“King of the Road”! De 14e Truckrun van de “Waardse Truckers”.

Radio Truckrun - Zaterdag, 23 september

Waarschijnlijk had U al de reclameborden in de gemeente zien staan met de tekst dan wel gelezen in Nederlek Nieuws : Zaterdag, 23 september a.s. de 14e truckrun door de Krimpener en Lopiker-waard. Om alvast een beetje in de stemming te komen in het programma van 19 september Amerikaanse “truckers” muziek met o.a. Red Sovine, Bill Kirchen, Roger Miller

In ieder geval country muziek, die veel te maken heeft met het reizen voornamelijk op de Highways of de Interstate’s.

Zoals bijvoorbeeld de I-10, de Christhoper Columbus Transcontinental Highway van Jacksonville Florida tot aan Los Angeles, een van de langste Interstate’s van Amerika van ruim 4.000 km of de heel bekende Route 66 van Chicago naar Santa Monica vlakbij Los Angeles en ruim 3940 km lang.

In ieder geval lekkere muziek voor de chauffeurs om tijdens een lange rit achter het stuur mee te zingen. Halverweg het programma nog een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio. Natuurlijk ook nog Nederlandse Roadsongs door Wim Pols, Frank Jansen en niet te vergeten Major Dundee samen met Henk Wijngaard.

Vervolgens gewoon weer naar o.a. Texas, de Lone Star State met Delbert McClinton, Dave Dudley, Asleep at the Wheel en Patricia Vonne.

Hank Snow - Snow Country

Het programma werd begonnen met de toepasselijke song “I’m moving on” door The Singing Ranger, Hank Snow. Zanger/schrijver/gitarist, destijds eigenaar van twee radiostations, twee uitgeverijen. Hank Snow, geboren op 9 mei 1914 in Brooklyn in de buurt van Liverpool, Nova Scotia , wordt nog steeds beschouwd als Canadaas grootste country ster. Hij overleed op 20 december 1999 in Madison Tennessee. Mocht U ooit nog eens in de Candese provincie Nova Scotia komen, vergeet dan niet te gaan naar het “Hank Snow” museum, dat is gevestigd in het oude treinstation van Liverpool of neem anders een kijkje in hun website.

“I’m moving on” hier niet met een truck, maar met een stoomtrein. Hank Snow met een song, die o.a. ook staat op z’n album “Snow Country” een verzamel album in 1992 uitgebracht door BMG Music.

The complete Vanguard Recordings

Vervolgens “Casey’s last ride” ooit geschreven door Kris Kristofferson en ook door hem op de zeer bekende LP “Me and Bobby McGee” uit 1971 geplaatst met o.a. songs als “Help me make it throught the night” , “Sunday Morning coming down” en natuurlijk ook “Me and Bobby McGee” en zoals gezegd “Casey’s last ride”, maar vanavond in de bluegrass sfeer op schitterende wijze vertolkt door “The Country Gentlemen”.

Deze song staat op het verzamelalbum “The complete Vanguard Recordings” van “The Country Gentlemen” in 2002 uitgebracht door Vanguard. Voor degene die op zoek is naar de uitvoering van Kris Kristofferson nog even de informatie, dat in 1990 en in 1991 door Columbia Records respectievelijk Sony het album “Me and Bobby McGee” op een CD is uitgebracht.

“Casey’s last ride” beschrijft het verhaal over de laatste rit van de eenzame Casey, hier niet met een vrachtwagen, maar met de metro diep onder de grond, waar nooit de zon komt en het ook nooit regent. Stille wanhoop , geen enkele contact met andere mensen, slechts met z’n herinneringen.

Have love, will travel

Maar nu dan echt naar de truckers met “Nitro Express” door “Bill Kirchen” . Een song van z’n album “Have Love, Will Travel” in 1996 uitgebracht door Black Top Records. Nitro Express, het stoere verhaal van de chauffeur, die weet te verhinderen, dat z’n vrachtwagen met ernstige mankementen en vol met “nitroglycerine” een dorpje wegvaagt.

Roger Miller - King of the Road

Vervolgens de overbekende “King of the Road” of te wel “Koning van de Weg” door Roger Miller gevolgd “Giddy-up Go” in de originele uitvoering door de schrijver/zanger Red Sovine.

Honky Tonks, Truckers & Tears

Het dramatische verhaal van een trucker, die na jaren heel toevallig z’n zoon weer onmoet door de naam van de truck “Giddy-up Go” . Zo’ n 40 jaar geleden, dus zo rond 1965 stond deze song op eerste plaats van de US Country overzicht. De meeste luisteraars zullen zich ook nog wel de Nederlandse uitvoering hiervan door Cowboy Gerard de Vries. Weet U nog wel?

De grote autowegen slingeren zich over bergen en door valleien.

Ik denk dat ik ze in het loop der jaren allemaal bereden heb, omdat de cabine van mijn truck meer dan vijfentwintig jaar lang mijn huis is geweest.

Voor mij zou het vreemd zijn, een geregeld leven te moeten leven.

Ja ik herinner mij mijn eerste truck nog die ik bestuurde.

Ik was zo trots als een pauw en popelde om hem aan mijn vrouw en zoontje te laten zien.

De kleine knul was net zo onder de indruk als toen hij voor het eerst sneeuw zag.

Hij kon nog maar een paar woordjes brabbelen en zijn vaste begroeting was dan ook altijd: Giddy up go papa, giddy up go.

Daarom gaf ik mijn truck die naam, Giddy up go.

Een slecht leven was het niet ondanks het feit dat ik het altijd druk had.

Nou ja en zo gaat het verder! En wilt U de hele Nederlandse versie horen of 1 v.d. chauffeurs of z’n bijzondere bijrijder er een plezier mee willen doen? Zorg, dat U er volgend jaar weer bij bent en dan gewoon even telefonisch contact opnemen, een SMS’sje verzenden of nog beter via de website van Radio Truckrun aanvragen.

We gaan nog even terug naar Red Sovine met de song “The woman behind the man behind the wheel” of te wel “De vrouw achter de man achter het stuur” , een lied uit 1977 ooit uitgebracht door het Gusto label, maar met tal van andere songs van Red Sovine samengepakt op het album met de naam “Honky Tonks, Truckers & Tears” of te wel “Café’s , truckers en tranen”. Een album met 24 songs uitgebracht door Ace Records. “ Café’s, truckers & tranen”, dat is denk ik niet helemaal de formule van die bijzondere rondrit van De Waardse Truckers”.

Major Dundee & Henk Wijngaard

En dan is het nu tijd voor de Neerlandse countrymuziek met vanavond aandacht voor de truckers onder de countrymusici met om te beginnen “Chromen Cowboys” door de Nederlandse top-countrymuziekgroep “Major Dundee” met Dick van Altena als schrijver/zanger/gitarist, die hier wordt bijgestaan door de bekndste Nederlandse zingende trucker “Henk Wijngaard”.

Wim Pols

Dan aandacht voor de song “He’s rolling” door Wim Pols & Calyx, de Nederlandse countrygroep en zoals de luisteraars van dit programma inmiddels waarschijnlijk nog wel weten.

Deze song staat op een album vol met muziek bedoeld voor de chauffeurs van de nieuwste DAF trucks, die tijdens een speciale cursus wegwijs moesten worden gemaakt met een nieuw soort koppelings/versnellingssysteem, waarbij zo nu en dan ter afwisseling mooie originele “trucksongs” werden gespeeld.

Een album met songs geschreven door Wim Pols, niet in de handel te verkrijgen, maar hier in dit programma natuurlijk wel te beluisteren, natuurlijk gevolgd door “In the wrond state of mind” door “Frank Jansen & Calyx”.

Frank Jansen

Neem voor meer informatie over Wim Pols, Frank Jansen en Calyx eens een kijkje in hun website. Speciaal voor dit programma gekozen, omdat op zaterdag, 23 september de “Waardse Truckers, weer met geestelijk en/of lichamelijk gehandicapten een mooie rit gaan maken ‘sochtends door de Krimpenerwaard en s’middags door de Lopikerwaard. Een groot aantal lokale radiostations waaronder ook uw Radio Vrolek zal vanaf 08.00 tot 18.00 verslag doen van deze speciale gebeurtenis.

Delbert McClinton - Room to breathe

Terug naar Texas met een lekkere meezinger “Lone Star Blues” door Delbert McClinton en met Lone Star wordt natuurlijk de Amerikaanse staat Texas bedoeld.

Lone Star Blues staat op het album “ Room to breathe” in 2002 uitgebracht door New West.

Dave Dudley - Six Days on the Road

Dan is het weer tijd voor een tweetal zeer bekende trucksongs. “Six days ont the road” of te wel “6 dagen op de weg” door Dave Dudley, ook wel eens de muzikale woordvoerder van de “lange afstand” vrachtwagen-chauffeurs hier dus met een eerbetoon aan diezelfde “versnellings jockey’s “, die met hun lange en zware vrachtwagens door de staten van Amerika.

Dave kreeg als waardering een “gouden” lidmaatschapkaart van de Bond van Vrachtwagenchauffeurs van Tennessee. Deze song staat o.a. op het album “The best of Dave Dudley” in 2002 uitgebracht door Mercury Records.

Asleep at the Wheel - Route 66

Vervolgens “Get you kicks on Route 66” “Western Swing” met de groep “Asleep at the Wheel” , een van de belangrijkste krachten sinds de jaren ‘70, die de Western Siwng van Bob Wills zo populair houdt.

Deze song staat o.a. op hun album “Asleep at the Wheel “Live” at Billy Bob’s Texas in 2003 uitgebracht door Smith Music Group. Route 66, de historische autoweg tussen Chicago en Los Angeles en die ook wel de “Moeder van alle Interstate’s” wordt genoemd.

En zoals het lied van Bobby Troup verhaalt:

If you ever plan to motor west

Travel my way, the highway that’s the best.

Get your kicks on Route 66!

Patricia Vonne & Mudpies and Gasoline

En dan is het al weer tijd voor de uitsmijtster van dit programma Patricia Vonne, hier met de stevige song “Mudpies & Gasoline” in 2004 uitgebracht door Corazong Records tezamen met Jerry Reed met z’n song “East bound and down”.

Jerry Reed - East bound and down

Een song, die onder meer staat op het mooie album “Classic country Great Road Songs!

Iedere dinsdagavond van 19.00 – 20.00 bijzondere countrymuziek in het programma “Vrolek’s Country Music Roun-up”. Het programma wordt normaliter op zaterdag van 12.00 – 13.00 opnieuw uitgezonden.

Vindt U het programma leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

info@el-okay-ranch.nl

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak dan gebruik van de gelegenheid en vraag het gewoon even aan via dit medium!

Playlist ” Vrolek’s Country Music Round-up ”

Date: Sept. 19 ‘06 19.00 – 20.00 uur Rebroadcasted on Sept. 23 ‘06 12.00 – 13.00

Radio Vrolek- Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek

Samenstelling, techniek & presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr* Artiest/groep *** Titel muziek *** Label

1. Country Gazette *** Hot Burrito Breakdown * openingsmuziek *** BGO Records

2. Hank Snow *** I’m moving on *** RCA

3. The Country Gentlemen *** Casey’s last ride *** Vanguard Records

4. Bill Kirchen *** Nitro Express *** Black Top Records

5. Roger Miller *** King of the road *** Time Life

6. Red Sovine *** Giddy-up Go *** Ace Records

7. Red Sovine *** The woman behind the man behind the wheel *** Ace Records

8. Major Dundee & Henk Wijngaard *** Chromen Cowboys *** Telstar

9. Earl & Randy Scruggs and Doc Watson *** Keep on the sunny side *** agendamuziek *** Mercury

10. Wim Pols & Calyx *** He’s rolling *** D & J Records

11. Frank Jansen & Calyx *** Wrong State of Mind *** D & J Records

12. Delbert Mc Clinton *** Lone Star Blues *** New West

13. Dave Dudley *** Six Days on the Road *** Mercury

14. Asleep at the Wheel *** Get your kicks on Route 66 *** Time Life

15. Patricia Vonne *** Mudpies & gasoline *** Corazong Records

16. Jerry Reed *** East bound and down *** Time Life