nemen.

Deze Award wordt uitgereikt aan de artiest, die een aanzienlijke creatieve groei en ontwikkeling in de country muziek heeft laten zien.

Het was trouwens ook voor de eerste keer sinds 1995 van het Country Music Award Festival, dat een countryster zowel werd gekozen tot “Female Vocalist” en ook de “Horizon Award” in ontvangst kon nemen. In 1995 was dat Alison Krauss.

Carrie vertelde tijdens het interview, dat zij twee jaar geleden thuis nog op de TV naar de Awards uitreiking zat te kijken en nooit had gedacht zelf ook nog eens een dergelijke gebeurtenis mee te maken.

Rascal Flatts - Vocal Group of the Year

Wie ook tot de “Award Winners” behoorden waren de Rascal Flatts. En dus ook hier in dit programma met de titelsong van hun album “Me and my Gang”, dat in augustus van dit jaar werd uitgebracht door Lyric Street . De “Rascal Flatts” ontvingen de Award “Vocal Group of the Year”. Deze groep verkreeg trouwens deze Award voor de vierde achtereenvolgende keer. Lead-zanger Gary LeVox vertelde, dat ze tot dusver een heel bijzonder jaar hadden met heel veel optredens. Dit trio trad tijdens de show nog op met de song “My wish”, die ook staat op het genomineerde album “Me and my Gang”.

Brad Paisley - Two Times Award Winner

Vervolgens “When I get where I’m going” door Brad Paisley hier samen met Dolly Parton. Deze song staat op het album “Time well wasted” in 2005 uitgebracht door Arista Nashville. Brad heeft ook al eens een schitterend duet gezongen met Alison Krauss. “Whiskey Lullaby” ! Gewoon even doorschakelen!

Brad Paisley ontving de Award “Musical Event of the Year” voor deze happening met Dolly Parton evenals ook nog de Award “Album of the Year” voor “Time well wasted”.

Hij trad tijdens de show op met de song “She’s everything”, die ook op dit album staat.

En natuurlijk betrok hij ook nog de producers, de schrijvers, fans en familieleden bij het verkrijgen van de Award voor dit album.

Dusty Woodfield - The Spirit of Country Music

Na een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de Nederlandse countrymuziek met vanavond om te beginnen de countryzanger/gitarist Dusty Woodfield met een bekende song, een cover van “Achy breaky heart”. En deze song staat op z’n promotie album “The spirit of Country Music” uitgebracht via 7 Misty Mountains Records. Dusty is afkomstig uit de omgeving van Emmen en hij heeft deze artiestennaam gekozen als een eerbetoon de Australische countryzanger “Slim Dusty”. U kunt natuurlijk voor meer informatie even een kijkje nemen in z’n website. Zo direct in dit programma nog een andere Australier van oorsprong en tevens CMA Award Winner Keith urban, maar eerst nog de song “Hoge gebouwen” door de groep “Vals Plat” tijdens een “live” optreden dit jaar.

Vals Plat - Hoge Gebouwen

Deze song staat op het album “European World of Bluegrass 2006” uitgebracht door Strictly Country Records. Op dit album, waarvoor de opnames zijn gemaakt tijdens de festiviteiten rond het 35-jarig bestaan van het Strictly Country Magazine op 6 mei van dit jaar in Voorthuizen, tijdens het EWOB Festival op 25, 26 en 27 mei ook in Voorthuizen, het Meerse Bluegrass Festival op 31 mei en 1 juni in Hoofddorp en tijdens het 24ste Big Bear festival in Zuidlaren op 5 juni j.l.

Een album met 26 verschillende groepen uit Europa en Amerika/Canada, waaronder ook een aantal uit Nederland onder wie dus hier Vals Plat, een 3 mans groep bestaande uit Jeroen Jongsma op mandoline en met leadzang, Izak Boom op gitaar en met zang en tenslotte Henrik Holm op de bas. Allemaal meer dan uitstekende musici met op 25 november nog een optreden in Gorkum,maar daarover in volgende programma’s meer informatie, maar U kunt natuurlijk ook alvast een kijkje nemen in hun website.

Keith Urban - Male Vocalist of the Year

Maar zoals reeds eerder aangegeven gaan we nu naar een andere Australier, geboren in Nieuw Zeeland, CMA Award Winner Keith Urban met de song “You’ll think of me”.

Deze song staat op z’n album “Days go by” in 2005 uitgebracht door EMI.

Keith Urban won voor de 3e achtereenvolgende keer de Award “Male Vocalist of the Year” en dat was weer eens voor het eerst sedert 1998. George Strait ontving deze Award gedurende de periode 1996 t/m 1998.

Kenny Chesney - Entertainer of the Year

Vervolgens is het tijd voor de “Entertainer of the Year”, de voortdurend rondtoerende Kenny Chesney, in dit programma met z’n song “Living in fast forward”. Hij nam voor de tweede keer deze Award in ontvangst. Tijdens de Award-show trad hij nog op met z’n song “You save me”, die staat op z’n dubbel-platinum album “The Road and the Radio” op 8 november 2005 uitgebracht door BNA.

Dale Watson and His Lone Stars At Newland

Bijna aan het einde van het programma nog snel even naar partycentrum Newland in Klaaswaal, waar a.s. zaterdag, 11 november vanaf 20.00 de zaal opengaat voor Dale Watson & His Lone Stars met ook nog een optreden van James Hand. Zorg, dat U dit optreden niet mist!

Van deze laatstgenoemde Texaanse zanger/schrijver/gitarist nog de song “Here lies a good old boy” van z’n album “The truth will set you free” uitgebracht door Rounder Records en vervolgens de uismijter van vanavond “Sit and drink and cry” door de Honky-Tonker Dale Watson & His Lone Stars. Deze song staat op het album “Heeahh!!” eind vorig jaar uitgebracht door Continetal Song City uit Wageningen.

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek in het programma “Country Music Round-up” uitgezonden door het lokale radioomroepstation in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk en Krimpen a.d. Lek).

Het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 opnieuw uitgezonden. Vindt U het programma leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten! Wilt U trouwens eens uw favoriete countryster horen? Dat kan!

info@el-okay-ranch.nl

Maak van de gelegenheid gebruik en geef het gewoon even door!

Speellijst ” Vrolek’s Country Music Round-up ” Datum: Nov. 7 26 ‘06 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Nov. 11 ‘06 12.00 – 13.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr* Artiest/groep *** Titel muziek *** Label

1. Country Gazette *** Hot Burrito Breakdown * openingsmuziek ** BGO Records

2. The Dillards *** Reuben’s Train + Dueling Banjo’s *** Warner Music

3. The Dillards *** Never see my home again *** Warner Music

4. Brooks & Dunn *** Play something country *** Arista

5. Carrie Underwood *** Before he cheats *** Arista

6. Rascal Flatts *** Me and my gang *** Lyric Street

7. Brad Paisley & Dolly Parton *** When I get where I’m going *** Arista Nashville

8. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson *** Keep on the sunny side *** agendamuziek *** Mercury

9. Dusty Woodfield *** Achy Breaky Heart *** 7 Misty Mountains Records

10. Vals Plat *** Hoge Gebouwen *** Strictly Country Records

11. Keith Urban *** You’ll think of me *** EMI

12. Kenny Chesney *** Living in fast forward *** BNA

13. James Hand *** Here lies a good old boy *** Rounder Records

14. Dale Watson & His Lone Stars *** Sit and drink and cry *** Continental Song City

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *