Preview on “Country Music’s Biggest Night”!

Tonight Country Music Award Nominees

A.s. maandagavond, 6 november ’06 is het weer zover. “Country Music’s Biggest Night” in Nashville Tennessee.

Voor de 40ste keer de uitreiking van tal van Country Muziek Awards en in dit programma alvast een voorproefje met tal van genomineerden, zoals het duo Brooks & Dunn, Sugarland en ook nog de groep Rascal Flatts.

Maar zoals U van ons gewend bent, beginnen we met bluegrass dit keer door de Grascals met ook nog vokale hulp van George Jones en Dierks Bentley.

Halverwege het programma nog een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor twee Nederlandse Country Muziek Award genomineerden namelijk “Sandra Mooy” en ook de groep “Colonel Hammond’s Four.

Daarna gaan we weer terug naar Amerika met een aantal artiesten, die ook kans maken op een Award w.o. Sara Evans, het duo Van Zant en als uitsmijter van dit programma Josh Turner.

IBMA

Zoals aangekondigd “The Grascals” met de titelsong van hun album “Long List of Heartaches” gevolgd door “Don’t tell Mama”, een dramatisch klassieke country rampverhaal, op een schitterende wijze gezongen en gespeeld met nog een voordracht en zang door George Jones en waarom je een traantje kunt laten, maar wel of niet zo bedoeld, ook best wel kunt glimlachen.

Daarna “Being me” door de Grascals vokaal gesteund door Dierks Bentley, die niet alleen zal optreden tijdens “Country’s Biggest Night” op maandagavond 6 november a.s., maar tevens is genomineerd als “Countryzanger van het Jaar”.

Maar Dierks Bentley hier dus samen met de bluegrass groep The Grascals, die in september jl. tijdens het IBMA Award Festival werd onderscheiden met de Bluegrass Award “Entertainer of the Year”. Het album “Long List of Heartaches”werd in mei van dit jaar uitgebracht door Rounder Records. In het 2de jaar van hun bestaan als bluegrassgroep hebben de Grascals een uitstekend album afgeleverd, die bevestigd, dat hun debuut album “The Grascals” geen “toevalstreffer” was.

Het is niet zo, dat dit bluegrass/country sextet iets totaal nieuws in de bluegrassmuziek brengt en ze zijn ook niet zo geinteresseerd in het verruimen van de grenzen hiervan, maar zij vernieuwen wel de avontuurlijk geest van deze levendige muziek.

Bij hun eerste album kregen ze assistentie van Dolly Parton en op dit album werden ze vokaal gesteund door George Jones en Dierks Bentley, terwijl zanger/schrijver/gitarist Steve Wariner op z’n gitaar assisteert bij de door hem geschreven laatste track “Hoedown in Motown”.

De Grascals hebben een aantal verschillende schrijvers gevraagd nummers voor dit album “Long list of Heartaches” te leveren en het bevat niet alleen songs van Merle Haggard en Wariner, maar ook nog van Bill Monroe en Lester Flatts. U kunt nog even luisteren en kijken naar de schitterende video met meer informatie over het maken van dit album Niet te missen! Gewoon even door-schakelen!

Maar dan nu al vast een vooruitblik naar de “Country Music’s Biggest Night” op maandag-avond, 6 november a.s. en beginnen met het duo “Brooks & Dunn” hier samen met Sheryl Crow en Vince Gill “Building Bridges”.

L-R seated-Tony Brown-Sheryl Crow- Shown L-R standing- Vince Gill- Kix Brooks- Ronnie Dunn-Photo by Alan Mayor

Het duo Brooks en Dunn, die op de “grootste countrymuziek avond” niet alleen zullen optreden als gastheren, maar tevens zullen beginnen met de song “Building Bridges” tezamen met Sheryl Crow en Vince Gill. Deze “happening” is genomineerd voor de Award “Musical Event of the Year”. Brooks en Dunn zijn trouwens 6 x genomineerd, maar daarover verder op in dit verhaal nog meer.

CMA Award Nominee

Vervolgens de song “Want to” door de groep “Sugarland” hier met een track van hun album “Enjoy the ride” die dit jaar zal worden uitgebracht door Mercury Nashville.

Deze jonge groep is genomineerd voor de “Horizon Award” en zal dus maandagavond tussen 20.00-23.00 lokale tijd ook optreden in het Gaylord Entertainment Center in Nashville Tennessee. Deze 3 uur durende gala voorstelling zal “live” ook te zien zijn via het ABC Television Network. U kunt al vast een kijkje nemen bij dit Network om te zien en te luisteren hoe de zaken er voorstaan met een dagelijkse interessante “up-date”! Gewoon even doorschakelen!

Maar, ja, die kunnen we hier in het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard niet ontvangen. Een 3-uur durend countrymuziekfestijn, waarvan u in dit programma alvast een paar genomineerden kunt beluisteren. Zoals dus ook Sugarland, die is bestaat uit een drietal zanger/schrijvers uit Atlanta Georgia, die ieder afzonderlijk ook al een redelijke bekendheid hadden.

Lead-zanger is Jennifer Nettles, die eerder al had opgetreden bij de groep “Coal Miner’s Daughter, terwijl haar gospel-achtergrond en “deep-soul” benadering van de countrymuziek haar tot een ideale lead-zanger van het trio maken.

Schrijfster Kristen Hall had ook al twee albums uitgebracht via het label Windham Hill Records, terwijl Kristian Bush deel had uitgemaakt van het bekende duo “Billy Pilgrim”, die ook al een paar albums hadden uitgebracht.

Het jonge trio begon in 2002 met hun samenwerking en na een aantal schitterende “live” shows raakte hun naam meer en meer bekend, waarna zij vervolgens een contract kregen bij Mercury Records en zij brachten in 2004 hun album “Twice the Speed of Life” uit.

Op 7 november a.s. verschijnt hun 2e album “Enjoy the ride” en waarvan hier in dit programma al de song “Want to” . Jennifer Nettles is tevens genomineerd voor “Musical Event of the Year” met de song “Who says you can’t come home” tezamen met de illustere groep Bon Jovi.

CMA Award Nominees

We gaan gewoon verder met een vooruitblik op het festival en de Rascal Flatts hier met hun song “Backwards”, die zijn genomineerd voor de Award “Vocal Group of the Year” .

“Backwards” staat op het album “Me and my gang” in 2006 uitgebracht door Lyric Street en voor dit album zijn de Rascal Flatts genomineerd voor de Award “Album of the Year”.

6 time CMA Award Nominees

Vervolgens “Believe” door het duo “Brooks & Dunn”, die voor het 40ste jaarlijke CMA Award festival 6 x zijn genomineerd, hier met een song van hun album “Hillbilly DeLuxe” . Dit album werd op 30 augustus 2005 uitgebracht door Arista Nashville.

Zij zijn genomineerd voor de Awards : “Entertainer of the Year ” , Vocal duo of the Year”, voor de song “Believe” de Award “Single of the Year” , voor dit album “Hillbilly DeLuxe” de Award “Album of the Year” , voor de video “Believe” de Award “Music Video of the Year” en tenslotte voor de song “Building bridges” door Brooks & Dunn met een gezamenlijk optreden met Sheryl Crow en Vince Gill de Award “Musical Event of the Year”. Wilt U alvast eens een video van dit duo beluisteren en bekijken? “Play something country”? Don’t be square, go there!!!

Dat zal dan a.s. maandag best wel weer een spannende avond worden. U kunt trouwens in de nacht van 6 op 7 november via BBC Radio 2 een “Live” verslag van het CMA Award Festival van 02.00-05.00 Ned. tijd door Bob Harris en Beth Neilsen beluisteren.

En is dat wat te vroeg op dinsdag, 7 oktober vanaf 20.00-21.30 Ned. tijd kunt U via BBC Radio 2 een overzicht/ samenvatting van dit schitterende countrymuziek festival door Bob Harris verwachten

Sandra Mooy - On my way to you

Na het overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de Nederlandse countrymuziek met vanavond om te beginnen met een terugblik op de Nederlandse Country Muziek Award genomineerden en we beginnen Sandra Mooy met de song “Burn”. Sandra was genomineerd als “Countryzangeres van het Jaar” tezamen met Doreen, Ilse de Lange, Jacqueliene van der Griend en Sandra Vanreijs.

En U weet het inmiddels al wel natuurlijk Jaqueline van der Griend heeft de Award gewonnen. Sandra Mooy bracht vorig jaar een album uit met de titel “What if we fly” en presenteerde in augustus van dit jaar haar nieuwe album “On my way to you”.

Een album met 14 tracks, waaronder de song “Burn” ook bekend door de vertolking van Jo Dee Messina en het schitterend duet met Wim v.d. Vliert “Love’s the only hope” .

www.hammondsfour.nl/

Vervolgens “The locker of my life” door de groep “Colonel Hammonds Four” . Deze groep uit Arnhem was genomineerd voor de Nederlandse Country Muziek Award “Countryband, elektrisch “versterkt spelend. Maar zoals u wellicht al weet op 17 september j.l. werd deze Award uitgereikt aan “Cash on Delivery”.

CMA Award Nominee

Dan nu weer terug naar de vooruitblik op het CMA Award-festival op maandag, 6 november a.s. met Sara Evans, die niet alleen zal optreden, maar tevens is genomineerd voor de Award “Female Vocalist of the Year” hier met de song “Coalmine” . Deze song staat op haar album “Real fine place”, dat vorig jaar oktober werd uitgebracht door RCA Records. Een album met mooie hedendaagse countrymuziek.

CMA Award Nominee

“Things I miss the most” door het duo Van Zant hier met een track van hun album “Get right with the Man” uitgebracht door Columbia Records.

De broers Johnny en Donnie Van Zant, natuurlijk zeer bekend van .38 Special en Lynyrd Skynyrd, hier voor het eerst tezamen als duo met niet zo maar een opname uit de country-rock wereld, maar eerder een bijzondere gebeurtenis.

Johnny en Donnie Van Zant zijn genomineerd voor de Award “Vocal Duo of the Year” .

CMA Award Nominee

Dan naar onze uitsmijter van vanavond Josh Turner, die eveneens zal optreden op het CMA Award festival en tevens is genomineerd voor de Award “Horizon of the Year” hier met de song “Would you go with me”, dat staat op z’n album Your man uitgebracht door MCA Records.

“Country Music Round-up”. Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 in het “Verre Westen” en “Groene Hart van de Krimpenerwaard” bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek bij de lokale omroep in de gemeente Nederlek via de ether op 107.7 MHz en 105.9 MHz via het Nederlekse kabelsysteem.

info@el-okay-ranch.nl

Wilt U ook eens uw favoriete countryzanger/zangeres of groep horen? Aarzel niet en maak gebruik van de gelegenheid en geef gewoon even door via dit medium!

Speellijst ” Vrolek’s Country Music Round-up ” Date: Oct.31 ‘06 19.00 – 20.00 uur Rebroadcasted on Nov. 4 ‘06 12.00 – 13.00

Samenstelling & presentatie : Jan N. Evenhuis

Techniek : Stefan van Boudestein

Nr* Artiest/groep *** Titel muziek *** Label

1. Country Gazette *** Hot Burrito Breakdown *** openingsmuziek *** BGO Records

2. The Grascals *** Long List of Heartaches *** Rounder Records

3. The Grascals & George Jones *** Don’t tell Mama *** Rounder Records

4. The Grascals & Dierks Bentley *** Being me *** Rounder Records

5. Brooks & Dunn, Sheryl Crow and Vince Gill *** Building Bridges *** Arista

6. Sugarland *** Want to *** Mercury Nashville

7. Rascal Flatts *** Backwards *** Lyric Street

8. Brooks & Dunn *** Believe *** Arista

9. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson *** Keep on the sunny side *** agendamuziek *** Mercury

10. Sandra Mooij *** Burn *** DCMA/CG/Nash Music

11. Colonel Hammond’s Four *** The locker of my life *** DCMA/CG/Nash Music

12. Sara Evans *** Coalmine *** RCA Records

13. Van Zant *** Things I miss the most *** Columbia

14. Jos Turner *** Would you go with me *** MCA Records

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *